Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2023.06.15 -1 0 5176

Jelenések könyve   15. fejezet: 3-4 vers.

3 Mózesnek, az Isten szolgájának és a Báránynak énekét énekelték: „Nagyok és csodálatosak a tetteid, Uram, mindenható Isten! Útjaid igazságosak és igazak, nemzetek Királya. 4 Ki ne félne téged, Uram, és ki ne dicsőítené a neved? Mert csak te vagy szent! Minden nemzet eljön és leborul színed előtt, mert ítéleteid kinyilvánultak.”

ÁMEN

suta3 Creative Commons License 2023.06.14 0 0 5175

Szia Polária!

Szép ez a minta ima. Sok dologra mutat rá. Pl., hogy milyen témákat lenne jó imáinkban (Istennel való beszélgetéseink során) megemlíteni. De a "vágy" szó ma már egészen mást jelent, és így teljesen más a kérés, más a mondanivalója. De én optimista szeretnék most lenni. Ezért azt gondolom, hogy csak elírtad.

Ez a gondolatsor csak akkor érvényes, ha a Bibliából indulunk ki.

Előzmény: polária (5174)
polária Creative Commons License 2023.06.14 0 0 5174

Miatyánk, aki mennyekben vágy,

szenteltessék meg a neved;

Jöjjön el az országod;

legyen meg az akaratod,

amint a mennyben, úgy a földön is.

Mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vigyél minket kísértetbe, de szabadíts meg a gonosztól.

Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mindörökké.

Ámen !

11_11 Creative Commons License 2023.06.14 -1 0 5173

Csak küldetésem fejeztem be, A munkámat azt  tovább csinálom.

Köszönöm Teremtő Atyám  hogy fel fedted a titkokat,megtaláltam.

Meg találtam  meg van  a  mérő vonal , az  út , figyelek csak rád figyelek.  Keresik a nevedet,  hát csak keressék.

Nem mindenkinek adatik, ez elégé világos,  a bukott angyalok neve,

nyilvánosan szerepel ,  és a földi  Emberei is, 

1.Teremtő Atya  és többi a hűségesek, világos tudom.

Mózes második könyve  3. fejezet:

13 De Mózes azt felelte Istennek: Ha majd elmegyek Izráel fiaihoz, és azt mondom nekik: a ti atyáitok Istene küldött engem hozzátok, és ők megkérdezik tőlem, hogy mi a neve, akkor mit mondjak nekik? 14 Isten ezt felelte Mózesnek: Vagyok, aki vagyok. Majd azt mondta: Így szólj Izráel fiaihoz: A Vagyok küldött engem hozzátok.

Teremtő a kezdet .   Máté evangéliuma  6. fejezet9Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved.

Jel: 3:5,  A győztest fehér ruhába öltöztetik. Nevét nem törlöm ki az élet könyvéből, hanem megvallom majd Atyám és angyalai előtt.

Jel: 20,15 És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetették.

ÁMEN.

11_11 Creative Commons License 2023.06.09 -1 0 5172

Teremtő Atyám!

2010.7.24. óra 5.20 perc

Küldetésem itt befejeztem, ítéletet kérek Jitach én bíróm. Igazságosság győzedelmeskedjen ja és köszi szépen  1333 .  Ámen! 

Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved; Jöjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is. A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma. És bocsásd meg a mi vétkeinket, mi képen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek; És ne vigyél minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. (Máté: 6:9-13.)

11_11 Creative Commons License 2023.06.09 -1 0 5171

Dániel könyve   10. fejezet:

4. DÁNIEL NAGY LÁTOMÁSA

Dániel vezeklése. 1 Cirusznak, a perzsák királyának 3. esztendejében Dánielnek, akit Béltsacárnak is neveztek, kinyilatkoztatásban volt része. A kinyilatkoztatás igaz, és nagy háborút jelent. Odafigyelt a dologra, és egy látomásban felfogta az értelmét. 2 Azokban a napokban én, Dániel, három hétig gyászoltam. 3 Jó ételt nem ettem, húst és bort még számba se vettem, olajjal sem kentem meg magamat, míg a háromszor hét nap el nem telt.

