Keresés

Részletes keresés

Deep Down Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4164

Ahha, akkor ez abban a részben volt, amit nem volt türelmem visszaolvasni, mert csak lapoztam, lapoztam, de nem sok olvasásra érdemes hozzászólás született.

Mindenesetre most többet megtudtam, mint a legutóbbi alkalommal, amikor "felvirágzott" a topik. Köszi!

Előzmény: Törölt nick (4163)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4162

Naná, hogy nem. :)

1. Azon KÍVÜL?? Eddig miért nem mondta senki a villanypásztort?? Hát ez tök jó, a kerítés tetejére kell rakni egyet, aztán kész! Se ki, se be. Ez tetszik!

2. Teljesen az adott személytől függ. Persze vannak teljesen reménytelen emberek, reményetelen helyzetek.

3. Hááát, azért ezt megelőzte a diplomácia... valahogy nem hiszem, hogy idáig eljutnánk. Igazából nem tudok mit mondani, mivel se gyerekem, se macskám, se vad szomszédom nincsen, ennyire nem tudom beleélni magam... a gyerekéért valószínűleg sok mindent megtesz az ember, amit amúgy nem tenne...

De azért a hülye szomszédnak is igaza van ám, mert végülis az meg az ő tulajdona, amin a te tulajdonod flangál, ami birtokháborítás a részéről, nemde? Asszem villanypásztort telepítenék. :)

Egyébként tök vicces, hogy hol ezen, hol azon az oldalon állok. Tanulságos. ;)

+1 Megviseli, igen. Megsiratja, meggyászolja, sokáig hiányzik neki. De nem őrül bele.

Előzmény: Törölt nick (4152)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4159
Oh - akkor ezek szeretint en nagyon videken elek, hala az egnek!!! :))
Előzmény: Deep Down (4157)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4158
A pesti csalad. . .ha ki akar koltozni "videkre", nem fogja egy figyelmeztetes visszatartani oket. Aztan amikor mar ott vannak, akkor jon a panaszkodasok aradata.

OK. Nem minden "pesti" csalad ilyen, de elofordul.
Előzmény: Törölt nick (4153)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4157
Ahol kevés az ember, és azok sem akadnak ki a macskáktól! ;)
Előzmény: ZsuR (4151)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4156

1. Nem tudom, nem kérdeztem meg sajnos. :( Ha megtudom, szólok.

2. Nem ismered a diplomáciámat. :P

3. Próbáltál már macskát elajándékozni? Én nem, de épp egy hete vittek el egyet egy általam ismert helyről. Pedig nem is akartak megszabadulni tőle, de odaadták. (Nem házikedvenc volt mondjuk.) Ismerősök kérdése is. Sok mindent meg lehet oldani, ha az ember nem úgy áll neki, hogy ez úgyis lehetetlen.

+1 Mintha írtam volna, hogy elajándékozom, nem elaltatom.

+2 Tulajdonképpen azt tettem.

Előzmény: Dogfüggő (4150)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4155
Nocsak! : )
Ez tulajdonképp jó hír, még ha csak elvben is..
Előzmény: Törölt nick (4153)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4154
Igaz. Sot. . .minden gyereket gazdagit ha van korulotte allat, termeszet.
Előzmény: Törölt nick (4152)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4151
Videkre. . .hat ott nincsenek kertes hazak? Mi a "videk" definiciod"?
Előzmény: Deep Down (4148)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4150
1. Melyik fajta az? (Ezt a barátnőm miatt kérdem.)
2. Diplomáciával nem mész majd sokra, mert a hisztis pesti család szerint "oldd meg Te a dolgot, hiszen Te vagy a gazdája". Ők ugyan nem fognak slagot a más macskája miatt..
3. Felnőtt házimacskát Mo-on ma szinte lehetetlen elajándékozni, mert senkinek sem kell.

+1: szerintem az a gyerek nem ideggyenge, aki érdekes tüneteket produkál, ha a szülei szándékosan elpusztíttatják a kedvenc állatát.

+2: akkor a helyzetet képzeld el valaki mással.
Előzmény: Deep Down (4148)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4149

Igazából nem tudom, annyit tudok, amit itt olvastam, meg pár ismerőstől hallottam, én személyesen még sosem akartam macskát elüldözni. Macskabiztos kerítésről sem hallottam, de hát csak lehetne valahogy kivitelezni, nem? Ha valami spéci, befele hajló, sima teteje lenne? Fel kéne találni, aztán szabadalmaztatni... mondjuk nem lenne nagy piaca, azok vennék csak meg, akiknek nyírták már ki macskáját...

"Ha kárt okozna a szomszédban persze fizetném."

