Keresés

Részletes keresés

sensei47 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 160
Köszönöm szépen!
Előzmény: Törölt nick (158)
Állományjavító Creative Commons License 2008.03.18 0 0 159
Nem off ez, csak szélesebb világpolitikai összefüggésrendszerbe helyeztem a tiebti nép szabadságvágyának támogatására irányuló kampányt - nagyon-nagyon komolyan.
Előzmény: sir Bazsi (151)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 158

A nepáli határon húzódik a Himalája, pár járható hágóval.

Régebbi kérdésére:

DAWA NORBU: A másik Tibet

A hétköznapok elmondhatatlan története - 1959 előtt és után

GABO Könyvkiadó 2001

Családtörténet és történelmi összefoglaló mű együtt.

A szerző Tibetben született, a Kaliforniai Egyetemen szerzett doktori címet.

A Jawaharlal Nehru Egyetem belső-ázsiai tanszékének docense, a nagy-britanniai Durhami Egyetem tiszteletbeli tagja.

Előzmény: sensei47 (132)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2008.03.18 0 0 157
Kevesebbért?:)
Mikor?:)
Előzmény: sir Bazsi (154)
Fatih Creative Commons License 2008.03.18 0 0 156
Elég hosszú közös határa van Tibetnek Nepállal...

Ja csak ott a Himalája. Le kell zárni a hágókat és akkor se ki, se be.
Előzmény: sensei47 (132)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.18 0 0 155
Naívságod határtalan...
Előzmény: sir Bazsi (152)
sir Bazsi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 154

Biztos lehetsz benne, hogy többen is lesznek akik bojkottálják majd.

Ennél sokkal kevesebbért volt bojkott korábban.

Előzmény: Scorch (142)
sir Bazsi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 153
Egészségedre.
Előzmény: Törölt nick (143)
sir Bazsi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 152
Na ilyet is csak az mond, aki folyton ezt teszi.
Előzmény: Törölt nick (144)
sir Bazsi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 151
Minek offolod szét a topicot a hülyeségeiddel?
Előzmény: Állományjavító (148)
sir Bazsi Creative Commons License 2008.03.18 0 0 150
Mi van beszívtál?
Előzmény: Állományjavító (146)
drzyx Creative Commons License 2008.03.17 0 0 149
na és a medveepe? folyton elnagyolod...
Előzmény: Állományjavító (148)
Állományjavító Creative Commons License 2008.03.17 0 0 148

az egybiztosítós modellt kifelejtetted...

Valami ürügyet csak kell hagyni nekik a polgárháborúra...

De ha akarod, legyen: adjuk nekik legféltettebb vívmányunkat, az egybiztosítós modellt több pénztárral, vizitdíj nélkül...

Hotelszolgáltatás, orrszarvúpor és tigrisvese csak copaymentre...

Előzmény: drzyx (147)
drzyx Creative Commons License 2008.03.17 0 0 147
az egybiztosítós modellt kifelejtetted...
Előzmény: Állományjavító (146)
Állományjavító Creative Commons License 2008.03.17 0 0 146

Szabadságot Tibetnek, szabad vallásgyakorlást és autonómiát.

Igen! Igen! Szabadságot Tibetnek, minden kínai kisebbségnek, minden tartománynak, Formosának, Macaónak és Kowloonnak! Szbadságot minden kínai embernek!

Szabadságot a kínai parasztságnak, az elnyomott munkásosztálynak, nyolcórás munkanapot, tizennegyedik havi nyugdíjat, negyvenkét százalékos tébéjárulékot, népszavazást, szabad sajtót és gyülekezési szabadságot.

Szabadságot a kínai polgárnak, tanítsuk meg őket nagyot álmodni és adjunk ultimátumot Kínának a termékhamisítás és a tisztességtelen kereskedelmi verseny azonnali megszüntetéséért.

Ópiumháborút! Hosszú Menetelést! Kuomintangot! Császárt! Taiwani konfliktust!

Előzmény: sir Bazsi (122)
Priluki Creative Commons License 2008.03.17 0 0 145
"Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is teszik meg...."

Ha életet kell menteni, ................. szvsz bocsánatos vétek.
Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 144
sajbnos ezzel nagy hibát követsz el. a szerzetesi fogadalom része, hogy nem hazudnak.f/i]

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is teszik meg....
Előzmény: waxxablaze (139)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.17 0 0 143
Én csak klasszikus mongolt a tibeti mellett:)
Előzmény: sir Bazsi (136)
Scorch Creative Commons License 2008.03.17 0 0 142
ugyan dehogy lesz a bojkott a "fejlett" nyugat behodolt Kínának...
Előzmény: sir Bazsi (138)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.17 0 0 141
"a félkatonai rendőri alakulatok brutális fellépésének áldozatai."

tehát valami felfegyverzett kitudja kik Lhaszaban mészárolták a tibetieket.

