Keresés

Részletes keresés

i perseguitati_ Creative Commons License 2015.08.25 0 0 4882

Ha  elérik a 7.58-as cadornai Malpensa expresszt, onnantól már metró is jó lehet, mert az sem több ( le és felmászással együtt is) mint 20 perc.

Itt a 7.40-es lesszállással a 7.58-as vonat indulás a kritikus pont.

Szeptember 12.-én mi is készülünk egy majd 3 napos milánói kiruccanásra (derbi, expó), és én még  azon is vacillálok (szombat reggel sehova nem kell sietnünk) hogy a 8.28-as vagy a 8.53-mas Malpensa Expresszre foglaljak jegyeket (szeretném oda-vissza megvenni mert úgy árban jobb).

Előzmény: 'szti (4881)
'szti Creative Commons License 2015.08.25 0 0 4881

https://www.lefrecce.it/B2CWeb/search.do?parameter=searchOutputViewer&cFID=HXc0MTRMqHRT

8:42-kor van egy vonat cadornaról a centralera, ezzel elvileg el kell érjétek a 9:05-öst. jó esetben közeli vágányra megy. ez is egy lehetőség, de persze késhet is, szóval...  :-)

Előzmény: JOSBOMO (4878)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.25 0 0 4880

Arról nem is beszélve, hogy Malpensán buszos kiszállítás van a gépből, ami nem arról híres, hogy gyors lenne. Úgyhogy iparkodni kell majd.

Előzmény: i perseguitati_ (4879)
i perseguitati_ Creative Commons License 2015.08.25 0 0 4879

Igen, ez működhet.  De azt vedd figyelembe, hogy a repülőtől nem 5 perc a vasútállomás, hanem optimális esetben min. 10, de inkább 15 perc kell onnan, hogy megállt a gép. Magyarul ha pontos, vagy néhány perccel előbb ér be  wizz, megoldható, de  max 5 perc késés felett, már ez is erősen necces lehet.

Amit még javasolni tudok, hogy itt: http://www.milanocentrale.it/it/map  és itt http://www.milanocentrale.it/it/rfi/  nézzétek meg a Centrale vágánybeosztását, és hogy honnan indul a vonatotok, hogy ne kelljen bámészkodni és keresgélni, hanem céltudatosan tudjatok sietni, mert attól tartok még a legoptimálisabb esetben is, szükség lesz a sietségre.

Hogy melyik vágányról indul a vonatotok, az csak 1-2 órával előtte derül ki, de ezért javaslom hogy mindenképpen aktiváljatok valamilyen roaming szolgáltatást (tudom k*rva drága és szemét lehúzás..) mert baromira hasznos tud lenni, jelen esetben például amíg metróztok meg tudjátok nézni hányas vágányhoz kell rohanni.

Előzmény: JOSBOMO (4878)
JOSBOMO Creative Commons License 2015.08.25 0 0 4878

Még talán ez lenne a legjobb ha Cadornaba mennék a 7 58 Malpensával és onnan metroval át a Centraléba.

Szerintetek?Igy kizárhatnám a dugót vagy a busz késést.

Előzmény: Törölt nick (4877)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.25 0 0 4877

Igen.

És beteheted még a mérlegbe, hogy a Vonat ( ez legalábbis) másodpercre pontosan közlekedik. Buszt veszélyesnek érzem.

Előzmény: JOSBOMO (4875)
'szti Creative Commons License 2015.08.25 0 0 4876

igen, lent van a vonat, jól jelzik, könnyen meg lehet találni

a centrale a bonyolultabb

szerintem :-)

Előzmény: JOSBOMO (4875)
JOSBOMO Creative Commons License 2015.08.25 0 0 4875

A wizzair a T1 terminálba érkezik és ha jól látom a Malpensa express is onnan indul. És ahogy visszaolvastam a Express egy szinten lejjebb van. Jól értelmeztem?

'szti Creative Commons License 2015.08.24 0 0 4874

sajnos nem tudok segíteni, annyi maradt meg bennem a pályaudvarról, hogy jó nagy

Előzmény: JOSBOMO (4873)
JOSBOMO Creative Commons License 2015.08.24 0 0 4873

A jegyem meg van Milano-Desenzano del Garda távon Frecciabiancára megkérdeztem nem kell érvényesíteni csak ki kell nyomtatni amit küldtem emailen és az a jegy.

Az hogy honnan indul nem tudom, de voltam már a Centraléba és tudom hogy elég nagy. Ha tudsz segíteni hogy merre találom azt megköszönném.