Gábriel angyal megjelenik Dánielnek. 4 Az első hónap huszonnegyedik napján a nagy folyam, vagyis a Tigris partján voltam. 5 Amikor körülnéztem, egyszerre egy gyolcsruhába öltözött férfit láttam. Derekát színarany övezte. 6 Teste ragyogott, mint a drágakő, arca, mint a villám, szeme, mint a lobogó tűz, karja és lába, mint a csiszolt érc felülete, szavának hangja meg, mint a tömeg zúgása. 7 De csak én, Dániel, láttam ezt a látomást. A férfiak, akik velem voltak, nem látták a látomást, mert akkora félelem fogta el őket, hogy elfutottak és elrejtőztek. 8 Ahogy így magamra maradtam, s előttem a nagy látomás: minden erőm elhagyott, arcom halálsápadt lett, s csaknem összeestem. 9 Amikor meghallottam a hangját, amint beszélt, szavának hallatára elájultam és elvágódtam arccal a föld felé. 10 Ekkor megérintett egy kéz, s térdemre és tenyeremre segített. 13 A perzsák országának (angyal) fejedelme huszonegy napon át ellenállt nekem. De Mihály, az egyik legfőbb fejedelem, segítségemre jött. Ott is hagytam, hogy küzdjön meg a perzsák királyával, 14 magam pedig eljöttem, hogy tudtodra adjam: mi fog történni népeddel a végső napokban, mert a látomás azokról a napokról szól.”

Az angyal megerősíti a prófétát. 15 Míg ilyen módon beszélt hozzám, szememet a földre sütöttem, és hallgattam. 16 S lám, egy emberre emlékeztető alak megérintette ajkamat. Erre már én is ki tudtam nyitni a számat, hogy szóljak. Így szóltam ahhoz, aki előttem állt: „Uram, amikor megláttalak, inaim elernyedtek, s nem maradt bennem semmi erő. 18 Erre ismét megérintett az, aki embernek látszott és megerősített. 20 Nézd, most tudtodra adom, mi van megírva az igazság könyvében. >>>>>

11_11 Creative Commons License 2023.06.09 -1 0 5170

Dániel próféta könyve   8. fejezet: 1-27, v

1 Belsazár király uralkodásának harmadik esztendejében látomás jelenék meg nékem, Dánielnek, annak utánna, a mely először jelent meg nékem. (Dán 5,1.30;7,1) 2 És láték látomásban; és mikor láték, Susán várában voltam, a mely Elám tartományában van; és láték látomásban, és ímé az Ulai folyam mellett valék. (Eszt 1,2;Jer 49,34-39) 3 És felemelém szemeimet és látám, és ímé egy kos álla a folyam előtt, és két szarva vala; és az a két szarv magas vala, de egyik a másiknál magasabb, és a magasabb később növekedék. (Ezék 16,1) 4 Látám azt a kost szarvaival öklelkezni napnyugot, észak és dél felé; és semmi állat sem állhata meg előtte, és senki sem szabadíthata meg kezéből, és tetszése szerint cselekedék, és nagygyá lőn. (Dán,8 20. Dán 11,2.) 5 És míg én szemlélém, ímé, egy kecskebak jöve napnyugot felől az egész föld színére, és nem is illeté a földet; és ennek a baknak tekintélyes szarva vala az ő szemei között. (Dán,8 21.) 6 És méne a kétszarvú koshoz, a melyet láték állani a folyam előtt; és feléje futa erejének indulatában. (Dán,8 3.) 7 És látám a koshoz érni; és néki dühödött és leüté a kost, és letöré két szarvát, és nem vala erő a kosban megállani előtte, és leüté a földre és megtapodá, és nem vala a kosnak senkije, a ki őt megmentse annak kezéből. (Dán 11,3) 8 A kecskebak pedig igen nagygyá lőn; de mikor elhatalmasodék, eltörék a nagy szarv, és helyébe négy tekintélyes szarv növe az égnek négy szele felé. (Dán,8 22. Dán 11,4.) 9 És azok közül egyből egy kis szarv támada, és nagyon megnöve délre, napkeletre és a kívánatos föld felé. (Dán 11,16.41-45) 10 És megnöve mind az ég seregéig; és a földre vete némelyeket ama seregből és a csillagokból, és azokat megtapodá. 11 És a seregnek fejedelméig növekedék, és elvette tőle a mindennapi áldozatot, és elhányattaték az ő szentségének helye. (Dán,8 25. Dán 11,31.) 12 És sereg rendeltetett a mindennapi áldozat ellen, a vétek miatt; és földre veti az igazságot, és cselekszik, és jó szerencséje van. (Ésa 1,18.19.20) 13 És hallék egy szentet szólni; és monda egyik szent annak, a ki szól vala: Meddig tart e látomás a mindennapi áldozat és a pusztító vétek felől? s a szent hely és a sereg meddig tapostatik? (Róm 9,25.1Pét;2,10)   >>>>

