Keresés

Részletes keresés

Zsófi11 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 3766

Sziasztok!

Sajnos nálunk nem túl vidám most az élet. Egyre nagyobb gondok vannak az evéssel, ivással. LIndám nyelvdaganata miatt hetente kocsonyát főzök, így próbálom a folyadékot és ásványianyagot pótolni számára. Az ivás sokáig tart, enni csak kézből tud, de azt sokat! Nagy kedvenc az olajoshalas tészta,túrós-tejfölös tészta, főtt husi, kocsonya sok zöldséggel, főként házikoszt, mert már az áztatott tápot utálja. Kapja az immunerősítőt, vitaminokat...

A két fiatal bámulatos milyen aranyosak vele szemben. Tisztogatják, ha vizes, vagy kajás marad a szája, illedelmesen kivárják, amíg a garázsban etetem nagyanyót, utána viszont ezerrel csörtetnek be, takarítanak a kartonpapírról. Minden leeső kaját feltakarítanak. Nagy segítségemre vannak etetés előtt, ha nem a megszokott helyén van, akkor ők sietve szólnak nekiés mire vizet cserélek ott is van. 

Egyenlőre jól van, sokkal többet van kint a kapuban, mint a fiatalok. Ő " őrzi a portát". Mindig kikisér reggelente. Ha hazamegyek is vár.

Remélem Boby már meggyógyult!

Mi is voltunk Kékesen!:) Akkor nem sütött ilyen szépen a nap, szakadt a hó!

Yoy:)-édes-mézes-szépséges!

-Lolly- Creative Commons License 2011.01.18 0 0 3765

Akkor hogy én is írjak jót: Lédánál eddig bevált amit írtam, hogy esténként amikor csak időm és energiám engedi, én megyek ki hozzá megetetni és utána beszélgetek vele, simogatom. Hízott is és a viselkedése is láthatóan javult. Féltünk, mert az új szomszédaink kis labradort vettek, ráadásul szukát. Léda meg a távolabbi szomszéd szukáit sem viseli el. Erre tessék. A kis labradorral összebarátkozott, nem veszekszik vele. :)

Öcsi rákapott a pelenkákra. Képes szövetkezni a macskákkal és közös erővel bontogatják a szemeteszsákokat amitől idegbajt kapok. Ide nem jár kukásautó, ha sok zsák összejött, ki szoktuk vinni a szeméttelepre saját autóval. Van 2 kukánk, de általában több a szemeteszsák mint ami belefér, ezt a problémát még nem tudtuk orvosolni anyagiak miatt. Nem is lenne baj, mert a szemétnek megvan a saját helye. Csak Öcsi szétszedi, így néha úgy néz ki a telek reggelre, mintha hurrikán söpört volna végig rajta. A pláne az, hogy visz a szomszéd labradornak is belőle, aki addig szórakozik a kerítésnél, míg át nem húzza a pelenkászacsit. :) Én meg nem győzök rámolni utána és elnézést kérni. Szerencsére a szomszédok megértőek. :D

Jó éjszakát.

kutyimaci Creative Commons License 2011.01.16 0 0 3764

:))

Mindig csak akkor van írva ha valakinek baja van:(

A jó dolgokat is tessék lelkesen megosztani!!

Hát, Joy mindig ilyen jóvágású gyerek, mert az udvar nagyobbik része betonos, a kertben fű van, és könnyen lepereg a szőréről a kosz ha megszáradt. Meg fésülgetem, ettől is jól tisztul a bunda:))

De, ha legközelebb kimegyünk a kutyasuliba lefényképezem, mert ott igazi dagonya van időnként. Rá sem ismernétek:))

Veszettül vedlik már az ebecském. Mire kitavaszodik igen lecsökken a térfogata..

Hasonló tapasztalatok?

E.

Előzmény: inmi (3763)
inmi Creative Commons License 2011.01.16 0 0 3763

Már miért lenne döglött? Mindenki el van a Macijával, a kutya nem náthás, nem sántít, nem hány, és atöbbi, a gazda is megvan, köszöni, csak éppen nem ír mostanában ide.

