Keresés

Részletes keresés

laszlohalasz Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3986

Én nem politikailag, hanem kizárólag büntetőjogi vonatkozásban foglalkozom ezekkel az ügyekkel.

Nehogy már néhányan azt higyjék, hogy a pozíciójuk és a kapcsolataik által büntetlenül megúszhatnak becsületes emberek ellen elkövetett szemétségeket.  

Előzmény: Törölt nick (3983)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3984
Ha nyer, leállítják a nyomozást. Majd az ügyészség utasítja rá a rendőröket.
Előzmény: laszlohalasz (3981)
Bilau L. Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3982

Ha beismerné, hogy a becsődőlt Excluzív-Baunak utalt 75 milliót a szerződésben kikötött kötbérbeszámítási jog ellenére a város kárára, és ehhez még fedezetet is hazudott, a kifizetésnél megszegte a Art.-t is, akkor az egyenes utat jelentene a sittre.

Mert is tudna mondani arra, hogy miért "ajándékozott" a becsődőlt kivitelezőnek 75 millát?

Tehát magától soha nem fogja bevallani.

Előzmény: laszlohalasz (3978)
laszlohalasz Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3981

És a nagyfőnököknek nem lesz sokkal kínosabb, ha a nyerés után jön a nagy bukta?

Mert el fog jönni.

Előzmény: Törölt nick (3979)
laszlohalasz Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3980

Mit vártál?

Hát egy ilyen tényekkel alátámasztott szép nagy durranásra csak sunnyogni tudnak...

Előzmény: Törölt nick (3977)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3979
Persze, hogy indul! Neki ez szó szerint létfontosságú! Ha nem nyerne, gondolod, lenne esélye, hogy kimosdatják a bűnügyekből? Sőt! Mindent neki kéne elvinni egyedül. Az eget is bedeszkáznák neki 15 évre! Itt nem a város vezetése a tét neki, már rég. Kb. május óta. Hanem az, hogy bársonyszékben ül, vagy olyan helyen, ahol lehet, hogy nem is bír majd ülni, míg meg nem szokja, hogy ő a kislány.
Előzmény: laszlohalasz (3978)
laszlohalasz Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3978

Ez a 75 millió miért nem szerepel TMA júniusi beismerésében?

És a többi? Például az anyagköltség nélküli hibajavításra elszámolt sok - sok millió Ft?

És a tőbbi? Az iskola, utak, lakások stb. felújításánál "túlszámlázott" sok száz millió Ft?

Azok miért nem szerepelnek a beismerésben?

Vagy úgy gondolta, hogy úgysem derülnek ki?

És mindezek után - ahelyett, hogy rég lemondott volna - indul a pm. választáson?

Előzmény: Bilau L. (3976)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3977
Hm....milyen érdekes....ma nincs reakció?:):):)
Bilau L. Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3976

I. A Gárdonyi Tanuszoda kapcsán a becsődőlt Excluzív-Bau Kft-nek a 75 milliós kifizetést tehát az tette lehetővé, hogy TMA:

- lemondott a szerződés szerinti kötbérbeszámításról,

- a kötbértartozás fedezeteként a nem létező jóteljesítési garanciát jelölte meg.

II. A 75 millió átutalásához azonban még meg kellett sértenie az Art. 36/A § (6) bekezdését is:

- a becsődőlt kivitelezőnek annak ellenére utalták át a 75 milliót, hogy az a 0-ás adóigazolását bemutatta volna.