11_11 Creative Commons License 2023.06.08 -1 0 5169

A  Bilia.

Teremtő     nem  hazudik,    igaz   követői is ezt tapasztalják .

Máté 16:21-23    Az első jövendölés a szenvedésről.

21 Ettől kezdve Jézus jelezni kezdte tanítványainak: Jeruzsálembe kell mennie, sokat kell szenvednie a vénektől, a főpapoktól és az írástudóktól, megölik, de harmadnap feltámad. 22 Péter félrevonta, és szemrehányást tett neki ezekkel a szavakkal: „Isten mentsen, Uram! Ilyesmi nem történhet veled.” 23 Ő pedig megfordult, és így szólt Péterhez: "Távozz tőlem, Sátán, botránkoztatsz engem, mert nem az Isten szerint gondolkozol, hanem az emberek szerint."

A jelen világkorszak végén az emberiség nem egységes masszaként, hanem nemzetenként ítéltetik meg a Krisztus által amellett, hogy a maga idejében minden embernek személyesen is a Bíró elé kell állnia.

„Elébe gyűjtetnek mind a nemzetek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

Máté evangéliuma  25. fejezet

Az utolsó ítélet. 32 Elébe gyűlnek mind a nemzetek, ő pedig különválasztja őket egymástól, ahogy a pásztor különválasztja a juhokat a kosoktól. 33 A juhokat jobbjára állítja, a kosokat pedig baljára. 34 Aztán így szól a király a jobbján állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba a világ kezdetétől nektek készített országot! 41 Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült.  (Mát:25:32-34, 41 v)

27 Nem jut oda be tisztátalan, sem gonosztevő, sem hazug, csak azok, akik be vannak írva a Bárány életkönyvébe. (Jel:21: 27,v)

Zellem Estelen Creative Commons License 2023.06.07 -1 1 5168

Én szellemileg nem kívánok beleborulni abba, hogy egy mitológiai hős, vagy mítoszi szereplő mit gondolna, ha egyszer ismerethiányos szerzők termékének vélem őket.

Ennek ellenére, vagy így is, sík baromságnak tartom ha valaki hite főszereplője/tárgya helyett lép fel, azt védelmezi. Ha lenne, az az ő dolga lenne, amennyiben hatalmat, hathatósságot képzel hozzá.

Okafogyott.

Előzmény: Hahó a Balti tó (5165)
11_11 Creative Commons License 2023.06.07 0 0 5167

Ez itt off.

Egyébként ezek a hozzászólások miért offtopikok?

Előzmény: Hahó a Balti tó (5166)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.07 0 0 5166

Ez itt off.