Te hogy csinálod, hogy ilyen tiszta a kutyád? Amíg voltak azok a nagy mínuszok, be-beengedtem a kutyát, de most kinn van, és amíg nem volt ez a nagy szél, hát olyan sáros volt, hogy határozottan intettem a háza felé, amikor kocogott volna be utánam...

Előzmény: kutyimaci (3762)
kutyimaci Creative Commons License 2011.01.16 0 0 3762

Sziasztok.

Már megint döglött ez a topic.

Íme egy kép az én szőrös csulagépemről :))

Ez az új "munkásruhája"

Előzmény: macipofa (3761)
macipofa Creative Commons License 2011.01.08 0 0 3761

Pár kép:

Sajnos az előkés, homályos....

Suzy41 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 3760

Üdv mindenkinek!

A kis mindenevő!

Szépen növögetünk mi is. :)

kornél88 Creative Commons License 2011.01.06 0 0 3759

Szia Macipofa!

Hát sztem ezt a képet rakjátok ki a kerítésre, mert bes.....ás akép:) VIGYÁZZ A CICA KARMOL!!!

ÜDV:)

Előzmény: macipofa (3756)
inmi Creative Commons License 2011.01.06 0 0 3758

Megnéztem. Szép kutya, sérült kutya, ahogy a testbeszédből kivettem. A mi mentett fundink is jobb lelki állapotban volt, amikor hozzánk került.

Előzmény: kutyimaci (3757)
kutyimaci Creative Commons License 2011.01.06 0 0 3757

http://www.facebook.com/pages/NEUFUNDLANDER-und-LANDSEER-IN-NOT-NEWFOUNDLAND-RESCUE-TEAM/312938704530?ref=mf&__a=18&#!/album.php?aid=160177&id=312938704530

Sziasztok.

A tavaly kishazánkból mentett újfoundlandik döbbenetes képeit láthatjátok a fenti hivatkozásra kattintva. Még jó, hogy ez nem egy "népszerű" fajta...

Nálunk gyakorlatilag nincs fajtamentés, viszont vannak lelkes önzetlen rajongók akik időt pénzt nem sajnálva igen szívfacsaró munkát végeznek felelőtlen embertársaink miatt. Az osztrák német rescue veszi át őket, fajtagondozó szervezet persze hogy nálunk nincs. Ahhoz ez a fajta még nem károsult eleget??!! 

Olvassatok bele a fenti oldalba. Példamutató ahogy erről a fajtáról nyugaton gondolkodnak. Megbecsülik, hogy ők értünk lettek, életmentésra tenyésztve.

E.

macipofa Creative Commons License 2011.01.05 0 0 3756

Az új házörzőnk:

kornél88 Creative Commons License 2011.01.03 0 0 3755

Feketepanda te becarás vagy:) Nem kéne elvégezned egy állatorvosi egyetemet??? Pik-pakk meg tudnád csinálni, ekkora tudással amekkorával rendelkezel???!!!:) Irigylésre méltó....

Tényleg, így visszagondolva leírta a kórképet kedves kis kutyulim:(

Enni eszik már, inni alig-alig pár kortyot, de húslevessel kapja mindig a tápot és így "iszik is"! Azért a vizét is meg szokta kóstolni! Ám mikor fekszik akkor nem köhög csak mikor szalad egy kicsit akkor...Remélem mikorra hazamegyek Győrből addigra elmúlik neki vagy már csak alig észrevehető lesz rajta!

Szép estét!

üdv

Kornél

Előzmény: feketepanda (3752)
feketepanda Creative Commons License 2011.01.03 0 0 3754

Bökni már simán tudom őket...de ez az orrszérum!!! Első kísérlet...hasamra prüsszentette Baby...me pont akkor kellett. Kapott mégegyet. Ugyanígy jártam Rajahhal is...de az az arcomba. Én sem leszek kennelköhögős:)) Kiállíttatok egy könyvecskét a nevemre...Nobivac KC szérumom már van!! Tegnap mondjuk korgott a gyomrom és kapart a torkom, de én a hideg kocsonyára gyanakszom:))) Viszont ebeim krákogása elmúlt, jónak tűnik a spriccni! Csak azt a bacott jeget ne legelnék élvezettel. A melegvizet csak szagolgatják, és megvárják míg kihűl.

