Keresés

Részletes keresés

Thulya Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4016
És még azt is lehet tudni, hogy ki volt az arra ténfergő természetgyógyász...

Mondjuk van vagy 12000 féle cikk a herbaházban; a polcra kirakodók meg nem éppen túlfizetett orvosi/vmilyen tgy képzéssel rendelkező emberek, simán megértem, hogy nem tudják az adagolást.
Előzmény: Jablko (3996)
Jablko Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4015
Visszadobta. :(
Előzmény: Jablko (4014)
Jablko Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4014
Küldtem neked egy virtuális ajándékot. :) Nézd meg a postádat!
Előzmény: Vik 23 (4013)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4013
Tudom.
Előzmény: Jablko (4012)
Jablko Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4012
Az alapján szoktunk... Legalábbis a törekvés rá mindig megvan...
Előzmény: Vik 23 (4011)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4011
Döntsetek a szívetek szerint!
Előzmény: Jablko (4010)
Jablko Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4010
Konzultálok a srácokkal.
Előzmény: Vik 23 (4008)
Jablko Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4009
Viszont. :)
Előzmény: Eleon Nóra (4007)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4008
Nézd meg a grémiumot, Almácska, és szavazz te is!
Előzmény: Jablko (4006)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4007
Na látod...ezért szeretlek téged .. is! :))
Előzmény: Jablko (4006)
Jablko Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4006
A lelkület számít... ;) A vegák meg 'köztudottan' - csakúgy, mint a nem vegák - ezerfélék...
Előzmény: Eleon Nóra (4004)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4005
Én egészen rettenetes állapotban voltam mindenevő korom utolsó szakaszában: az izületi kopások, porcleválások és szalaghúzódások miatt havonta több hetet töltöttem szinte mozgásképtelenül, mert a térdem akkorára dagadt, mint egy focilabda. Aztán amikor abbahagytam a húsevést, megszűnt ez az állapot, és (szerencsére) azóta sem jött vissza. Pedig semmilyen orvosi beavatkozásnak nem vetettem végül alá magam.
Előzmény: weigertj (4002)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4004
Írj a Velveten az Egészség receptekbe. Ott is hasonló dolgokról beszélgetünk. Igaz én a nem vega hsz-hez tartozom. :))
Előzmény: weigertj (4002)
weigertj Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4003
Kedves Anna, köszönöm a biztatást. Remélem, eljön az az idő, amikor kiskertemben magam termelem a zöldséget, gyümölcsöt - távol a húsevő világ zajától :) Ez még kicsit lehet, hogy távol van, de egyszer valóra válik biztosan! Addig is jó sok szakirodalmat összehordok :)
Előzmény: Jablko (3995)
weigertj Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4002
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy öt évvel ezelőtt mint luxushajó pincér jöttem haza pár hónap után, betegen (23 évesen!) - valahogy a sok járkálástól (?) alakult ki egy rettenetes talpfájásom, ill. a térdízületem is fájt, ha terheltem. Gyakorlatilag térdig és könyökig égető, zsibbasztó érzést éreztem a végtagjaimban, lefekvéskor még aludni se tudtam a fájdalomtól. Leguggolni, felállni nem bírtam, a térdem ropogott. Néha az utcán gyalogolva hirtelen szinte összeroskadtak a lábaim, alig bírtam továbbmenni. A jobb kezemen 3 ujjam állandóan zsibbadt volt. Los Angelesben az orvosok semmit se találtak, pedig jópárnál jártam. Egy amerikai szakkönyv (Numb toes and aching soles - Coping with peripherial neuropathy) alapján periférikus neuropátiának (peripherial neuropathy = PN) azonosítottam ezt a betegséget. Igazán megérdemelne egy topicot egyébként, hiszen rengetegen küszködnek ezzel a jelenséggel (szerintem Mo-on is százezrek!) - sok más betegség velejárója is (pl. alkoholizmus, cukorbetegség)! Mikor hazaérkeztem, onnantól kezdve nem fogyasztottam húst mintegy félévig - igaz, ettől függetlenül egyáltalán nem ügyeltem az étrendem igényes kialakítására. Mindenesetre a fájdalom és a tünetek észrevétlenül, szép lassan tűntek el, kb. egy év alatt. Csakhogy közben visszatértem a húsevésre is! Ettől függetlenül rendbejöttem. Igaz, még 2-3 év múlva is volt úgy, hogy kerékpározva könnyen elzsibbadt a kézfejem - ma már ez se jellemző. Habár ha sokat járok, a mai napig elkezd fájni a talpam pár óra után (de ezzel lehet, hogy sokan vannak így). Mindensetre odakint 4 hónapig küszködtem a fájdalommal és itthon a húsevés elhagyása után 1-2 hónappal folyamatosan kezdett javulni az állapotom - ez tény.
Előzmény: Vik 23 (4001)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4001
Én (más okok mellett) azért is lettem vegetáriánus (most már majdnem két évtizede), mert iszonyúan tönkre voltak menve az izületeim mindenféle sportsérülés miatt. Nekem is azt javasolta akkor több orvos, hogy próbáljak kevesebb húst enni, mert az jót tesz az izületeknek. Akkoriban több nagyon kellemetlen műtét állt előttem. Azóta eltelt 17 év, és a műtétekre nem került sor, viszont még mindig egészen jól "működöm", igaz, húst azóta sem ettem.
Előzmény: weigertj (3993)
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 4000
Én nem vagyok biztos benne. Szerintem alkati sajátosság. Nekem pl. nehezen gyógyulnak a sebeim.
Előzmény: Törölt nick (3994)
petike23 Creative Commons License 2006.01.17 0 0 3999

