Ok..addig hogy meg kell tanítani hogy " NEM " vagy hogy " NEM SZABAD ".!
De azért tudjátok ti is hogy nincs két egyforma természetű kutya...próbáltam mindent, de kell valami szagriasztó ami hatásos, amikor alszom vagy amikor egyedül van1-2 órát, mert akkor rombol, ha látom, perzse hogy mondom hogy nem szabad!
Az első szó, amit a neve után meg kell tanítani a kutyának az, hogy NEM. Zizu is hiperaktív a mai napig (14 hónapos), de nem rágott szét soha semmit. (kiv. a műtéte után egy vezetéket, de akkor nem volt magánál szegénykém az altatás miatt)
Szia! Nagyon hasonló gondokkal küzdünk...csak nálunk még tapéta sincs, Gordon ma nekiállt a puszta falnak, és a csempének...meg persze a járólapot is kikezdte már...ma már kilátásba helyeztem, hogy 1-2 hét, és az alsó szomszédnál fog kilyukadni ..... de most gázosítsam el az egész lakást? (Jaaa, és teljes kosárnyi játéka van, ami kutyabarát és rágható...) Fényképet majd teszek fel, ha lesz egyszer, hogy 2 percig megül a fenekén :-)....most pl hanyatt vágta magát, úgy durmol, de sok minden nem látszik belőle...
Köszönőm szépen mindenkinek a jo tanáncsát, DE pénzt nem fogadok el. Megvettuk neki azt a purina lazac hussal kölyők tápot 1100ft és reméljuk hogy ez beválik.
De jó, hogy írtatok könyvcímeket!!! Mindenképpen meg fogom én is őket nézni, bár Gordonnal még nincsenek nagy gondok (de majd lesznek, ahogy olvasom). Én azt látom, hogy a következetesség a legfontosabb (mint a gyerekeknél is), meg a szeretet. Nálunk én próbálok következetes és szigorú lenni, mire a gyerekeink rögtön megszeretgetik a kutyát :-) Szóval lesznek harcok, amiknek egy részét a kiskorú családtagjaimmal kell majd megvívni. :-)
Én is olvastam, pedig nem vagyok kezdő, de sosem volt terrierem és érzem is, hogy nehezebb az élet velük.:))) De azért alakulunk. Nálunk 1 éves kora körül kezdte Zizu feszegetni a határokat és próbálkozik, hogy átvegye a falkavezér szerepet. Folyamatos a küzdelem.:) Amiket leír Fennel, azokat egy életen át be kell tartani. Gondolok itt pl. az 5 perces szabályra. De a legjobban szerintem a kajával lehet megmutatni ki a főnök.:)
Ajánlom neked még Korom Gábor Neked ugatok című könyvét (ez a Fennel módszer alapján íródott), valamint a tanításnál legjobb szerintem a klikkeres tanítás. Vámosi-Nagy Nóra Klikk! című könyve nagyon jó erre, én abból tanítottam Zizut. Egyébként Nóra Korom Gábor iskolájában oktató ahol kitalálták a Tükörmódszert, ami lassan világhírű is lesz.:))
Mi Purina Proplan lazacos táppal etetjük a kutyát. 15 kg-os zsákot szoktunk venni, ez 16 ezer ft, de mivel 10-12 dkg-ot eszik naponta Zizu ez nagyon sokáig elég (6 hónap kb) és így szerintem nem drága. Ha kiszámoljuk 110-130 ft körüli a napi etetés.
Sziasztok! Jó magam mozgássérült vagyok, és úgy gondoltuk a férjemmel, hogy ha már gyermekünk nem lehet, magukhoz veszünk egy Westi kutyát. 8 hónapos, és már minden oltása rendben van. Ami a probléma, hogy ahová szoktunk járni állatorvoshoz hárman vannak a rendelőben és mindegyik mást más tanácsol nekünk. Természetesen ettől azt megzavarnak minket. Napokban megint nyakunkba szakadt egy gond. Száraz táppal etetjük a Westinket de sajnos ki hánya egy idő után. Előfordul, hogy amikor megissza a folyadékot, és büfizik egyet mind egy gyerek és ki jön egy kicsi belőle. Mért lehet ez? Mivel etessük, ha éttel allergiája van? Sajnos mivel mozgássérült vagyok ezért a pénztálcánk is kicsi! Tudom egy állat felelösségel jár, mind egy gyermek. De sajnos nekünk csak a Jó Isten ezt adta gyermeket nem!
Már-már sajnálom, hogy kérdezősködtem :-( Pamacs gyönyörű kutya, és csak laikusként gondolom, hogy ha 5 éves és eddig nem volt gond, talán már nem is lesz. Minket kutyavásárlás előtt sokan figyelmeztettek, így nagyon óvatosak vagyunk Gordont illetően (én azóta azt is hallottam - állatorvos ismerőstől- hogy nyugodtan levihetetm pisilni, nem kell kivárni, míg megkapja az összes oltást...azért mi nem kockáztatunk ebben sem).
Én utána írtam,hogy nagyon szép,csillogó a szőre,miután már megírtad,mivel eteted.
Nem az ára és a trendisége miatt van különbség a tápok között,hanem az összetétele miatt.
Hasonlíts össze egy üzletben a Chappivel a Purina Proplan-t,Royal Canin-t,Eukanuba-t.
A sűrű fürdetés azért nem jó a kutyáknak,mert kimossuk azt a faggyú réteget belőle,ami arra hivatott,hogy ne engedje a vízet a bőrükig hatolni.Kiszárad a bőrük,aztán jön a vakarózás,szőrhullás,stb.
Valóban nagyon szép,csillogó szőre van a kutyusodnak,de ahogy Nikol is írja,évente kétszer ajánlott a kutyák fürdetése,ami persze egy fehér kutyánál nem elég.
2-3 hetenként viszont nagyon sűrű,előbb,utóbb megbosszulja magát.Kutya samponok azért vannak,mert az emberi haj és fejbőr nagyban eltér a kutya szőrétől és bőrétől és nekik az a jó.
Mivel allergiára hajlamosak,érdemes jó minőségű táppal etetni őket a kezdetektől.A Chappi nem ezek közé tartozik,sőt...
Ahogy már többször is megirtam kényszer kutyatartó vagyok, és autodidakta módon foglalkozom a kutyámmal.
Ez van.
Az állatorvos, aki általában fél évente látja, mindig azt mondja, hogy egy jól karbantartott egészséges jó kiállású kiskutya, amelyik megfelel mindenben a fajtájának és korának.
Ez a gyakori fürdés nem tesz jót a kutyusoknak. Nemcsak a westieknek, de a kutyák 95%-ánál az évi 2-3 fürdés ajánlott. Mi szárazsamponozunk, ha már szaga van a kutyának.