Hat éve van a mostani városvezetés. Mit tett a porszennyezés megszüntetése vagy csökkentése érdekében? Mert hat év alatt, az akkor használt poros zuzalékot már jól átmosta a lehullott csapadék és az a por már a Dunában van.
Négy hónap alatt is sok port kell beszivnunk! És mi biztosíték van arra, hogy azután megszünik a por szennyezés? Az eredeti állapot visszaállítasa nem jelenti a pormentesített állapot biztosítását. Az is látszik, hogy a visszatöltésre használt anyag is porlik, tehát nem sok javulást remélhetünk!
Talán valami megoldást hozna a poros-feltúrt utak locsolása ebben a száraz időben!
És várhatóan 20-25 évig nem lesz leburkolva az autók közlekedésére szolgáló utak jó része, tehát ezt a port fogjuk beszívni. Ennek hatása az egészségünkre tragikus lesz!
Vajon az egészségügyi szolgálatók dolgozói mit gondolnak erről?
Az önkormányzat mit kíván tenni az egészségünk megóvása érdekében?
Választott képviselőinknek van ez ügyben tennivalójuk, kötelezettségük?
Vannak adatok a légzőszervi megbetegedések alakulásáról?
Lakossági kezdeményezéssel lépjünk fel a jelenlegi tragikus levegőszennyezés ellen!
Duna utca (Apály és Aranyos utca közötti szakaszon lezárva. Gondolom munkálatok végett.
A két végén behajtani tilos közlekedési tábla. A benzinkútnál levő körforgalomból a Duna utcára ráhaladáskor egy súlykorlátozásos behajtani tilos tábla. Azonban!!!! A helyi népi közlekedési rendnek és szokásoknak megfelelően ezen táblákkal mit sem törődve mind a személy mind a teherautók rendületlenűl járnak a jelzett útszakaszon mind annak ellenére,hogy ott munkálatok vannak és ennek a láthatólagos tevékenységnek az okán az ott dolgozók biztonsága éés a munka zavartalansága érdekében lettek főként a táblák kitéve.
Hahó hányuknak van libáért vett vezetői engedélye? Azért a KRESZT csak be kéne tartani.
Más helyszín:
Sárd utca -Néra utca találkozás szűkített útszakaszú híd a patakon. A tábla erőteljesen mutatja, hogy kinek és milyen irányból jőve lehet előbb haladni,tehát sorredet tart.Érdekes módon ezt valahogy nem igen ismerik fel a járművezető hölgyek és urak. Táblaismeret nuku?
Ugyan ezen helyzetről tett már több esetben tanúságot a Duna utcai vasúti viaduktnál is. Személyesen is volt alkalmam átélni a vészfékezés hirtelenségét25 km/h sebességnél, amikor az okos jólszituált nem nemzetiségi 50 körüli ffi nem Trabantban ülve kezében telefont tartva és láthatóan beszélgetést folytatva a táblát figyelmen kívűl hagyva az éppen a viaduktban haladó kisgyerekes anyuka mellett meglehetős sebességgel elszáguldott. Én meg csak hirtelen megállva bámultam,mint az a borjú.....
Vajon miért felejtődött el, hogy a kőporos utcák Döcsakovszky és az MSZP-SZDSZ-civil frakció áldásos érdi tevékenysége alatt keletkeztek? Miért a mostani vezetést szidja mindenki miatta?
Ha véget ér a csatornázás, rendbe lesznek téve az utak is. Legalább 4 hónap kell az utcákban az eredeti állapot visszaállításához. Ez néhol sajnálatosan hosszabb, ez tény.
Az autósok száguldozásairól meg nem a városvezetés tehet, hanem a jó édesanyjuk, hogy nem nevelte meg őket.
Borzalom, hogyan néznek ki az utcák a csatornázás után.
Saroktelkem van, az egyik utca murvás volt, azt most pár centi vastag megszáradt agyagréteg borítja. Ezt nagyrészt a kocsik porrá őrölték, púderszerű por lett belőle.Ha elmegy egy kocsi, hatalmas porfelhő száll fel.Minden falevelet beborít, eső meg nincs. Talán még jó is, mert ebből meg iszonyatos sár lesz.
