Keresés

Részletes keresés

Kék skorpió Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1574

+ írtam egy levelet a rendezőknek a hivatalos honlapra, amit ma szóban is elmondtam nekik:

"Néhány hazai mérkőzés óta a rendezők visszatértek egy régi szokásukhoz: a motozáskor talált üdítőspalackok elvételéhez.

Bár én nem adtam oda az enyémet, de több kisgyerektől és lánytól-hölgytől is elvették, akiknek ez nagyon rosszul esett.

Uraim!

Hagyják már abba ezt a felesleges bohóckodást!

Ha valaki be akar valamit dobni a pályára, akkor azt úgy is megteszi. A huligánokat így képtelenség megállítani, rossz mobiltelefonok, esernyők stb. bármikor bevihetők a stadionba. Oliver Kahnt egy golflabdával (!) dobták meg!

Azt is tudomásul kéne venni, hogy nem mindenki szereti a sört és a cukrozott kólát, valamint sorbanállás közben lemaradni egy gólról, vagy a mérkőzés többi pillanatáról.
Meg kéne becsülni azt a pár embert, aki még kijár, nem pedig ilyen ostoba intézkedésekkel elvenni a kedvüket."

HAJRÁKÓCZI!!!! HAJRÁ MTK!!!! 

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1573

Csak néhány dolgot tennék hozzá.

Talán először is azt, hogy szép slusszpoén lett volna, ha a Saskőy által ráhúzott plusz három és még plusz egy perc után (!!!) két perccel Zsolnai belövi a ziccerét. Előtte volt miért izgulni, ívelgetett a Fehérvár. Zsolnai amúgy nagyon jó csere volt, felszántotta a pályát. Úgy látom az eddigiek alapján, hogy cserének jobb, mint kezdőnek. Nagyon jól tartotta meg a labdákat, és ma ki tudta használni a magasságát is, nemigen fejelték le.

Jovánczaira azért (is) vagyok mérges, mert előbb eldőlhetett volna a meccs. Még a második gólunk előtt kapott egy tökéletes beadást, ráadásul középen ácsorgott a kaputól úgy 6 méterre, és nem ugrott fel...

A második Rákóczi-gól előtt szöglet helyett büntető járt volna (és sárga vagy piros a védőnek), ezt csak azért nem olvasom a bíró fejére, mert így is gól lett belőle. Saskőyről is ennyit. A hozzám közelebb fújó partjelző meg mindig a bíróra várt, aki néha messziről és rosszul döntött. Bár ezzel egyik csapatot sem sújtotta nagyon.

Azt még megkérdezném csendben, hogy mit csináltak ezek a srácok az elmúlt 3-4 fordulóban, ha tudnak hajtani és csapatként játszani is?

A bentmaradás most már szinte biztos, a következő 3 fordulóban jó játékkal 7 pont is szerezhető (azért az MTK ellen a győzelem nagy bravúr lenne, de - részemről - nem elvárás, az viszont igen, hogy hajtsanak), és elvben még meglehet a Prukner által az elején elvárt 10. hely is. De ahhoz legalább így kell hajtani, mint ma! HAJRÁ RÁKÓCZI!!!

Jön valaki az MTK-meccsre?

Előzmény: Kék skorpió (1572)
Kék skorpió Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1572

A csapat kezdett emlékeztetni az ősszel látott társaságra. Küzdöttek, akartak. Voltak bosszantó hibák, de ezt mind feledtetni tudta az akarás és a hajtás látványa.

Akiben nagyot csalódtam: Jovánczai.

Ha én kint vagyok egy meccsen, sosem szidom a játékosainkat, csak bíztatom őket (a tv előtt ez általában nem így van, de ott ugye nem hallják), de most majdnem bekiabáltam neki 1-2 "jó" szót. Mondjuk a körülöttem ülőktől így is kapott rendesen. Lélektelenül játszik, nem fut, látszik, hogy nincs kedve az egészhez. A lecserélésekor pedig sértődötten bement az öltözőbe.

