Szia. Ha véletlenül ismét lessz kefir gombád felesleges Kérlek értesíts róla. Vagy ha tudsz segíteni benne, hogy hol lehet beszerezni mond meg. Előre is köszönöm. Marika Az imél cimem csellemari@freemail.hu
Japánkristály és kombucha gomba felesleg keresi gazdáját Salgótarjánban. Hamarosan kefírgomba is lesz. Akinek kell írjon. Email publikus. Posta is megoldható.
ha valakit érdekel kefir kultúra (gomba), 1 liter tej beoltásához szükséges mennyiséget szívesen átadok (ingyen és bérmentve) Budapest XI. kerület Kosztolányi Dezső környékére kell érte jönni.
(nem viszem sehova máshova, csak az jelentkezzen e-mailon akit komolyan érdekel)
Ismét van 1 nagyobb adag lefagyasztott gyönyörű Kaukázusi kefírgomba zuglóban! Kipróbáltan működőképes a felengedés után is. Most helyeztük el a fagyasztóban 20 óra 23 perckor.
Aki szeretné elvinni, írjon bátran a nyilvános mail-emre.
Ja, és még annyit, hogy csak 10 dkg cukorral csináljuk, és egyáltalán nem édes, a szaporulat meg teljesen kielégítő. Sőt. Szóval az aggályom az édes-lötty miatt teljesen eltűnt. Apukám már két hete issza, és az emésztést illetően valóban teljesíti az ígért hatást, de nem kell tőle futni, csak rendben tart.
Azóta megcsináltuk a kristálygomba-italt, teljesen iható, valóban limonádés jellegű. Pár hét múlva lesz annyi szaporítóanyag, hogy már a családi-baráti körön túl, tudok adni másnak is, természetesen pénz nélkül, csak érte kell jönni, házhoz, vagy a bp-i Campona bevásárlóközpontba.
Én kezdő lennék ezen a téren, de nagyon szeretném kipróbálni a kaukázusi kefír készítést, mert a családban is mindenki szereti. Szeretnék érdeklődni, hogy ilyen nagyobb féle kaukázusi kefírgombája van-e valakinek? A combucha-t is szívesen kipróbálnám, ha tudna valaki adni egy kis darabot belőle.. Illetve lenne egy olyan kérdésem, hogy nem kell-e ezeket egy idő után megújítani, nem "merülnek"-e ki vagy ilyesmi, tehát érdemes-e időről időre újakat beszerezni vagy használhatóak maradnak a régi gombák is akár évekig? Budapesten lakom, ha valakinek van esetleg feles gombája, akkor legyen szíves szóljon! Köszönök szépen minden segítséget! E-mailt is várok, azt sűrűbben tudom nézni: pulykakakas@gmail.com
Szia! Amikor én csináltam a japán kristályt,próbáltam előírás szerinti, meg kevesebb cukorral is. Több cukornál a gomba sokkal jobban szaporodott, de az íze is édesebb lett a limonádénak, kevesebbnél fordítva. Valószínű hogy a több cukrot a gomba jobban meghálálja, de arányaiban több is marad a lötyiben, ezért hagytam abba én is.
Valami tapasztalatotok van kristálygombával ( vízi kefír, japánkristály) kapcsolatban? Úgy néz ki kapok egy adaggal a napokban. Ami egy kicsit aggaszt, az a cukor mennyisége, 2 literhez 15 dkg cukor, de állítólag ezt a gomba felhasználja, ez kell a növekedéséhez, legalábbis a jelentős részét.( Egyébként bár szeretem, ezért nem nagyom iszom limonádét sem, a sok cukor miatt) Szóval nem emeli a cukorszintet szerintetek? Olvastam olyat, hogy inkább levitte.???
A bolti, pasztőrözött tejet nem kell felforralni. Ha a piaci "bocitejet" nem forralod fel, akkor nagyon vacak lesz az íze a kefirnek, mivel abban élnek különféle baktériumok, amik maguk is erjesztik a tejet, és a kétféle erjedés végeredménye nem lesz nagyon jó.