Szóval ezzel az elkaphatnak egymástól betegségeket, erre azért mondtam, hogy nem igaz, mert kb 5% az esélye, és egy életben egyszer ha előfordul. Ezért említésre sem méltó. De ha figyelmesen elolvastad az én hsz-emet, akkor én is írtam a végén, hogy nem teljesen lehetetlen, ergo valamilyen balszerencsés véletlen során lehetséges elvileg, hogy elkapj valamit az állattól, de ennek annyira minimális a valószínűsége, hogy szót se érdemel. Legalább is vírusok tekintetében, főként az influenzát nem eccerű átadni másik állatnak emerről, mert mint láttuk, külön mutálódott törzs kell hozzá. Szerintem is néphülyítés ez a madárinfluenza, de ez a legjobb példa rá.
Egyébként én úgy emlékszem, hogy a madárinfluenza H5N1-es változata az csak madárról emberre terjed, de emberről emberre tovább nem. Akkor fog emberről emberre tovább terjedni, ha a vírusnak van lehetősége tovább mutálódni, tehát egy olyan ember kapja el a H5N1-et, aki emberi influenzával is fertőzött. Így egy idejűleg lesz benne az emberi influenza, és a madárinfluenza. Ezért rohadtul fontos az, hogy aki beteg, az maradjon otthon, nem véletlenül hangoztatják az orvosok, de persze erre sok ember sz*rik rá, mert dolgozni kell, nem lesz pénz. Én mondjuk különösen jó immunrendszerrel vagyok megálldva hál istennek, így nem szoktam semmit elkapni senkitől, de azt különösképp rühellem, ha például akármilyen helyen, ahol sokan vannak, valaki a képembe tüsszög-köhög. Kiváltképp a munkahelyemen, de ott még hozzájön az is, hogy tudom, hogy miért jött be a delikvens dolgozni, azért mert nem tud elmenni betegállományba, mert a cég nem engedi. És ez mérhetetlenül bosszant.
Köszi az ajánlást, de már van egy vörös (na jó beige) lányunk, és szeretem ha mind különbözőek.
Másrészt már több mint 4 hónapos lesz mire elhoznánk, én meg kifejezettten fiatal állatot szeretnék. Viszont az a kis husky csajszi a Vanda-féle alomból nagyon tetszik.
Sziasztok! Nem nagyon vagyok a gépnél, mert vesegyulladást kaptam, és fekve is nehezen viselem, de itt ülni sem valami jó. De kicsit fel kell kelni, gondoltam benézek, mi a helyzet. Sajnos a talira sem tudtam menni.. :( ViktOrsi: Lángos egyik kölyke (ugye Crazy?) Nálam van. Csodagyönyörű vörös leányzó! Annyira aranyos, hogy bár tudom nem illik ilyet mondani, de ő a kedvencem! :)))) Nagyon hamar kézhez szokott, égetnivaló kis ördög, de én azt javaslom, az ő tesóját válaszd! Persze a husky is jó választás! :)))) És ezüstbe meg .... húúúú :))))
A csuki fiú Mandy kölyke, a bs lányzóból meg van fekete (Gesztenyke féle alom), meg két vadas is Fridáéktól. Van még egy vörösöm Lángostól, de ő már idősebb...viszont még pici! :) Van egy husky is Rinától & Cézártól. A két ezüst husi és egy husky meg Vandától. Valamint még mindig gazdira vár egy albi kiscsaj Pulpántól és Ghosttól. + van egy dumbo Dömiéktől, aki gondolom nem érdekel. :S
A Gesztenyke féle bsről még nincs kép, de majd csinálok! :) Ez a 2. alom, amit Dugó nagy nehezen összehozott, és lett két kicsike. A kapucnist megtartom, ő azonban még eladó.
De nagyon szép kis malik. Az a kis torzonborz óriási figura, ahogy les a gépbe.
Lili is nagyon szép, gyönyörű fényes a szőre.
Basszus, még kedvet kapok egy tengeri cocához :)
OFF mert patkányos, tehát odaát ON :P
Kéne nekünk 2 kis patesz a megfogyatkozott állományba, de csak nyaralás után (szept 6 után).
1 csukesz fiú és 1 valamilyen lány. Neked milyen fiatal állományod van? A honlapon levők mennyire up-to-date? A legfiatalabb alom is 4 hónapos lesz addigra :(
Basszus, ez nagyon durva. A testsúlya 40%-át megszülte. Ez kb olyan, mintha egy 60kg-os nő szülne 3db 8 kilós gyereket! Hihetetlen mikre képes az állatvilág.
Ma voltam először egy ismerősöm lakásán és bemutatta a papagáját :) Halál jó fej volt a madár, csak szerencsétlen elég béna műrepülésben. Valamin megsértődött és hatszázzal elindult a lakásban, felkenődött a falra és leesett :)) Kb egy órát voltam ott, azalatt vagy ötször bemujtatta ezt :)
Szegény Lilinek még a szőpr is kikopott a pocóján, mert nem tudta kinyújtani a lábacskáit. :) Hatalmasak a kölykök! Lili tegnap szülés előtt volt 1305gramm. Ma szülés után 890 körül. A kicsik meg 124g (göndörke), 118g (vaj), 119g (vörös-fekete)
Nem, amikor volt a szobafelújítás, akkor a szétszedett ágyamt bevittük a nagyszobába, ez a háttámlája felállítva. Még magasabban feküdt, mint a fejünk volt, és kb 8 centi széles az a támla. ~:c))
Ilyen telefont akarok!! Naon teccik, de kiba drága. Nem baj, várunk még pár hónapot, hátha ócsóbb lessz. ~:c))
Ilyen bicskát vettünk ma a mesterségek ünnepén. Nagyon kircsi! Apu most szenved vele, hogy kifenje. Csak 3800 volt. Madarastól, aki eléggé jó bicsakokat csinyál.
Bercikének mászóka. ~:c)) Majd megcsinálom, ha lesz pénzem és időm.
Nekem is Bercike beleakasztotta tegnap a szemhéjjamba a karmát, mivel szaglásztam az arcát. ~:c)) Mindig szoktam neki szaglászni, de nem szereti. Pedig olyan jó illata van, és utána mindig kész a játékra. Úgy látszik az állaton nem szeretik, ha a pofácskájuknál kajtatunk. ~:c))
A macskák díjnyertesek :)) Nekem gyerekkoromban volt utoljára, de anyám elajándékozta amikor öt éves koromban egy szép Adidas jelet varázsolt a homlokomra. Nem volt vészes, de akár a szemem is lehetett volna.