"Törésem mostanában nem volt, de a sebeim hihetetlenül gyorsan behegednek és meggyógyulnak. A vérvétel után a vérzés 2 perc alatt tökéletesen elállt. "

Drágaságom,

a Homo Saphiensnél ez a természetes !

(egyébként elvéreznénk)..

Rorimack Creative Commons License 2006.01.17 0 0 3998
"Ezt a majdnem 15 éves vegetárius életmód okozza, biztos vagyok benne..."

Ööö... nekem mindenevőként is "beforr"ennyi idő alatt a seb... sőt, szinte mindenkinek.

(Nem csak vérvételnél, véradásnál is... ;))
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.01.16 0 0 3997
Nekem is tetszett.:))
Előzmény: Jablko (3996)
Jablko Creative Commons License 2006.01.16 0 0 3996

Nekem nagyon tetszett ez a cikk... :))

A zsurlótinktúra

http://www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0602&article=2006-0115-2122-34QNUT

Jablko Creative Commons License 2006.01.16 0 0 3995

Szia! Jártam én is hasonló cipőben, mint te. 14 éves korom körül 1 évig vegetáriánus voltam (egy könyv hatására lettem az). Aztán valahogy elfeledtem a dolgot, 'kényelmi okokból' visszatértem - koleszos voltam -, bár úgy is megfogalmazhatnám, hogy nem volt elég ismeretem a táplálkozás terén és éreztem, hogy az nem elég, ha vega menüt kérek ebédnél, ami kimerült abban, hogy akkor ehettem sima fehér rizst. :)) Aztán tavalyelőtt szeptemberben vegán lettem, a könnyű átállást szerintem annak az egy évnek is köszönhetem. 

Szerintem veled is így lesz - nem lesz nehéz végleg elhagyni a húst és minél többet olvasol a témában és ezáltal nagyobb 'önbizalomra' (táplálkozási kérdésekben - pozitív tapasztalataid hatására) teszel szert, annál kevésbé fog zavarni az ellenharsogók zaja, mely aztán egy ponton túl el is fog halni, mert az emberbe csak addig kötnek bele, míg érzik, hogy bizonytalan... (ezzel csak a saját önbecsülésüket próbálják összekoldulni...) Kívánok tehát neked sok sikert, hogy elérd, amit kigondoltál!