Előzmény: macipofa (3753)
macipofa Creative Commons License 2011.01.03 0 0 3753

Igen idén mi  is orrcsepegtetős" izét" kaptunk , amit ismételni kellett 3 hét után. Remélem idén, elkerül minket ez a rusnya kort...:-)

feketepanda Creative Commons License 2011.01.03 0 0 3752

szeremi:)

Nem, nem azzal indul - pontosítok - hanem többnyire mandulagyulladással, aminek a következménye, és első szemmel észlelhető tünete többnyire a hasmenés, hígabb széklet.. És nem mindig...csak többnyire. A mandulagyulladást meg - többnyire - nem is veszed észre...hacsak nem nézed párnaponta. Pl. egy sima mandulagyuszkó lerakódásokat csinálhat a szívbillentyűkön.

Amikor köhögni kezd már kb. 5-10 napja elkapta. Ronda vírusegyveleg ez...és a szövődményei is azok. Ezért - én - ha hígul a car, azonnal nézem a mandulájukat. Psze ez lehet más tünete is, de most a kennelköhögés a menő.

Kornél kutyája leképletezte: korgó has, gyulladt szem, krákogás-köhögés...olvasd vissza...kb. 10 nap kellett eddig.

Előzmény: szeremilaci (3751)
szeremilaci Creative Commons License 2011.01.03 0 0 3751

Hasmenéssel indul a kennelköhögés? Ezt még nem is hallottam...Akkor elég nyomjelzős köhögés lesz...

Előzmény: feketepanda (3749)
kornél88 Creative Commons License 2011.01.02 0 0 3750

Hát akkor aggódok tovább, de meggyógyul:) Hát az acc-t amit mondott a doktor nő azt nem kómálja, ahogy én sem szeretem. A gyógyszert simán kinyalja a kezemből úgyhogy azzal nincs gond!

Szép napot!

üdv

Kornél

Előzmény: feketepanda (3749)
feketepanda Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3749

Igen, ez a kennelköhögés néven elhíresült gengszter. Hasmenéssel indul, gyulladt mandula, krákogás-köhögés, csipásodó szemek, taknyos orr. Nyáron oltattam ellene...lófact sem ért:) Most az egész banda orrszérumot kapott éppen pár apja. A szövődmények ellen antibiotikum...és maga a kutyó küzdi le. Pár éve végigsöpör időnként oltások ide vagy oda. A nyirkos idő nagyon nem jó rá...nem baj, ha melegebben van most Bobi. Napi 200-as C vitamin, diétás kaja melegen és nedvesen és langyos víz...amit utálnak:)) Vidáman átvészelik, ha megfelelő ellátást kapnak.

Előzmény: kornél88 (3748)
kornél88 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3748

Remélem már megoldódott:)

Mondtam is anyunak, hogy be ne engedje!!!! Erre hazaértünk a kórházból és ki ért be elöbb a lakásba??? Hát persze, hogy a Boby! Ám akkorákat alszik a lakásban, hogy csak na:D

De tényleg kinn van a helye ekkora bundával!

Előzmény: Zsófi11 (3747)
Zsófi11 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3747

Nem birom megállni, de én Lollyval értek egyet. Ezeknek a kutyáknak kint van a helyük. Enyéim imádják ezt az időt. Csodálatos bundájuk van:) Képesek hóesésben kint feküdni, így lesz feket fundiból fehér:) Pedig duplafalú ajtóval ellátott házuk van, amit jól be tudnak fűteni. Kutyabajuk sem lesz!

