Mert mi még régivágásúak vagyunk, és eü-intézményként, eü-alapellátási résztvevőként tartjuk számon magunkart. Annyit azért értek az eü-höz hogy lássam, sántít a nyitó sztori. Is.
Egy kollegám múlt héten zakózott egy szerencsétlent bringával, miszlikbe tört a kulcscsontja + szétment még nehány borda is. Szerencsétlen srác sípolva vesz levegőt, látványosan lóg a válla, fáj mindene.
- A mentő egy másik beteg mellé vette fel, ülnie kellett a kocsiban, a bizt. öv a törött bordáiba vágott minden kanyarban. - A kórházban 2 napot volt, ezalatt érdemi kezelést nem kapott, de csináltak ugyanarról a területről 4 rtg felvételt. Az orvos szerint 3 borda és kulccsont tört, nem kell hozzányúlni, de fekhetne még benn kicsit. - Egy ismerőse tanácsára elment egy másik orvoshoz, aki csináltatott egy 5. felvételt ugyanonnan, amiről megállapította, hogy 3 helyett 6 borda törött, és az apróra tört kulccsontot sürgősen műtéttel kell összerakni. Időpont 3 nap múlvára lett, azaz május utsó hetében felvéve, még májusra. - Az orvos 1 hét műtét utáni bentlétet javasolt, amiben igazából nem csinálnak semmit, életveszély kizárva. A srác megkérdezte, hogy minek. Válasz: mert napi kilencvenezret fizetnek rá, és semmit nem kell tenni érte... :(((
Ami azt illeti, a vélemények különbözőek. Nekem az állandó orvosmaffiázás, sintérezés az unalmas, sőt undorító.
Sajnos nekem is sokat kell járnom dokihoz, és egyetlen milliomos sincs köztük, ez sokkal jobban jellemző a politikai maffiozóira. Viszont olyan szerencsés vagyok, h csak nagyszerű orvosokhoz volt szerencsém, akik keményen megdolgoznak a fizetésükért, mert tőlem még hálapénzt nem kaptak, és nem is vártak.
Mostmár utólag, hivatalosan közölhetem veled, személyesen vettem részt a kamarai tárgyalódelegáció tagjaként a tavaly augusztusi tárgyalásokon, ahol pontosan tudom,ghogy a miniszter nem állt velünk szóba, az államtitkárnő (HÁ) vezette a tárgyalásokat, de ős sem állt velünk szóba! A tárgyalások részleteiről nem nyilatkozhatok, de a lényege az volt, csak minisztériumi ultimátumok elfogadásról volt szó, mert előzetes politikai döntés született mindemről, és több órát ültünk egymással szemben, de az augusztus 29-i öszödi kormányülésre a sokórás tárgyalásokból, a gyógyszrészi kompromisszumokból, az égegyadta világon a minisztérium semmit nem terjesztett a kormány elé!
Készitettünk gyógyszerészi verziót a ZK 7-ik fejezetére ami a gyógyszügy volt, egy betüt nem továbbítottak a kormány elé, és nem volt tárgyalási alap egyetlen pontja sem.
Úgyhogy most mint résztvevő cáfolhatom, az a PR szöveget amit itt nyomattok mint szadeszosok, és a valóság pontosan a fordítottja annak a szövegnek, amit te itt mint megfellebezhetetlen tényt próbálsz beállítani.
A MINISZTÉRIUM, A MINISZTER, AZ ÁLLAMTITKÁR, SEMMI MÓDON ÉRDEMBEN NEM VOLT HAJLANDÓ FOGLALKOZNI BÁRMILYEN GYÓGYSZRÉSZI KOMPROMISSZUMOS AJÁNLATTAL! MOLNÁR VERZIÓJA KERÜLT A KORMÁNY ELÉ, EGY BETŰ VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL + KAMARA SZÉTVERÉSE, AMI TÉNYLEG POLITIKAI DÖNTÉS VOLT!!
(akármilyen PR szöveget nyomatsz te it!!
Most én fogadom, meg hogy szadeszes mikrofonállványokkal többet nem állok szóba!
