Üdv néked földi halandó szerény topicunkban! Az elnevezés némi magyarázatra szorul: olyan emberek sorakoznak itt, akik háziállatként, barátként, társként tartanak patkányt, esetleg többet. Olyanokat is szívesen látunk, akiket érdekel ezeknek az értelmes háziállatoknak a tartása, mindennapjaik. Ha tenyésztő vagy, aki felelősségteljesen gondol az utódgenerációkra, és nem menünek szánja őket, nem orvosi kísérletek oltárán áldozza föl őket és végképp nem vadászkutyák tanítására termeli szegény fejüket, akkor Téged is szívesen látunk, hogy tanácsokkal lásd el a leendő és meglévő gazdikat. Sok képre is számíthatsz, jókedvre, és szívélyes fogadtatásra, ha te is patkányimádó vagy!
Nálam vannak eladó kicsik, ráadásul van egy ezüst husky fiú testvér pár, akiket csakis együtt adok oda. (Vadi új ketreccel, házzal, etetővel, itatóval, forgáccsal, egy hétre elegendő táppal: 15.000,- ért) Ha érdekelnek, akkor a honlapomon az eladók között meg tudod nézni őket. Cassy kölykei.
Én az említett boltban még felszerelést sem vásárolnék a helyedben, nemhogy állatot...de ebbe most ne menjünk bele.
az eötvös úti bolt a pannonnal szemben van. de ott csak akkor érdemes bármit is venni, ha a srác van bent. a csaj semmihez nem ért. :( ha gondolod eljöhettek anyuddal megnézni Edyt, hátha megváltozik a véleménye.
Csak azért kérdeztem, mert nemis olyan rég valaki szinte tudás nélkül szerzett be egy patit, az meg se neked, se a pateknak nem túl jó :) Keress néhány cuki képet, azt mutasd meg anyudnak, olvastass vele patkányista fórumot, vagy most még az jutott eszembe, hogy ha legközelebb megyünk haza (ami nemtom mikor lesz), visszük a mi lányainkat és akkor élőben is lecsekkolhatja őket, hogy milyen tündériek :) De ezt még az apjukkal is meg beszélnem, neki meg vétójoga van :) Egy vagy két patit akarsz/tudsz tartani?
Nagyon hivatalos? miért mert tudja mit keres? Sztem ha kígyóak akar akkor nem kimondottan fiú és vadas, standard fülű lenne jó hanem mindegy lenne milyen. nem?
aha, aha. már nem látszik annyira a bibi, a lábán is gyógyulgat. közben észrevettem még egy sebet, a szája szélén. nagyon megijedt. már újra a régi. :)
kint voltak a pateszok, a könyvespolcon cincogtak, az eb ismerkedni akart, de mivel nyalogatta a száját, ezért nem volt túl bizalomgerjesztő és nem engedtem. erre ő megsértődött és kiment a konyhába.
patik vissza a ketrecbe, mire a kuty bejött és el kezdte keresni a babákat kint (pedig látta, h a ketrecben vannak), orrával betúrta magát az ajtó mögé, beszagolt. összeráncolta a homlokát és nagyon koncentrált. :)
Nekem volt egy ilyen patkányom, aki egyszerre mind a 2 hátsó lábát fájlalni kezdte. Pár hét múlva pedig elpusztult bőrrákban. A combhajlatában egy csomó pici kis izé gyűlt fel neki. Amikor sántitani kezdett, már érezni lehetette a bőr alatt, hogy valami gáz, de addigra már késő volt. Tapogasd át alaposan, hátha találsz valami csomófélét. Szerencsés esetben csak egy tályog, vagy seb. Esetleg beütötte és az izület fáj neki. Dokihoz rohanni mindenesetre nem árt.
Antiflooder: A mintájuk megmarad felnőtt korukra is, csak feketéből szürkévé fakulnak. Ezeknek a kölyköknek mindkét szülője viszonylag sötét, igy valószinűleg ők is azok lesznek.
A pati import mindenképpen júniusban fog megtörténni. Leghamarabb júni 15-én tudom feljuttatni Pestre!(ha nagyon-nagyon sürgős lenne a dolog, korábban is, de csak s.o.s helyzetben) Ha érdekel küldök képet a másik fiúról, de ha lány kell, akkor azokról!
Esetleg megpróbálhatod úsztatni - az erősíti a lábat anélkül, hogy komoly súly nehezedne rá. De mindenképp nézd meg előtte, hogy nincs-e rajta sérülés, nem dagadt-e, stb.
