Keresés

Részletes keresés

Rexy Creative Commons License 2006.10.11 0 0 578

Hali!

Mi már 4x jártunk Thaiföldön -Phuket, -Pattaya, -Samui...  (jan.,febr.,márc.) és eddig még csak Bangkokban láttunk esőt. Ott elég intenzíven esett 2-3 óra hosszán át délutánonként, de emellett iszonyú meleg volt és amikor elállt az eső, percek alatt fölszáradtak az utak és nagyon nagy pára volt... de szerintem abszolut nem volt zavaró, emiatt nem kellett a szállodában ücsörögni. :-)

Phuketen csak 1-2 este esett egy pár csepp eső, de szó szerint pár csepp, olyan szinten, hogy szitált és mire leesett az esőcsepp az útra már föl is száradt, a hőmérséklet itt sem változott, ugyanúgy hőség maradt.

Samui-on egyáltalán nem tapasztaltunk esőt :-)))

Szerintem ne stresszeld magad az eső miatt, olyan időjáráselőrejelzést nem fogsz találni ami hónapokkal előre megbízható jelentést ad, és az időjárást úgysem tudod befolyásolni, egyszerűen lazíts és minden ok. lesz majd meglátod, hiszen erről szól Thaiföld...

jó utat!!!

Előzmény: _Bozso77 (569)
BonLaci Creative Commons License 2006.10.10 0 0 577
Biztos nagyon jól fogjátok magatokat érezni:-))
Előzmény: _Bozso77 (576)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 576
Kösz még 1x, ma lefoglaltam A körútat + Phuket. Pattong Beach Seaview Pattong Hotel.
BonLaci Creative Commons License 2006.10.09 0 0 575
Persze, hogy esik, de nem annyira jellemző. Különben ha borult az ég akkor is leégsz, mint a pecsenye kacsa:-)
Előzmény: _Bozso77 (574)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 574

Köszi megkérdezem a hátizsákosokat.

1 óra esőt ki lehet bírni.

Phuketen is van eső vagy az tényleg naposabb?

Előzmény: BonLaci (572)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 573
Köszi
Előzmény: 681109 (571)
BonLaci Creative Commons License 2006.10.09 0 0 572

Phi Phi a Phuket-i oldalon van, tehát elég combos...

Eső??? Nem tudom, én febrárban és márciusban voltam, de mindig esett az eső de nem kibirhatatlan, és nem azt jelenti, hogy minden nap és egész nap esik, max 1 óra. Kérdezd meg a hátizsákos fórumon onnan többen járnaki decemberben is.

Oltás nem kell, semmi.

Laci

Előzmény: _Bozso77 (569)
681109 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 571

nem kell

(főleg, ha szervezetten mész, akkor az utazási iroda erre külön fel kell hívja a figyelmet - de nyilvén nem tette, mert nincs rá szükség)

persze vannak akik ajánlják a hepatitis elleni oltást - mivel az elég sok helyen és hosszú időre nyújt védelmet

de gondolom nem a monszun kellős közepén mész a dzsungelbe, akkor malária sem fenyeget :))

én amúgy eléggé szuri ellenes vagyok (influenza és társai) de persze ahová kötelező, oda természetesen beoltatnám magam, de ez nem az az eset

Előzmény: _Bozso77 (570)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 570

Sziasztok

Meg 1 kerdes:

Oltasokkal kapcsolatban:

Az altalam leirt korutra tovabba bankoki és utána Phuket vagy Koh Samu tartozkodas eseten milyen oltas javasolt (kell)?

_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.09 0 0 569

A képek jók.

Phi Phi-re nem lehet elmenni?

Még egydolog aggaszt a szigettel kapcsolatban (de nagyon):

Úgy hallottam (Tesomek is dec, keszulnek Thaifodre swajci utazasi irodan keresztul es ott montdák nekik) , hogy decemberben szar az ido Samuin.

- Allitolag 17 napot esik decemberben

- Phuket allitlag azert jobb, mert ott mar akkor is jo ido van

Szerintetek mi igaz ebbol, nem szeretnek rossz idot es csak a szallodaban ucsorogni?

