Ha beismerné, hogy a becsődőlt Excluzív-Baunak utalt 75 milliót a szerződésben kikötött kötbérbeszámítási jog ellenére a város kárára, és ehhez még fedezetet is hazudott, a kifizetésnél megszegte a Art.-t is, akkor az egyenes utat jelentene a sittre.
Mert is tudna mondani arra, hogy miért "ajándékozott" a becsődőlt kivitelezőnek 75 millát?
Persze, hogy indul! Neki ez szó szerint létfontosságú! Ha nem nyerne, gondolod, lenne esélye, hogy kimosdatják a bűnügyekből? Sőt! Mindent neki kéne elvinni egyedül. Az eget is bedeszkáznák neki 15 évre! Itt nem a város vezetése a tét neki, már rég. Kb. május óta. Hanem az, hogy bársonyszékben ül, vagy olyan helyen, ahol lehet, hogy nem is bír majd ülni, míg meg nem szokja, hogy ő a kislány.
I. A Gárdonyi Tanuszoda kapcsán a becsődőlt Excluzív-Bau Kft-nek a 75 milliós kifizetést tehát az tette lehetővé, hogy TMA:
- lemondott a szerződés szerinti kötbérbeszámításról,
- a kötbértartozás fedezeteként a nem létező jóteljesítési garanciát jelölte meg.
II.A 75 millió átutalásához azonban még meg kellett sértenie az Art. 36/A § (6) bekezdését is:
- a becsődőlt kivitelezőnek annak ellenére utalták át a 75 milliót, hogy az a 0-ás adóigazolását bemutatta volna.
"Az Art. 36/A. § (6) bekezdése alapján a Kbt. szerinti ajánlatkérő, illetve a nevében eljáró más személy és a nyertes ajánlattevő között létrejött szerződések alapján teljesített kifizetésekre is
alkalmazni kell az adóigazolás bemutatásának kötelezettségét. Ez azt jelenti, hogy mindig azon személy/szervezet részére kell benyújtani az együttes adóigazolást, aki a kifizetést teljesíti. Így a nyertes ajánlattevőnek az ajánlatkérő számára, a fővállalkozónak a - vele szerződést kötő - nyertes ajánlattevő számára, az alvállalkozónak a vele szerződéses viszonyban álló fővállalkozója számára kell benyújtania (bemutatnia, átadnia) az együttes adóigazolást, azaz a kifizetés előtt minden esetben fennáll az adóigazolás bemutatásának
kötelezettsége a vállalkozói lánc bármely szintjén. Természetesen amennyiben a nyertes ajánlattevő, a fővállalkozó vagy az alvállalkozó a kifizetés időpontjában szerepel a
köztartozásmentes adózói adatbázisban, akkor az adóigazolás bemutatásának kötelezettsége nem terheli."
A teljes tájékoztató a közbeszerzések teljesítéséhez kapcsolódóan megkötött szerződések alapján történő kifizetésekre vonatkozó szabályokkal kapcsolatos legfontosabb
Mit mondasz? A városért dolgozó hős, a hivatali idejében, a város pénzén, a város ügyei helyett pártügyeket intéz???
Vigyázz,mert ez súlyos vád, mindjárt jönnek a becsület bajnokai, a hős fideszkutyák, és feljelentenek! Mert ugye, aki feljelent másokat, az alattomos. Kivéve, ha a Választási Bizottságnál teszi... Frissen kreált alapokon, a jogból csúfot űzve.
A rendőrségi vizsgálatokat tekintve Érdi Fidesz (és elvtelen csatlósai) : Civilek - 8:1. Jelen állás szerint, minimum. Az okozott károkat tekintve viszont milliárdokkal többet lehet felróni a várost (félre) vezető bűnözőknek, mint mindenki másnak. Miközben a pártok küldöttei egyesült erővel csinálnak bohózatot a választási törvényből, a jogból, az igazságból és a tisztességből.
Eddig én naiv, azt gondoltam, hogy a polgármesteri irodákban a város ügyeivel foglalkoznak. Most az írásodból kiderül, hogy pártiratokat "loptak" el ebből az irodából? Akkor és ott, az volt a vezetőink legnagyobb gondja, hogy ki, hogyan rúgjanak ki a pártjukból? Miközben egyre nehezebben lakható a város, az útjaink járhatatlanok....stb. További kérdésem, hogy a bekamerázás, rögzítés a törvényeknek megfelelően történt?
Vajon miért hazudott TMA 2009. február 10-én, amikor elállt kötbér beszámításától a tudottan becsődőlt Excluzív-Bau-val szemben, és ezért ki kellett fizetni a városnak 75 millió forintot?
A hazugság: nem volt jóteljesítési garancia letétbe helyezve. Ez egy 75 milliós hazugság volt.
Költői kérdés: mi motiválta TMA-t, hogy ezt tette?
Még egyszer szeretném nyomatékosítani, hogy E... Ö.. és én jelentettem fel a videofilm ügyben az egész bagázst, s nem ismeretleneket, hanem T. M.......t , S......t, O....t , D....t, és B....t. Micsoda különbség?? Üdv. H......
Nem érted gépezet? Nem is csodálkozok rajta. Nekem ITT itthon van és OTT otthon van. A hozzád hasonló gyalázkodóknak hol van otthon, itthon? Sehol. Bárhol elkezded az ilyen stílusú dumát, kivágnak mint a macskát szarni. Ennyit érsz. Szigorúan zárójelben megjegyezve idővel sok minden kitudódik...
Tévedsz nagyokos.......többször jártam kint! Meséljem hol? Milyenek ne legyünk? De ezt a faj, nem ismert ott kint, mert onnan elmenekült!!! Milyenek ne legyünk? Mint TE!!!!