Kaesa Aurelia Secunda: Worst Best Man Millicent hates London, weddings, and especially Hermione Granger. Neville's just in the wrong place at the wrong time. But sometimes you've just got to start over. And sometimes you get dragged along. Implied Millicent/Ron, R/Hr, and H/G. Complete - Harry Potter - Fiction Rated: T - English - General/Humor - Chapters: 1 - Words: 2,553 - Reviews: 1 - Updated: 3-27-07 - Published: 3-27-07
Off: honestly: ... [sentence adverb] used to indicate the speaker's annoyance or impatience: honestly, that man is the absolute limit!
Ennek megfelelően valami olyasmit érdemes fordítani, hogy "De komolyan!" vagy "Ugyan már!", esetleg "Mondd már!"
Persze nem arra gondolok, hogy a fordítónak minden egyes szót meg kell néznie a szótárban másod- és harmadlagos jelentések után kutatva; egyszerűen csak arra kell ügyelnie, hogy amit leír, az magyarul értelmes legyen.
Ha a link nem lenne követhető: www.fanfiction.net, a megadott szerző és cím.
Legalább az első fejezet végéig el kell olvasni, ha egyszer elkezded! Többet nem akarok elárulni, mert akkor elveszik a poén. Csak annyit: a cím félrevezető.
A görög ABC második betűje pironkodva jelentkezik, és magára vállalja. :P Esélye nyílt-ra akartam eredetileg javítani, aztán csak benne maradt a 'volt', bár szerintem, az, hogy az "esélye volt" benne maradt sem olyan vészes.
Tudjátok, mit utálok a legjobban? Igen, pontosan azt, amit mindenki más: amikor a derék szerző félbahagyja az írását... pl. belinkelhetném MeddowGrowing című írását, amit tavaly nyáron magyarázat nélkül félbehagyott... (Nyilván most kellene önnönmagamat emlékeztetnem, hogy eleve nem is szabad elkezdeni olvasni egy WIP történetet.)
Igen, aki angolul olvassa, az örülhet, én pedig kezdem a fordítást, amint hazaértem a hosszú hétvégéről. Nem lesz meg egyhamar, türelmet kérek azoktól, akik magyarul olvassák! :-)
Pl: - Már ebédidő volt, mire Harrynek esélye volt, hogy négyszemközt tudjon beszélni Ronnal és Hermionéval. + alkalma adódott | lehetősége nyílt | módja volt
vannak benne kövezetlenségek. Harryt is egy idiótának mutatja. Bár a legtöbb Piton-fan író ezt teszi. nem tudom miért. Ha nem is egy zseni, azért nem is tökkelütött.
Ami Piton jellemfejlődését illeti: Az álomban tényleg meglepően normális volt. De azt hiszem ez teljesen eltér a "valódi" jellemétől.
Engem inkább Hermione idegesített a hülyeségével, amikor erőszakoskodott, hogy de igenis töltsünk együtt több időt, és ti is legyetek együtt, és nézegessünk fényképalbumokat stb.
Egyébként azt vetném a szerző szemére, hogy ahhoz, hogy a favorit karakterét fényezze, a többieket folyamatosan hülyének állítja be... pl. mikor Snake azt mondja Hermionénak, hogy 'gyere, majd én segítek, nem tudsz te még egyedül hoppanálni...'