Ahogy Zitka, en se aztatok semmit. neha a mazsolat, de akkor dirket rumba, vagy ilyesmibe. En a kozeli kis gyogynovenyboltban vettem, ketfele volt, az egyik nemtom milyen marka, de 600 ft korul volt a 10 deka, ha jol lattam (biztos arany magjai voltak, vagy mi), de mondtam, hogy sutibe lesz, es kaptam kb 280 forintert 10 dekat, naturfoodosat.
Szerintem ezt a sütőpor adagolást is érdemes kikísérletezni. Nekem pl. van egy barátnőm, aki nem szereti a sütőpor ízét, ha csak egy kicsivel is több van a süteményben, kiérzi belőle. De amúgy (ha nem épp ő jön vendégségbe) én is a bátran adagolók közé tartozom. :-) Úgy szemre belezuttyantok valamennyit a zacskóból.
Az aszalt vörösáfonya szerintem is naggggyon finom. :-) Csak azon szoktam bosszankodni, hogy a Savoya-s Auchanban 499 ft, B.őrsön meg csak 370. És persze hozzánk a Savoya van közel... De majdnem ugyanilyen finom az aszalt meggy is, az valamivel olcsóbb. Soha nem áztatok semmilyen aszalt gyümölcsöt. Na persze nem is szoktam tevesz... szárazságú ;-) mazsolát, egyebet venni... Csakis a magnélküli, óriásat. Feketét v. aranyat. A Plusban kapható magnélküli is nagyon finom aromás, 99 ft - 25 v. 30 dekás.
ajaj! A vörösáfonyát beáztatod vmibe puhulni -mint a mazsolát-, mielőtt belekevered a tésztába - vagy nem szükséges? Még nem kóstoltam muffinba, de nagyon fincsi lehet!
nezegettem mar regebben is, hogy mondtatok: "batran" tesztek bele fel zacsko sutoport...en kezdetektol fogva egy egesz zacsko sutoport teszek a 2,5 dl liszthez, es pont ugy jo. Na akkor hol az igazsag? vagy ugyanilyen lenne, ha csak fel zacskonyit (kb. 2 kk) tennek bele? tegnap viszont remek kakaos-etcsokis-vorosafonyas muffint csinaltam, ez a szaritott/aszalt vorosafonya izben nagyon jol ellensulyozza az etcsokit, nalam most nagy kedvenc, probaltatok mar? gyumolcskenyerbe is nagyon jo.
Szerintem kevés az az 1 kk sütőpor ennyi tésztába. Én bögrével mérem, a 4-5 dl-nyi liszthez 2 púpos kávéskanálnyit teszek, de nem szoktam nagyon pontosan méregetni, ha kicsit több megy bele, semmi baj. Próbáld meg több sütőporral! ribizli
ő az! kicsit kevesebb tészta lett, mint gondoltam, és nem lett olyan kis púpos a teteje, de sebaj. remélem olyan finom is lesz, mint amilyen az illata, mert az isteni!
teljesen hülye (kezdő) kérdés: csokidarabokat és manduladarabokat akarok rakni a muffinba. mikor rakjam bele? a tésztába? akkor nem olvad szét a csoki sütés közben? vagy a forma aljába és ráöntöm a tésztát? vagy tészta bele a formába és belepotyogtat darabkák? vagy hogy? :)
Én úgy tudom, hogy ha a receptben van joghurt, aludttej vagy tejföl akkor kell szódabikarbóna (a savas jellegük miatt az jobban rásegít a növésre mint a sütőpor magában).
Ebben viszont csak tej volt, szóval nem biztos, hogy hiányzott belőle. Nem keverted túl sokáig? Éppen csak össze kell kutymászolni a nedves anyagot a szárazzal (és csak fakanállal), mert ha túl sima a tészta, akkor tömörebb lesz a muffin, mindenhol ezt olvastam. Lehet, hogy ezért nem jött fel.
Ezt a receptet csináltam meg, de nem jött fel a formában. Miért ?? 20 dkg liszt 2 tojás 10 dkg cukor 10 dkg vaj 2 dl tej 1 kk sütőpor 1 csipet só 10 dkg tört csoki Miért ??? Azt olvastam egy receptben ,hogy szódabikarbóna is kell bele. Kell ???
úgy indult, hogy kókusztej kellett az indiai kajába, de kb.2,5 dl. megmaradt.
Nézegettem egy darabig, aztán hozzákevertem 10 dkg kókuszreszeléket, cukrot-kóstolgattam-1 tojást, 1/2 dl. olajat és kb. 2 ek. barnarízslisztet és némi sütőport.
Massza bele a muffinütőbe, mindegyikbe pelepottyantottam 4-5 szem mogyorót.
Sziasztok, arra gondoltam, hogy ma fügés muffint sütnék. Szerintetek milyen ízesítéssel passzolna össze? Csokit nem akarok mellétenni, a füge önmagában is nagyon édes.