:(((

egyébként 7,5 millió kínai telepest vittek Tibetbe. a tibetiek kevesebb mint 6 millióan vannak. a kínai fizetések 3Xorosát kapják, mert már senki nem akar odamenni, annyira nehezen viselik a magasságot.
Előzmény: sir Bazsi (138)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.17 0 0 140
van ez a honlapjuk
www.buddhizmusma.hu

ezen van ez a link:
http://www.diamondway-buddhism.org/pdf/travelplan.pdf

én nem nagyon ismerem őket, őszintén szólva. Tarra szoktam menni, ha tudok, bár az utolsó 6 évben nagyon ritkán jutottam el. Sajnos.
őket itt találod

www.kagyu.hu
Előzmény: sir Bazsi (137)
waxxablaze Creative Commons License 2008.03.17 0 0 139
Mindazonáltal a régi tibeti rendszer valóságáról akár az ő, akár más vezető szerzetesek elmondásait körülbelül annyira tartom hihetőnek, mint mondjuk egy kínai politikuséit."
sajbnos ezzel nagy hibát követsz el. a szerzetesi fogadalom része, hogy nem hazudnak.

Dalai Láma Őszentsége több könyvében, szerintem mindegyikben kitér arra, hogy nem ellenzi a modern életet, hisz ő is felül a repülőre.

De az elnyomást, kizsákmányolást, a politikai gyilkosságokat stb. senki nem támogathatja, és ezek megléte tény.

Mindenképpen ajánlom mindenkinek a Kundun c. filmet, abban hosszan foglalkoznak ezzel a kérdéssel is.
Előzmény: Steckdose (130)
sir Bazsi Creative Commons License 2008.03.17 0 0 138

Kína az olimpia bojkottját kockáztatja

A közelgő olimpiához időzítve lázongások törtek ki Tibetben az utolsó nagy kínai-ellenes forradalom 49. évfordulóján. Az autonómiát követelő tartományból alig érkeznek hírek, a kínaiak elvágták az internetet és blokádot vezettek be. Az EU és az olimpiai bizottságok nem akarnak olimpiai bojkottot.

"Feszült nyugalom" jellemzi Tibet fővárosát, Lhasszát a hétvégi zavargások után, írja a Guardian helyiek beszámolóira hivatkozva. A függetlenséget követelő kínai tartományt a hadsereg zárlat alá vette, korlátozzák a belépést. Tibetet elvágták az internettől is, így nehezen jutnak ki információk.

A hivatalos kínai beszámolók szerint csupán tizen vesztették életüket a zavargásokban, sőt, ezt a hatóságok a zavargók számlájára írják, állításuk szerint a gyújtogatásokban vesztették életüket "ártatlan civilek". Az emigráns tibeti parlament ugyanakkor több száz halálos áldozatról tud, valamennyien a félkatonai rendőri alakulatok brutális fellépésének áldozatai.

sir Bazsi Creative Commons License 2008.03.17 0 0 137

Hogy van most Ole? Mikor jön Bp-re?

Elég ocsmány zuhanásos baleste volt 2003-ban, eltörtek a combcsontjai amikor rosszul landolt az ejtőernyőjével.

Remélem teljesen felépült és jó erőben, egészségben van!

Tavaly szeptemberben meghalt  a nagyanyám és Ole csapatával közös Phowát végzett érte. Köszönet érte!

Előzmény: waxxablaze (81)
sir Bazsi Creative Commons License 2008.03.17 0 0 136

Igen tanultam kínai mandarint és tibetit, de nem beszélem.

Igen találkoztam már több vezető lámával, a dalaival is.

Nem érdekel Dharamsala, hanem Szikkim és Új-Delhi ahol Karmapa van. Tibetbe meg akkor teszem be a lábam, ha a kínaiak kitakarodtak, de akkor azonnal!)))))

Ma már Nepál sem biztonságos, ott is a kínaiak által pénzelt vörösök tüntetnek, és zsarolják a vidékieket, megtámadják az utazókat, stb...

De ez tök mindegy, a lényeg, hogy Freedom for Tibet!

Előzmény: Törölt nick (129)
sir Bazsi Creative Commons License 2008.03.17 0 0 135

Nála idősebb lámák meséltek róla, akik tanították őt illetve egy másik lámát. Sajnos ők már meghaltak. Tehát az a lényeg, hogy ők mit mondtak, mit éltek meg. Ezekről nem sok anyagot találsz a  neten.

Én meghegyzem nem a TV-ben láttam a dalai lámát, bár inkább Karmapával és csapatával szimpatizálok és időnként találkozom velük.)))