'szti Creative Commons License 2015.08.24 0 0 4872

centraleról 9:05-kor indul a vonatod?  tudod honnan indul? van rá jegyed, vagy át kell még venni és érvényesíteni, esetleg jegyet kell venned?

ismered a pályaudvart? nem egy nyugati...  jó nagy, többszintes

Előzmény: JOSBOMO (4870)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.24 0 0 4871

ez tényleg tiszta sor pedig. ha a vonattal nem érsz oda, akkor a reptéren az első induló buszra felszállsz, és bizakodsz, h nem kerül dugóba. vagy bé verzió, taxi. más nincs.

Előzmény: JOSBOMO (4870)
JOSBOMO Creative Commons License 2015.08.24 0 0 4870

Egyszer már ráfordultunk a problémámra, de továbbra se tudom mi lenne a legjobb. Már  annyit eldöntöttem hogy shuttle busz lesz mert a Malpense Express ahogy látszik nem tud működni, mert a 7 43 ast necces elérni, ha 7 40 kor száll le a Wizzair, a következő meg már késő nekem.

Szóval, a Shutte buszokra van több társaság is, gondolom felesleges előre megvenni a jegyet mert amelyik korábban indul az lesz nekem a legjobb. Itt van aTerravision ez a 7 55 ös indulás mennyire pontos? Mi a véleményetek, melyik megoldással lenne legtöbb esélyem , kiérnem 9 05 re a Centrale vasút állomásra.?

Pearl17 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 4869

Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat, segítségemre lesznek. Én meg mint "friss hús" a placcon igyekszem jól megtervezni azt a napocskát :-)

Előzmény: Törölt nick (4867)
Pearl17 Creative Commons License 2015.08.23 0 0 4868

Köszönöm a segítséget, különösen a linkeket, amiket nem kell külön bogarásznom.

A vonat / busz sztoriba tényleg jól belekeveredtem :-)

Előzmény: geodo1 (4866)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.19 0 0 4867

Elsőbálozóként javasolnám a MalpensaExpress-t Cadornaig. Netene lővételben olcsóbb a jegy, A4 kinyomtatva. Én is így voltam. Utólag belegondolva nem vagyok benne biztos, hogy nem-e kellett volna kiváltanom jegyet a pultnál, de akkor senki nem mondta. Odafelé vasutas ember simán felterelt a vonatra, vissza pedig szintén vasutas nyitotta (mert ugye mágnescsíkosom nincs) a külön kaput gombbal és még a kalauz is jött nézte az A4-et és boldogan továbbállt.

Van egy jó kis olcsó bolt az állomással szemben az út túloldalán. Enni, inni az egész városban nagyon drága. Pl. sokkal drágább, mint Velence. Egyszerűen keresve sem találni más árfekvést csak drágát. 4-5€ egy falatnyi szendvics.

Dómtéren MC, Cadornán BK. Egynaposokon mi ezeket szoktuk használni szusszanós pisilős helyeknek.

Járj be mindent guglitérképpel, nagyon sokat tud segíteni. Chromeban tegyél csillagokat a tervezett helyekre azt okostelefonon akár OFFline is fogod látni a helyszínen és oda tudod magad navigálni. 

Milano nem kicsi és elég érdektelen a főbb dolgokon kívül, ajánlom a metrót, mert fárasztó lesz a nap.

Utolsó vacsorához feltétlen kell előre venni jegyet időponttal. Ha visszakeresel akkor leírták már, hogy melyik napokon valószínű, hogy töltenek vissza időpontokat. Ha megnézed a foglalást, majd látod, hogy miért érdekes ez.

Előzmény: Pearl17 (4865)
geodo1 Creative Commons License 2015.08.19 0 0 4866

1. a malpensa express nem busz, hanem vonat. választhatod ezt is, és vannak transzferbuszok, amikkel szintén be tudsz jutni a városba. persze, h egyszerűbb retúrt venni, és megveheted ott is, online is, ahogy akarod. 14-18 eur között a retúr, függően, h melyik céget, illetve, h buszt/vonatot választasz-e.

pl. busz:

http://www.terravision.eu/airport_transfer/busmalpensa-airport-milan/

a vonat oldala:

http://www.malpensaexpress.it/

2. igen, kb. akkorra érj vissza a reptérre. menetrend lásd linkek.

3. szerintem ezt neked kéne eldöntened: te tudod, mennyire bírsz sétálni, mennyire szereted kipróbálni a helyi közlekedést, és mi az, amit meg akarsz nézni. gyűjtsd össze amik érdekelnek, nézd meg google mapson, h hol vannak és hová esnek egymástól, és akkor már könnyen testre szabott választ kapsz erre a kérdésre.

4. pl. autogrill, a dóm mellett, illetve mögött is van, pár utcányira egy másik.

5. bemehetsz a vendéglátó helyekre, igen.

