A gabonakörökhöz való viszonyuk alapján az embereket két csoportba tudom osztani: vannak a szkeptikusok, és vannak, akik hisznek abban, hogy ezek nem ember keze által alkotott dolgok.
Aha... hát igen. Az oroszok még kezdők ebben. Szépen megfigyelhető hogy ez még egy primitív kör együtes. Véletlen pont vannak összekötő járatok is. Ahol kényelmesen át lehetett sétálni a másik körhöz. Erre nagy szükségük volt az interdimenzionális- vagy űrlényeknek - hát persze...
Nekik még nem sok körük volt, hát most odavannak...
Ezt még egyszerűbb elkészíteni. Az angol és amcsi gyártók előbbre járnak a gabonakör evolúcióban... De figyeljük majd meg, ha belejönnek és már komoly hagyománya lesz és begyakorlott technikák, akkor 10-20 év múlva az oroszoknál is komplexebb ábrákat fognak az "UFO-k" teljesen véletlenül elkezdeni alkotni.
Ismét csak Einstein tudom idézni:
"Két dolog végtelen. Az emberi hülyeség és az univerzum. Bár az utóbbiban nem vagyok teljesen bizonyos..."
Az, hogy fölteszem a kérdést, nem jelenti azt, hogy nem tudok rá válaszolni, ugyan is először magam,nak teszem föl, és azon kevés esetben, mikor nem tudom megválaszolni megkérdezek hozz értő szakembereket!
Olyan nincs, amire nem adódna logikus magyarázat, ezt csak te írod.
Olyan viszont igen sok van e topicokban, amikor kérdésemre csőstül jönnek a blőd válaszok. Nos, azokra mondom, írom azt, hogy dinkaság. Ez így igaz.
Ilyen kérdés a gabonakörözéseknél a miért?
Eddig sületlenségeken kívül értékelhető válasz nem érkezett rá a sajátom kivételével.
Jött viszont néhány igen tetsző, nagyon elvont "jelentés-magyarázat", ami igen jó asszociációs készséget, fantáziát rejteget. Csak nem kellene őket többre taksálni, mint a gabonaköröket.
:o)
Igen, ha módomban lenne, én is csinálnák, mert utána eszméletlen jókat lehetne röhögni a "hozzáértők" nyilatkozatain!
/Parajelenséggel szívatást már én is elkövettem ismerősökön, de soha, SOHA nem hagytam becsapva az áldozatot pár percnél tovább!/
Igazad van. Tudományos szempontból nagyon sok múlik azon, és éppen ezért nagyon sokat számit, hogy kit milyen tanárok tanitanak.
Néhányszor, mikor az egyik tanárom azt mondotta, hogy fiam gondolkozz logikusan, visszakérdeztem, hogy: " de tanár úr, hogy kell logikusan gondolkozni ?"
Viszont most rájöttem :
"...Igen, nekem is -főként a tanárom- megtanította a logikus gondolkodást, és a kérdezést.
Ezért teszem föl rögtön, MIÉRT?..." - irod.
Tehát, ha fölteszel egy kérdést és nem találsz rá logikus magyarázatot, az csak blőd dolog lehet. - Tényleg sokat jelent egy jó tanár.
Intelligens szarvasmarhák csinálják a köröket! Legelőbb lepisilik a területet. Ettől hajlik el a gabona furcsán és nem törik. Majd szépen letaposgatják és kialakítják az üzenetüket. Ennyi.
És senkinek nem tűnik fel egy sétálgató, legelésző csorda annyira.
Mivel eddig hiába próbálkoztak, hogy elmondják mondandójukat, a "buuu"-ból, primitív fajunk sosem értett semmit. Tehát átálltak a kommunikáció ezen formájára. De sajnos szegényeknek ez sem jön be egyelőre, mert ugye sokan UFO-kra gyanakszanank inkább...
Igen, nekem is -főként a tanárom- megtanította a logikus gondolkodást, és a kérdezést.
Ezért teszem föl rögtön, MIÉRT?
Miért üzengetnek ilyen módon, miért pont ott, ahol, miért aratás előtti hetekben, télen miért nem, homokábrákat miért nem...
A magyarázatokon jókat szoktam rötyörészni, bár némelyiktől égnek áll a hajam.
:o)
Igyexem visszafogottan méginkább nem kommentálni a belemagyarázatokat, mert nekem 8, hogy ki milyen ötletekkel áll elő mindaddig, amig nem érzem az írásokon az elhitetés- beetettés szándékát.
Nem találom értelmét az olyasféle akcióknak.
A gabonakörök évtizedes történetén egyértelműen látszik a fejlődés, az 1*ű körökből kombinációk, majd egyre bonyolultabb, már nem csak körökből álló ábrák kerülnek a búzába. Tökéletesen látszik a graffiti-verseny.
Néha arra gondolok, milyen szerencse, hogy készítői nem tudnak magyarul, és nem olvassák ezt a topicot sem.