Nem, Asszonyom, rosszul értelmezett mindent! Arról pölö, hogy most egy beteg fél napig utazik a számára kijelölt kórházba, arról, hogy egy vajúdó nő, egy sérült gyerek ne másfél óra múlva kerüljön a kijelölt kórházba, mert a lakosság által felépített, majd felújított kórházban ezeket megszüntették, arról, hogy az asztmás gyerekeket leviszik a porba sat.
Az én ismeretségi körömben egyetlen orvosnak sincs jachtja, ellentétben az ún. reformot kierőszakoló maffiának!
Azt pedig talán, hogy ne maszek zsebre dolgozzanak állami kórházban az orvosok meg sem próbálták akadályozni, tudtommal az EüM dolga lenne, de még egyetlen ilyen fegyelmiről sem hallottam! És ráadásul az új rendszer sem változtat ezen! Csakúgy mind a hálapénzen!
Bezzeg az elmaradt járulékokkal senki nem foglalkozik komolyan (pedig ez elég jelentős összeg), mert benne vannak a haverok is!
"NINCS külön volumenkorlát az előjegyzett, listás betegre és a sürgősségi esetekre"
Ennek az az egyszerű oka, hogy sürgősségi esetekre egyáltalán nincs korlát. Még valamit az úrnak? :)
"ha 20-ára vagy előjegyezve, de előtte 20 nap alatt a szokottnál több sürgős esetet lát el az osztály és borul a havi keret, igenis elküldhetnek, hiába van róla papírod, hogy 20-án műtenek"
Cseréld ki a "sürgős"-t "zsebbe fizető"-re, máris igaz... :)
Módosítsuk már arra, hogy nem csak kormánypárti véleményeket, ideákat olvas! Az olyan, aki nem jár orvoshoz, és mégis lemaffiázza őket, aki egy hír hallatán rögvest prejudicál, az inkább ne írjon ilyet, arról, aki ezerszer tájékozottabb nála!
Molnár leküldött egy diktátumot, amelynek keretei között mozoghattak a régiók! Jó, hogy nem vállalták! Te is gondban lennél, ha mondjuk számodra két egyformán kedves dologról le kellene mondanod - főleg, ha tisztában vagy a következményeivel, és értelmetlennek is tartod - joggal!
Olvasni pedig inkább Molnárnak kellett volna a józan észrevéteket!
És nem szoktam hazudni, és nem vagyok egyik féreg agymosott, kritikátlan híve sem, csak a valóságos világban élek! És még gondolkozom is mielőtt írok!
És nem hazugozok le olyanokat, akik minden nap látják az ún. reform ún. eredményeit, mert elmondják véleményüket!
Mert a szemét Molnár direkt rájuk lőcsölte a rögeszméjét, tudván, hogy úgy se vállalják eldöntsék: egy diktátumon belül kivel baltázzanak ki!
Talán kellet volna gondolkozni mielőtt bevezeti az egész rendszert, némi hatástanulmány, némesség, kilométer, életkor sat. De nagyon sürgős volt agyatlanul bevezetni!
mert hiába kérte még Molnár Lajos, hogy a regiók egyezzenek meg, nem; ezért kellett fentről megcsinálni a beosztást; de, a betegekre tekintettel hajlandók módosítani, hogy ne gyilkolásszák és alázzák őket tovább
Csakhogy ecsém NINCS külön volumenkorlát az előjegyzett, listás betegre és a sürgősségi esetekre. Azaz ha 20-ára vagy előjegyezve, de előtte 20 nap alatt a szokottnál több sürgős esetet lát el az osztály és borul a havi keret, igenis elküldhetnek, hiába van róla papírod, hogy 20-án műtenek. A közlés stílusa más kérdés és elítélem. Na de ki találta ki a rendszert így???? ez itt a nagy kérdés. Gyurcsók az eü miatt IS nagyot fog bukni
>Akár balosokat, akár jobbosokat hallottam ott megnyilatkozni, 90%-ban nem normálisak. A balosok a szóban forgó műsorban meg mind "alja elemek".
szerinted ez helyzetelemzés? Nekem nem annak tűnik.
(egyébként is valakiről véleményt alkotni pusztán egy tevékenysége, jellemzője alapján elég bátor dolog. Itt a polidilin akkor kivétel nélkül mind nem normálisak vagyunk.