En ugy gondolom, hogy nehany kirivo eset kivetelevel nincs gond a magyarok utazasi szokasaival, vagy csak szerencsem volt eddig:-) Gondolom mikor Indiaba utaztal, voltak indiaiak a gepen a gyüjtögetö fajtabol? Tudod, akik a fejhalgaton at a dobozos üditökig mindent a hatizsakba mentenek, es utana fennhangon reklamalnak, hogy ez nincs-az nincs. Közben böfögnek es f... Az angolok, nemetek, oroszok is sokkal irritalobbak a honfitarsainknal a viselkedesükkel. Az udvarias nepnek tartott japanoknal pedig meg nem talalkoztam tolakodobb emberekkel, akik minden helyzetben elöbb, akar lökdösödve kell egy latvanyossaghoz erjenek mint Te, es kepes egy egesz csoport eled allni miközben mondjuk a parod szeretne egy kepet kesztiteni rolad:-)) Csomagok teren pedig az ukranok lehetnek az elen allok, mert nagyon nagy reszuk a 20 kilo helyett 40-nel csodalkozik, hogy miert nem engedik a gepre:-)) En sokat utazgatom a vilagban, es nem gondolom, hogy a Magyar ember tahobb lenne az atlagnal.
Ha nem viszek magammal hosszu cuccot akkor kenytelen vagyok vissza is rövedben jönni. Azt az egy percet a csöben ki lehet birni ott nincs annyira hideg, akik meg jönnek ertem hozzak a meleg ruhat, es meg bent a repteren at tudok öltözni.
Ha elolvastad volna amit irtam, a visszautrol volt szo :))) -belepesnel. Gondolom vissza nem papucsban-rovidnadragban repulsz es nem csodalkozol fennhangon hogy Budapesten januarban hideg van :)
En nem vagyok zöldseges, meg ujgazdag sem, de mikor Delkelet-Azsiaba repülök, en is mar itthon atöltözöm rövidnadragba. 1. a repteren nincs hideg 2. a gepen kenyelmesebb 3. ott nem kell heteken, honapokon at cipelned a hosszu cuccaid
Az elsö bangkoki utamon a csomagom csak harom nap mulva ert utol, es nem volt nagy elmeny az elsö napot hosszu nadragban, meleg cipöben egy ismeretlen varosban nyari cuccok utan kutatva tölteni a 40 fokban....
Valahogy megjelent a lelki szemeim elott a "vacko uj gyongyvaszon adidas tornacipo viseloje". maris nem csodalkozom a bejegyzesen, de lehet, csak en vagyok erzekeny a sztereotipiakra? :))))))))) (ertsd: szanaszet zselezett, mar-mar csopogo haj, kilos fuksz a nyakban... ujgazdagek??)
Egyik repteren dolgozo ismerosom meselte (bar ez inkabb teli tema) hogy mindig is birtak a teli "zoldsegesjaratokat" azaz Bangkokot es tarsait. Az ezeken utazok kozott mindig volt egypar kobunko aki januarban kepes volt rovidnadragban es vietnami papucsban hazarepulni... :)) Es persze hangosan sohajtozni, hogy "jajjjdeittmilyenhidegvan". "Bezzegthaifoldon..." No ilyenkor intettek egy kicsit a buszsofornek, hogy "valamiert varakozzon egy kicsit a betonon meg nyitott ajtokkal"... :)))))
No azért nem mindenhol olyan egyszerű ám a tankolás :) Ha anno Izlandon csak veretes viking nyelvükön lett volna kiírva a használati utasítás, ott hal meg szegény kis autóm a puszta közepén szomjan :)))
A benzinkutas bejegyzest nem ertem. Minek "atrakni" egy kutat masik nyelvre? Nem szamok vannak rajta? Vagy el kell magyarazni a hasznalatat? Cso le, ravasz nyomva, pukk-ravasz kienged, fizetsz. Meg en is ertem.:)
A felesegek akikrol beszelek szivesen csinalnanak valami ujat, de ott a ferj aki be van gyepesedve. Azoknak nem tetszik az uj, es megkovetelik a traktat minden este. Engem sem a hasam erdekel a legjobban;)...
"A Holt-tenger nagyon szuper volt. Egyébként nem nagy szám az ország, a turistákat úgy éreztük nem látják szívesen, nem is megyünk többet. Pl. egyszer sem sikerült egyedül tankolnom, mert a benzinkutat nem lehetett angolra átrakni. (Sehol sem). Ez az egész Szent Föld dolog meg elég kaotikus. Ha nem lett volna ez a fórum, akkor fogalmunk se lett volna, hogy hol mi történt. Semmi sincs kiírva sehova. A legnevezetesebb templomok meg úgy el vannak dugva, hogy térkép és erős akar nélkül meg sem lehet találni. Ott is bemész, de sehol egy tábla, hogy hol mi történt minek van ott. Nagyon béna. "
Ismerek 20-30-50 eve Kanadaban lako magyarokat akik felesegeinek tele van a hocipoje az allando porkolt es rantotthus fozessel/sutessel:)
Én meg Budapesten ismerek magyar családokat, ahol a feleségeknek tele van a hócipője az állandó pörkölt és rántotthús készítéssel :-)))
Igazából az a baj, hogy ezek az asszonyok azt hiszik, hogy a férjüket a hasukon keresztül tudják megtartani. Valaki elmondhatná már nekik, hogy egy jó arasznyit tévednek...
A francnak mesz olyan hosszu utakra:)? Kerdezd meg ketyo elvtarsnot hogy Friscoban hol talalsz jo porkoltot? Csak ird ki rendesen hogy SAN Francisco, jobb szereti ugy:)