Tudom, hogy a végén kellene, de hol a vége, meg mi az eleje? Amikor bármikor lehet a közepe :) Emlékszem, de ha nem ebben a testben, akkor kire emlékszem? Rád emlékszem :)
Szia repcsepista! Ufó találkozó a gabonaföldeken :) Egyszer egy fórumon találtam egy írást, még a nevére is emlékszem, W.B. T-rex volt és azt írta, hogy ő eddig ufót csak a szántón látott. Földi ufók vagyunk most mi is a gabonaföldeken :)
Csodapók! -ha a képre nézel, igaz lehet 8 -s számnak is nézni, de látni? Stalán, vegyünk két jelentését mindennek, ami jelent valamit, igy lenni, ha csak egy pénzes elit, s ő fej, akkor csak potroha, semmi több, ha pedig, tul látunka hetvenkedőkön, akkor is, 8, üres lett a polc?
Ami azt illeti, maga buza meg gabona az szent, s ledüteni ugy a buzatáblást, vagy gabonást, az pás - sápolást, jelent, de megint két ess értelembe?
A vidéki gimnáziumban egy kiugrott pap dolgozott és felkinálta a kötelező oroszon tul németet vagy latint tanitson-e :))) Olyan meggyőzően érvelt a halott nyelv mellett hogy azt választottuk. Mert ugye logikus,szép,klasszikus,kulturált,a szókincse nagy része idegen/nemzetközi szavak szótárába is bekerült. Oké. Csakhát praktikusan inkább többre mennek a gyerekeim,sőt majd az unokám mert az ÉLŐ VILÁGNYELVET az angolt tanulták és tanulják.. Irigylem őket. Lám itt is milyen érdekes olvasmány és alig tudok kisilabizálni valamit.
Például a BELOW MILK HILL 3 sem véletlenül lett helyszin. Minden bizonnyal üzenet van benne,csak le kéne forditanom :)))) Lent tej domb/hegy ? Ez éppen három ! a férfi "teje" és az anya teje,két keble....mindez jelez fogantatástól születésen át csecsszopásig....vagyis hát az emberiség UJJÁTESTESÜLÉSE lehet a mondanivaló.
A nyolcas két kör dialektikus egymásbafonódása.Az egyik kör melletti nyilak KIFELÉ irányulnak,a másiké BEFELÉ. Ez egy egymást kiegészitő egység vagyis párosság jelképe. Érdekes hogy az USA tagállamai száma :50 vagyis ötven ! Ami a száznak,száz százaléknak a fele ugye.
Ez arra utal hogy Jézus második eljövetele az első teljessé tétele,betetőzése,érméje másik oldala lesz ? Tökély illeszkedése mint jóférjnek jófeleség ?
Érdekes amit írtál, mindenképpen érdemes számításba venni és elgondolkodni rajta. Én se tudok róla, hogy bántottak volna valakit. Sokan látták közvetlen közelről, sőt olyan is előfordult, hogy amíg valakiket körbejárt, addig mások máshonnét is látták és ez a szemtanúk beszámolói alapján le is lett dokumentálva. Akkor is olyan érzetük volt, hogy értelmi képességgel rendelkeznek. Kár, hogy nem tudunk többet róla, illetve most elmondtál róluk pár mondatot. Mások szerint is élőlények. Én még eddig sajnos nem tudtam róla meggyőződni.
Nálam az orosz tanárnőnek sikerült elérnie, hogy a jó oroszosból az érettségi idejére eljutottam olyan szintre, hogy egy pohár vizet sem todtam kérni!
Nem mondom, latinból is csak közepes voltam, de ott a tanár olyan volt, hogy elképesztő tudást adott át nekünk, az irodalmak, művészetek szeretetét. Csodáltuk is, legtöbbet neki köszönhetek, amit az életben segített. Ő tanított meg tisztán látni, kérdezni, kételkedni.
Meg többieknek is sokat köszönhetek.
Pölö azt is elérték gimnáziumi tanáraim, hogy sikoltozva meneküljek a továbbtanulástól, és egy egész évtizedbe tellett, mire rá tudtam venni magam. Akkor viszont olyasmit választottam, ami egy életre megfogott, munkámban igae sokat segít(ett), és jó jövedelemhez juttatott.
Nem vagyok krőzus, de hobbijaimra fordíthatok némi pénzt.
Ilyen pölö az SF irodalom is, meg sokminden más...
Na milyen kár hogy én régebbi évjárat még oroszt voltam kénytelen tanulni.Második idegen nyelv meg latin :)))) Na tüzhetem őket kokárdának a kalapom mellé.....
Tényleg érdekes megfejtési,értelmezési kisérletet olvashatnak az angolbeszédü népek . Kiketszik belőle hogy a gabonarajzolat dokumentálása, mondanivaló keresése tekintetében Angolországban lényegesen előttünk járnak. Ha ufó volnék én is inkább arrafelé rejteném a rejtvényeimet :))))
Művészeti jelentősége, meghatározó a XX. szd festészetében, de rengeteg kerámiákat, szobrokat is készített. Rengeteg követője akadt, így a művészek körében is fölkapottá vált, technikáinak nagymestere volt.
Vallaurisban kápolna múzeumában is látható egy hatalmas freskója -fényképezhetetlen formájú-méretű, azt meg tudtam nézni. Csoportunkat azért engedték be zárás uán, mert kiderült, hogy nejem HMVhelyi születésű...