Aki a közeljövőben indul nyaralni és a wranduk alagút miatt más útvonalat választana, szerintem ne tegye mert a 6609 hozzászólásban leírt megoldás kb 10 perc veszteséggel megoldható
mi 4 hete voltunk arra . Sarajevoból hazafelé . A lámpa elfordítva , kb km-es sor . Előre lopakodtunk , kb 20 perc motorosruhában főlés után , a motoros rendőr súgott , hogy Vranduk kertekalatti úton ki tudjuk kerülni a az alagutat .
Kb 20 perc kitérő ( de lehet kevesebb volt ) és újból azon az úton voltunk ( E73/M17 )
én pl. ha már Bólynál jössz ki, akkor Beremendnél mennék át a határon, mert Udvarnál tavaly szezonban egy órát álltunk. A horvát autópályát elkerülném, és amac-nál mennék át
ahol ki szoktam segíteni utazási irodában, ott történt meg 17-én hajnalban a következő: Az alagutat lezárták, mert betonoztak valamelyik részen. Emiatt 3 órát állt az egyik csoportunk az alagút előtt. Természetesen a Szarajevó-Mostar között közlekedő reggeli vonatot is lekésték, vagyis a program egyik élvezetes részéről lemaradtak az utasok :( De amúgy tényleg fél óránként vált a lámpa
Kicsit túl van lihegve az alagút felújítás, félóránként váltanak, szinte mindenki átjut, tehát max félóra a várakozás a legrosszabb esetben is. Ezért bevállalni mindenféle ismeretlen utakat, nos ez is 1 kihívás. Jó utat mindenkinek!
Néztem, hogy távolságra körülbelül azonos a Tuzla vs. Vranduk útirány. A Tuzla felé tartó szimpatikusabb mint a másik irány. Valószínű, hogy ezt választom.
E73-as európai út, aztán Doljaninál le lehet fordulni Neum felé, bár hegyi út ez. Viszont van a tenger mellett is út, de akkor több határátkelésed lesz
Van benne valami de ha kimesz egy olyan útra ahol ennyi orszagon athuzol és megveszed mindenhol a helyit többre jön ki a buli mint ez. Nekem 6001ft volt postával most.
Azért pontosítalak - habár ezt írtam korábban is: Nem annak éri meg Surfroam kártyát venni, aki kimegy Boszniába (Szerbiába, Montenegróba, Koszovóba. . . ) 1-1 hétre. Arra ott vannak a helyi ~1 hetes turista SIM-ek (kioszkokban, benzinkutakon) sokkal olcsóbban. Annak éri meg igazán, aki nem akar (esetleg nem tud) helyi SIM-et venni, mert alkalmanként csak pár órát/napot tartózkodik ezekben az országokban pl. átutazóban. Viszont ezt megteheti 1 teljes éven keresztül, végtelenszer.
Kosz azóta kiderült. Mikor ranyomtam a 2. lépcsőre kiirta ezt. Csak hirtelen nem értettem. Tegnap megrendeltem kíváncsi leszek mikor ér ide. Le is tesztelem Mo on aztán jöhet BIH stb. Apnt beallitom és működnie kell. Szerintem ez tényleg mindenkinek megeri aki legalább egyszer kimegy 1 hétre.
Mindegyik "jó". A 3.5EUR a regisztrált postai küldemény, a 14EUR a TNT express. Vagy így kéred, vagy úgy. Ott vannak leírva a szállítási idők és feltételek. Szvsz. a 4x olyan drága TNT szállítás teljesen fölösleges.