Információra volna szükségem, keresek egy rózsát, ami úgy néz ki hogy halvány rózsaszínes az alapszín és a külső szirmain egy piros kerek folt van a nevére volnék kíváncsi. Ha jól emlékszem így nézet ki. köszönöm
Régen írtam már, de olvaslak ám benneteket. :-) Segítséget szeretnék kérni: van esetleg valakinek saját tapasztalata Francis E. Lester rózsáról? Olyan rózsát keresek, amelynek virága hasonlít a vadrózsához, futó, vagy rambler, nem érzékeny a betegségekre, és lesz csipkebogyója.
A friss ültetésű rózsákat, ha jól felkupacoltátok nem lehet gond. Én abban az évben amikor szintén ilyen hidegek voltak - talán 2012? - 36 rózsát ültettem, mind megmaradt. Abban az évben éjjel többször is volt nálunk -24, nappal -10 fok. Most jobban izgulok, mivel nem takartam egyetlen rózsámat sem, még csak a törzsesek is takarás nélkül vannak.
Most biztosan ki fog derülni, hogy melyik rózsa hogyan bírja a fagyot. Paul Zimmermann azt mondta, hogy nem a hideg a veszélyes, hanem a hideg szél. Hát most az is volt. Én is nagyon izgulok.
Sziasztok, szeretném megtudni, kinek van tapasztalata ilyen nagy hidegrõl. Amióta rózsabolond lettem, nem volt a kertemben ekkora fagy... kicsit aggódom.
Saját tapasztalatom még nincs, mert őszi ültetés, úgyhogy kíváncsi vagyok én is a többi tulaj véleményére. Ez az oldal azt írja, hogy mint hibrid perpetual ciklusokban virágzik. Minél jobban tápláljuk és gondozzuk, annál bőségesebb a virágzása. http://www.paulbardenroses.com/perpetuals/violettes.html
Kinek van Reine Des Viollettes? Van olyan akinek már régebbi és már kétszer virágzott egy szezonban?Mert a David Austin katalógus azt írja some repeting, a Pharmarosa meg azt ,hogy második virágzás is bőséges.
Sajnos vannak ilyen rózsák amik érzékenyek a sok csapadékra vagy a túlzott napsütésre. Nekem is van, de a sok között az az 1-2 elmegy. Az Eric T.-t annai idején én is nézegettem, de miután elég sok negatív dolgot olvastam róla, inkább lemondtam a vásárlásáról.
Sajnos én tömvetelt pirosat vagy bordót, futóban még ajánlani sem tudnék. Ami még eszembe jutott az a Falstaff. Austin rózsa, bár én nem futóként nevelem, de eléggé szeret így is megiramodni. A csapadékkal még nem tapasztaltam, hogy nagy problémája lenne, viszont a tűzőnap neki sem kifejezetten előnyös.
Hátha jönnek még mások is, akik tudnak valami okosat ebben a témában!
Megtévesztő a megnevezése is (Red Éden), és messze nem olyan jó természetű.
Azt hittem, a végére értem a hosszadalmas tervezésnek, korlátozott a helyem, jól meg kellett gondolni. A többivel elégedett vagyok, és most egy tő miatt?
Olvastam itt a topikban, hogy többen említették ezt a problémát az Eric Tabarly-val kapcsolatban. Nem tudok róla, hogy bármit lehetne vele kezdeni, kivéve, ha te vagy az időjárás-felelős. :)
Két éve vettem egy Eric Tabarly rózsát. Erős növekedésű, szép lombozattal, rengeteg virággal, még most is vannak rajza virágok, bár az utóbbi napokban megfagytak.
Ami a gondom vele: tömöttek a bimbói és nem tud rendesen kinyílni, a nyári melegben rásülnek a szirmok. Lehet ezen valahogy változtatni valami tartási trükkel, vagy mindig ilyen lesz, mert akkor inkább lecserélem.
Valamikor volt tearózsám, szintén nagyon sok szirommal, sötét bordó (szinte fekete), azzal is ugyanez a gondom volt, kinyílás nélkül rásült a bimbó nyáron. Azt lecseréltem és elfelejtettem, hogy erre is figyelni kellene beszerzés előtt.
Ha szereted a rózsaszínt, akkor őt ki ne hagyd. Louise Odier. Nálam egy kicsit nehezen indult meg, de így 3 évesen az idén valami pazar látványt nyújtott és az illata felülmúlhatatlan! Természetesen ismétel.