Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nekem az utóbbi van, 543 rs. Ez 35 helyett 40 cm3, valamivel erősebb, nyomatékosabb. De nehezebb is, ha ez számít. Nekem a súlya nem annyira meghatározó, elfér rajtam. Az ereje miatt vettem ezt. Nem bántam meg. Arról nem beszélve, hogy az 543 Komatsu motoros, a 135-ben nem vagyok biztos. A Komatsu meg nagyon tudott anno. Vagyis tud még ma is, csak a HQ-hoz tartozik már.
Sziasztok! Eljutottam odáig a fűkasza választásba, hogy nem veszek nagyon olcsót. Szeretném ha hosszú éveken keresztül viszonylag problémamentesen induljon, működjön, nem akarok szerelgetni. Két típus között billegek, a Husqvarna 135r és aZ 543RS ami között szeretnék választani, a nyírandó terület 2x kb 500 m2, esetenként jó nagy fű. Árban minimális eltérés van. Melyik a jobb vétel, van valakinek mindkettőről gyakorlati tapasztalata?
Nem jó olajjal ,nem jó benzinnel használod ! A 16 éves gépemben még nincs korom ! Akumlátoros cuccok drágák és és nem igazán lehet velük haladni ! A 40 voltos lidülös fűnyíró is ha tolom neki hamar lemerül ,ezek jórészt kisebb kocsi beállókra való eszközök ! De a lidülösnek is van motoros kaszája két aksisban 40 volttal . Az nem olyan nagy összeg és lesz valami véleményed róla ,ha nem jön be se vesztel nagyot szükségből pótgépnek nem árt !
Minthogy a motoros fűkaszám használata a korom miatt egyre nehezebb, a kertem néhány gyümölcsfái közötti területek ápolásához a neten kínálgatott akkumulátoros fűkaszákat illetően kérnék segítséget...
Egy ideig a Kawasaki motorokat használták két három gépükhöz ! Más országokban a kínai motor kinézetre, de a Mitsubishi motorokat használnak a kaszákhoz ! Próbáltam fellelni az alieszprexen de alkatrészeken kívül semmire se mentem vele ! Lehet hogy idegen nyelven többre mentem volna . Lehet a Stiga is azt használja álruhában !
Lehet hogy olaszból jön csak a kínai gyártja ,én is kaptam ilyen damilt ezt a fűzöldet elmegy kategória, mert ketté hárommá válik néha ! Egy jó damil sose válik több szállá, hanem fokozatosan élesre kopik ! Mint egy ék olyanná kopik a vége !
Kb. 20+ éves az olasz gyártmányú Alpina 30D fűkaszám ami még mindig működőképes bár már ritkán muzsikál a Husi 545rx mellett.
Ha menetközben nem nőtt volna a kaszálandó terület kb. 0,8 ha-ra akkor maradtam volna a taljánoknál most azt hiszem Stigának hívják őket. A szomszédomban (Szolnokon) van egy márkaboltjuk ahol szervizelnek is mindenféle mezőgazdasági gépet (is) de Stigát még nem láttam náluk javításban viszont John Gardentől a Makitán keresztül a Stihlen át a Husiig mindent.
Olyankor erős a gép és hosszú a damil ami kilóg a kaszafejből ,elkap valamit és az egész tekercset belül megrántja . Más gyártót meg kell próbálni damilnál ,nem mind egyforma ,meg a kör keresztmetszet szerintem a legjobb . A Sthil damiljaival nekem nem volt szerencsém nem mondanám hogy jók ,de én olyat régen nem vettem már ezek miatt ! Natúr műanyagszálast használok Oregont vagy a Husqvarnát .
A hajtásnak bírnia kell a favágást is akár fűrésztárcsával ,na az viszont sűrűn meg áll és a kuplung csúszik meg ,vagy éppen digdongot játszik véle a kezelő ,össze vissza csapkodja a még forgó fűrésztárcsa a hajtást ahogy vétlen érintéseket csinál vele az ember !
Ha olyan a pálya akkor azt szoktam csinálni drótból olyan 3-4mm-ből hajtok egy védő keretet akkor azt tudom hol van, és azt nyomom a tereptárgynak ,és tudom a kés nem ér hozzá !
Máshol nekem sem, csak itt szivat. Fs410-c, vel azon az udvaron rendszeresen összeolvad a damil. Ez a fehér peremes damilfej. Bár lehet a damil hibája is.
Ugyan az a damil FS240-el a kicsi damilfejjel sosem olvad össze.
Ezt a kést egyébként egy Sparta 250t-re gondoltam felrakni.
Én akadós területen kő tégla vasdarab drót üveg meg mindenféle szentszar soha nem használok kést, nem a kést féltem a kihajtást, durva blokk esetén a szöghajtás sérülhet s az húzós. Én nem tudom nekem nagyon ritkán szakad be a fejbe összesülni meg soha. Most vágtam egy ilyen területet 1 tank egy spulni(kb8m) damil egyszer sem szakadt be megállni nem kell csak kop és tovább. Lehet szerencsém van.
Az van, csak ez olyan terület lenne, hogy vannak akadályok, aztán gondoltam ez el tud hajolni ilyenkor.
A damil meg szeret beszakadni, aztán amikor 5 percenként ezért állok meg, éveket öregszek az ideg miatt, pedig 1 tankkal meg van, csak sajnos ilyen rossz rész.
Ezeken az árakon semmi nincs ! legfeljebb kissé jobb kínai ! Sajnos a Japánok leálltak minden robbanó motoros kerti eszközzel ! Gyakorlatilag a Sthil ,Husqvarna ,Echo ami Japán ennyi maradt a felhozatal ! Esetleg az OleoMac még több versenyző nem indul !
Igen komatsu de az 553 is komatsu csak erősebb. Az eredeti japán kaszákban mindkettő motor erősebbnek volt feltüntetve, valószínűleg az eu norma meg egyebek miatt a husinál kicsit "fojtottabb"
Sziasztok! Stihl FS45 van jelenleg a háznál, de kellene egy nagyobb gép. A kis Stihl nagyon kezes, kisebb helyekre jól használható, viszont a nagyobb területekre (50-100m2) már kényelmetlen. Mi lenne a következő méret? Melyik márkákat érdemes megvenni? 100, max 150 ezer lenne a keret rá, de ha létezik olcsóbban is tartós gép, nem sértődnék meg rajta :)