Előzmény: 11_11 (5163)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.07 0 0 5165

Ebből nem következik az, hogy Isten ne találná baromságnak, helytelen tettnek az Isten ember általi védelmezését. Annak találja.

Előzmény: Zellem Estelen (5161)
fhrfl Creative Commons License 2023.06.07 -1 0 5164

Hát bocsi, de vajon mekkora értelemnek függvénye azt kijelenteni, hogy Isten magasból szarja le, hogy miket szövegel róla pl. @ Elminster Aumar?

Amikor meg elveszne valamelyik követőd a családodból, akkor meg úgy vélnéd, hogy mekkora gci lenne Isten, ha lenne? 

Szerintem áldjon meg az Isten akár úgy is, ahogy pl. Jób atyafit. 

Előzmény: Elminster Aumar (5155)
11_11 Creative Commons License 2023.06.07 -1 0 5163

Zsidóknak írt levél   13. fejezet: 1-25 v

Erkölcsi intelmek.

1 Ápoljátok a testvéri szeretetet. 2 Ne feledkezzetek meg a vendégszeretetről, hisz ilyen módon némelyek tudtuk nélkül angyalokat láttak vendégül. 3 Gondoljatok a foglyokra, mintegy osztozva sorsukban, és az üldözöttekre, hiszen magatok is testben éltek. 4 A házasságot mindenki tartsa tiszteletben, házaséletetek legyen tiszta, mert a tisztátalanokat és a házasságtörőket elítéli Isten. 5 Ne legyetek kapzsik, elégedjetek meg azzal, amitek van. Hiszen ő maga ígérte: „Nem távozom el tőled s nem hagylak magadra.” 6 Ezért bizalommal mondhatjuk: Az Úr oltalmaz engem, nem félek. Ember mit árthat énnekem?

11_11 Creative Commons License 2023.06.06 -1 0 5162

A zsidókhoz írt levél  8. fejezet:

Krisztus a mennyben  is főpapunk.

3 Mert minden főpap ajándékok meg áldozatok vitelére rendeltetik, a miért szükséges, hogy legyen valamije ennek is, a mit áldozatul vigyen. (Eféz 5,2)

Ha tehát a földön volna, még csak pap sem volna, lévén olyan papok, a kik a törvény szerint áldoznak ajándékokkal, (Zsolt 50,15;Eféz 5,19; Kol 3,16)

6 Most azonban annyival kiválóbb szolgálatot nyert, a mennyivel jobb szövetségnek közbenjárója, a mely jobb ígéretek alapján köttetett. (2Kor 3,6)

Zellem Estelen Creative Commons License 2023.06.05 -1 0 5161

Kivéve a "szent szellem/lélek" (nem tudom melyik hívői csoportnak, melyik a jó megnevezés, tán ők sem)

Aki/ami már már harmadik "Isten" a keresztények számára.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szentl%C3%A9lek

A szentlélek, nevezzem így "káromlása" (mással összefüggésben nem is igen találkoztam ezzel az igével) az aztán... legalja:-)

Előzmény: Hahó a Balti tó (5156)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.05 0 0 5160

"De ezek a kövek mind elpusztulnak a tűznek tavában,

és nem lesz örökségük az új földön."

Jól értettem a szavaidból, hogy szadista vagy?

Előzmény: suta3 (5147)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.05 0 0 5159

"Kérlek, ne bánts bennünket ily módon sem, hiszen mi sem bántunk téged."

Téged és barátaidat nem bántotta senki, viszonylag erősen troll.

Előzmény: suta3 (5141)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.05 0 0 5158

a hívőknek esik rosszul Isten "gúnyolása"

Az ilyen hívő fogja be a nagy lapát fülét.

Előzmény: -verkli- (5154)
Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.05 0 0 5157

Maga a Biblia is igen súlyos utálatos bűnnek tartja ha egy hívő

meg akarja Istent óvni a kicsúfolástól.  Fúj  de rusnya dolog az!