Baráti üdvözlettel, Anna

Előzmény: weigertj (3993)
weigertj Creative Commons License 2006.01.16 0 0 3993
Sziasztok!

Tavaly augusztusban volt egy könyökcsont (radius fej) törésem, ami a röntgenfelvételek tanúsága szerint szépen össze is forrt. A gipsz levétele után jött a szokásos gyógytorna (ami a törés utáni 3 héten elkezdve kissé korainak tűnik utólag megítélve). A problémám az, hogy azóta se tudom rendesen kiegyenesíteni a jobb karom, ill. az izmok bizonyos szinten merevek, visszamerevednek. Vegetáriánus szakirodalomban olvastam, hogy izom ill. ízületi jellegű problémákon is segített már a vegetáriánus táplálkozás. Tudom, sokkal jobb, ha valaki nem kényszerűségből választja ezt az utat. 5 évvel ezelőtt már féléven át vegetáriánus voltam, aztán elkerültem itthonról és sajnos kényelmi okokból visszatértem a húsra. Most márciustól újra elvetem az állati fehérjét (a húst legalábbis), addig csökkentem a mennyiégét.

Kérdésem lenne, hogy közületek valaki hasonló (ízületi, töréses, izomsorvadásos) betegségén segített-e már a vegetáriánus táplálkozás? Ha van is megoldás, akkor úgy gondolom, a testmozgás - életmód - mentalitás - táplálkozás vonalon együttesen kell keresnem a választ.

A vegetáriánus életmód mellett morális okokból döntök, csak sajnos gyakran túl hangos a húsevők táborának zaja. Elképesztően ellentétes véleményeket hallok pro és kontra. Egyébként nem értem, egyesek milyen logikai megfontolásból tartják szélsőségesnek a vegán étrendet. Csak azért, mert a két szélre elhelyezik a húsevést és a húselhagyó táplálkozást? Ebben semmi logika nincsen. A szélsőség talán az lenne, ha egész nap almamagot ennénk. Nem tudjuk, hol húzódik a szélsőség pontos határa, ezért ilyen alapon sosem szabadna vitázni.
Vik 23 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 3992

Egészségedre!
Előzmény: szenyor Lakatos (3990)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.01.10 0 0 3991
Kellett vóna hozz egy kis nagggyííítóóó. A laborban is úgy számolják. Szabad szemmel nehezen számolható....kivéve ha soxoros nagyítású a szemüeg. :))
Előzmény: szenyor Lakatos (3990)
szenyor Lakatos Creative Commons License 2006.01.10 0 0 3990
nem láttam én bene eggyet sem. A tévében egyszer mutatták a dolgot de semmi olyasmit nem láttam bene. Szerintem mese az egész. Amúgy 42 éves vagyok és nem kárositom a szervezetemet. például nem dohányozom, és csak fröccsöt szoktam inni.
Előzmény: Eleon Nóra (3986)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.01.09 0 0 3989
De igen. Ha megmondja mennyit számolt, és elárulja hogyan károsítja a szervezetét, majd számolunk..... :))
Előzmény: themuse (3988)
themuse Creative Commons License 2006.01.09 0 0 3988
És te az a kategória vagy, aki épp negyvenéves és mentes a nikotin, húsmérgek és különböző vegyszerek okozta káros hatásoktól? Mert ha nem, akkor megintcsak nem tudunk mihez viszonyítani... :))
Előzmény: szenyor Lakatos (3983)
orlanda Creative Commons License 2006.01.09 0 0 3987
Na ezt csütörtökön kölcsönadhatnád... megpróbálnám elolvasni azt az oldalt ...
Előzmény: Eleon Nóra (3985)
Eleon Nóra Creative Commons License 2006.01.09 0 0 3986
És? Mennyit számoltál?
Előzmény: szenyor Lakatos (3983)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!