Köszönöm szépen a tanácsot Neked is és rferinek is.
Elkezdtem a kicsinyítést úgy, ahogyan rferi ajánlotta, müxik.
Engem is nagyon zavart, hogy nem találom a fogást és igen szégyeltem magam a bénázásért. De, hála Nektek , okosodok!!!
Ja! Pont ezért nem tudtam mailen képeket küldeni, csak linket, végül is azzal megoldottam a dolgot.
Csatlakozom.Én pl. a tárra minden képből kettőt rakok fel, az eredeti 1600x1200, 75%-s jpg minőségben.Ez kábé 180-280kbájt.A kicsi ennek negyede azaz 400x300, és ugyanúgy 75% jpg-ben csak 20-40kbájt.Ezt a kis képet teszem a topicba úgy, hogy ha rákattintasz, akkor _egy_külön_ablakban_ jön fel, de a nagy.
Ez azért fontos, mert így a topicnak csak a kis képet kell megvárnia letöltéskor.Nem ugyanaz, ha a nagy képet width/height attributummal méretezzük, mert akkor a nagyot tölti le, sokáig kell várni, mégis kicsi képet látunk.A képkicsinyítést tökéletesen megoldja a Microsoft Photo Editor, ami az Office része.A Save As menüben alul megnyitva a More gombbal a részleteket lehet beállítani a jpg %-os szintjét.
És a topicbaillesztési leírás:
(a href="a nagy kép címe pl. a táron" target="_blank") (img src="a kis kép címe pl. a táron")_ (/a)
A zárójelek helyett természetesen az ugyanolyan irányú kacsacsőr kell.
Sokan rakunk fel vagy küldünk levélben képeket. Ezeknek többnyire nem az a céljuk, hogy nyomdai minőségüek legyenek, mindössze élvezhetőnek kell lennie. Én pl. rossznéven veszem ha valaki nekem 1 MB-nál nagyobb terjedelmü képet küld. Ugyanigy nem szeretem a képernyő méreténél nagyobbat. Azt hiszem mások is igy vannak evvel.
Sokféle képfeldolgozó szoftver létezik, a méregdrága profitól a frivérig. Ajánlanám, hogy szerezzetek be egyet és alakitsátok át a megfelelő méretre. Ha JPG formátumban csináljátok akkor nagymértékben tömörithetö a kép, persze ha nagyon erősen tömöritesz akkor a képminőség láthatóan romlik. 50%-os tömöritésnél alig venni észre minőségromlást, a fájlméret pedig akár 80%-al is kisebb lehet.
Folyamatban, csak kevés időm van.Eddig sok az extrán volt, de az most nem megy.Lehet, hogy eztán se fog, lásd Endru hozzászólását.
Most hétvégén is készült sok kép, de időt kérek :-))
Igen, tényleg csökönyös, rájöttem.Valaki megelőzött :-(
A képek elszórva itt-ott már azért láthatók.Tegnap csináltam a kertről egy 360 fokos panorámaképet, de aztán úgy döntöttem nem teszem fel, mert az egyik felén akkora kupi van, mint két ház :-)))
Majd csinálok egy félpanorámát :-))
Jobb,ha kitalálsz egy másikat,mert csökönyös.Egy másik helyen akartam regisztrálni,de nem volt hajlandó,széllel szemben...És mikor,milyen névvel nézhetünk?
Én nemrég nyitottam albumot a tar.hu-n, és a nevem nem automatikusan Áfony lett. Áfonyát akartam, de azt nem engedte, mert ilyen név már van. Kért egy másik felhasználónevet, és a sok közül az afony nevet fogadta el.
Segítsetek légyszi a tudatlanságom feloldásában.
Akinek van tár.hu-s képe, mesélje el nekem, hogy automatikusan ugyanaz a felhasználóneve, mint itt a fórumon, vagy nem?A helyzet ui. az, hogy rferi néven akartam regisztrálni, és azt mondja, hogy ilyen már van, ráadásul már próbáltam hónapokkal ezelőtt is, és akkor is volt már.Megnéztem a képeket ezen a néven, és nincs benne semmi.Ez legalábbis gyanus.De belépni az itteni jelszómmal nem tudok.Ez a névazonosság csak véletlen?