Igazán nem akarom reklámozni a st..l-t, de én is ott vettem anno az enyémet, kb. 20 cm-est küldtek és két év múlva ez lett belőle. Pedig ekkora dézsában volt, egy kicsit ki is nőtte..
Köszi tudom hogy ott lehet de sajna nem tudom mekkorát küldenek.Két éve én a madaras teszkoba vettem.Szeretnék még egyet mert ezt már idén nem fogom tudni át teleltetni akkora lesz.Ha tudok teszek be képet a tavaji rol.Hét végén viszem ki és most földbe ültetem.
Időpont: 2012. április 27-29. Helyszín: Budai Arborétum (1118 Budapest, Villányi út 29-43.)
Újbudai Dísznövény Kiállítás és Vásár, április 16-18.
2010-ben - immár negyedik alkalommal - ismét megszervezik az Újbudai Dísznövény Kiállítást és Vásárt a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő Egyetemisták Parkjában.
Félig lebontottam körülötte a takarást,mert féltem,nehogy most rothadjon be,de teljesen kitakarni még nem merem,mert jöhet még fagy,bár nem hiszem,h lesz.Az eredeti 85 cm-es törzset nem sikerült ugyan megmentenem,mert a tetejéből kb.30 cm-t le kellett vágni,az szétfagyott,ígyhát az első évben kb.50 cm-ről indul a kitelelt basjoom.Már hajtott egy 10 cm-nyi periszkópot.:))
Más:Nem tud valaki olyan helyet,ahol Musa sikkimensist lehet kapni valahol Budapesten,esetleg környéken?Leginkább a "Red tiger"fajta érdekelne.Rendelni nem akarok sem magot,sem növényt,jobban preferálom a helyi vásárlást.Más fagytűrő fajokat is vennék,ha lenne kínálat.
Talán Bene Laci bácsinak van magonca,4-5 éve volt neki belőle sok,de idén a Sieberz katalogusban is megjelent,és a DM kerteseknek is van,én ősszel tőlük vettem.
Az én tapasztalatom szerint , a havasi banán -9 C-fokot nem bírt ki, és teljesen szárazon kellett teleltetni .0 C-fok körüli teleltetésnél,ha nedves volt a talaj,tavaszra kirothadt.Amúgy gyorsan nő,és szerintem egzotikusabb megjelenésű , még ha nem is bokrosodik úgy mint a basjoo.(akár dézsásan is )
Igényei nem nagyobbak egy átlag szobanövényétől,vagy hidegházi növényétől.Ha hűvös helyen vannak,akkor nem kell sokat locsolni,tápoldatozni végképp,mert nem nő.Ha melegben van,akkor igényli a nedvességet,néha tápoldatot,de a párás környezetet is meghálálja.Fűtőtest mellett ne álljon,mert az erőteljesen szárítja.Igénytelen szerintem,viszont legjobban szabadföldben fejlődik,mert hatalmasra szeret nőni,és a nagy növénynek nagy-húsos gyökerei fejlődnek,ami egy cserépben korlátozva van.
Egy musa basoo banánt első évben hogy kell bent teletetni? Vagy mindenféleképp kint szeret, de félek a fagytól. Nem erre az télre vonatkozóan kérdezem!
Szerintem érdemes lenne 10 cm gyapotot még köré tenni az kb. 400 ft/m2, akkor ötöde se lenne a fűtési költség, egy 60-80 wattos hagyományos égő is befűtené pár éven blül megtérülne.
A havasi banán termőképes, ha jól olvastam, és desszert banán. Arról érdeklődnék hogy mennyire bírja a telet? Téli takarással nem kell felszedni a rizómáját? Ez a kérdésem vonatkozan a sikkimensis és a helen"s hybridre is. Persze aki csak tud ezekről információT! Banánnövény rendelésbe fogok kezdeni, és kell az infó!:) Ha valaki szegedi és kell neki banán palánta szóljon!!!!!