A másik oldalon az aszfaltot felvágták, de itt is két oldalra tették az agyagot és a helyzet ugyan az. Csak egy eső mosná el, de hova? Félre a régebben szépen gondozott előkertekbe, amit szintén cserép keménységűre száradt agyag réteg fed be. Ezt nem is lehet helyre állítani.
A kis bobcattal, illetve annak a lapátjával egyengetik, de semmi eredmény nincs.
Az Önkormányzat részéről senki sem felügyeli a munkát. Itthon vagyok, így látnám, de másoktól is ezt hallom. Beteszik a csövet, rögtön be is takarják és mennek tovább. Holnap jön az eső, akkor kellene kijönnie egy illetékes elvtársnak megnézni, hogy mi van itt. Na persze sáros lesz a cipellője.
A kocsit már hetek óta nem mosom le, mert minek? Vastagon sárga és nem a munka miatt, az már két hete itt véget ért. Hanem az itt maradt agyag miatt.
.....lelkem máshol jár és utálja ezt a koszfészket minden politikai mocskával együtt......
A koszfészekben lakókat kell legjobban utálni. Azokat,akik megválasztották és azokat akik azt a szaros p....csájukat sem voltak képesek megemelni,hogy a szavazóhelységig elmenjenek Ezek a nem volt anternatíva szemléletű-nem értek a politikához jelszavúak tömege.
Az emberi hülyeség és lustaság világméretű példázata látható most itt.
Én - vagyok olyan birka - betartom a szabályokat, minden nap mérgelődök, de megyek az előírt dugóban. És csak irigyelni tudom azt a nem kevés renitenst aki azt a lezárt 30 métert azért is megteszi, nekem talán nics elég bátorságom hozzá, vagy rosszul lettem kondícionálva.
Ha válsztások itt is úgy mennének, mint az USÁ-ban ahol mindenki úgy érzi, hogy a szavazatával igenis alakíthatja a környezetét és az életét jobbá teheti, akkor a kezüket-lábukat törnék az illetékesek, hogy megszüntessék az ilyen eszement, csak akadályt jelentő baromságokat. Sajnos a hitelem ide köt Érdre de a lelkem máshol jár és utálja ezt a koszfészket minden politikai mocskával együtt.
De mitől is lett ott a behajtani tilos tábla? És mitől lett a Bem tér forgalomlassító lámpáinak egyetln lehetőséget adó elkerülést segítő Aszfaltozó utcára behajtani tilos? Kinek csípte a szemét, hogy ott le lehet falcolni a Lőcsei felé és nem kell növelni a dugót a gyalogos lánpa miatt? A pálya azóta rendszeresen bedugul, nem lehet lehajtani km. távolságból araszol a többszáz hazatérő emiatt. Elmagyarázhatná valaki mitől jobb ez így?
Bocses milyen igazad van ezt ki is felejtettem belőlle.
Apropó kéne egy ilyen nagy hirdető táblát csinálni és ki tenni monjuk a Bp. felől bevezető útnál, hogy aki ide jön az már csak tudja meg hogy hol is jár.
Ocsmányabb városkép alakult ki, mint amilyen volt.
Megpróbálom magam nem emészteni ezen a dolgon, de nehezen sikerül, mivel az amúgy is mocskos-poros utcában a sok BUNKÓ, még inkább gyorsan hajt, hadd nyeljük a port.
Sokat autózom az ország különböző pontjain, így merem állítani, hogy ilyen rossz úthálózattal kevés település büszkélkedhet.
A legutolsó szar tanyán már jobb utak vannak mint Érden. Tegnap fennakadtam egy kényszerített kerülő után egy mellékutcában agy hegyre, egyik első kerék a levegőben negyedóra volt mire le tudtam jönni róla. Mindenfelé otthagyott zsákutca táblák , kötelező haladási irányok amik már rég nem igazak. Már lassan nincs normális út, csodálom, hogy a Bajcsit végül is leburkolták elég jól. Nem beszélve a sok szemét mellékutcákban száguldozó porfelverő mocsodékról. Kerestem a csatornázás topicot, eltünk, pocsék utcákű. eltünt, alig van már érdi topic az is csak acsarkodással van tele. szégyen.
