ebbol a markolatbol csak fekete letezik (leica gyartmany). persze van krom, de az nem leica (nem mintha ez szamitott volna, most igy adodott). de majd jo lesz feket leicara is ;)
mi a furcsa rajta? az mondjuk kicsit hulye dolog a leicanal, hogy oldalt van az allvanycsavar. neha jol jon de pont az allvanyra helyezesnel nem. ez a markolat amugy gyari cucc (14405) es parktikus benne hogy az allvanycsavart "athelyezi" kozepre. de letezik rengeteg kulso gyartoi, vagy diy megoldas. nekem is van egy sajat keszitesi markolatom, az is nagyon kenyelmes.
Ami Tirolt illeti, valóban szép de nem a kikapcsolódásról szól. A valóság sokkal prózaibb, egy szállodában dolgozunk a Párommal. Az otthoni viszonyokat figyelembe véve, itt bizony megfizetik az embert, így anyagilag megéri pár hónapot itt tölteni, de azért van negatívum is bőven. Mindenesetre várjuk már a tavaszt:)
Nagyon szépen köszönöm a véleményt és a felajánlást, és szeretnék is élni vele.
Az az igazság, hogy jobbat talán el se tudnék képzelni, mivel a fő motiváció egy ilyen távmérő beszerzésére épp egy kis Zeiss IKon Contina IIa lenne.
Nagyon finom kis műszer benyomását kelti, mindenképpen használni szeretném, viszont nem igazán tudok jól tudok távolságot becsülni. A csatolt távmérővel biztosan nem lesz olyan precíz és gyors a beálítás mint egy eleve távmérős gépnél, viszont az én becslésemnél biztosan pontosabb lesz.
Pesten sajna nem járok, így a postázás lehetőségével is szeretnék élni, de előreláthatólag április végéig még észak Tirolban leszek.
Mielőtt szerelőhöz viszed érdemes IDE benézni! Van ott egy repair manual, ez alapján beállitottam a sajátom...legalábbis azt hiszem, mert a tesztfilmet még nem hivtam elő...
pl voigtlander, de sztem nem tul hasznos dolog. beallitod, aztan leolvasod majd odacsavarod az obit? nem tom, eleg lassukas es nem is hiszem hogy pontos modszer.
Arra lennék kíváncsi, hogy tudnátok-e ajánlani szerelvénysínbe csúsztatható külső távmérőből megbízható, jól használható, nem megfizethetetlen darabot?
Továbbá szeretnék Mindenkinek nagyon boldog, szép fényekben, jó témákban és távmérősökben gazdag Új évet kívánni!