Nincs valami link ahol meg lehet nezni, hogy adott szigeten tavaj dec. vegen milyen ido volt, illetve iden dec. vegen milyen ido lesz?

Koszi elore is a valaszokat.

Előzmény: BonLaci (565)
molnarmarina Creative Commons License 2006.10.07 0 0 568
Igen, most utánanéztem a Ko Changos fickó honlapján, hosszasan taglalja a témát, a lényeg, hogy még soha senki nem találkozott senkivel aki ott elkapta volna a maláriát, tehát nincs. Azért valami szunyogriasztó krém nem árt, de malária- tablettát nem akarok szedni, és a gyerekeket sem akarom azzal etetni.
Előzmény: BonLaci (567)
BonLaci Creative Commons License 2006.10.07 0 0 567

Szia Marian!

Szerintem semmi, kb. 10 éve voltam ko samet-en, és erre (malária) ott kint hívták fel a figyelmünket, még itt vagyok, pedig jókat kajáltam a tengerparton. :-))

Előzmény: molnarmarina (566)
molnarmarina Creative Commons License 2006.10.07 0 0 566

Szia Laci!

Látom, hogy ti is Ko Changra mentek idén. Mi is ezt tervezzük. Valahol mintha olvastam volna, hogy ez maláriás terület. Mi igaz ebből?  

BonLaci Creative Commons License 2006.10.06 0 0 565

Bocs ezen a címen gyorsabb:

http://www.kep.tar.hu/bondarl/50106435#2

Előzmény: BonLaci (564)
BonLaci Creative Commons License 2006.10.06 0 0 564

Az egész sziget nagyon nyugis, de a Chaweng beach-en mindent megtalálsz amit a másik két helyen (Patong, Pattaya) csak egy picivel kissebb területen, de nagyon jó.

Ha a hotel nem itt van nem gond csak a közelben legyen, és irány taxival (nem tudom hogy hívják) fillérekért a nap minden percében át mehetsz. Mi esténként jártunk át, kellemeseket sétáltunk, a lányok vásároltak (jobban mint Bangkokban) mi söröztünk, és a végén beültünk egy blues kocsmába.

Kirándulni itt is lehet:

sziget túra, lehet és érdemes rodogót bérelni és csodás néptelen tengerpartokat lehet felfedzni (bár a part a hoteleknél sem zsúfolt), közel van KOH TAO, egésznapos kajaktúra valami szenzációs (nem kell megijedni nagy hajóval visznek a célponthoz és ott kell csak csodálatos helyeken kajakozni).

Szóval ha akartok menni van mit nézni.

Itt nézhetsz képeket a tavalyi Samuin töktött napokról.

http://www.gportal.hu/portal/bondar/

Laci

Előzmény: _Bozso77 (563)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 563

"Én Koh Samuit választanám, én mind három helyen voltam már többször és nekem ez jött be a legjobban, bár mindenhol jól éreztem magam.

Samuin van a legszebb tengerpart ezeken a helyeken. A hotelek közvetlenül a fehér homokos tengerparton vannak, a másik kettő partja nem ilyen szép."

Szia

Megfogadva a tanacsodat korulnetem a Saumin levo hotelekben is és tényleg mind a tengerpaton van és Árban is találtam egy jónak tűnőt.

1-2 kérdésre még azért kereném a választ

Samui-n milyen az élet? Van valami nyüzsgés valahol (Nightlife vagy esti séta a "forgatagban") ?

Milyen kirándulásokat lehet tenni? joob vagy rosszabb, mint Phuketen?

Köszi előre is

Előzmény: BonLaci (556)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 562
Ezt én is hallottam, de én a szebbik nemnél maradok (no meg a feleségemnél)
Előzmény: BonLaci (561)
BonLaci Creative Commons License 2006.10.05 0 0 561

Vigyázzzzzz!