"Az Art. 36/A. § (6) bekezdése alapján a Kbt. szerinti ajánlatkérő, illetve a nevében eljáró más személy és a nyertes ajánlattevő között létrejött szerződések alapján teljesített kifizetésekre is

alkalmazni kell az adóigazolás bemutatásának kötelezettségét. Ez azt jelenti, hogy mindig azon személy/szervezet részére kell benyújtani az együttes adóigazolást, aki a kifizetést teljesíti. Így a nyertes ajánlattevőnek az ajánlatkérő számára, a fővállalkozónak a - vele szerződést kötő - nyertes ajánlattevő számára, az alvállalkozónak a vele szerződéses viszonyban álló fővállalkozója számára kell benyújtania (bemutatnia, átadnia) az együttes adóigazolást, azaz a kifizetés előtt minden esetben fennáll az adóigazolás bemutatásának

kötelezettsége a vállalkozói lánc bármely szintjén. Természetesen amennyiben a nyertes ajánlattevő, a fővállalkozó vagy az alvállalkozó a kifizetés időpontjában szerepel a

köztartozásmentes adózói adatbázisban, akkor az adóigazolás bemutatásának kötelezettsége nem terheli."

A teljes tájékoztató a közbeszerzések teljesítéséhez kapcsolódóan megkötött szerződések alapján történő kifizetésekre vonatkozó szabályokkal kapcsolatos legfontosabb

kérdésekről itt olvasható: http://www.apeh.hu/data/cms95695/kozbeszerzessel_kapcsolatos_kifizetesek_szabalyai_.pdf

Előzmény: Bilau L. (3965)
Bilau L. Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3975
Én nem tudom elképzelni, persze attól még az nem kizárt a pálfordulás sem.
Előzmény: laszlohalasz (3972)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3974
Mit mondasz? A városért dolgozó hős, a hivatali idejében, a város pénzén, a város ügyei helyett pártügyeket intéz???

Vigyázz,mert ez súlyos vád, mindjárt jönnek a becsület bajnokai, a hős fideszkutyák, és feljelentenek! Mert ugye, aki feljelent másokat, az alattomos. Kivéve, ha a Választási Bizottságnál teszi... Frissen kreált alapokon, a jogból csúfot űzve.
Előzmény: bugadoktor (3967)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3973
A rendőrségi vizsgálatokat tekintve Érdi Fidesz (és elvtelen csatlósai) : Civilek - 8:1.
Jelen állás szerint, minimum.
Az okozott károkat tekintve viszont milliárdokkal többet lehet felróni a várost (félre) vezető bűnözőknek, mint mindenki másnak.
Miközben a pártok küldöttei egyesült erővel csinálnak bohózatot a választási törvényből, a jogból, az igazságból és a tisztességből.
Előzmény: Törölt nick (3962)
laszlohalasz Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3972

Hát el tudod azt képzelni, hogy tényleg megteszi?

Mi lesz akkor vele? Megszűnik az apanázs.

Bár ez enélkül is fennáll, mert a gazdi valószínűleg bukni fog...

Előzmény: Bilau L. (3971)
Bilau L. Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3971

Feldobtam neki a labdát az Érdi Lap topikban, felajánlottam neki, hogy írja meg élete művét, de eddig nem válaszolt.

A bizonyítékot is tálaltam neki:

Előzmény: laszlohalasz (3970)
laszlohalasz Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3970

Kérdezd meg Vadmurokot.

Ő (szokása szerint) biztos őszintén és nyíltan elmondja az igazat... :-)))))

Előzmény: Bilau L. (3965)
csélcsap füzike Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3969
Na látod, ennek lenne értelme. Mert eddig csak két állítás áll szemben egymással.
Előzmény: Törölt nick (3966)
laszlohalasz Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3968

Hát mitagadás nagyon kíváncsi vagyok...

Eddig még (és nem csak ebben az ügyben) a szavakon kívül semmit nem cáfoltatok meg tényekkel...

Előzmény: Törölt nick (3966)
bugadoktor Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3967
Eddig én naiv, azt gondoltam, hogy a polgármesteri irodákban a város ügyeivel foglalkoznak. Most az írásodból kiderül, hogy pártiratokat "loptak" el ebből az irodából? Akkor és ott, az volt a vezetőink legnagyobb gondja, hogy ki, hogyan rúgjanak ki a pártjukból? Miközben egyre nehezebben lakható a város, az útjaink járhatatlanok....stb. További kérdésem, hogy a bekamerázás, rögzítés a törvényeknek megfelelően történt?
Előzmény: Törölt nick (3960)
Bilau L. Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3965

Vajon miért hazudott TMA 2009. február 10-én, amikor elállt kötbér beszámításától a tudottan becsődőlt Excluzív-Bau-val szemben, és ezért ki kellett fizetni a városnak 75 millió forintot?

