A Yamaha? Nem szleng, letezik naluk. Hitelkartya. Es ennek van a 3% visszateritese. cikk: http://www.bankkartya.hu/?cikk=7878&lap=1 A Credigennel a honlapra semmi ertelmes nincs felteve (a hitelkartyak tipusai sem), de amikor anno beszeltem veluk telefonon, azt allitottak, hogy letezik, es igaz a 3% is, stb.
Persze, draga a hitelkartya, hosszutavra hulyeseg is, de a tobbi feltetel mellett felvetettem, mint lehetoseget. Yamaha hitelkartyat is tudsz? :) Nekem me'g mindig tetszik, csak nem mentem utana.
Apa kivalt egy hitelkartyat... nem olcso mint hitel, de azonnal megvan. Peldaul, bar az most nekem nem vilagos hogy a credigen most ad-e vegulis el uj ugyfelnek termeket, de nekem ott a kartya legyartasaig is a nyakamba akarta'k tolni (folyoszamlamra utalva) valahogy a hitelkeret x reszet (azota se mentem utana, hm bar lehet hogy ott a szamlakivonat melle is kertek a munkaltatoit, erre most nem eskuszom mert aztan nem eroltettem) De egyebkent maga a konstrukcio jol hangzott: a 3% visszaterites plusz beszedeskent(!) kamatmentes teljes torlesztes lehetosege - vicces, mert masik kartyamra 1% visszaterites es rakhato ra beszedes, szoval 2 ho ingyenhitel, igaz minusz ket kartyadij meg zarasi dij, de plusz 4% visszaterites, marmint ha tenyleg vasarlasra hasznalom -- felteszem a fenti kiutalasos modszerrel azonnal ketyeg a kamat, mintha kp-felvet lenne.
Látod erre én sem tudom,csípőből a választ,mert ez nem teljesen a hitelközvetítés tárgyköre,hanem ez konkrét banki,saját hatáskör.
Ha van az OTP-nél az öregednek számlája,akkor viszonylag könnyű dolgotok van,mert elvileg 1 nap alatt folyósítanak neki egy személyi kölcsönt is pl-
Ha az a cél,hogy ne lássa a család többi tagja ezt,akkor nyílván egy másik számlával lehet megoldani,de hogy neki,ha nyit egy újabbat az OTP-nél,arra adnak-e folyószámlahitelt azonnal...hát fogalmam nincs.
Sokkal gyorsabban fogtok boldogulni,ha inkább most azonnal bementek és megkérdezitek az OTP-ben. Sajnos erre profi választ nem tudok neked adni.
Kamatot mindig számolnak fel,szóval ezt el ne hidd. A folyószámlahitel keret az egyik legdrágább megoldás,én biztos a személyi kölcsönt választanám a helyedben. (OTP-én belül is)
Folyamatosan a lehetőségek után vizslatok, és a következőt találtam az OTP Banknál: Ha valaki folyószámlahitelt igényel, biztosítékként elfogadnak lekötött betétet is. Ennek minimális értéke váltzó kamatnál 100.000 Ft. Így tehát ha teszek be lekötött betétként 100.000 Ft-ot, és utána igénylek folyószámlahitelt, elfogadják (elvileg) a lekötött betétet! A kérdés csak az, hogy nem túlzottan "átlátszó"-e ez? És ami talán még fontosabb: időben mennyi ennek a lezajlása? Mert maximum 4-5 napom van jövő héten, míg a lekötött 100.00 Ft-omat nem kell használnom.
Édesapámnak megvan a bejelentett, kb. nettó 70.000 Ft-os jövedelme, és 3 hónapnál régebb óta dolgozik az adott cégnél. (Ő nem BAR listás.) Ha nincs más lehetőség, meg fogom kérni, hogy nyisson az Ő nevére egy számlát (nekem), valamelyik banknál, és igényeljen hozzá azonnal folyószámlahitelt. Elvileg ezekkel a feltételekkel biztosan megadják. (Hol érdemes ezt, ha Ő OTP Bankos?)
Meg lehet oldani úgy, hogy a család többi tagja ne tudjon róla, tehát levelezési címnek pl. az én címemet adja meg? Van valami buktató ebben, hogy máshol van számlája? Kb. mennyire esélyes, hogy megítéljenek egy ilyen hitelt, és mennyi idő alatt?
