Picit javul, de nem múlik el teljesen. Viszont csobogtatással ki lehet hajtani a ként belőle, még palackozás előtt. Legjobb lenne persze széndioxidot belebugyborékoltatni.
Ha van vendéglátós ismerősöd, vagy ismerős ismerőse, tőle is meg tudod venni. Neki gyakorlatilag mindegy ki fizeti ki a betéti díjat a göngyöleg után. A 20db fél literes heineken ládával kb 1300 ft volt nekem így.
Üdv, tisztelt Fórumtagok.Van eladó pár kornéliusz hordó, ha nem akartok a palackozással bibelődni ez érlelésre de tárolásra is alkalmas. Ebbol ki is mérhető De van egy sorhűtó és csapolő gépem is eladó. A hordők 12.000 ft / db, a gép szintén korneliusz 75.000 ft pillanatnyilag 3 szörp 1 sör és 1 szódafejjel van szerelve, de adok hozzá sok alkatrészt, akár 5 sörfejre is átalakitható. 06209758051
Én anno kb. másfél esztendeje a CBA-nál vettem a Blaha Lujza téren (ma már Lidl, gyermekoromban "AZ" éjjel-nappali Közért.) Tény: máshol nem kerestem. De ezek szerint fellelhető.
Eladóvá vált 7 db újszerű/új állapotú partyhordó és 2 csapolófej garnitúra. 16g-os CO2 patronnal működik. Ára: 24.000 Ft, csak egyben eladó. Megtekinthető, átvehető Érden, a IX. vagy a XXII. kerületben.
Az eladás oka, hogy mostanában inkább üvegbe és mini keg-ekbe palackoz az uram. Én meg szabadulnék mindentől ami felesleges :)
Címemre lehet írni, nyilvános.
(és bocs hogy elforgatva, nem tudom mi változott a programban, a lényeg azért látszik)
Az Első Magyar Házisörfőző Egyesület megjelentette a könyvét online is. Ez ez egyik legteljesebb sörfőzős könyv magyarul és most már ingyenesen is hozzáférhető.
Ismét jövök a nyomorommal. Az van, hogy megint "mellényúlt az eladó", vagy nincs ehhez a vödörhöz való fedele...vagy a fedélhez való tartálya, mindenesetre küldött egy teljesen uggyanolyan fedelet, mint ami nem akar fenn maradni a helyén. Az eredmény persze ugyanaz. Csináltam róla pár képet is, talán meg tudjátok mondani, így kell e állnia rajta (szerintem nem, de én tényleg most látok ilyent először)
Egy hete van benne a sörlé, már nem is habzik, gondolom ez az adag már megy a lefolyóba.
Sziasztok ! Nem tudom mennyire off, de nagyon innék egy jó kvászt, Viszont nem tudom aktuálisan hol lehet kapni boltban, és hogy melyik hasonlítható a hazaiak közül az eredetihez (most nevezzük annak a kijevit, én a Kvasz Tarasszal meg voltam elégedve). Az ó-kijevi kvászt néztem ki magamnak. Mivel nincs kocsim amivel tudnám járni a várost, ezért is jó lenne tudni mennyire aktuális ez a térkép, az oldalukat 1-2 éve nem frissítették, az is lehet h bedőlt az egész vállalkozás, majd rákérdezek náluk is. A térkép egy része garantáltan nem jó, pl Erzsébetre rakja a Csolt utcai italboltot.
Sziasztok! Én is első körös sörfőző vagyok és a palackozás előtti pániknál járok éppen. Két hete főztem, most hétvégén szeretném a következőt, de nem vagyok benne biztos, hogy palackozhatom-e már. Búzasörről van szó, 1052-ről indult, a héten mértem kedden 1016-t, szerdán és csütörtökön 1014-t, tegnap 1013-t.
Ugye tankönyv szerint három napig nem kellene csökkenjen a palackozáshoz, de már eléggé a végét járja az erjedés gondolom.
Lepalackozhatom, vagy várjak még? Esetleg 8g helyett kevesebb cukorral érdemes-e palackozni, vagy kockáztatom a robbanást? :)
Ha már ezt az útat akarod választani ami több okból sem helyes, akkor pille flakonba palackoznám vagy legalábbis minimum egy részét.Flakon feszességén, keménységén érezhető a változás (össze hasonlítható pl. üdítővel ).
Szia Tótikám!
Nagyon köszönöm a válaszodat, utána nézek azoknak amiket írtál. Amúgy egy belga tripel sör élesztőjéről van szó, finom fűszeres de csak 20 IBU.
50 IBU feletti sörökkel vigyázni kell mert át mehet a keserűség.Első lépésben célszerű szétválasztani a trutyit és az élesztőt. Yeast washing you-tube . Nem kell annyira átmosni mint sörfőzés sörfőzés céljára. Leg egyszerűbb módja ha pék élesztő helyett használod. Vagy készítesz öregtésztát és a szerint pl. Limara öregtészta . beer yeast recovery bread
Köszönöm a válaszokat, úgy néz ki "mellényúlt" az eladó, és nem a tartályhoz valósi a fedél... vagy nem a fedélhez a tartály :-D sikerült vele egyeztetnem és küld egy másik fedelet.
Brewferm erjesztő amúgy és Ajka-Padragkúton vásároltam.
A tartályban 23 liter van és a hab sem éri el a kotyogót. Eleinte hajlottam rá, hogy én vagyok annyira analfabéta, hogy nem tudom rendesen lecsukni, aztán végigpróbáltam egy csomó praktikát, de végül a fényképek alapján azt gyanítja az eladó, hogy ez bizony nem passzol. Most úton a cseredarab, remélem holnaptol jó lesz.