Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Jelzi, hogy az adobe flash-t frissítenem kéne. DE! nem ajánlja fel, mint eddig tette a frissítési lehetőséget, helyet. Azért persze megtaláltam, és frissítettem is, meg a gépet is újraindítottam. És azóta is mégis hiányolja... mi lehet a gond?
Ja, és nem csak a win10-nél, hanem a win7-es gépemnél is
Kultúrtörténeti évfordulók szeptember 26-án: 1791: Megszületett Theodore Gericault francia festő 1888: Megszületett Thomas Stearns Eliot amerikai születésű Angliában letelepedett költő, drámaíró, kritikus 1889: Megszületett Martin Heidegger német filozófus 1898: Megszületett George Gershwin zeneszerző és zongoraművész, a szimfonikus jazz megteremtője (Kék rapszódia). 1907: Megszületett Radványi Géza, Kossuth-díjas filmrendező, vágó, forgatókönyvíró, tanár, író (Valahol Európában). 1948: Megszületett Olivia Newton-John amerikai énekesnő, színésznő
Kultúrtörténeti évfordulók szeptember 25-én: 1793: Megszületett id. Markó Károly festő 1897: Megszületett William Faulkner amerikai író 1906: Megszületett Dimitrij Sosztakovics orosz zeneszerző, zongoraművész (V. szimfónia)
1926: Henry Ford bevezette a napi 8 órás és heti ötnapos munkaidőt
1932: Megszületett Glenn Herbert Gould kanadai zongoraművész.
Kultúrtörténeti évfordulók szeptember 24-én: 1804: Megszületett Schöpf-Mérei Ágost orvos 1897: Megszületett Sinka István költő, író 1910: Megszületett Vas István költő, író, műfordító 1949: Megszületett Pedro Almodovar spanyol filmrendező
Kultúrtörténeti évfordulók szeptember 23-án: Kr.e. 480: Megszületett Euripidész görög tragédiaköltő 1872: Megszületett Richter Gedeon gyógyszerész 1930: Megszületett Ray Charles amerikai zongorista, énekes 1943: Madridban megszületett Julio Iglesias spanyol énekes. 1949: Megszületett Bruce Springsteen amerikai énekes, gitáros
Kultúrtörténeti évfordulók szeptember 22-én: 1791: Megszületett Michael Faraday angol fizikus, kémikus 1863: Megszületett Herczeg Ferenc író. Mintegy ötven évig volt főszerkesztője az Új idők című irodalmi hetilapnak. 1885: Megszületett Benedek Marcell író, műfordító, irodalomtörténész 1910: Megszületett Faludy György költő, író műfordító 1958: Megszületett Andrea Bocelli olasz tenorista 1964: A Broadway-n bemutatják a Hegedűs a háztetőn című musicalt
Kultúrtörténeti évfordulók szeptember 20-án: 1897: Megszületett Tamási Áron erdélyi magyar író 1935: Megszületett Aradszky László énekes 1946: Megrendezik az első Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivált
Kultúrtörténeti évfordulók szeptember 19-én: 1802: Megszületett Kossuth Lajos államférfi, politikus. 1911: Megszületett William Golding brit regényíró 1928: Amerikában bemutatják az első Miki egér rajzfilmet
1931: Megszületett Mészáros Márta, Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas filmrendező és forgatókönyvíró. 1976: Megszületett Karafiáth Orsolya költőnő 1991: Olaszország és Ausztria határán, az Ötz-völgyi Alpokban egy kb. 5308 éves gleccsermúmiát találnak
1587: Megszületett Francesca Caccini olasz előadóművész, zeneszerző, költő, zenetanár, az első nő, aki operát írt.
1709: Megszületett Samuel Johnson az első angol szótár elkészítője.
1819: Megszületett Foucault francia fizikus, aki ingájával bebizonyította, hogy a Föld tengely körül forog.
1851: Megjelent a New York Times első száma 1916: Megszületett Simándy József operaénekes 1927: Megszületett Kőrös Endre kémikus. Az analitikai kémia meghatározó jelentőségű 20. századi alakja, fő kutatási területe a komplex vegyületek analitikája és a kémiai folyamatok időbeli lefolyását vizsgáló reakciókinetika volt.