Miert nem hasznalod a Maxot? En siman kihasznalom az osszesen 500e HUF keretet amire kapok visszateritest, ami pont tobb mint pl. a debit kartyaval a 0 :)
Végül is tényleg nem sok akkor a havi 3000, de ha több kártyát használsz, akkor lehet szépen keresni. Én azért még havi 20000 felett vagyok, sok kicsi sokra megy. Persze, hol van ez már a régi szép időktől, amikor a havi 50 ezret keveselltük.:-)
Ez melyik kártya? MAX-nál 8000 Ft a havi visszatérítés maximuma, ha minden költés 4 % -os kategóriába esik, és 2000, ha minden csak 1%, köztük meg bármi lehet.
Nem foglalkoztam vele már régóta, hogy mennyi a visszatérítés plafon, de most néztem és ha jól látom, 300.000 Ft 1%-át lehet havonta megkapni, ami 3000 Ft. Hát, ez nem egy nagy veszteség.. most már értem, miért gyűlnek ennyire lassan a pontjaink, régen pikk-pakk összejöttek szép kis összegek. Már ezek a programok se érnek lyukas gombot se, kb. egy ebéd jön ki belőle, ha épp kiszabadulok a home office-ból :-P
Nyilván maguktól sajnos nem fogják, kérni kell. Sok éve volt egy meccsem velük, valamilyen kártya-probléma miatt, ami a bank hibája volt, ahol a telefonos ÜFSZ ígéretet tett, hogy "természetesen" díjmentes lesz. Természetesen nem az lett. Panasztétel után viszont jóváírták.
A Citivel szerencsére nem volt semmi gondom, már azon kívül, hogy eladtak bennünket, de hát ugye abból az ügyfél "semmit nem vett észre".:-) Na ja, CitiLife helyett WIZZAIR kártya, tényleg semmi különbség nem volt.:-D
"Illene"? Ezt az Erste nem ismeri.. én biztos, hogy írnék nekik reklamációt, hogy miattuk történt ezért lesznek szívesen ingyen visszautalni. Veszítenivaló nincs, még ez a legkevésbé rossz megoldás talán. Borzalmas az ügyfélkezelésük, nem csak a régi Citi-hez mérten, de bármelyik közmű szolgáltatónál jobb az ügyfélélmény.
Úgy tudom, hogy a 200 ezres keretbe beleszámít az is amire nem ad visszatérítést. Tehát ha 200 ezerrel túltöltötted és ezt el is költöd állampapírra, akkor már nem fog a hátralévő időszakban visszatérítést kapni. De ezt majd megerősíti vagy megcáfolja valaki.
Logikailag még úgy is tűnik, hogy ez egy kicsit 22-es csapdája. Túlfizetés miatt nem kapsz, de elkölteni se tudod, mert az meg beleszámít a költésbe.
A pénteki akadozó Erste internetbank miatt, kétszer fizettem ki a hitelkártya-tartozásomat:
1. Jól tudom, hogy amíg le nem csökkentem a túltöltést, a megállapított hitelkeretig, addig nem kapok Erste forintokat?
2. Jó ötlet e, ha PMÁP-t veszek hitelkártyával a túltöltésből? (Ott úgy sem kapnék Erte Ft-t...)
Köszi a válaszokat, ill ha van jobb ötlet szívesen veszem. (Bankban voltam, ott max visszautalást ajánlottak, de az többe kerül, mint amennyi Erte ft-t gyüjthető havonta.)
OFF Nem. "Az egyszeri intézkedés értelmében a gyereket nevelő szülők a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagfizetés mértékéig kapják vissza, vagyis
egy adózónak akár 809 ezer forint visszatérítés is érkezhet."
ON Nem tudom h mindenkinek egyertelmu-e de ha aktivalod az Orszemet akkor automatikusan megszunik az SMS alapu Hirnok.