Ha belegondolok, hogy nekem télikabátban kéne bent órákig feküdnöm, majd izzadtan kimennem... (Jelenleg 30 fok hőmérséklet különbség)

Amíg dokit nem találsz, én adnék neki kalciumot.

Előzmény: kornél88 (3743)
kornél88 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3746

Már meg is fordultunk az állatkórházból, mert nagyon nem tetszett és inkább bevittük. Drágaságom megfázott és begyulladt a torka, hörghurutja van és a nyirokcsomói is kicsit nagyobbak! Azt mondta a doktor nő, hogy nehezen gyógyul és ha nem javul akkor vigyük majd vissza és megrötgenezik!

Megkérdezte, hogy megeszi-e a gyógyszert, mert akkor nem kínozza szurival (3 fecskendő volt már bekészítve:). És kapott napi 5x2  Enroxil Flavour 150mg-os gyógyszert, illetve acc-t kell itatni vele!

Pont a szemész doki néni volt és megkérdeztem a szemével kapcsolatban is. Azt mondta, hogy felesleges megműteni a szemét, mert nem is annyira súlyos neki és azt mondta, hogy ő nem tanácsolja még!

Ennyi:)

üdv

Kornél

Előzmény: macipofa (3744)
Zsófi11 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3745

macipofa Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3744

Valószinűleg kennelköhögése van. Erre van oltás.Tavaly mi is beleestünk. Idén má kapott oltást.

Előzmény: kornél88 (3743)
kornél88 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 3743

Sziasztok!

Már megint a Boby....Tegnap délutánt nagy nehezen átvészeltük, éjfélre már nem is érdekelte a durrogtatás! De tegnap 1-2x olyat csinál mintha köhögne, ma meg egyfolytában! Nem tudjuk, hogy nem -e beevett valamit vagy éppen megfázhatott-e? Minden nap bennt van a lakásba és mindig kimegy egy kicsit szaladgálni, valamikor több ideig is kinn van, éjszaka kinn alszik! Megfázhatott szegénykém? Mik a tünetei????

BUÉK

Kornél

Suzy41 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 3742

kornél88 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 3741

kornél88 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 3740

a link ami az elöbb nem jött össze:)

http://www.youtube.com/v/DSuxemVMvP4?fs=1&hl=hu_HU

Előzmény: kornél88 (3739)
kornél88 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 3739

Szia Sütimaci:)

Igen megtaláltam a videót, nagyon jó lett és ez a zene....pancsoló kismacik:P

Bízom benne, hogy jövőre sikerül elmenni nekünk is, de sajnos addig Bobyra vár egy szemműtét, melyet Feketepanda tanácsára elhalasztottuk a melegebb időszakra!

Ám aki nem tudná milyen videóról van szó annak megpróbálom belinkelni:) (remélem szerzői jogok nem védik :-) )

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DSuxemVMvP4?fs=1&amp;hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DSuxemVMvP4?fs=1&amp;hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Üdv

Kornél

Előzmény: sütimaci (3738)
sütimaci Creative Commons License 2010.12.31 0 0 3738

Szia Kornél.

Látom meg találtad a találkozóról a videót örülök neki. Nem felejtetem el a kérésed de ide még nem sikerült fel cuccolni hogy egy

kattintásra induljon. De ami késik az nem múlik. Remélem a következőn te is ott leszel, mert a hangulatát nem lehet videóra

venni. Mert ha fundid van nagyon sok jó embert ismerhetsz meg én legalábbis így érzem és tapasztalom.  BÚÉK

Előzmény: kornél88 (3736)
feketepanda Creative Commons License 2010.12.30 0 0 3737

Olvastam Kornél:) Vigyázni kell a kutyákra!! Ez a gazdi szerencsés, meglettek a kutyái.

A cikk egyik mondata viszont nálam kiverte a biztosítékot...

"Két Champion győztes kölyköt..." Ha valaki újságíró, akkor elvárt tőle a pontos fogalmazás! A kölyök a köznyelvben is az ami. babakutya...és nem Champion győztes.

Előzmény: kornél88 (3734)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!