Emlékszem, régebben volt "A-hitelük" az OTP banknál. (Akkor még más munkáltatónál dolgozott.) Az kb. úgy működött, hogy ha 1 éven belül visszamegy pozitívba az egyenleg, akkor nem számítanak fel kamatot. Ez a folyószámlahitellel is így van? (Hiába olvasom a tájékoztatókat, nem igazán értem. :S)
"A bejelentett nettóm 37.000 Ft, és 2 hónapja van munkaviszonyom. (A valóságban a nettóm 100 fölött kicsivel, a munkaviszonyom meg a cégnél több, mint 3 év. :S)"
"hogy -gondolom- meg tudom ügyezni, hogy a munkáltatói igazolásra rákerüljön, hogy mondjuk 3 hónapja van munkaviszonyom, esetleg hogy kicsit magasabb legyen a bér. A fizum természetesen nem számlára jön. Aki kezesnek jó lenne, az BAR listás."
Üdv! Teljesen esélytelen bárhova.
Jövedelem elvárás,minimum 60.000 Ft,bárhol. A fekete jövedelmeddel nem számol egyik sem.
A munkáltatói igazolásra hiába karcojátok rá a magasabb bért és a 3 hónap munkaviszonyt,mivel ha nem számlára jön,apeh jöv.igazolást fog kérni. Ráadásul minimum 6 hónapos munkaviszonyt fogadnak el és személyi kölcsönnél gyakorlatilag egyik banks sem fogadja el,ha nem számlára jön. max nyugdíjjasnál.
Megoldás: Minimum a következő 3 hónapban intézd el magadnak,hogy a munkáltatód,utaljon leglább 60.000 Ft-ot számlára,majd utána neki lehet vágni.
Bar listás embert felejtsd el,nem kell egyik banknak sem.
Bocsánat, kiegészítésként még annyit, hogy -gondolom- meg tudom ügyezni, hogy a munkáltatói igazolásra rákerüljön, hogy mondjuk 3 hónapja van munkaviszonyom, esetleg hogy kicsit magasabb legyen a bér. A fizum természetesen nem számlára jön. Aki kezesnek jó lenne, az BAR listás.
100 - 120 ezer Ft hitelt szeretnék felvenni. A bejelentett nettóm 37.000 Ft, és 2 hónapja van munkaviszonyom. (A valóságban a nettóm 100 fölött kicsivel, a munkaviszonyom meg a cégnél több, mint 3 év. :S)
Ilyen feltételek mellett hol lenne értelme megpróbálkoznom hitelfelvétellel, ahol időben elbírálják, és lehetőleg pozitívan a kérelmemet? Gondoltam arra is, hogy úgy tudnám a hitelképességemet bizonyítani, hogy nyitok egy számlát fizu után, és ráteszek 100.000 Ft-ot. De ezt valószínűleg bárki megteheti, ha kér kölcsön annyit egy napra, így nem biztos, hogy bizonyító erejű. :)
Vannak lehetőségeitek,szép számmal. Az alap kérdéssel nincs baj,hiszen majdnem mindegyik bank elfogadja a külföldről származó bejelentett jövedelmet.
Inkább az a gond evvel,hogy a legtöbbje mindenről hivatalos OFI-is fordítást kér,ami elképesztően drága mulattság. Tehát a bankszámlák minden oldalát,a munkáltatói igazolást,a szerződést stb...
Azért akad szerencsére egy-kettő,aki ettől eltekint,érdemes inkább majd effele orientálódni.
A 4.5 milliós résszel nem lesz probléma,bár nyílván ez majd a kiválasztott banktól is függ,illetve ki lesz a nyerő a végén.
A kamat,költségek stb.....ettől is függni fog,hisz mindegyik bank más feltételekkel adja.
Utolsó kérdésedre,jelenleg nem sok kézzel fogható támogatás van. Magyarul semmi. :)
Ha priviben írsz még néhány részletesebb dolgot,akkor szívesen kalkulálgatok nektek és össze tudjátok majd hasonlítani,melyik banknál mekkora különbségek vannak.
