Koppány "testamentuma" ugyanúgy a nemzet tulajdona, mint István dekrétumai. Tényleg, csak szómágiával lehet szétválasztani a kettőt. Ja, hogy volt egy történelmünk is a mai mágusok és az ősvallás között? Csak nem ez zavar valakit?
A történelmi lecke fel volt adva a fiúknak, és így oldották meg. Attól a nép még nem kalapálta szét egymást, mint manapság teszi a politika "jóvoltából".
//"...Ameddig nem tudjuk, hogy egyáltalán létezik ilyen erő, addig kénytelenek vagyunk a már meglévőkből válogatni..."//
Erő, erő! Ha erőben bízol, akkor csak a felszíni szennyvízből válogathatsz. Az meg valamennyi ellenerő már. Keress búvópatakot és találsz még tiszta forrást.
Szívesebben látnám hatalmon a kiebrudalt MDF-eseket, mert ők egész bizonyosan valóban a "néppel tüzön vízen át" akartak Európába menetelni. Hiszen éppen emiatt lettek a hatalom számára terhesek. Nem csupán Csengey! Bíró Zoltánban, Für Lajosban jobban megbíznék, mint a szélkakas Ibolyában és uszályában.
//"....Nézd, én úgy tudom, hogy a Magyar NÉP széthúzása, ellenségeskedése sokkal régebbről eredeztethető. .."//
Érdekes "liberális" szómágia. A hatalmi harcok (kuruc-labanc stb.) sohasem a nép között folytak. De amikor a haza bajba került, érdekes módon mindig összefogott a nemzet. Enélkül már évszázadok óta nem is létezne. Mégcsak nem is a magyar nemzet nem létezne. Mohamedán háremhölgy lett volna talán még Elena Ceausescu nagymamája is.
// No ezt ölték ki ebből a nemzetből az elmúlt hatvan évben. Tudatosan egymás ellen uszították az itt élőket, hogy a dilettáns, huszadrangú senkik gátálástalanul uralkodhassanak felettük, kiszipolyozhasság a végtelenségig őket.//
Nézd, én úgy tudom, hogy a Magyar NÉP széthúzása, ellenségeskedése sokkal régebbről eredeztethető. Tán a Turáni átok ?
DE !
Mindenben igazat adok neked, ha megmondod KI LENNE az a személy, csoport, aki/amely nem uszítana, nem szipolyozna, nem akarná tönkretenni ezt a népet.
Szerintem - oldaltól függetlenül - arra voksolnánk, aki a mi, a NÉP érdekét saját érdekei elé tudná helyezni.
Ameddig nem tudjuk, hogy egyáltalán létezik ilyen erő, addig kénytelenek vagyunk a a már meglévőkből válogatni.
Ezek pedig egytől-egyig bizonyították már, nem jobbak a Deákné vásznánál!
A nemzet, egy adott területen élők azonos nyelven kommunikálnak, kulturrájuk, gondolkozásmódjuk azonos gyökerekre épül.
No ezt ölték ki ebből a nemzetből az elmúlt hatvan évben. Tudatosan egymás ellen uszították az itt élőket, hogy a dilettáns, huszadrangú senkik gátálástalanul uralkodhassanak felettük, kiszipolyozhasság a végtelenségig őket.
Most ennek koronájaként, a földbe akarják bedöngölni a megmaradt, s gondolkozni képes réteget.
Az értelmesen gondolkodni tudó ember jelentette az Ő számukra a legnagyobb veszélyt, mivel mellettük látszott az Ő tehetségtelenségük.
Ennek "eredményét" láthatjuk már egy éve, ezt minősítették a hitelminősítő intézetek, s hamarosan az EU. is ezt fogja elmagyarázni egyre érthetőbben.
////"....Mit nevezel Te egészséges nemzeti érzületnek?.."//
Az egészséges nemzeti érzületet.
//Az alapkérdésekre egyre kínosabb választ adni. A szómágiát elsajátítók a szavakkal már képtelenek megbírkózni. A nem mágikus valósággal mégkevésbé.//
//".....ők nem általában véve az állami befolyás csökkentését akarják, hanem a magyar állami befolyás csökkentését. Ezért tekintem őket a multinacionális tőke pártjának...."//
Én is ezért!!!!!
Egyébként bármennyire furcsán hangzik is, de az állam szerepe a gazdaságban legkisebb a feudalizmusban volt. Szinte semmi! Érdemes ezen elgondolkodni. Nem a feudalizmus miatt, hanem a tőke szerepe miatt.
