Nyilván a futárcég teljesen szabadon megegyezik a kínaival pl 5 dollárban, ami persze benne van a 30 dolláros árú díjában és amit ők például 6.45-ért vesznek a gyártól, tehát megengedhetik maguknak hogy akár free shipping szerepel az Alin (egyre gyakoribb!). Magyar Postával meg azért nem küldik mert kiváló marketingeseik vannak akik tudják hogy nem azokkal akarok birkózni 400/800Ft miatt, tipikusan úgy hogy nem találtak otthon vagy ki sem hozták és mennyek be valamelyik postára átvenni. Nyilván a Magyar Postának is ráfizetés lenne 80Ft bevételért kivinni egy kis csomagot ami neki 300Ft költséggel jár, tehát abból él, hogy szombat-vasárnap zárva tart, illetve ráterheli a belföldi forgalomra a költségeit. Így legjobban a kínaiak járnak, viszont meg is érdemlik.
Köszi, ezt már tudtam, de nem ilyen részletesen, jó a cikk. Viszont mostanában egyre gyakrabban magánfutárcégek hozzák ki a rendeléseket. Kétlem, hogy a cikkben említett 66-88 forint körüli összegért.
Tudom, már régi mániám ez a téma, nem először hozom fel, de nem bírok ezen túllépni, mivel én is kisebb értékű termékeket készítek, nagy féjdalom a drága posta.
Mostanában a kínából rendelt cuccaim kb. 70%-át az ExpressOne hozza ki teljesen ingyen. Az áfát beszedi az ali, ők pedig nem igénylik a 399Ft kezelési költséget sem.
Egy ilyen cégnek hol van a biznisz 5-10-20 dolláros bigyók kiszállításában? $1-5 shipping fee -t kér a kínai. Vagy a posta ha bajban van, átadja nekik, kifizeti nekik a rendes díjat az adófizetők pénzéből, állami cégnél nem számít a veszteség? Csak érteni szeretném a rendszer működését, meg előbb-utóbb találni valami megoldást arra, hogy én is tudjak versenyképes áron postázni trackinggel, mint a nagy halak...
Most hívtak a TNT-től, hogy megsérült/elveszett a csomagon található TNT-s címzés. Kérték a csomag pontos méretét, súlyát, a csomagolás kinézetét, és végül a tartalmát, arról fotót. Rendesek voltak, készségesek.
A TNT azon szolgáltatása 2-4 munkanap szállítási időt ír, azzal a kitétellel, hogy ez most kicsit változhat a covid miatt. Illúzióim nem voltak, tudtam, hogy a 2-4 nap csak mézesmadzag. De hogy 12 óra alatti Belgium után öt napja nem mozdul...
Rákérdeztem, egyelőre a TNT is azt látja, amit én. Keresik.
Arra meg sehol nem találta leírást, hogy mikortól számít eltűntnek egy csomag. Mert ugye engem kevésbé vigasztal, hogy két hét múlva (írtam egy számot) a vevő vissza szerzi a PP-on fizetett pénzét tőlem, majd két hónap múlva mégis megkapja a tékozló fiúként világban bolyongó csomagot, amire fel a TNT természetesen nem fizeti ki az árát. A vevőm meg vagy becsületes és elküldi újra a vételárat, vagy nem és futhatok a pénzem után.
A nem mozdulas ugye nem jelenti azt, hogy eltunt :)
De attol meg ra lehet kerdezni, hogy megis hol van. Illetve elolvasni elotte, hogy mennyi idogaranciat vallalnak (ami a vamkezelest sosem tartalmazza), azzal is lehet keresni valamit.
24.-én TNT-vel Californiába feladott értékbiztosított csomag még aznap este 11-kor beérkezett a belgiumi depóba. Azóta a nyomkövetés szerint nem mozdul. Vajon mennyi idő után lehet kezdeményezni a 240.000 Ft áruérték és az 50.000 Ft-os szállítási költség megtérítését??? :-)
A könyvelőm szerint maradok AAM, de ennek ellenére külföldi cég szolgáltatása után meg kell fizetnem(és be kell vallanom) az áfát.
De amikor megnézem egy eladás után a tranzakció részletezését, azt látom, hogy a jutalékra az Ebay ráteszi a 27%-ot, és ezt a növelt összeget vonja le a pénzemből. Ez alapján azt gondolom, hogy az áfát kifizettem, nincs további dolgom vele.
Ezt amúgy nem értem, mert itt ütközik a KATA AAM a belfölddel: tehát belföldön 12M Ft-ig vagy AAM, de közösségen belül meg csak 3.1M Ft-ig? Így akkor mostantól az AAM státusz 3.1M Ft-ig van közösségen belül.
Ez így van. Az AAM meg EU-n belüli 10.000 juro termékeladásig van, de csak ha magánszemély a vásárlo. Ha EU cégnek adsz el (magyaron kívül) Áfa bevallás kell.
A kérdés az, hogy a könyvelőd mit mondott, így majd nem lehetsz AAM-sem a termékeidre, vagy csak ebben az egy esetben (eBay jutalék ÁFA-ja) jön be az ÁFA bevallás? Én úgy tudom egyébként, hogy bukod az AAM-et, de persze ne legyen igazam...
Nem a termék utáni áfáról van szó(alanyi adómentes katás vagyok). Hanem a szolgáltatás után fizetendő áfáról. Az Ebay által nyújtott szolgáltatás után. Amit én veszek igénybe, így az én országom 27%-os áfáját kell kifizetnem.
Olyan köcsögök, hogy még ezt sem engedik. Jó, hát nagyon akarom, biztos át tudom őket b*szni, ha nagyon átvariálom a hirdetés, új képeket csinálok, átszövegezem, stb, de nem akarok ennyit vacakolni ezzel.
Lehet, hogy visszamegyek a comra, mindent letiltok, az usaba meg megadok 100ezer dollár shippping fee-t, oszt kész. Eddig is így csináltam, de azt hittem, a német ebayen jobb lesz árulni.
Szerintem a könyvelőd nincs képben. Adószámot a 10.000 euros határnál kérik, ellenőrzik hogy regisztráltál e az OSS rendszerbe. Ez összeg után már tényleg kell fizetned minden eladásod után a vásárló országában érvényes Áfá-t. De ez a termékre vonatkozik.
Mással voltam elfoglalva, szóval visszatérnék erre a német ebayen max 9 azonos terméket lehet hirdetni problémára. Eladtam 9-et, be akarom írni a mennyiségbe, hogy van még, ne nulla legyen, erre ezt írja:
Es scheint ein Problem mit diesem Angebot zu geben.
Hinweis
Als privater Verkäufer dürfen Sie nur bis zu 9 identische Artikel in einem Festpreisangebot ("Mehrfach-Angebot") einstellen.
Katásként adok el Ebay-en. Nemrég ugye bekérték a közösségi adószámot, hogy folytatni tudjam az eladásokat. A könyvelőm szerint ezután áfát kell fizetnem az Ebay jutalék után, mivel szolgáltatást veszek igénybe. Viszont az Ebay pénzügyi elszámolásában azt látom, hogy amikor levonja tőlem a jutalékot, arra már ráteszi az áfát.
Erről a témáról tud valaki mondani valamit? Jól van ez így?