Végre 2 csatárral játszottunk, és nem csak papíron, hanem a pályán. Meg is lett az eredménye. Mivel a Békéscsaba kiesett, onnan egy hajtós játékkal el lehet hozni a 3 pontot, és akkor nem lehet nagy gond.

Lecso11 Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1571
Szép volt, fiúk!!! Végre győzelem!!! Talán kicsit fellélegezhetünk...!
A Nyír1 és a Pápa is csak döntetlent játszott, most így 4 pontra vagyunk a kiesőhelytől.
Muntanitz Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1570

VÉGRE!!!

Kicsit leizzadtam a rádió előtt, de megvan!

A bentmaradáshoz elvileg elég otthon megverni a Nyíregyet!

Persze nem bánnám, ha a Hungáriáról is ellopnánk legalább egy pontot!

HAJRÁKÓCZI!!!

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1569
Ebben sok az igazság (sőt lehet, hogy 100%), de valamelyik csapatnál végre el kellene kezdeni normálisan gondolkodni. A Rákóczinál még nem lenne késő!
Előzmény: the pertő (1568)
the pertő Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1568

Balu 1st-nek: Egyetértek, s én, hidd el a legkevésbé sem akarom, hogy ne maradjon a Pruki! Sőt! De, neki is az a baja, mint volt a Kovács Kálmánnak, hogy egyáltalában nem tud g...i lenni! Pedig, sokszor kellene neki szigorúnak de, igazságtalannak lennie!

Dehogy is becsülöm le a munkáját és az eredményeit!

Egyben viszont nem adok igazat: tényleg azt hiszed, hogy a mai magyar labdarúgásban "duma-szintnél magasabban", bárkit is érdekel a szurkolók véleménye?

Amikor rekordot döntöttünk az edzők kirúgásában, eszébe jutott-e bárkinek az elnökségből, hogy a felálított X, vagy Y. kaphatna még legalább egy kis esélyt? Mert elkezdett valami folyamatot, de nem tudta befejezni? Vagy bármilyen érv használt volna?

A Bőzsönyt is igen hamar rúgták ki; az Őze meg igaz, hogy rútul leobbantott a Marseille-től, de ő még nem tudta, hogy hiába verte meg a következő meccsen a Siófokot (!), már mennie kell. Fingja nem volt róla, hogy gyakorlatilag a mérkőzés előtt, már a Kiss Laci ült a kispadon! Akit csókolgattak a vezetők, aztán elálltak mellőle, mint a lopott ló mellől...Azért írtam egyes szám harmadik személyben, mert itt ugye csakis az edzőről beszélünk. A játékosokról, akik az edző f...val verik a csalánt, sehol nem esik szó.

A Pécsnél Otth mennyivel lehet jobb edző, mint a Nagy Tamás volt? Gyanítom, hogy semmivel, s ez az "új edzővel mindig jobban megy a csapatnak" duma, egy kissé túl van lihegve. Pár meccsre észbekapnak a játékosok, amit megtehettek volna az előző edzőnél is.

Ha a szurkolók véleménye bármit is nyomna a latban, Furulyás már a környékén sem lenne a Fradinak! S hosszan lehetne még sorolni.

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1567
Mondjuk ha Tornyi jön, én biztosan nem megyek meccsre. Nála még a "Mágus" is jobb és olcsóbb lenne:-) Tornyinál nagyobb g..i nagyon kevés van az országban, edzőként meg talán unikum is e "nemes" versengésben.
Előzmény: the pertő (1565)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1566

Szerintem Prukner nem csak azért lenne jó, ha maradna, mert relatíve olcsó, ennyire azért ne értékeljük le az elmúlt kilenc - kétségkívül szarul sikerült - forduló alapján. Csinált egy csapatot, amelynek azért még jó esélye van bentmaradni (ezt ezelőtt 34 évvel mondhatta el magáról utoljára a Rákóczi, a '87-es csapat a bajnokság e szakaszában már biztos kieső volt) és a következő években megkapaszkodni az NBI-ben - feltéve, ha nem engedik szétfutni a csapatot és az edzőt, akik ezt elérték! Bármilyen változtatásról szerintem most már csak a bajnokság befejezése után érdemes és lehet beszélni - ha egyáltalán szükség van rá. Szerintem ez a fúrás-faragás a rossz formánál is többet árt a csapatnak.

