De tudok fogyni, tavaly és tavalyelőtt alacsony ch-s étrenddel fogytam, de sok a stagnálás, tavaly 83 kiló alá nem is sikerült lemenni, most 75-76-ra kellene lefogynom kb. Másrészt kipróbálnék valami újat, meg csábít a zsír a sok csoffadt csirkemell után :))). Meg sokszor szarul vagyok alacsony ch-val, kiváncsi lennék milyen ketóval. Lehet még szarabb :))).
Nincs egyértelműen bebizonyítva, de vannak orvosok és dietetikusok, akik látnak összefüggést. Egyébként miért akarsz ketogén diétát csinálni? Nem bírsz lefogyni?
Guglizgattam, de semmi ilyet nem találok, hogy hazavágná a pajzsmirigyet. Az agyam meg már rég nem működik megfelelően, úgyhogy az mindegy :). Na majd még utánaolvasok a dolgoknak.
Én nem ajánlom. Működik, de extrém diéta, és a pajzsmirigyedet hazavághatja. Arról nem beszélve, hogy amíg a tested átáll arra, hogy fehérjéból állítsa elő a glikogént (az agy legfőbb táplálékát), addig lassú gondolkods, ingerlékenység léphet fel. Az agyad 1-2 hétig nem fog megfelelően működni. Inkább csinálj carb cycling diétát. Első nap 150 gramm szénhidrát, második nap 100, harmadik nap 50, negyedik nap 125 gramm, ötödik nap 200 gramm. A magas szénhidrátos napokra időzíted a komolyabb edzésnapokat, guggolás, felhúzás, hátedzés. Figyelsz a kalóriára, és óramű pontossággal fogsz fogyni. Persze azt csinálsz, amit akarsz, a de ketogén diéta veszélyes, csak epilepsziásoknak ajánlott igazából.
Azon gondolkodok, hogy kipróbálom a ketogén diétát. Ha valakinek lenne hozzá valami linkje, ahol le van írva, hogy hogyan számoljam ki a napi kaját azt megköszönném. Találtam már kalória számlálóst, zsírmentes testtömegre kiszámolóst stb., de jobb lenne egy amivel normál testsúlyra tudok számolni. Köszi:)
Így is olcsóbb, ha magad veszed, de te tudod. Ezek kb. fél adagok az ajánlotthoz képest, hogy neked elég-e, vagy sem, az alkat kérdése, meg hát a többi kaján is múlik, ami nálad nem túl optimális. Egyébként ha nem tudsz rendesen kajálni, azzal sincs baj, csak ne akarj maximális eredményt (amiről különben is csak vágyálmaid vannak, mert az, hogy nyárra te 65 kiló akarsz lenni, az felejtős, nem azért, mert lehetetlen, hanem azért mert ez nem egy jó cél). Edzél, aztán kész. Ha 1 év után se fejlődsz, akkor gondolkozz, hogy hol tudnál javítani a dolgokon, mondjuk a szendvicseket meg a menzakaját vajon mivel kéne felváltani.
Andy Page volt a "legfittebb Ausztrál nő", Queensland-ben élt az Golden Coast-on, 6 napja, álmában érte a halál. A kiérkező mentők még megpróbálták újraéleszteni, de sikertelenül, a kihívott rendőrségi szakértők nem találtak idegenkezűséget, a halál okára feltehetően[...] Bővebben!Tovább »
Kommentek: "a képeket nézve semmi váratlan nincs benne", "Egy kis pajzsmirigyhormon a mindennapi szálkásságért az elengedhetetlen ilyen szinten, csak a szívnek nem tesz jót..."
Ráadásul a szép nőies alkatot ilyen szinten már réges-rég tönkreteszi. Ez a nő is mint egyes NDK-s úszónők és csehszlovák női atléták...
Szokás mondani, hogy a monohidrát az monohidrát, márkától függetlenül... Ebből is látszik, hogy ez nem igaz, rengeteg ember panaszkodik a rossz oldódásra (próbálkozva langyos vízzel, teával). Én meg csak belerakom a jéghideg vizembe és három rázás után tökéletes az oldódás. Na ez csak egy rövid kitekintés volt.
A kérdésre a válasz semmivel se nagyobb a vesekő kockázat.
Arról már hallottam, hogy így nem tökéletesen hasznosul. Aztán ez vagy igaz, vagy nem... Ha nincsen látható jele (hasmenés), akkor nehezen fogod tudni megállapítani, hogy az előbb megivott kreatin nem hasznosult...
Ebben a temaban csak viszonylagos sikereket ertem el, szoval nem biztos hogy erdemes megfogadnod. :) A tartasom helyreallt, az izomszintu aszimmetra viszont reszben megmaradt. Szoval szivesen konzultalnek egy ERTELMES gyogytornasszal/sportorvossal a hogyan tovabbrol, de nem sikerult ilyet talalnom.
Probalkoztam a homoru oldalt jobban/mashogy edzeni de nem ugy tunt, hogy ez a kulcs. Sokkal tobbet szamitott a folyamatos korrekcio, a tonusban tartas, a tukor elott vegzett gyakorlatokkal. Illetve a homoru oldal eroltetettebb nyujtasa. Sokszor logok edzes kozben fel kezen is, es nyujtom atlosan a hatamat.