3. fidesz (programja alapján balközép, ideológiájában keveredik a liberális, keresztény-szociális és a nemzeti, de maradjunk a gazdasági elképzeléseknél) BALKÖZÉP
4. MIÉP SZÉLSŐBAL //
Egyet is értenék, csak akkor ezt ők sem tudják!
(Fenntartva azt a véleményem, hogy a jobb-bal oldalakat a politikusok találták ki a mi megosztásunk érdekében) azért ez CSAK a mai viszonyokat tükrözi ugye?
Nézd! - a rendszerváltás után divat volt kommunistázni!
Pedig csak 800 ezer párttag volt a 10 millióból.
Egyik párt azt tűzte a zászlajára, hogy aki nem polgári gondolkodású= kommunista, másik, a fasisztázásra élezte.
Aki a rendszerváltás idején 30 körül volt, az nem tapasztalhatta meg a komm. terrort, mert be kell látni, a 70-es években ( akkor nyiladozott emberünk értelme ) már nem nagyon volt tapasztalható ilyen. Fasisztákról pedig max. a történelem órákon tanult.
De ha szerencséje volt már panelban lakott, oszt áttolta a komcsi táborba a ""panelproli."" Azt gondolta, ha panelproli, akkor bezony ő biztos baloldali is, mert az a párt, amelyik azzal etette, hogy a baloldal letéteményese, az nem vetette a szemére, hogy Ő csak panelproli.
Ez érzelmi kérdés, nem befolyásolja az IQ !
Mert ha befolyásolja, akkor politikusaink szemére kellene vetni elsősorban!
Komcsik, prolik, panelprolik szavazzatok a Fideszre!
Nekem nem jön össze! : )))
Valahogy így eshetett meg a dolog, hogy emberünk azt hitte
//"....Mi volt olyan szar abban a Kádár-rendszerben a melosnak?......"//
Csak az, hogy senkit sem a munkája után fizettek, hanem mindekit csakis a szája után.
Egyébként a munkahelyi kollektívák tényleg jók voltak helyenként. Barátkoztak, összejöttek egymással a munkatársak, és amiben csak tudták, segítették egymást az emberek. Mindaddig, amíg a politika vagy a helyi főelvtárs bele nem avatkozott.
//"...1. szdsz (multinaconális tőke pártja) SZÉLSŐJOBBOLDALI 2. mszp (magyar nagytőke pártja) JOBBOLDALI 3. fidesz (programja alapján balközép, ideológiájában keveredik a liberális, keresztény-szociális és a nemzeti, de maradjunk a gazdasági elképzeléseknél) BALKÖZÉP 4. MIÉP SZÉLSŐBAL......."//
Szerintem a bal-jobb besorolásnak mára teljesen kiüresedett az értelme. Használjuk, mer a "politikailag korrekt beszéd" csupa ilyen üres fogalmak használatára kötelez.
Ha az erő- és a hatalmi viszonyok oldaláról közelítenéd meg a kérdést, egészen furcsa összefüggésekre jöhetnél rá.
//"....Mit tennél meg most a hazádért, ha jőne a hivo szo?.."//
Legelőször is alaposan megnézném, hogy ki hívogat. A felsorolt csalogatásoknak nem dölnék be SEMMI PÉNZÉRT!
Másodsorban nem várakozom a behívóra. Teszem, amit tenni tudok. És ellenállok a végsőkig, minden romboló szándéknak. (Feltéve, hogy felismerem! Ez esik sokunknak nehezére.)
Harmadsorban?
A kakasok már elég régen hajnali ébresztőt kukorékolnak. Várom a napkeltét és teszem a dolgom. Fel vagyok készülve az új reggelre és az új nap kihívásaira. Nem érhet váratlanul, hogy ismét tenni kell/lehet valamit. Jónéhány megélt napforduló már eléggé munkára edzett. Legfeljebb akik hatvan éves álmukból riadnak, azok fognak csodálkozni, hogy vége az álmok idejének. És nekik lesz szükségük egy kis időre, amíg a csipát kimosva szemükből, hozzáláthatnak a valóságos élet folytatásához.
Az szdsz részéről az állam szerepének a csökkentése mögött nem az a valóban liberális közgazdasági elgondolás van, hogy a lehető legkisebb legyen az állam. Ez blöff. Mert akkor a magyar közműveket nem német és francia állami cégeknek adták volna el. Pontosan itt bukik ki a lóláb. Mert ők nem általában véve az állami befolyás csökkentését akarják, hanem a magyar állami befolyás csökkentését. Ezért tekintem őket a multinacionális tőke pártjának.