Nagy hülyeség lenne hagyni, hogy a fúrógépek akarata érvényesüljön. Mindenkinek rossz lenne, a csapatnak, a szurkolóknak és a városnak is - ne felejtsük el, hogy azért komolyan támogatja a csapatot. Mondjuk mi csak annyit tehetünk, hogy minél többen kimegyünk a meccsekre (a szurkolásra és a bevételre is szüksége van a csapatnak), meg esetleg azt, hogy megírjuk a véleményünket - talán olvassák néhányan az érintettek közül - , de ezt tegyük is meg! Néhány ezer ember véleménye talán számít ennyit egy nem egészen 70 ezres városban.

HAJRÁ RÁKÓCZI!!!

Előzmény: the pertő (1565)
the pertő Creative Commons License 2005.05.07 0 0 1565

Komoly veszélye csak a Nagy Fúrógépnek van. Tudjuk jól, hogy miért. Bár, ahogy távozott...

Szóval, ha marad az NB I., amiben reménykedem, akkor pro licences edző kell, vagyis ha Prukit mégis elküldik, Bőzsöny és Horváth Lajos egy darabig nem jöhet szóba.

Aztán pedig, az új edzőnek fizetni is kellene. Pruki kaposváriként kifejezetten olcsó megoldás volt, ráadásul nem szólt, ha nem kapta meg időben a pénzét. Képzeljetek el egy Tornyit, aki kiküzdene 30 millát, aztán perelne is.

Törölt nick Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1564
Én is ott leszek, az említett embereknek (Bőzsöny, Horváth és a kocafradisták) lóf@sz a seggébe. HAJRÁ RÁKÓCZI!!!
Előzmény: Kék skorpió (1563)
Kék skorpió Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1563

Biztos, hogy ott leszek.

"vidéki kocafradisták"

Ha a Rákóczi nem jut fel az NB1-be, az ilyen bunkók soha nem látták volna a csapatukat. Persze így sem volt sok örömük benne: 2-1 :-))

Előzmény: kaposvari (1562)
kaposvari Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1562

Megjelentek a keselyűk a csapat körül. Ma két emberrel is találkoztam a városban (tipikus vidéki kocafradisták) akik kárörvendően emlegették a Rákóczi mélyrepülését. Annyira szánalmasak az ilyenek. Kíváncsi vagyok menyien leszünk szombaton.

MINDENT BELE FIÚK!

kaposvari Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1561
Jaj, ne! Legalább az idényt hagyják meg neki. Vagy legalább csak a Fehérvár elleni meccset.
Előzmény: Wagner Lopez (1559)
kaposvari Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1560
Ezt mi is így gondoljuk, de ez a kilencmeccses nyeretlenségi sorozat a legoptimistábbakat is rendesen elkeseríti.
Előzmény: HT Miskolc (1558)
Wagner Lopez Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1559
Hááát, a hírek szerint már nem sokáig királykodik. Felkészül: Bőzsöny, Horváth Lajos és a fúrógép...
Előzmény: HT Miskolc (1558)
HT Miskolc Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1558

Fehérvár, MTK motiválatlan, Tír1nél, Bcsabánál jobbak vagytok!

bennmaradtok no para!

Hajrákóczi, Prukner a király!

