Ja, nem kell aggódnod, nem jelöllek be ismiként, ez csak egy gyors privacy teszt volt.
Ami aggasztó, hogy pl. egy topkitársunk korábbi és jelenlegi munkahelyi kapcsolatait, közvetlen hozzátartozóit úgy dobálja fel a lista lehetséges ismerősként, hogy ő maga nem szerepel rajta. Váltottunk korábban e-mailt.
A FB egy "ingyenes szolgáltatás", a pénzt termelő termék a user információk birtoklása és értékesítése.
Nagyon cseles a privacy (pl. graph search) alapértelmezett beállítása. Alapból lemondasz az online jogaidról.
Szép kis levezetés, de ez is csak ELMÉLET, mert ha működne a gyakorlatban, akkor ez a kis csapat még mindig összejárna vacsizni. Ugyan Tomcat feláldozta magát, de szerintem holnap sem lesz közös vacsi. Bár ebben C-nek van a legnagyobb szerepe, mert neki kellett volna a Wang-nál asztalt foglalni, de nagy ívben xart rá a kecseg veresi ogre :D Mi lenne, ha őt is feláldoznánk? :D
A csoportpszichológia tudománya régóta számon tartja a közös ellenségkép csoportösszetartó és motiváló erejét. Használják ezt nagyon kiterjedten a politikában. Minden politikai csoportnak megvan a maga csapatépítő ellenségképe. Leggyakoribb példa a jobboldal, akinek a zsidók meg a kommunisták az ellenségkép. De a másik oldalnak is ott vannak a nácik meg a kommunisták. A síelőknek meg a boardosok. Ez a csoportpszichológiai tényező nem mai keletű. Már az ókori görögök is csak akkor tudtak összedolgozni egymással a harcolgatás helyett, amikor megjelentek a perzsák közös ellenségnek. Gyakorlatilag mindegy is, hogy a közös ellenség vélt vagy valós, a csoportépítő jellege ettől függetlenül működik. Ezt felfedezték maguknak a csoportok vezérei is és tudatosan fel is használják a csoport egységesítése és a hatalmuk megszilárdítása érdekében.
A fenti csoportpszichológiai működést fejlesztette tovább egy magyar polihisztor. Észrevette ugyanis, hogy a fenti ellenségkép modell nem működik az olyan anarchista jellegű csoportokban, amik definíciójukból eredően nem választanak maguknak vezért és nem tudnak megfelelően összeszerveződni egy közös külső ellenségképp mentén. A több tudományág szakértőjeként is jól ismert magyar szakember egy olyan módszert dolgozott ki, ami az anarchista csoportokban is működésre bírja a közös ellenségkép modellt. A felfedezése lényege, hogy ezeknél a csoportoknál az ellenség nem lehet külső, hiszen a külső világ eseményeit a csoport tagjai különbözőképpen ítélik meg. Az anarchista csoportok összefogásához belső ellenségképet kell felépíteni a csoport tagjaiból. Egy csoporton belül viszonylag széles körben ismert tagnak kell elkezdenie ellenségesen vagy barátságtalanul viselkedni a csoporttal szemben. Akár elég lehet az is, hogy egy rögeszmés hülyeséghez kezdjen el ragaszkodni és ezzel kapcsolatban konfrontálódjon a csoport többi tagjával, de semmilyen észérvvel ne lehessen eltéríteni. A klasszikus ellenségképes csoportmotivációhoz képest ennek az a hátránya, hogy ebben a modellben a csoportot összekovácsoló ember nem válhat a csoport vezérévé. Az ő tevékenysége inkább egy altruista, önfeláldozó típusú munka, hiszen ő lesz a közellenség annak érdekében, hogy egységbe formálja a csoportját.
A fenti elmélet igazolására tudósunk egy gyakorlati kísérletet is szervezet egy anarchista motoros közösségben, aminek eredménye totális sikerrel támasztotta alá a "Tomcat féle altruista ellenség" elméletet.
ez nem az utakat jelzi, hanem az autó műszaki színvonalát.
elnézést.
a blokk meg szétugrik, ja.
amit rendszeresen megagyalnak pályán, az ilyen, de abból élünk, hogy valami szétugrik néha.
arra, hogy egy általunk épített szerkezet mennyit bír, nem adunk garanciát.
arra adunk garanciát, hogy az adott szerkezet a technológiai szabályokatmaradéktalanul betartva épült, az alkatrészek minőségébe nem látunk bele. ettől függetlenül a beépített alkatrészekre teszünk ugyan javaslatot, de azokat az ügyfél választja ki.
veled semmit nem vesztetteünk, az egészen biztos, több okból is.
Ilyenkor látszik mekkora egy kizárólag a fikázásban önkielégülő barom vagy. És most még udvarias voltam.
Egyrészt nem én járok az autóval. Egyáltalán nem, nagyjából 100 km-t vezettem eddig két év alatt. Másrészt ha nem vettük volna észre, akkor hogy a picsába cserélődött volna ki? Hogy lett volna erről bejegyzés a fórumon? És nem a közutak általános állapotát jellemzi a meghibásodás?
Azt írod, hogy nálatok a gyárinál gyakoribb olajcserével is sorra esnek szét a blokkok előzetes hibajelzés nélkül. Ennél rosszabb önreklámot elképzelni is nehéz. Egész biztosan a közeledbe nem vinnék egyetlen járművet sem. És nem csak a stílus miatt.
Bálnát meg ne próbáld ebbe a kicsinyes személyeskedésbe belehúzni, vele hosszabb ideje személyesen ismerjük egymást, olyannyira megbízok benne, hogy simán rábíztam a szakmai hozzáértésére az életemet, mert amikor pl. a motoromon fellevegősödött az első fék, egyből hozzá fordultam. Az hogy vele online szívjuk egymás vérét téged még nem jogosít fel semmire.
A hírszerkesztőt először nyakon kéne csapkodni egy strandpapuccsal, mert hogy nem pókhálós a fényszóró, hanem pókszemű. :)
Én a vízipók-csodapókon nőttem fel, tőlem nem idegen ez a megjelenés, ugyanakkor szvsz a gyakorlatban a kis felületű fényszórók fényárama egy mezei téli sáros-latyakos időben is a használhatatlanra tud csökkenni.
Szóval ha eltekintünk a dizájn és esztétikai szempontoktól, jobb a használható fényszóró, de akkor is cuki volt ez a 4C koncepció. Alfa Spider néven még stimmelt is volna. :D
A farkaskiáltós példád azért nem adekvát, mert piros jelzést ad pl. a fékbetét kopásjelző is. A user ezzel többször találkozik, mint olajnyomás problémával, így arra szocializálódik, hogy a piros figyelmeztetéssel is el lehet autókázni még egy jó darabig. Lásd Rover.
A felnőtt lakosság kb. harmada funkcionális analfabéta. Nem érti meg amit olvas. A felnőtt lakosság 95%-a műszaki analfabéta, fingja nincs arról, mi az olajnyomás és mi a teendő ha megjelenik a piros jelzés. A két halmaz metszete reménytelen. A 95%-ból maradó többség számára hasznos a szöveges infó, főleg mert az iDrive és az Audi/Merci megfelelői részletezik a teendőket is, nem csak magát a hibát írják ki. A STOP! kezdetű üzenet, ahogy lentebb is írtam, a többség számára vélhetőleg elég egyértelmű.