Nyugodtan kiválthatod margarinnal. De szerintem annak még broáfabb :-) szaga van olvasztáskor. Persze tudom, ízlések és pofonok... Ha mikroban olvasztod a vajat, alacsony fokozaton, akkor alig érezni. Nem is kell forróra olvasztani, elég ha csak épp-hogy-meglágyul.
Egyébként nagyon sok muffinrecept olajat ír. Nekem is van jónéhány. Talán kicsit más lesz az állaga, meg az íze is, de a funkciót tökéletesen betölti. Nekem a mogyoróolaj vált be erre a célra a legjobban.
sziasztok, mint új muffinsütő tulajdonos, lesem a recepteket egy ideje. viszont. a vajat nem lehet valamivel kiváltani? enyhén hányingerem van már a szagától, az olvasztott változatától meg aztán főleg. broáf.
Sziasztok!! Tegnap találtam ezt az oldalt, de máris bűnbe estem: este 10-kor álltam neki megcsinálni a sajtos sonkás muffint, és nagggyon finom!! :-)) El is mentettem a topicot a kedvencek közé.. :))
A mi kedvenc csokis muffinreceptünk nagyon egyszerű (ha leírta már vki, bocs) - 25 dkg liszt - 1 csomag sütőpor - 2 ek. kakaópor - 2*12 dkg fehér és étcsoki darabokra vágva - 10 dkg kristálycukor - 2 dl tej - 1 dl tejföl - 10 dkg olvasztott vaj - 1 tojás
Az összeállítás a szokásos, 200 C-on kb. 20-25 perc alatt sül meg.
Sütőtökös muffin receptet nem tud véletlenül valaki? (Itt találtam egyet, de valami olyasmi nincs, amihez csak mezei hozzávalók kellenek? )
2 bögre liszt, 3/4-1 bögre cukor, 2 kk sütőpor, kb. 10 dkg durvára vagdalt Szerencsi Szerecsen csoki, hozzá 1/2 bögre olaj, 1 bögre tej, 1 tojás. Mehet bele még 2-3 ek kakaó, fahéj, mazsola, durvára vágott dió, grillázs, stb. A szárazakat összekevered, aztán mehet a tej+olaj, majd a tojás, ha száraznak tűnik a tészta, kis olaj még hozzá, aztán belekanalazod a formákba, és 170-180°C-on kb. 20 percig sütöd, míg nem ragad fogpiszkálóra a tészta. Itt a topikban is van brownies recept is, ami olyan nagyoncsokis, kicsit ragacsos, az is finom muffinformában. ribizli
Szerintem bármelyik alapreceptbe bele lehet dobálni 1-2 marék csokidarabkát. Én legalábbis szoktam... :-) De mintha a Stahlnak is lett volna ilyen duplacsokis muffinja.. Mindjárt megnézem.
Nna, itt van. Nem biztos, hogy az övé, de duplacsokis. :-)
DUPLA CSOKOLÁDÉS MUFFIN
HOZZÁVALÓK:
142 g félédes csokoládé 57 g édesítetlen csokoládé -- durván feldarabolva 1/3 csésze vaj 3/4 csésze tejföl 2/3 csésze barna cukor 1/4 csésze kukorica szirup 1 tojás -- szoba hőmérsékletű 1 1/4 teáskanál vanília 1 1/2 csésze liszt 1 teáskanál szódabikarbóna 1/4 teáskanál só 142 g félédes csokoládés törmelék
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsd elő a sütőt 400°C-ra. Olvaszd fel az első 3 hozzávalót egy tálban, majd egy kissé hűtsd le. Öntsd a tejfölt, cukrot, kukorica szirupot, tojást és vaníliát a csokoládéba. Keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sót egy nagy tálban. Keverj hozzá egy csésze csokoládé törmeléket és keverd jól el, majd add hozzá a többit is. Kanalazd ki a muffin-tepsibe. Süsd 20 percig, majd hűtsd 5 percig, mielőtt kiborítod a tepsiből.
Csodás csokis Muffin 2.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
(vagy 5 dkg olvasztott méz)
5 dkg kakaó
5 dkg reszelt csoki
2 tojás
12,5 dkg margarin
Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, a margarint felolvasztva tegyük hozzá (így könnyebb). Kanalazható masszát kell kapni, ha nem stimmel, egy kis liszttel sűríthetjük, vagy egy kis tejjel (gyümölcslével) hígíthatjuk. Kivajazott muffinsütőbe kanalazzuk (kb. félig legyen minden lukacska),
közepes fokozaton 20-25 perc alatt megsül.
Megjegyzés: A kakaó helyett tehetsz bele gyümölcsöt, lekvárt (tészta-fél kiskanál lekvár-majd megint tészta), magvakat... Ebből az adagból egy 12 lyukas muffinformára való tészta jön ki. Nekünk bevált, sok sikert, jó sütögetést!
Én nem reszelt csokit tettem bele, hanem étcsokidarabokat.
Egyébként a legtöbb édes muflonba lehet tenni csokidarabokat.