+1. azt írod, h sokat olvastál erről, de a kérdéseid alapján azért annyira sokat talán mégsem. :) ezért javaslom, olvasgass vissza ebben a topikban. oké, tudom, sok; de leegyszerűsítheted, ha célirányosan használod a keresőt is itt balra. mert egyébként a kérdéseidre is nagyon-nagyon sokszor megvolt már itt a válasz... de nem csak ezért, hanem azért is, mert rengeteg egyéb tipphez is hozzájuthatsz így, olyasmikre, amikre esetleg nem is gondoltál, h fontos lehet, hogy érdemes lehet, stb.

Előzmény: Pearl17 (4865)
Pearl17 Creative Commons License 2015.08.19 0 0 4865

Sziasztok!

Kis segitséget szeretnék kérni Milano ügyben...most leszek elsőbálozó egynapos. Olvasgattam sokmindent, de már azt sem tudom hol áll a fejem:-)

1. MXP-ről ha jól értem Malpensa Express nevű transfer busszal érdemes bemenni a városba? A jegyet a buszon tudom megvenni? Egyszerűbb rögtön oda vissza megvenni? Ár? Merre induljak a buszhoz, ki van táblázva?

2. Kb. hány órás busszal kell visszaindulni este, a 22:15-ös géphez? 20- 20:30-ra azért ki kell érni, nem? 

3. Érdemes-e megvenni az egynapos bérletet a tömegközlekedésre? Valaki azt írta, hogy minden olyan közel van egymáshoz, hogy gyalog is bejárható.

4. Hol lehet normális áron innivalót beszerezni? Mondjuk ahol letesz a reptéri busz ott valahol? Egy palack ásványvízre gondolok, hogy ne kelljen óránként bemenni vhová venni egy üdcsit. 

Mit érdemes enni, és hol - gyorsan, olcsón? Mert az egy napba nem fér bele, hogy másfél órát üldögéljünk egy kajáldában, miközben nézelődhetnénk.

5. Lehet, hogy profánnak tűnő kérdés, de hát muszáj olykor "kimenni"...hol lehet nyilvános WC-ket találni? Vagy a kajáldákba be lehet menni WC-re? Jobban ellátott ilyen téren ez a város, mert Bp-en akár össze is csinálhatod magad mire találsz egy WC-t. :-(

Köszi előre is!

Bármilyen hasznos infót szívesen fogadok, amire nem s gondoltam olyat is.

JOSBOMO Creative Commons License 2015.08.12 0 0 4864

Bocs nyilván azt akartam írni, hogy ha lekésném....

JOSBOMO Creative Commons License 2015.08.11 -1 0 4863

Azt szeretném kérdezni, hogy a Trenitalian Milano Centrale- Desenzano del Garda útvonalon vennék a Frecciabiancára előre jegyet, de az a vonatot amire veszem lekésőbb. Érvényes a következő indulóra?

BorsónéVica Creative Commons License 2015.08.05 0 0 4862

Nem tudom mikor mentek, de esőmentes  jó időt kívánok Nektek:)

Előzmény: Törölt nick (4861)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.05 0 0 4861

Igen MXPről kocsi és Gatticon találtam olcsó szállást, mert 5-en megyünk végül.

Előzmény: BorsónéVica (4860)
BorsónéVica Creative Commons License 2015.08.05 0 0 4860

Kell a 2 nap, miért pont Gattico? Autoval mentek?

Előzmény: Törölt nick (4858)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.05 0 0 4859

Úgy az igazi :)

Előzmény: Törölt nick (4858)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.05 0 0 4858

Nagyon. :) 2napos. :) Szállás Gatticoban.

Előzmény: BorsónéVica (4857)
BorsónéVica Creative Commons License 2015.08.04 0 0 4857

Neked is megjött a kedved, egynapos?

Előzmény: Törölt nick (4855)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.03 0 0 4856

Ugyanúgy hajóval, de olyan jegyet kaptunk, amivel visszafelé már nem szállhatunk le, csak odafelé. Így volt olcsóbb.

5-s árkategória vonatkozik Stresából Isola Madréra. 

És persze vissza is, csak az ár attól függ, hogy köztes megállókkal veszed, vagy megálló nélkül.

Előzmény: Törölt nick (4853)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.03 0 0 4855

És előjött még egy fontos kérdésem.

Isola Madre szigeten a kert is fizetős, vagy csak a Palazzo?

Előzmény: Törölt nick (4854)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.03 0 0 4854

Elnézést Tu=Ti

Előzmény: Törölt nick (4853)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.03 0 0 4853

Jajj, egy kicsit elvesztem ebben a menetrend és jegyár rengetegben. Kérlek segítsetek.

Melyik szám és melyik blokkban vonatkozik rám, ha Stresaból szeretnék Isola Bellara, onnan Isola Superiorra, majs Isola Madrera menni? Viszont onnan vissza is szeretnék menni Stresaba?

A Tu utatoknál sem értem pontosan, hogy Bavenoból vissza Stresaba mivel mentetek.

Előzmény: Törölt nick (4797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!