Előzmény: Lecso11 (1554)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.05 0 0 1557
Igazi "6 pontos" meccs volt ez a diósgyőri, aholis sikerült megint kikapni. A Rákóczinak ez minimum a negyedik elszalasztott esélye volt a megkapaszkodásra. Most már legfeljebb kettő lesz, az egyikkel muszáj lesz élni. 
Előzmény: Kék skorpió (1556)
Kék skorpió Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1556

A 2 hazait meg kell nyerni, és Békéscsabán is minimum 1 pontot kell szerezni. Akkor megvan a bentmaradás.

kaposvari Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1555
Megint zakó, de még a kezünkben van a sorsunk. Lehet, hogy a Nyíregy elleni ki-ki meccs lesz az utolsó fordulóban.
Lecso11 Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1554
Na most már tényleg baj van...

A tabella:
10.DVTK 32p
11.Pécs 29p
12.Vasas 28p
13.Pápa 26p
14.Rákóczi 26p
15.Nyír1 24p
16.Bcsaba 19p

A hátralevo 4 meccs:
Fehérvár (h)
MTK (i)
Bcsaba (i)
Nyíregyháza (h)

Nagyon nehéz lesz, de a két hazait hozni kell, legföképp a Nyíregyháza ellenit. És Békéscsabán sem kellene kikapni.
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1553
Sajnos már megint 0-2...
Előzmény: Wagner Lopez (1552)
Wagner Lopez Creative Commons License 2005.05.04 0 0 1552
Ezt írtam én is néhány sorral lejjebb. Ennyit tudunk.
Előzmény: Lecso11 (1550)
Lecso11 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 1551
Nem kikapni!

Szerdán újabb nehéz találkozó vár a NABI Kaposvári Rákóczi labdarúgó csapatára. Prukner László együttese kiesési rangadót vív a Diósgyőr otthonában, ahol legutóbb sikerült pontot szerezni. A rosszabb teljesítmény ellenére a szurkolók továbbra is kitartanak a csapat mellett, Kaponya Ottó törzsszurkoló egy hétvégi, balatonfenyvesi nyaralást ajánlott fel a győztes gól szerzőjének.

(2005-05-03)

Mi lehet a baj? Hetek óta erre kíváncsi mindenki, aki szorít azért, hogy a NABI Kaposvári Rákóczi a bentmaradásért sikeres élet-halál harcot vívjon. Az ősszel több, nem várt győzelem jött, aztán úgy néz ki, többen túlértékelték a csapat teljesítményét és nem számoltak azzal, hogy hullámvölgyek is lehetnek. A középcsapatnak titulált Rákóczi mögött már csak a Nyíregyháza és a Békéscsaba áll, de van még öt forduló a javításra.
Prukner László vezetőedző, NABI Kaposvári Rákóczi FC: - Én azt nyilatkoztam eddig is, hogy a bajnokság hátralévő szakaszában a mentális képességek fognak dönteni, az akarat, a tökéletes koncentráció, és ezek egy-egy találkozó minden pillanatában meg kell, hogy nyilvánuljanak.
Ősszel a borsodiak elvitték a három pontot Kaposvárról, van tehát miért visszavágni. Gálhidi György együttese jelenleg a tizedik a tabellán, de pontszámban behozhatják őket a zöld-fehérek egy győzelem esetén. Mindenesetre pontosabban kell játszani.
Prukner László vezetőedző: - Mindenképpen ki fogjuk elemezni a győri mérkőzés tapasztalatait, és bízom benne, hogy Diósgyőrben eredményesek tudunk lenni.
A kaposváriaknál sérülés miatt továbbra is hiányzik Nagypál Tibor, ő az egyetlen hiányzó, hiszen eltiltott nincs a csapatban. A találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a diósgyőri stadionban. Ha valamelyik kaposvári futballista győztes gólt szerez, egy hétvégi, balatoni nyaralással gazdagodhat a szurkolók jóvoltából.