Köszönöm zividinek, hogy a 768-as hsz-ben megadta neked a választ.
Esetleg, ha még kételyeid akadnak, javaslom, hogy nézd át a Magyar Köztársaságban hatályban lévő Verseny Tvr-t, s abban felfedezed a hazai problémák jelenlegi okát.
Továbbra is az a véleményem, hogy csak akkor fogunk tudni ebből a kátyúból kimászni, ha az "érintett" hitelét, becsületét vesztett "elit"? félreáll és kivonúl a közéletből / javaslom, tanulmányozd a "Hajdú-Bét esetét 1990-től", vagy a lakásmaffia működését, a Bunagos, a "brókerbotrány, bankbotrányokat stb stb .. /
Mond, nem tűnik fel neked, hogy minden esetben, ugyanazon szűk kör-re találsz?
Az állam szerepének csökkentése nem baloldali, nem is jobboldali hanem kimondottan liberális elképzelés. Sõt, ami azt illeti ha elmegyünk a falig akkor az anarchistákhoz jutunk akik valahol a liberalizmus és a szélsõbal környékén vannak - és szvsz ez áll a legközelebb az MSZP/SZDSZ jelenlegi ideológiájához. Ha úgy nézzük, végül is a kormány e téren komoly sikereket könyvelhet el, az országban az elmúlt 4 évben jelentõs teret nyert az anarchia ráadásul pártunk és kormányunk intézkedései mostanság szintén ennek az erõnek a jeleit viselik magukon.
Abban a kádár rendszerben a melója volt a szar a melósnak. Kb. hasonló volt a helyzet mint ha a vaskorszak végén még lett volna egy nagy birodalom ahol bõszen réz-alapon próbálták mûködtetni a gazdaságot. Amikor pedig ez összeomlott a sok rézöntõ munkás munkanélküli lett mert körülötte már mindenki több száz éve a sokkal jobb, olcsóbb és hatékonyabb vas eszközöket használta. Errõl nem a rézöntõ melós tehetett, nem is az aki a réz alapú gazdaságot elkezdte felszámolni és vaskohókat épített miközben bezárta a rézöntõ mûhelyeket hanem az a politikai elit aki szerint a réz a mi népünknek tökéletesen megfelel... Az viszont már a rézöntõ munkások hülyesége hogy a felmerült nehézségekért a vaskohókat építõket, és a vasra való átállást tették felelõssé és 4 évvel a vaskorszak után ismét, többször is beválasztották a korábbi vezetõiket akik évtizedeken át a rézkorban tartották a gazdaságot.
Érdekes, hogy kiürülnek a topicok, amikor dolgok alapjaihoz érünk.
Ezért is döntöttem úgy, hogy én már csak akkor megyek szavazni és csak annak adom oda a voksomat aki a rendszerváltást tényleg elölről kezdi és végig is viszi!
Aki felülvzsgálja az eladósításunk körülményeit, aki felülvizsgálja a teljes pivatizációs folyamatot és aki végre társadalmi vitát kezdeményez arról, hogy ma Magyarországon mi a jobb és bal,- oldal! Mert itt is nagyon sok a sumákolás!
Aki végre nyilvánosságra hozza az ügynök-listákat és lerántja a leplet a"rendszerváltás"-ról!
3. fidesz (programja alapján balközép, ideológiájában keveredik a liberális, keresztény-szociális és a nemzeti, de maradjunk a gazdasági elképzeléseknél) BALKÖZÉP
4. MIÉP SZÉLSŐBAL
A jobbik, kdnp, mdf önmagában nem mérhető tényező. A jobbik a média kanténjából nem tudott kitörni, kdnp csak a fidesz miatt létezik, az mdf pedig ugyanúgy a média blöff-pártja, mint a centrum.
12-es IQ-val rendelkező tirpák nyilatkozik: persze, baloldali érzelmű vagyok, ezért szavazok az mszp-re! A dolog ot bukik meg: nem baloldali pártra szavazol baszkikám ráadásul azok vitték el a munkahelyedet és vették el a lóvét amit befizettél évtizedek alatt, akikre most nosztalgiával gondolsz... "menyivel jobb volt a melósnak kádár alatt..." Hányszor és hányszor hallottam ezt!