Előzmény: Steckdose (130)
Priluki Creative Commons License 2008.03.17 0 0 134
"Szerintem leginkább egyik sem ebben az esetben. Az igazságot a HírTV/TV2 szabály szerint vélem látni körülbelül. Azaz ha pl. van egy fityisz-gyűlés a Kossuth-téren, és a Hír Tv is, meg a TV2 is mond egy számot, hogy hányan vannak, akkor az előbbi számot még reflexből kétharmaddal, míg az utóbbit másféllel kell szorozni. Érdekes: általában kábé azonos számok jönnek ki ezzel a szabállyal :)) Tehát sztem valahol a kettő között van az igazság"

Buddha:Két szélsőség között húzdik az arany középút.
Jézus: Adjuk meg azt ami az Úré, és adjuk meg azt, ami a császéré.

Naháááát! Nincsenek véletlenek. Térben és időben másképpen, de azonosat vallottak.

Így már értem a következő megállapításodat, a nem hiteles a tibeti, nem hiteles a...: "Ezt ugyan sehol se mondtam.. Nem is mondhattam volna, mert hát közülünk senkinek nem volt személyes tapasztalata az 1959 előtti Tibettel, sőt, nekem a mostanival sem."

"Ez leginkább vallási maszlagnak tűnik nekem."Hm! A helyzet az, hogy a tibeti az nem vallás. Nem istenben hisz, hanem az ember tökéletesedésében. A Nirvana elérése, hogy az embert már nem köti semmi ide a fökdi dimenzióhoz. Képes elszakadni, és többé nem kell testet öltenie. Vannak kivételek, akik azért jönnek vissza, hogy segítsenek.

Én példul hiszek ebben is, és abban is, hogy van egy felsőbb hatalom. Az út a Nirvanaig, de a törvényt valaki alkotta. (Szerintem)

"Na látod, ebben nincs vita köztünk :))"

Ez a beszéd!:-)) Ihatnánk is valamit!
Előzmény: Steckdose (133)
Steckdose Creative Commons License 2008.03.17 0 0 133
"Értem. Tehát, csak a személyes tapasztalatod számít. "

Ezt ugyan sehol se mondtam.. Nem is mondhattam volna, mert hát közülünk senkinek nem volt személyes tapasztalata az 1959 előtti Tibettel, sőt, nekem a mostanival sem.

"Itt azért én kitérnék olyasmire, mint: az évezredeken keresztül tartó mesterek hiteles láncolata megszakadt valamikor nagyon régen. Aztán jött Buddha, aki ismét felvette ezt az elveszett szálat, és mesterek további - hiteles - láncolatán tovább adta a tudást a mai napig.
Nekem ezt jelenti a hitelesség."

Ez leginkább vallási maszlagnak tűnik nekem. Hivő vagyok, hiszek Istenben, de a vallásban nem - hiszen azt emberek csinálják, tehát szükségszerűen torz.

"Tehát: a komcsik azt mondják, tíz ember halt meg eddig, javarészt gyújtogatás következtében, amit más tibetiek okoztak.
Tibet azt mondja, ........
Szerinted ki a hitelesebb?"

Szerintem leginkább egyik sem ebben az esetben. Az igazságot a HírTV/TV2 szabály szerint vélem látni körülbelül. Azaz ha pl. van egy fityisz-gyűlés a Kossuth-téren, és a Hír Tv is, meg a TV2 is mond egy számot, hogy hányan vannak, akkor az előbbi számot még reflexből kétharmaddal, míg az utóbbit másféllel kell szorozni. Érdekes: általában kábé azonos számok jönnek ki ezzel a szabállyal :)) Tehát sztem valahol a kettő között van az igazság.

"Ui.: Menjenek a pi...ba a kínai kommunisták!"

Na látod, ebben nincs vita köztünk :))
Előzmény: Priluki (131)
sensei47 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 132
Ha jól saccolom, akkor Tibet területe nagyjából kétszerese Franciaország területének. Hogyan lehet egy ekkora tartományt-országot lezárni a beutazók elől? Elég hosszú közös határa van Tibetnek Nepállal...
Priluki Creative Commons License 2008.03.17 0 0 131
Értem. Tehát, csak a személyes tapasztalatod számít. Itt azért én kitérnék olyasmire, mint: az évezredeken keresztül tartó mesterek hiteles láncolata megszakadt valamikor nagyon régen. Aztán jött Buddha, aki ismét felvette ezt az elveszett szálat, és mesterek további - hiteles - láncolatán tovább adta a tudást a mai napig.
Nekem ezt jelenti a hitelesség.
Tehát: a komcsik azt mondják, tíz ember halt meg eddig, javarészt gyújtogatás következtében, amit más tibetiek okoztak.
Tibet azt mondja, ........
Szerinted ki a hitelesebb?

Ami roppant izgalmas a buddhizmusban. Az ok és okozat láncolata. Tulajdonképpen a tökéletes fizika megjelenítése. Tetézve az anyagamegmaradás törvényével. A lélek nem vész el, csak más testbe költözik, karmájának megfelelően.

Ui.: Menjenek a pi...ba a kínai kommunisták!

Előzmény: Steckdose (126)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!