A gorbulet nalam (is) nem csak oldaliranyu, hanem felulnezetbol lathatos csavarodas is van benne. Valoszinuleg emiatt az egyik vall is hatrebb kerult, ami nagyon komolyan modositja egyfelol a hat kinezetet masfelol az erok tamadaspontjat edzes kozben. Szoval sokat koncentralok arra, hogy a vallam megfelelo pozicioban maradjon a gyakorlatok kozben. Ez megint csak atleta es tukor kombinacioval lehetseges, nelkule eselyed sincs.
30 eves voltam amikor nekialltam komolyabban foglalkozni ezzel es meg igy is komoly valtozasokat ertem el. Nem tudom te mennyi vagy, de pusztan a kor ne tartson vissza.
"Ha elengedtem magam, es lazan megalltam, az egyik vallam legalabb 4-5 centivel lejjebb volt. Ha nem figyeltem edzes kozben, ugyanez az allapot konzervalodott."
Ugyanez a problémám nekem is, mostanában kezdett zavaróvá válni számomra. Vagy rosszabbodott, vagy idáig fel sem tűnt... Te erre célzottan kezdtél valamit, azon kívül, hogy a testtartásra próbálsz figyelni?
Hat deadliftet en spec egeszseges dereku embernek sem igazan ajanlanek, nagyon jol meg lehet lenni nelkule es ha csak kicsit is szabalytalanul vegzed, garantalt a kiujulo serv. Szerintem kifejezetten karos gyakorlat, komolyan gyilkolja a porckorongokat. Akkor meg minek?
Szoval azokat a gyakorlatokat nem eroltetem ahol hajolni kell, a deadlift egyertelmuen ilyen. Ami nekem meg nagyon veszelyesnek bizonyult, az a kabeles evezes. De pl evezes egykezessel padon az teljesen jo.
A lenyeg, hogy mindent nagyon kis sullyal es NAGYON szabalyosan, NAGYON figyelve minden apro jelre. En probaltam vizi tornat, kinai csodadokit, gyogytornat, uszast, mindent. Egyik sem igazan hasznalt. Az egyetlen, amitol tiltottak, az a konditerem volt. Vegul leszartam es nekem lett igazam. De szerintem 2 evig 2x12 kilos egykezes sulynal tobbet sosem emeltem. Nagyon nehezen tudtam feltornaszni a sulyokat es nem az izomero hianyaban, hanem mert egybol zsibbadas lett a vege. Most mar nincs gondom a 2x25-el sem, ami sérvesként bizony komoly elorelepes.
(de tegnap egy sima tusszentestol ugy beallt a derekam, hogy 2 het lesz mire elmulik. Sajnos ez van, egyutt kell vele elni, de soha sem konditeremben robbantam le eddig.)
Csinald az osszes huzodzkodas ill lehuzas jellegu gyakorlatot, azok valojaban nyujtjak a hatadat. A sulyokat azert esszel, mert ha nem vagy szabalyos, igy is leserulhetsz. A melyhatizmok erositese nagyon nehez ugy, de a mellhez huzas szuk fogassal, fokozatosan egyre nagyobb hatradolessel az pl nekem jol bevalt. Pontosan adagolhato a terheles a dereknak (szemben mondjuk egy gyilkos hiperhajlitassal, vagy hasonlo faszsaggal).
Megy a fureszeles is (evezes egykezess sullyal terdelve) de fontos hogy szabalyos legyel, mert abba konnyebb beleserulni.
Jozan paraszti esszel (gondold vegig, hogy gyakorlat kozben vajon milyen iranyu erok hatnak a csigolyakra, hogy all ekkor a porckorong) ra fogsz jonni, mit nem szabad.
Ami nekem meg bejott (mivel gerincferdulesem es emiatt aszimmetrikus felsotestem is van) az a szuk (klasszikus) atletaban, tukor elott edzes. Kinosnak kinos lehet, de ezen at kell lendulni, aki beszol, az meg kapja be. (Sok ev alatt sosem tette senki, talan egy kinevetest leszamitva.) Ugyanis csak igy latod, hogy melyik iranyban csavarodik el a felsotested gyakorlat kozben, aminek erobol kell ellentartani, figyelni a vallak poziciojat, satobbi. Ha elengedtem magam, es lazan megalltam, az egyik vallam legalabb 4-5 centivel lejjebb volt. Ha nem figyeltem edzes kozben, ugyanez az allapot konzervalodott. Sokszor a tukrok illesztesehez allok, igy kapok egy fuggoleges tengelyt, amihez viszonyithatom a jobbra balra billegest, vagy hajlast.
Felszedtem 12-13 kilo izmot, rengeteg onbizalmat es rajottem hogy messze nem nekem van a legrosszabb genetikam. A labam szinte egyaltalan nem zsibbad, terhelheto vagyok, jot tett a szivemnek, szoval csak pozitivumok vannak. (Na jo, a kaja draga es idobe is kerul. :)
"aki az 5 kilósra képes rátolni a 20-ast" => Ezen én is kiborulok.
Bár olyan hülye nem vagyok, hogy 100 kilót mozgassak meg az 5 kilósért (mert van, hogy rákúrnak 5 db 20 kilóst az 5-ösre), de a szanaszéjjel, össze vissza súlytartókra rakott 1,25-2,5-5 kilós súlyokat újra szoktam rendezni, súly szerint, egy kupacba, ha már mások képtelenek rá.
Jaj, hát a kinézet is számít persze, de ez csak azért, mert világéletemben vékony voltam, de fő a sport meg az erő. És nem 4kg.t akarok egy hónapban hízni, hanem hogy a nyáron meglegyek 60-65kg, bár ennyit lehet sajnos nem tudok elérni.