Keresés

Részletes keresés

ajaj Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2894
Ahogy Zitka, en se aztatok semmit. neha a mazsolat, de akkor dirket rumba, vagy ilyesmibe.
En a kozeli kis gyogynovenyboltban vettem, ketfele volt, az egyik nemtom milyen marka, de 600 ft korul volt a 10 deka, ha jol lattam (biztos arany magjai voltak, vagy mi), de mondtam, hogy sutibe lesz, es kaptam kb 280 forintert 10 dekat, naturfoodosat.
Előzmény: szofy (2888)
Nerdy Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2893

akiktől én a minit vettem, ott voltak ilyenek is amiket itt írtál

:-))))))))))))))))))))

Előzmény: kemese (2891)
Zitka Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2892

Szerintem ezt a sütőpor adagolást is érdemes kikísérletezni. Nekem pl. van egy barátnőm, aki nem szereti a sütőpor ízét, ha csak egy kicsivel is több van a süteményben, kiérzi belőle. De amúgy (ha nem épp ő jön vendégségbe) én is a bátran adagolók közé tartozom. :-) Úgy szemre belezuttyantok valamennyit a zacskóból.

Az aszalt vörösáfonya szerintem is naggggyon finom. :-) Csak azon szoktam bosszankodni, hogy a Savoya-s Auchanban 499 ft, B.őrsön meg csak 370. És persze hozzánk a Savoya van közel...  De majdnem ugyanilyen finom az aszalt meggy is, az valamivel olcsóbb.  Soha nem áztatok semmilyen aszalt gyümölcsöt. Na persze nem is szoktam tevesz... szárazságú ;-) mazsolát, egyebet venni... Csakis a magnélküli, óriásat. Feketét v. aranyat. A Plusban kapható magnélküli is nagyon finom aromás, 99 ft -  25 v. 30 dekás.

Előzmény: ajaj (2885)
kemese Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2891
Nerdy Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2890
itt megtalálod: 2802
Előzmény: Bartloka (2886)
Nerdy Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2889

megsütöttem, de saját recept alapján, ami az volt, hogy tettem bele kb: 1 evőkanál spenótot - mirelitet

ettől kellemesen zöld lett, de mehet bele akár 2 knálnyi is, és füstöltsajtot, és nagyon finom volt

a spenótnak igazából nincsen íze, azt a fokhagyma és bosr teszi spenóttá, tehát a mufint csak szinezi

én a füstöltsajtosat ajánlanám, nálunk nagyon bejött!

 

szerintem lejjebb be is írtam, de ha nem akkor mindjárt ideírom

Előzmény: Bartloka (2886)
szofy Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2888
ajaj! A vörösáfonyát beáztatod vmibe puhulni -mint a mazsolát-, mielőtt belekevered a tésztába - vagy nem szükséges? Még nem kóstoltam muffinba, de nagyon fincsi lehet!
Előzmény: ajaj (2885)
Fafara Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2887
ó jaj, és milyen finom lett. próbáljátok ki narancsos csokidarabokkal, klasszul kijön az íze.
Előzmény: mara2 (2883)
Bartloka Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2886

Nerdy!

Most látom megsütötted a spenótos-sajtos. Hogy izlett??

 

Tudnátok ajánlani valami sós muflonreceptet, ami jó fűszeres, de semmi extra nem kell bele (nem sok miden van otthon;)?

Előzmény: Nerdy (2859)
ajaj Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2885
nezegettem mar regebben is, hogy mondtatok: "batran" tesztek bele fel zacsko sutoport...en kezdetektol fogva egy egesz zacsko sutoport teszek a 2,5 dl liszthez, es pont ugy jo. Na akkor hol az igazsag? vagy ugyanilyen lenne, ha csak fel zacskonyit (kb. 2 kk) tennek bele?
tegnap viszont remek kakaos-etcsokis-vorosafonyas muffint csinaltam, ez a szaritott/aszalt vorosafonya izben nagyon jol ellensulyozza az etcsokit, nalam most nagy kedvenc, probaltatok mar? gyumolcskenyerbe is nagyon jo.
Előzmény: ribizli (2884)
ribizli Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2884
Szerintem kevés az az 1 kk sütőpor ennyi tésztába.
Én bögrével mérem, a 4-5 dl-nyi liszthez 2 púpos kávéskanálnyit teszek, de nem szoktam nagyon pontosan méregetni, ha kicsit több megy bele, semmi baj.
Próbáld meg több sütőporral!
ribizli
Előzmény: kicsirigó64 (2876)
mara2 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2883
Hú, de betermelnék most egy ilyet! Nagyon guszta! És csupa csoki.Mmmmmmmm...
Előzmény: Fafara (2882)
Fafara Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2882


