Ezt a topicot azért hozom létre, hogy itt megbeszélhessük az egyes Állati! topicokban felmerülő vitákat, veszekedéseket. Itt szabad vitatkozni, érvelni, támadni, védekezni, DE káromkodás, személyeskedés, és IRL adatok kiadása nélkül!
Remélem, ezt a topicot kitüntetett figyelemmel kísérik majd a tisztelt moderátorok, és megakadályozzák a viták törvénytelen elfajulását.
Valamint nagyon remélem, hogy itt nem ellenségek születnek majd...
Úgy, hogy nem vagyok részrehajló, már mondtam. Vanak helyzetek, amikor egy állat segítségre szorul, és vannak helyzetek, amikor akkora kárt tesz, hogy el kell pusztítani. Engem nem vakít el az állatszeretet.
Én nem bántok senkit, csak érvelek, a többiek pedig képetelenek cáfolni vagy akár vitába szállni. Elismerem, hogy ez némely embereket kihozhat a sodrából, de ez nem az én hibám.
Tudod lassan 1 éve befogadtam egy kidobott görényt.A görike félig megfagyott, agyvérzéses,vak és süket és menni nem tudott.Már mindenki lemondott róla.Eltelt 1 év.Itt él velem.Hall, haloványan lát, futkos.Igaz nem lesz soha teljesértékű de boldog.Én nem szelektálok hol hasznos a segítség.Ahol tudok esélyt adok.Lehet meg kéne próbálnod egy ilyen állatot neked is befogadni és talán akkor megváltozik a véleményed róluk. Addig nem fogjuk megérteni egymást.
A moderáció tényleg nagyon türelmes,de Te meg minden lehetőséget megragadsz,hogy némely embert teljesen kihozz a sodrából....aminek következménye,hogy 1-2 emberrel kevesebbnek kell válaszolnod:))) Te bánthatsz burkoltan másokat,de ha ellened fordulnak,tüzet kiáltasz.
Hogy szoktad mondani?KEDVES...az elv a régiszerű...igen,nekem régiszerű,nem nyelvtanórán vagyunk.Ma már a vadőrök lehetőleg próbálnak együttműködni az állatvédőkkel.Erről lemaradtál,mert mást nem olvasol,csak ezt a két topicot. Ja,meg az állatrendőrség...erről sem hallottál??Van ám:))
Én fejlődést látok a kóbor állatok terén.Nem anyagilag hanem hozzáállásban.Ritka az olyan felfogás amit Te képviselsz.Az emberek többsége segítőkész.Remélem minél többen leszünk.
Magánvélemény következik. Szerintem kóbor kutyákba minden fillér kár, amíg vannak valódi veszélyben lévő egyedi, kipusztulás szélén álló fajaink. Kóbor kutyát menteni a mai katasztrofális ökológiai helyzetben olyan, mint a múzeumtűzből kimenteni a gondnok lányának Cosmopolitanjeit, miközben a Rembrandtok odabenn égnek. De ezt írtam már másutt is.
Ártunk?Ezt talán azoktól az emberektől kéne megkérdezni,akik ingyen kapnak egy állatvédők által megmentett kutyát,és akiknek talán ez az egyetlen társuk. Senki elől nincs elhappolva a támogatás,mindenkinek lehet lobbizni,adott a lehetőség, és az emberekre van bízva,hogy kinek adják a segítséget. Lobbizzatok Ti is,a menhelyek egy fillért nem kapnak az államtól,jótékonyságból,vagy saját zsebből tarták fenn a menheleket.Nem beszélve a sok ideiglenes befogadoról,akik vállalják addig a menhelyre már ne férő kutyát,míg gazdát találnak neki.Saját zsebből. Talán az embereket kéne felelősségre vonni,hogy miért erre adják a pénzüket?