Negyedórával később kezdi a Kaposvár elleni mérkőzést a DVTK labdarúgó csapata szerdán a Diósgyőri Stadionban. A játékosok csendes demonstrációval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy február óta nem kaptak fizetést. A Diósgyőr törzsszurkolói is azt szeretnék, hogy minél többen kilátogassanak a Kaposvár elleni találkozóra, hiszen Kuti István, a labdarúgó csapatot üzemeltető gazdasági társaság tulajdonosa azt ígérte a játékosoknak, hogy a mérkőzés bevételéből törleszteni kezdi a focisták felé fennálló tartozást.
A diósgyőri labdarúgók fogadkoznak, hogy folytatják a jó szereplést, és legyőzik a Kaposvári Rákóczit szerdán. Amennyiben ez sikerülne, a DVTK nagy lépést tenne a biztos bentmaradás felé.
(Forrás: Európa Rádió Miskolc)
A Dósgyőri VTK szurkolói honlapjáról
Lecso11 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 1550
Nekem az a véleményem, hogy higgadtan nézve, ezzel a játékoskerettel kb. ez a reális helyezése a csapatnak, az őszi szezon kezdete csodálatos volt, akkor meggyőződésem, hogy jócskán erőn felül teljesített a Rákóczi, és sokan ahhoz a teljesítményhez mérik a csapatot; a 2004-es év vége elég gyatrára sikerült, ott a "kötelező" győzelmeket nem tudtuk hozni, pedig sokkal fontosabb lett volna ott pontot gyujteni, mint korábban a "nagy" csapatok ellen.
Én továbbra is maximálisan kiállok Prukner Laci mellett, nekem az a "mániám" (ha lehet erre ezt a szót használni), hogy ezzel a kerettel semelyik másik (akár nevesebb) edző sem tudna jobb helyezést elérni; Prukner régóta dolgozik együtt ezekkel a játékosokkal (sokuknak még a különböző korosztályos csapatoknál nevelőedzőjük is volt), nála jobban talán senki nem ismeri jobban őket. De én lehet, hogy csöppet elfogult vagyok.
Remélem hamarosan kijön a csapat a gödörből.
Akár már holnap!
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1549

Na jó, szidtam, de csak úgy, hogy "Miért most cserélsz?!", a stílus, amivel sokan éltek, bennem is megütközést keltett. Az indulatokat viszont megértem.

A csapat a helyzetkihasználást kivéve amúgy nem játszott rosszul. Nem felmentve hibája alól, Fintának azért nem venném fejét, mert addig jól játszott, a Zete ellen pedig szerintem Balajcza mellett a csapat legjobbja volt, meg lehet neki köszönni, hogy nem ötöt kaptunk akkor. Ilyen előfordul, ezt a meccset nem Finta vesztette el, hanem a csapat (ennek ellenére egyetértettem azzal, hogy Prukner lekapta rögtön a pályáról), mint ahogy a Vasas ellen sem Petrók kapott ki a 8. másodpercben.

Előzmény: Törölt nick (1548)
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.01 0 0 1548
Szerintem is erős volt, én ott helyben nem is szidtam egy hangos szóval sem, de kikívánkozott.
Előzmény: Kék skorpió (1545)
kaposvari Creative Commons License 2005.04.30 0 0 1547

Nem voltam meccsen mert most értem csak haza és hát mit mondjak nem ezt az eredményt vártam. Most már nem lehet mellébeszélni, megcsapta a kiesés szele a csapatot. Sorsdöntő meccsek jönnek...

coldfield Creative Commons License 2005.04.30 0 0 1546
Azt nem értem, hogy ősszel miért voltunk sokkal határozottabbak mint most? Oláh is mint a tank száguldott az ellen kapuja felé. Most megint egy vereség, csak ne az utsó fordulóban dőljön el, hogy bennmaradunk-e vagy sem.
Kék skorpió Creative Commons License 2005.04.30 0 0 1545

Amit Prukner kapott a végén, az szerintem egy kicsit erős volt.

Abban viszont tényleg igazad van, hogy a 89. percben már semmi értelme cserélni.

Előzmény: Törölt nick (1543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!