ő az! kicsit kevesebb tészta lett, mint gondoltam, és nem lett olyan kis púpos a teteje, de sebaj. remélem olyan finom is lesz, mint amilyen az illata, mert az isteni!
Fafara Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2881
köszi. étcsokit vettem, narancsdarabkásat, szóval terveim szerinte extra finom lesz életem első muffinja. ha el nem rontom :)
Előzmény: mara2 (2880)
mara2 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2880
Tésztába. Hűlés közben kicsit visszaszilárdul. Étcsokit használj, úgy tuti jó lesz!
Előzmény: Fafara (2879)
Fafara Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2879
teljesen hülye (kezdő) kérdés: csokidarabokat és manduladarabokat akarok rakni a muffinba. mikor rakjam bele? a tésztába? akkor nem olvad szét a csoki sütés közben?
vagy a forma aljába és ráöntöm a tésztát? vagy tészta bele a formába és belepotyogtat darabkák? vagy hogy?
:)
mara2 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 2878

Én úgy tudom, hogy ha a receptben van joghurt, aludttej vagy tejföl akkor kell szódabikarbóna (a savas jellegük miatt az jobban rásegít a növésre mint a sütőpor magában).

 

Ebben viszont csak tej volt, szóval nem biztos, hogy hiányzott belőle. Nem keverted túl sokáig? Éppen csak össze kell kutymászolni a nedves anyagot a szárazzal (és csak fakanállal), mert ha túl sima a tészta, akkor tömörebb lesz a muffin, mindenhol ezt olvastam. Lehet, hogy ezért nem jött fel.

Előzmény: kicsirigó64 (2876)
Nerdy Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2877

én sose teszek bele

 

lehet, hogy a sütőpor nem működött!

Előzmény: kicsirigó64 (2876)
kicsirigó64 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2876
Ezt a receptet csináltam meg, de nem jött fel a formában. Miért ??
20 dkg liszt
2 tojás
10 dkg cukor
10 dkg vaj
2 dl tej
1 kk sütőpor
1 csipet só
10 dkg tört csoki
Miért ??? Azt olvastam egy receptben ,hogy szódabikarbóna is kell bele. Kell ???
Chimney Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2875

Sziasztok,

kókuszos,mogyorós csodajó:-))

úgy indult, hogy kókusztej kellett az indiai kajába, de kb.2,5 dl. megmaradt.

Nézegettem egy darabig, aztán hozzákevertem 10 dkg kókuszreszeléket, cukrot-kóstolgattam-1 tojást, 1/2 dl. olajat és kb. 2 ek. barnarízslisztet és némi sütőport.

Massza bele a muffinütőbe, mindegyikbe pelepottyantottam 4-5 szem mogyorót.

Megsült és kb.5 perc alatt megettük-))

a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2874
Sziasztok, arra gondoltam, hogy ma fügés muffint sütnék. Szerintetek milyen ízesítéssel passzolna össze? Csokit nem akarok mellétenni, a füge önmagában is nagyon édes.
Fafara Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2873
köszi, köszi.

ma asszem ki is próbálok valami csokis cuccot, vettem már hozzá finom narancsos-mandulás keserűcsokit.
Zitka Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2872

Nyugodtan kiválthatod margarinnal. De szerintem annak még broáfabb :-) szaga van olvasztáskor. Persze tudom, ízlések és pofonok...  Ha mikroban olvasztod a vajat, alacsony fokozaton, akkor alig érezni. Nem is kell forróra olvasztani, elég ha csak épp-hogy-meglágyul.

Egyébként nagyon sok muffinrecept olajat ír. Nekem is van jónéhány. Talán kicsit más lesz az állaga, meg az íze is, de a funkciót tökéletesen betölti. Nekem a mogyoróolaj vált be erre a célra a legjobban.

Előzmény: Fafara (2870)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2871
margarin, olaj.. bár nem tudom, minden receptnél bejön-e...
Előzmény: Fafara (2870)
Fafara Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2870
sziasztok, mint új muffinsütő tulajdonos, lesem a recepteket egy ideje.
viszont. a vajat nem lehet valamivel kiváltani? enyhén hányingerem van már a szagától, az olvasztott változatától meg aztán főleg. broáf.
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2869
Sziasztok!! Tegnap találtam ezt az oldalt, de máris bűnbe estem: este 10-kor álltam neki megcsinálni a sajtos sonkás muffint, és nagggyon finom!! :-)) El is mentettem a topicot a kedvencek közé.. :))

A mi kedvenc csokis muffinreceptünk nagyon egyszerű (ha leírta már vki, bocs)
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek. kakaópor
- 2*12 dkg fehér és étcsoki darabokra vágva
- 10 dkg kristálycukor
- 2 dl tej
- 1 dl tejföl
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 tojás

Az összeállítás a szokásos, 200 C-on kb. 20-25 perc alatt sül meg.

