Szerintem ez nem teljesen igaz... Sok állatkereskedésben azt sem tudják hogyan kell ezeket az állatokat megfelelően tartani (tisztelet a kivételnek) Szerintem jobban jársz egy tenyésztővel...
Hmmm.. Ez érdekes kérdés, de én nagy naívan (??!) azt gondolom, hogyha kisállatkereskedésből veszed, akkor 99%, hogy azzal semmi gond! Bár pöppet drágább, mintha tenyésztőtől..
Abban szeretném kérni a segítségeteket hogy leo vásárlásánál mik azok a szempontok amire mindenképpen figyelnem kell hogy egy egészséges gekkót vásároljak?
Kedves vagy hogy írtál nekem..........úgy imádok levelet kapni amiben van szó érzésekről,szerelemről.... hmmm :))
Kössz örömet szereztél.
Alig fórumozok két hete és már te is írtál nekem :)tök jó csak így tovább ne add fel!!!
Kedves többiek
Dongal(kis g-vel)fegyvere és minden provokátor fegyvere csak annyira erős amennyire a vissza jelzés is erős.Tehát ha egy provokátor nem kap vissza jelzést vagyis nem próbáljátok meggyőzni semmiről nem válaszoltok neki akkor így értelmét veszti a provokáció .Tehát ..........kénytelen lessz feladni mivel nincs kit provokálni!!!!
A semmit nem lehet provokálni=nem kell neki válaszolni
Persze mindenki maga dönti el mit csinál!
Dongal ha megváltoztatod a stílusod rám számíthatsz ha nem, hát te tudod, de én keményen játszom.........nem fenyegetlek csak leszögeztem.A te játékszabályaid csak addig működnek még én válaszolok neked.........de gondolj csak bele te írogatsz csak írogatsz de a vonal másik vége foglaltat jelez bip bip bip....és nálam nincs újratárcsázás.
Ha már mindenféleképpen így adtad elő, tudnod kellene, hogy Koszovóban húztam le 9 hónapot külszolgálaton, onnan volt a pénz a szekrénysorra. Nem hiszem, hogy nagyon irigyelned kellene érte. Ha esetleg mégis, akkor próbáld ki egyszer.
Ez van, mindenki úgy boldogul, ahogyan tud. Ma nem volna pénzem egy ilyen bútorra, akkor volt, de ez kiszolgál egész életemben valószínűleg. Mellesleg bele fog férni a terrárium is.
Elnézést a topicolóktól, mert megfogadtam kussolok, de kinyílt a bicska a zsebemben! A mai világban, amikor sok embernek kenyérre sem telik Zolika több százezer Ft-os szekrényből csinál terkót. Legalább maradnál csendben és ne sokkolnád a csóró embert!
Még egyszer bocs, nyalhatjátok tovább egymást nyugodtan!
Igyekszem dokumentálni a dolgot! Az alap egy szekrény polcokkal, ennek az alsó részébe tervezem beépíteni a terráriumot. A fa-szekrényt persze "ki kell bélelnem" üveglapokkal, hogy könnyen tisztítható legyen, meg azért mégiscsak egy párszázezer forintos tömörfa cucc, amit lehet, hogy nem kellene szétbrutalizálni :-D úgyhogy gyakorlatilag egy "terrárium-betétet" kell készítenem méretre szabva. Fortély nem sok van, ami érdekel, azt leírom itt is, ha kéred! :-D inkább a kézügyesség, ami kell a dologhoz, az meg, ahogy látom, van neked is rendesen az elkészült terkódat elnézve!
A keltetés annyiban tér el a madagaszkáriakétól, hogy rendszeresen nedvesíteni kell a tőzeget, amibe a tojásokat beleteszed. A tőzeg azért is jó, mert elég sok vizet köt meg, így nem hagyja kiszáradni a tojásokat (a homok sokkal hamarabb "leadja" a nedvességtartalmát pl.). A tojások bőrszerű héján látszik, mikor jó a páratartalom, ha kezdene ráncosodni, akkor több pára kell nekik.
Rengeteget olvastunk a keltetésről és kérdeztem is "hozzáértőket", hogy hogyan is kéne csinálni, hogy minden rendben legyen, de sajnos úgy látszik, hogy még sem voltunk elég felkészültek. :( Bánt a dolog, de legközelebb óvatosabbak leszünk. Egyébként megint kerülgetik egymást a gekkóink, úgyhogy előfordulhat, hogy hamarosan újabb tojások várhatóak. :) Ezt csak azért írom, mert szeretném megelőzni, hogy valaki megszóljon a sikertelen keltetgés miatt, hogy esetleg nem bánunk jól az állatainkal. - Elnézést mindenkitől, akiben ez fel sem merült, de elég sok rosszindulatú ember van. - Szóval, ha annyira rosszul éreznék magukat nem hiszem, hogy ilyen sűrűn szaporodnának. Azt olvastam, hogy természetes körülmények között, az élőhelyükön évi 5-6 tojást is rakhat egy nőstény, ami 2havi ciklust jelent, ez most nálunk is fent állni látszik. Egyébként meg hálásan megköszönném, ha valaki tudna nekem képeket küldeni egy keltetőről, hogy rátudjunk jönni hol rontottuk el. Előre is köszi!
Sziasztok! Nagyon jó lett a terkód Góóómba, főleg ha benne lesznek a gekkók ;) egy hülye kérdés: miért ásnak állandóan? :) nekem reggelre úgy néz ki az egész, mintha atombombát robbantott volna! :)
egyébként egy lány gekkóm van 01.28-án került hozzám itt egy pár kép