Sziasztok! Visszaolvastam pár hozzászólást, és fellelkesítettek az alapos válaszok. Ezért bátorkodom én is tanácsot kérni itt. Vidéken szeretnénk férjemmel házat venni, kisvárosban vagy faluban. 12 millió körüli ház jöhet szóba. Mindketten külföldön dolgozunk (3200 euro a havi nettonk osszesen, de nyilván a költségek is nagyobbak mint otthon), határozatlan idejű szerződéssel. Önerőnk 28 000 euró, tehát 270-el számítva 7 560 000 ft, ez nyilván módosul az árfolyamváltozással. 4 500 000 forintot kérnénk a banktól elvileg 1 évre.
A kérdésem, hogy van-e olyan bank, amelyik ad külföldi munkásnak is hitelt, melyik az és milyen feltételekkel adja? Kapnánk 4,5 milliót? Mennyi lenne a kamat? költségek, havi részlet? Első lakása lenne mindkettőnknek, 33 és 37 évesek vagyunk, létezik-e bármilyen otthonteremtési támogatás, amihez nem kell gyerekünk legyen?
A "B-lehetőség" az szimpatikusabb. Úgy tudom, hogy ha hitelt veszek fel, akkor a felvett összeg 75%-át számlával kell igazolni és szakaszonként (készültségi szintenként) utal a bank. Ezt és a felvenni szánt hitelösszeget egy banki értékbecslő méri fel. Ha a kivitelező megelőlegezett számomra pár milliót és a kapott hitelből azt már le kell vonnom, akkor honnan fogom pótolni ezt az össszeget? A ház nem készül el teljesen, nem kapom meg a következő készültségi szintű utalást. Többet meg nem vehetek fel, ebben akadályoz meg az értékbecslő, nem?
Nem, csak ugy tudom, hogy regebben csak annyi volt a feltetel, hogy minden folyositaskor az osszfedezett az osszes addig kiutalt penzre elegendo legyen. De konkretan ilyen folyositast nem tudnek megnevezni. De ha nem biztos hogy nem letezik, erdemes legalabb megkerdezni. Mert a lakashitel kamata az mindegy hogy milyen fedezetre, de a celtol, a lakas epitesere forditasatol annyi amennyi. Termeszetesen tevedhetek!
Na most ez egy érdekes felvetés,egyben el is gondolkoztatott. Úgy tudod,hogy van olyan konstrukció,ahol a kiegészítő fedezetre (ami ilyen esetben mint egy szabfel hitel fedezetet képezne) adnak építési-lakáshitel kamatkondíciót?
Alternatív lehetőségek. Egy másik házra(ha van) felveszel egy szabadfelhasználású hitelt és abból eljutsz a kívánt készültségi fokig. (kb 40%-os szintet várnak el)
B-lehetőség: Olyan építési vállalkozót keresel,aki megelőlegezi neked a 40%-os készültségi fokot.
Építkezni szeretnék és úgy tudom hitelt csak akkor kaphatok, ha a ház valamilyen szinten fel van építve. Ez valóban igaz, vagy lehet olyan bank, vagy takarékszövetkezet aminél ez nem kritérium? (Jelenleg az alap van kész és a falazó anyagok is megvannak) Előre is köszi!
Nem remlik ilyen kitetel, persze ettol meg lehetseges. Masreszt ha nem 1-jen torlesztesz hanem 15-en, akkor meg remenykedhetsz hogy kijon addig egy uj kondicio ami pont akkortol lesz ervenyes:)
Na varj, en nem neztem meg, de azt mondtad, hogy a chf ugyan csokkent, de a jenes nem. Es varod, hogy majd bejelentik me'g (hataridon tul), hogy az is csokken 1-jetol. Erre irtam, hogy szerintem ha eddig nem jelent meg, akkor azt lehet hogy nem is fogjak (most legalabbis, 1-jetol). Persze barmi lehet, csak en ezt tartom valoszinubbnek.
Attol tartok, inkabb arrol van szo, hogy nem valtoztatjak. Vegulis nem kotelezo nekik. Meg azok se valtoztattak, akiknek kotelezo lenne (kieg.kt. hitelek nagyobb resze). A hirdetmenyekkel kavaras utoljara tavlay az etikai kodex elott volt inkabb jellemzo (amit pl. a K&H megcsinalt, az veszett pofatlansag volt).