Itt az igazi szép lányok "fiúk" :-)))

Előzmény: _Bozso77 (559)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 560
Néztem az Aerovivát sajan náluk nincs a körútas progi, a feleségem emg anélkül nem jön nyaralni.
Előzmény: 681109 (558)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 559

Ez a leiras igen jo a hoteelkrol mar ki is neztem egyet Patong Beachen. Seaview Pattongra hallgat és jókat írtak róla.

A karácsony miatt tisztában vagyunk vele , hogy drágább (sokkal minden), de sajn nem tudunk máskor szabadságot kivenni, és 1x ki akartuk próbálni milyen az Karácsonyt és Szilvesztert külföldön tölteni. Bár Karácsonykor a körúton leszünk így szerintem semmi extra nem lesz.

Várok még mástól is Phuket vs Pattayában állásfoglalást.

Jah ha még nem mondtam volna 2-en megyünk a feleségemmel, így a lányok "szépsége" a két helyen nem számít.

Előzmény: BonLaci (557)
681109 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 558

szept. 8-ig volt akcióban (first minute) az Areovivánál, 199 eFt volt 3 nap Bkk (Hotel Imperial Queen's Park****) és 1 hét Phuket, Karon Beach, Woraburi Resort **** (rep+szállás+ reggeli), illetékkel, vízummal, transzferrel, sztronóbizt. együtt 250 ezret fizettem fejenként

(október 31-ig még be lehet fizetni 249 + illetékért, utána már 299 + illeték lesz)

nézd meg a honlapukon, hátha van még hely

igaz ebben nincs benne az általad írt Ayahutta és Úszópiac-Kachanaburi-s verzió, de ezt önálló szervezésben v. kinti irodánál befizetve szerintem meg tudod úszni 30-40 ezerből két főre (ha taxiztok és többen vagytok, v. tömegközlekedtek, akkor még olcsóbban is ki tudod hozni a két kirándulást)

bár ha BKK a kiinduló pont, akkor az úszóházas szállás kimarad, ami nagyon klassz lehet 

Előzmény: _Bozso77 (555)
BonLaci Creative Commons License 2006.10.05 0 0 557

Szia!

Megnézegettem a hoteleket, mind phuketen és pattayán tengerparti hotelek vannak, a listán, de a hoteleket és a tengert egy út választja el. Egyik sincs bent a cityben, tehát taxi. De szépek és minden igényt kielégítőek és hidd el a 3* is már minden igényt kielégít, a 4*-ról már nem is beszélek.

Itt rá tudsz nézni a hotelekre:

Phuket:

http://www.asiarooms.com/thailand/phuket.html

Pattaya:

http://www.asiarooms.com/thailand/phuket.html

Laci

Előzmény: BonLaci (556)
BonLaci Creative Commons License 2006.10.04 0 0 556

Na akkor kezdjük, elősször egy vélemény az útról, mivel megnéztem az iroda ajánlatát. Szóval nagyon nagyon drága. (mi 3 család megyünk, saját szervezésben, 5 éj Bangkok, 6 éj Coh Chang, és 4 éj Pattaya, utazással 17 nap 270.000 Ft. és jó 3/4 * hotelekben). Igaz a kirándulások árai amit ugyancsak magunk oldunk meg nincs benne, de aki volt már kint az tudja, hogy az olcsó.

Na akkor válasz a kérdéseidre.

Én minden képpen Phuketet választanám, ott is Patong beachet.

Mert ez a két tengerparti hely (Phuket és Pattaya) ahol a legnagyobb élet van, nyüzsgés, tömeg stb. De van aki ezt szereti, én is szeretem.

Phuket :

- sok kirándulási lehetőség, sok látnivaló

Patong beach:

- kevés tengerparti hotel a "belvároshoz" közel

- itt van a legnagyobb élet a szigeten

Karon beach és a többi:

- jobb hotelek, csendesebb élet

- ha kell a nyüzsi akkor taxi, vagy tuk-tuk

Pattaya:

- még nagyobb élet a belvárosban, mint Phuketten

- kevesebb kirándulás lehetőség, bár azért itt is van

- a városi hotelek nem tengerpartiak és csúnya a tengerpart

- városon kivüli hoteleket nem ismerem de szépeknek tünnek, de sokat kell utazni

Én Koh Samuit választanám, én mind három helyen voltam már többször és nekem ez jött be a legjobban, bár mindenhol jól éreztem magam.