Sőt, szerintem az úsztatást is csak a doki után próbáld meg, nem tudom, hogy ártasz-e vele.
Sziasztok! Nekem egy kis segítségre lenne szükségem. Az idősebb patim ugyanis ma elkezdett sántítani az egyik hátsó lábára és nagyon megijedtem!! :(:( Mostanában nehezebben kapaszkodott fel a megszokott helyekre és a ketrecen belül is lepottyant egyszer-kétszer. Ezt a korosodás jelének véltem/véltük (és egyébként is hebrencs a drága), most viszont félek, hogy vmi komolyabb baja lett. :( Feltettem magam mellé az ágyra, hogy ott nyugiban legyen, de szinte három lábbal húzta magát végig a párnán és nem bírtam nézni. Egy egyszintes ketrecbe tettem, hogy pihenjen. Nem tudjátok, hogy mitől lehet ez? És mi a jobb ilyenkor: ha pihenteti vagy ha erőlteti a lábát? Sajnos csak pénteken tudok vele elmenni a dokinkhoz, addig viszont el kéne némi bíztatás, mert rettenetesen féltem (félek)! :(:(:(
szegény pati így elfárad evés közben, annyi energiája sincs, h befeküdjön az ágyába:
úgy látszik, a dolog ragadós, mert miután döme odament az alvó cimbit takarítani, sikerült úgy elbólintania, h még a markában volt a kolléga szőre. ez lett a végeredmény:
hu köszi hogy ilyen sokan irtatok:) most majd nem győzök visszaírogatni:D
Wolffyka: Ha azt nézzük énis csak majdnem vagyok zegi mert botfai vagyok(igaz állitolag ezis a városhoz tartozik, de erre csak a helyijárat emlékeztet). Nem is tudtam hogy van az eötvös úton is bolt, pedig tegnap legalább 2szer is megfordultam ott. Tényleg az lenne a legjobb ha egybe jönne a 2állat de most akadt egy kis gondom (ezt majd kicsit később). Egyébként úgy írtátok hogy néhány hét. Ez kicsit pontosabban mennyi is? Hátha addigra ok lesz minden. Ja amugy VladTepes is irt mailt egy másik fórumlinkkel onnan lelőttem az msncímed ha nem baj:)
petite grenouille(vagy nemtudomki:D): Hát még nem volt patkányom meg amugy rágcsálóm se nagyon de egyszer mindent el kell kezdeni nem?:) Egyébként mostanában elég sokat olvasgattam ezekről az állatokról hogy tudjam hogy is működnek, úgyhogy szerintem valamennyi alaptudásféleségem van már.
Véregér: köszi a linket arik a patijaid és a többi leírás is nagyon hasznos:) egyébként ezeknek a huskyknak felnőttkorukban is megmarad a mintájuk?
Mrs.Totti-Lotty: Igazából én egy fiúpatira gondoltam, de ha nálad a lányoknál van kevés hely, akkor egy lány is jó lenne nekem:) Csak hát az a kérdés hogy ezt a szállítást mikorra terveztétek? Mert anyám határozottan meg van arról győződve, hogy a patkány egy gonosz fertőző állat aki megszökik a szobában és szétrág mindent meg büdös meg ronda meg még nem tudom mi baja van velük. Tehát még kéne egy kis idő hogy sikerüljön meggyőznöm... Ja erre nincs ötletetek? Betegségeket már asszem sikerült valamilyen szinten kilőni pér szöveg elolvasratásával... Ha meg nem sikerül meggyőzni akkor meg sajnos tárgytalan az egész:(
Mi Budapestről Dunaújvárosba szoktunk menni :) de ez zalaegerszeghez édes kevés, vagyis sztem a legegyszerübb ha adam-al egyeztetsz. Mert is Bp.-en szerintem van aztán választék, még ha csak magamból indulok ki akkor is ;)
szia! én is zegi, vagyis majdnem. az eötvös úti boltban van pati, de csak kopasz és az is csak rendelésre. meg a balaton szálló alatt a Neonba, de ott meg csak laborpatik dunaújvárosból félévente 1x. ahol még élő àllatot lehet venni, az a piactéren van, de ott nem foglalkoznak patikkal. :( Mrs Totti-Lotti küld nekem patit, ha gondolod neked is tudna. és nagyon gyönyörű van neki. ja meg ami fontos, szelíd, kézhez szoktatott àllatok.