Hahó a Balti tó Creative Commons License 2023.06.05 0 0 5156

Maga a Biblia is igen súlyos utálatos bűnnek tartja ha egy hívő

meg akarja Istent óvni a kicsúfolástól.  Fúj de rusnya dolog az!

Elminster Aumar Creative Commons License 2023.06.05 0 1 5155

"Azt mondta, hogy a hívőknek esik rosszul Isten "gúnyolása", nem azt, hogy Istennek esik rosszul."

Nem értettem félre.

A hívőknek ne essen rosszul az, amit Isten is magasról lesz@r!

Az Isten nem a hívők. Ez két külön kategória. A gúnyolás kizárólag Istent érinti, és ha Ő nem reagál, akkor a hívők ezt vegyék tudomásul, és ne akarjanak Isten helyében intézkedni. Abból a világtörténelemben számtalan kegyetlenség következett.

Előzmény: -verkli- (5154)
-verkli- Creative Commons License 2023.06.05 0 0 5154

Ezt itt félreértetted. A fórumtárs nem Isten nevében panaszkodott, hanem a saját nevében(illetve a hívők nevében). Azt mondta, hogy a hívőknek esik rosszul Isten "gúnyolása", nem azt, hogy Istennek esik rosszul.

Előzmény: Elminster Aumar (5153)
Elminster Aumar Creative Commons License 2023.06.05 0 1 5153

"Továbbra is "jehovajenő"-nek gúnyolod Istent. Kérlek, ne bánts bennünket ily módon sem, hiszen mi sem bántunk téged. Meg kell értened, hogy ez pont úgy fáj egy vallásos embernek, mintha valaki az édesanyádat szidalmazná mindenféle aljas rágalommal."

Figyeld, nagyonvakhitű és nagyonegyszerű barátom!

Ha Istennek fáj, hogy porbafingó emberkék gúnyolják, akkor majd Ő MAGA tesz ellene. Mondjuk @eroberter-t furunkulussal sújtja, vagy ami még jobb csudálatos módon állandóan összeomlatszja az összes netkapcsolatát. Hiszen "mindenható" az Istened! Semmibe nem kerül neki, hogy kiálljon magáért.

Nagyfiú az Isten, és nem szorul rá hívó porbafingó emberkék védelmére. A tiedre se. Várd meg szépen türelemmel, hogy tesz-e az általad vélt inszinuáció ellen az Isten saját maga. És ha úgy tapasztalod, hogy nem tesz semmit, akkor levonhatod a következtetést, hogy az adott dolog "belefér" Isten toleranciaszintjébe. És ki vagy te, hogy ezt felülbíráld, és azon pattogj, hogy az Istenedet szerinted sértegetik, miközben az Istened ezeket fel se veszi?

eroberter Creative Commons License 2023.06.05 0 0 5152

Nahát, KÖSZI szépen, hogy ilyen jól szót emelsz az érdekemben :)

Előzmény: Zellem Estelen (5149)
eroberter Creative Commons License 2023.06.05 0 0 5151

Igen... Másikban meg tényleg ezt írja, h szolgák engedelmeskedjetek test szerinti uratoknak, engedelmeskedjünk a felettes 6almaknak, bármilyen legyen is az, mert minden 6alom csakis a jehovajenőtől ered...

És a slusszpoén: a paja azt hitte, írásban meg is örökítette, olyannyira bízott benne, h ő maga is meg fogja élni a világvégét, annyira közel van az már... Aztán meg csak nem jött be neki, és ugye ha eme szent irományokban egy cucc is nem valós, nem bizonyult igaznak, megette a fene kb az egészet... :S

Előzmény: 11_11 (5145)
Zellem Estelen Creative Commons License 2023.06.05 -1 0 5150

Talán téged elgondolkodtatni, ami elől elzárkóznál, mert a hitedet kevesled.

Előzmény: suta3 (5146)
Zellem Estelen Creative Commons License 2023.06.05 -1 0 5149

Istennek nincs saját neve.