A hazugság: nem volt jóteljesítési garancia letétbe helyezve. Ez egy 75 milliós hazugság volt.

Költői kérdés: mi motiválta TMA-t, hogy ezt tette?

laszlohalasz Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3964

..."Az egy dolog, hogy ő mit mond, és egy másik, hogy mi van..."

Persze úgy is fel lehet fogni, hogy az egy dolog, hogy te mit mondasz és egy másik, hogy mi van...

Két állítás, két tagadás...

Én nem foglalok állást, aki bizonyít, az nyer.

Az, hogy magamban mit gondolok a dologról, az egy más tészta...

csélcsap füzike Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3963
Az egy dolog, hogy ő mit mondott, az meg egy másik, hogy te mit mondasz. Hogy mi van, azt meg mindenki döntse el saját maga.
csélcsap füzike Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3961
Viszont pont azt mondja, hogy ilyen feljelentés nincsen.
Előzmény: Törölt nick (3960)
laszlohalasz Creative Commons License 2010.09.16 0 0 3959

Egy nagyon érdekes e - mailt kaptam:

........................................................................................

Beérkező levelekX

Válasz

H...... A..... címzett: laszlohalasz
részletek megjelenítése 18:59 (2 órája)

feladóH...... A.....   <................@..............>
címzettlaszlohalasz@....

dátum2010. szeptember 16. 18:59
tárgyfeljelentés

részletek elrejtése 18:59 (2 órája)

Tisztelt Halász úr!

Még egyszer szeretném nyomatékosítani, hogy E... Ö.. és én jelentettem fel  a videofilm ügyben az egész bagázst, s nem ismeretleneket, hanem T. M.......t , S......t, O....t , D....t, és B....t.
Micsoda különbség??
Üdv.
H......

Válasz Válasz mindenkinek Továbbítás

.........................................................................................

Hát ahhoz képest, amit murok állít, tényleg nagy különbség...

(a neveket és címeket muszáj voltam kipontozni, mert murok megint feljelent és kitiltat)

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.16 0 0 3958
Hazudásból, a Te fajtád jár az élen, már megbocsáss!!!
Előzmény: Törölt nick (3954)
Poklond Creative Commons License 2010.09.16 0 0 3956
1
Előzmény: Törölt nick (3955)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.16 0 0 3955
Ha már itt tartunk...a szarral Te vagy egyenlő!!!!
Mondtam...menj HAZA!!!
Előzmény: Poklond (3953)
Poklond Creative Commons License 2010.09.16 0 0 3953
Nem érted gépezet? Nem is csodálkozok rajta. Nekem ITT itthon van és OTT otthon van.
A hozzád hasonló gyalázkodóknak hol van otthon, itthon? Sehol. Bárhol elkezded az ilyen stílusú dumát, kivágnak mint a macskát szarni. Ennyit érsz.
Szigorúan zárójelben megjegyezve idővel sok minden kitudódik...

Előzmény: Törölt nick (3946)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.16 0 0 3952
Tévedsz nagyokos.......többször jártam kint!
Meséljem hol?
Milyenek ne legyünk?
De ezt a faj, nem ismert ott kint, mert onnan elmenekült!!!
Milyenek ne legyünk?
Mint TE!!!!
Előzmény: Törölt nick (3950)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.16 0 0 3949
Mellesleg..a fajta rád vall....... ne feledd!!!
Előzmény: Poklond (3947)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.16 0 0 3948
Hívd meg...húzd rá...és költözz ki vele!!! :):):):)
Előzmény: Poklond (3947)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!