Samuin van a legszebb tengerpart ezeken a helyeken. A hotelek közvetlenül a fehér homokos tengerparton vannak, a másik kettő partja nem ilyen szép.

A hotelekre névszerint rákereshetsz a netten, és tudsz választani, hogy melyik éri meg nektek. De holnap délelőtt majd én is ránézek és elmondom a véleményemet.

Laci

Előzmény: _Bozso77 (552)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 555

Felcsréltem a két várost igazad van.

200-bol kijottetek? Hol?

Most ahogyan en neztem 400 alatt (11ej szallas reggeli + illetek)  semmi ?

Előzmény: 681109 (554)
681109 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 554

asszem felcserélted a két várost :)

személy szerint Phuketet választanám

azt nem tudom, h. 200 ezerrel megér-e többet, mert nekünk maga a 3 nap Bkk és 7 hét Phuket került összesen 200 ezerbe 

Előzmény: _Bozso77 (552)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 553
A körút után ezért még szabad progikat csinálunk vagy Pattayán vagy Phuketen.
Előzmény: aagica (551)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 552

Leginkább az kellene , hogy Pattaya vagy Phuket és miért?

Mindkét helyen kb 5 hotel közül lehet választani az ár függvényében

Phuket:

Körút +

Prima Villa 349.900

Jomiten Thani Grand Jomiten Palace 349.900

Aisawan 449.900

Jomten Palm beach 389.900

Royal Cliff 509.900

összesen 11 éj

Pattaya

Körút +

Sea sun Sand 529.900

Wiss-belhotel Thara resort 569.900   

Horizon Graceland 629.900  

Seaview Patong Patong BBeach 649.900

Andman Seaview Karon Beach 719.900

összesen 11 éj

Tehát elöször Phuket vagy Pattaya és Miért és Melyik Beach?

Utána melyik szálló  a felsorol hotelelk közül és Miért (ha már volt ott valaki).

Előzmény: BonLaci (550)
aagica Creative Commons License 2006.10.04 0 0 551
Erre az egy kérdésedre válaszolnék:
"Elég tartalamsnak tűnik a program meg lehet így ismerni Thaiföldet?"

Szerintem nem.
Tény, hogy sok szép helyre elvisznek, de ott fogtok ülni 50-en egy buszon, az idegenvezető integet, hogy most balra nézni, most leszállni, egy darab thai emberrel nem tudtok beszélgetni vagy megnézni, hogy él.
A programok jó rész arról szól, hogy elvisznek valami helyre, ahol jó drágán (az ottani árakhoz képest drágán, így értettem) vásárolni lehet
Úgy képzeld el, mintha itt a Hiltonban laknál, aztán busszal elvinnének Szentendrére a Skanzenbe meg a Halászbástyára meg a Hortobágyra és azt mondanák, láttad Magyarországot, megismerted, hogy élnek a magyarok.
Előzmény: _Bozso77 (546)
BonLaci Creative Commons License 2006.10.04 0 0 550

És ezek a Pattayai és Phuketi üdülések nincsenek hotelhez kötve, hogy hotel ajánlatot vársz?

(most egy jó másfél órát nem leszek net közelbe)

Laci

Előzmény: _Bozso77 (549)
_Bozso77 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 549

Az iroda a best....n. Thai körút + üdülés néven emgy . Az üdülés még lehetne Koh Samui, Koh Lanta, Hua hin.

Én Pattaya és Phuket között választanék várom az ötleteket.

1 ébként nagy az árban az eltérés :

Körút + Pattaya 11éj 349900-509900 + Kárácsony felár + szilveszterfelár + illetékek + vízum (kb. 60.000)

Körút + Phuket 11éj 529900-719.900 + Kárácsony felár + szilveszterfelár + illetékek + vízum (kb. 65.000)

Megér Phuker 200.000 /Fővel többet et a fő kérdés, ha igen miért?

Előzmény: BonLaci (548)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!