Így ő egy mai rendszerbe illeszthető nevet használ, hiszen eleve a "Jehova" is egy téves megnevezés.

Ahogy vitatható az Atya, az Úr megszólítás is, hiszen ha lennének férfiúi külső és belső nemi jelegre utaló jelei, hormonjai, kérdés mennyire lenne Isten.

Vagy miként lehetséges Atya/Fiú megosztás az EGY az az 1 Istennél, ha nem egyidősek.

Érdekes logikai bukfencek és ellentmondások halmaza már a megnevezés, és a száma is.

Talán ti híívői oldalról bele sem gondoltok ezekbe?

Elohim, egyes v. többes szám? Adonáj? Mi alapján, és kinek a kereszténységben?

Jézus v. Joshua?

Isten ő, vagy nem, és ha igen miként dőlt el?

Ha megszavazták, akkor része a Jehovának, (JHVH, Jahve...)???

https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-keresztyen-bibliai-lexikon-C97B2/j-C9F46/jahve-C9F57/

A kérdésein kéne rugódzani, nem a megszólítás mikéntjén.

Zellem Estelen Creative Commons License 2023.06.05 -1 0 5148

A mitológiai sztoriban ott egyfajta "palota forradalom" zajlott, mivel nem egy "angyal" látta, valami nem helyes a nemtelen, de Úrnak hívott Isten esetében.

És lám, hatalom átengedés is lezajlott, noha a megsértődött mitológiai főhős, simán kinyárta az angyal-ember hibrideket az Özönvíz által.

A nénitől ne várj érdemi válaszokat, ő a sémát hinti, mintegy kisajátítva ezt a topikot, ahol régen értelmes vita folyt!

Előzmény: eroberter (5138)
suta3 Creative Commons License 2023.06.05 0 0 5147

"Ki felett örvendeztek? Ki ellen tátjátok fel szátokat és öltitek ki nyelveteket? nem ti vagytok-é a bűn gyermekei, a hazugságnak magva? A kik lángoltok a bálványokért minden zöld fa alatt, megöltök gyermekeket a völgyekben, a hegyek hasadékai alatt. A folyónak sima köveiben van örökséged; azok, azok a te részed, töltöttél nékik italáldozatot is, vivél ételáldozatot és én jó néven vegyem-é ezeket?... Kitől féltél és rettegtél, hogy hazudtál és rólam meg nem emlékezél, szívedre sem vevéd? vagy azért nem félsz engem, hogy hallgatok már régtől fogva?...

Mert így szól a magasságos és felséges, a ki örökké lakozik, és a kinek neve szent: Magasságban és szentségben lakom, de a megrontottal és alázatos szívűvel is, hogy megelevenítsem az alázatosok lelkét, és megelevenítsem a megtörtek szívét. Mert nem örökké perlek, és nem mindenha haragszom, mert a lélek előttem megepedne, és a leheletek, a kiket én teremtettem. Mert a telhetetlenségnek vétkéért haragudtam meg, és megvertem őt, elrejtém magamat és megharagudtam; és ő elfordulva, szíve útjában járt. Útait láttam, és meggyógyítom őt; vezetem őt, és vígasztalást nyujtok néki és gyászolóinak, Megteremtem ajkaikon a hálának gyümölcsét. Békesség, békesség a messze és közel valóknak, így szól az Úr; én meggyógyítom őt!

És a hitetlenek olyanok, mint egy háborgó tenger, a mely nem nyughatik, és a melynek vize iszapot és sárt hány ki. Nincs békesség, szól Istenem, a hitetleneknek!" (Ésaiás 57. fejezet 4-6, 11, 15-21 versek)

Sok az élet folyójában a kő, és ezeket a köveket a Biblia a hazugság hirdetőinek nevezi. De ezek a kövek mind elpusztulnak a tűznek tavában, és nem lesz örökségük az új földön.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!