Sütőtökös muffin receptet nem tud véletlenül valaki? (Itt találtam egyet, de valami olyasmi nincs, amihez csak mezei hozzávalók kellenek? )
ribizli Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2868
2 bögre liszt, 3/4-1 bögre cukor, 2 kk sütőpor, kb. 10 dkg durvára vagdalt Szerencsi Szerecsen csoki, hozzá 1/2 bögre olaj, 1 bögre tej, 1 tojás. Mehet bele még 2-3 ek kakaó, fahéj, mazsola, durvára vágott dió, grillázs, stb.
A szárazakat összekevered, aztán mehet a tej+olaj, majd a tojás, ha száraznak tűnik a tészta, kis olaj még hozzá, aztán belekanalazod a formákba, és 170-180°C-on kb. 20 percig sütöd, míg nem ragad fogpiszkálóra a tészta.
Itt a topikban is van brownies recept is, ami olyan nagyoncsokis, kicsit ragacsos, az is finom muffinformában.
ribizli
Előzmény: kicsirigó64 (2865)
Zitka Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2867

Szerintem bármelyik alapreceptbe bele lehet dobálni 1-2 marék csokidarabkát. Én legalábbis szoktam... :-) De mintha a Stahlnak is lett volna ilyen duplacsokis muffinja.. Mindjárt megnézem.

Nna, itt van. Nem biztos, hogy az övé, de duplacsokis. :-)

 

DUPLA CSOKOLÁDÉS MUFFIN

HOZZÁVALÓK:

142 g félédes csokoládé
57 g édesítetlen csokoládé -- durván feldarabolva
1/3 csésze vaj
3/4 csésze tejföl
2/3 csésze barna cukor
1/4 csésze kukorica szirup
1 tojás -- szoba hőmérsékletű
1 1/4 teáskanál vanília
1 1/2 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
142 g félédes csokoládés törmelék

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 400°C-ra. Olvaszd fel az első 3 hozzávalót egy tálban, majd
egy kissé hűtsd le. Öntsd a tejfölt, cukrot, kukorica szirupot, tojást és vaníliát a
csokoládéba.
Keverd össze a lisztet, szódabikarbónát, sót egy nagy tálban. Keverj hozzá egy
csésze csokoládé törmeléket és keverd jól el, majd add hozzá a többit is.
Kanalazd ki a muffin-tepsibe. Süsd 20 percig, majd hűtsd 5 percig, mielőtt kiborítod a
tepsiből.

Előzmény: kicsirigó64 (2865)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2866
Csodás csokis Muffin 2.

 

Hozzávalók:

  20 dkg liszt

  1 csomag sütőpor

  10 dkg cukor

    (vagy 5 dkg   olvasztott méz)

  5 dkg kakaó

  5 dkg reszelt csoki

  2 tojás

  12,5 dkg margarin

 

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, a margarint felolvasztva tegyük hozzá (így könnyebb). Kanalazható masszát kell kapni, ha nem stimmel, egy kis liszttel sűríthetjük, vagy egy kis tejjel (gyümölcslével) hígíthatjuk. Kivajazott muffinsütőbe kanalazzuk (kb. félig legyen minden lukacska),

közepes fokozaton 20-25 perc alatt megsül.

Megjegyzés:
A kakaó helyett tehetsz bele gyümölcsöt, lekvárt (tészta-fél kiskanál lekvár-majd megint tészta), magvakat... Ebből az adagból egy 12 lyukas muffinformára való tészta jön ki. Nekünk bevált, sok sikert, jó sütögetést
!

 

Én nem reszelt csokit tettem bele, hanem étcsokidarabokat.

Egyébként a legtöbb édes muflonba lehet tenni csokidarabokat.

Előzmény: kicsirigó64 (2865)
kicsirigó64 Creative Commons License 2006.01.10 0 0 2865
Sziasztok.
Nem tudtok véletlenűl csokidarabos muffint. A fiam teljesen rágerjedt a muffinra és ez az ízesítés izlik neki a legjobban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!