Még akkor is hitt természet feletti, a két/harmad román változatában amikor lelőtték mint egy kutyát.....
talicskának sokat le kellene vetíteni itt érden azt a youtube.-n található filmet,hogy kezdjen előre rettegni 2014-ben így fog járni, ha időben nem tiplizik le.
Mikor az önkormi jogerősen bukta a Bilau pert végrehajtották?.......
Hát fogcsikorgatva,de kénytelenek voltak,mert a tv, rádió és a fórum is foglalkozott a dologgal nem kicsit,így kényelmetlen volt a dolog. Jattoltak és ím láss csodát ellaposodott a dolog a nép meg már el is feledte,mert az érdi nép ilyen beeeeee.
Olyan suttyó országban ahol saját törvények vannak lex seggnyalók számára. Ezek a forradalmárok, alias élcsapat, úgy mint apuciék, vagy párttársaik anno, sikeres köpönyeg fordítást után.
A komcsik, Rákosi adott a látszatra. Ezek nem. Minek? Hő!
Jól van ez igy, az elbizakodottság, vagy annak látszata olyan erőfitoktatás ahol már tele van a gatya.
Emlékszem, ki nem, a nagy Csau is ámélkodott ezek a senkik viszik, tartóztatják le, itélik el.
Még akkor is hitt természet feletti, a két/harmad román változatában amikor lelőtték mint egy kutyát!
Ne nyomd itt a beetetős elterelő süket dumát. Nem téged kérdezett senki te fizetett fidesznyik.
Nem az volt a kérdés, hogy ezzel a tv-el egyenesben el lehet e zavarni a gazdádat, hanem, hogy mi biztosítja a jogot e cselekmény véghezviteléhez, hogy ne törvénytelenűl kezdjen hozzá bármely magyar-igazi magyar itt ebben az országban született- állampolgár.
Az, hogy milyen kérdés kerül fel arra a lapra,amihez az aláírás gyűjtése elkezdődik a bíróságnak joga,hogy felül bírálja a helyességét.
A magyar nyelv igen változatos és így is,úgy is meg amúgy is meg lehet fogalmazni bármit és ha az aláírásmennyiség meg van és azok hitelességét az illetékes szerv megállapítja, akkor a gazdádnak is fejet kell hajtani a rámért kötelező törvény előtt bármennyire is egyedurelmat akar Érd vármegyében a csinovnyikjaival.
Ha tudsz jogszabályt, légy oly bátor, írd meg. Ugyanis én nem találtam olyan előírást ami az általad javasolt módon új helyihatósági választást tesz lehetővé , aláírásgyüjtés eredményeként. Mégis mennyi aláírás kell az új választás kiírásához?
Ha kérdéseimre nem tudsz válaszolni, vagy nem akarsz , az elszomorító lesz számomra, talán mások számára is.
Reménykedem, hogy nem újabb dezinformációs akcióba botlottam!
Nos barátom ahogy Én utánna tudtam keresni megteheti más is. itt az ideje, hogy az érdi eltunyult lakosság ne csak a sűlgalambot várja,meg hogy majd valaki tesz is valamit értük.
Ideje, hogy Te is mint helyi lakos elő vedd az információ keresésére a XXI. szd.-ban jól bevált netet és megtaláld a keresett választ.
Tudod az ötletekért a kapitalistáknál nagyon-nagyon sok pénzt fizetnek. Én nem akarok semmit,csak ébredjetek fel nézzetek utánna,hogy ezt hogyan kell megvalósítani. Találjatok egy szervezetet,vagy személyt és aztán hajrá betömörűlni az mögé egységesen.
Ötletet adtam és nem is drasztikus, csak meg kell valósítani. Úgy is az a vád sokszor velem szemben, hogy nagyon erőszakosak azok az elképzeléseim,amikkel a hatalmon levőket eltávolítanám. Nos íme egy békés és teljesen emberi megoldás,ami törvényes keretek között asd lehetőséget a nép akarat érvényesítésének.