Nocsak, nocsak, nem sok macskatartótól hallani ilyet! :-o

Előzmény: Opamacska (4144)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4148

Az általad felsoroltak nem lehetőségek. Fák maradnak, macska nem megy a házba, de nem is altatódik el.

1. Többektől hallottam működő macskariasztóról, úgyhogy ajándékozok nekik egy olyat.

2. Diplomáciával sok mindent el lehet érni.

3. Elajándékozom a macskát, lehetőleg vidékre.

+1 Gyermekeim emiatt nem lesznek idegbetegek, mert nem lesznek ennyire ideggyengék. És amikor a kedvenc kutyust elüti az autó? Stb? Van ilyen, ez az élettel jár.

+2 Úgysem lesz macskám, kutyám előbb, az tuti. :) A gyerek se biztos még...

Előzmény: Dogfüggő (4147)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4147
Épp most próbálja visszavinni egy barátnőm a 18 000 Ft-os macskariasztóját a boltba, mert első nap kiderült, hogy semmit sem ér.
(Ő a saját macskáit akarja a tavától elriasztani.)

Egyébként tegyük fel, hogy szép, nagy kerted van, sok gyönyörű ősfával.
Minden szomszéddal egyeztetve beszerzel egy macskát. Oltatod, ivartalaníttatod, a gyerekeid kedvence lesz, stb. Gond nélkül telnek az évek, mígnem az egyik szomszédod eladja a házát egy Pestről beköltöző családnak, amelyik hangos hisztibe kezd, mikor a macskád áthalad a kertjén.
Lehetőségek:
a: kivágod az ősfáidat (mert azokon a macska bármikor átjut), helyettük hiper-szuper macskabiztos kerítést építtetsz egy nagyobb összegű kölcsönből
(elvben persze a kivágott fák helyett köteles vagy újakat ültetni, tehát ez sem hosszú távra szól)
b: az évek óta szabadon élő macskát bezárod a lakásba, ettől kezdve a ki-be járás, szellőztetés szinte lehetetlenné válik, a macska is szenved, meg Ti is hamarosan megőszültök
c: a macskát elaltattatod az állatorvossal, a gyerekeidet attól kezdve pszichológushoz hordod
Előzmény: Deep Down (4142)
Dogfüggő Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4146
Pl. galambdúcban is tarthatja..
Előzmény: Deep Down (4135)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4145
Nem hiszem, hogy ismered a Szoknyast. O szelektive allatbarat - egyiket szereti, masikat gyuloli. . .

Orulok a befogadott cicaidnak - nekem csak 6 lelencem van, es ezt is csak azert mertem megtenni, mert ketto oregecske nem nagyon zavar vizet - az egyik onkentesen el a hazban, nyitott ajton sem megy ki mar - 16 eves. . .

Persze mind ivartalanitott, mint minden cicam akik voltak. . .

A madaraim meg. Hat ok vendegek a kertben, es en jo hazigazda modjara teszek ki nekik hazakat - amit aztan el is foglalnak, koltenek benne. No meg csemeget is kapnak, meg friss vizet. Halasak erte!

Azt hiszem az egyik fajta allat szeretete nem zarhatja ki a masiket - egyutt kellene leteznie.
Előzmény: Opamacska (4143)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4144
Nem tudom milyen macskariasztóra gondolsz? Az ugyneveezett "távoltartó" gélt stb. kipróbáltam...szerintem nem hatékony igazán. Az elektromos nyakörv nagyon drága még itthon. Mást én még nem hallottam,láttam...te tudsz? Bár mint írtam szerencsére nincs ilyen gondom...nálunk mindenki elfogadja hogy a macska csavargós állat. Ha kárt okozna a szomszédban persze fizetném. De nem okoz--legalábbis még nem panaszkodott senki, pedig beszélő viszonyban vagyunk. Van viszont aki nem szereti annyira: elsiccegi, és egy idő után tényleg nem megy oda. Csak azért mert nem szereti. Ezt is megbeszéltük.(a szomszéddal)
Macskabiztos kerítést még nem láttam! A háztetőre is felmennek!
A vadon élő és háziállatok összehasonlitása tényleg csúsztatás kicsit. De az is hogy a kerten "áthaladó" macska bármilyen gondot okozna egy szőrallergiásnak. (van a családban szőrallergiás és semmi gondja nincs a kertben előforduló macsokkal)
Szóval sokan sokfélék vagyunk. Ilyen az élet.
Arról szól, hogy vannak dolgok, amiket egyedül nem lehet megoldani..........
Sokan megint nem fognak szeretni : )
Előzmény: Deep Down (4142)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4143
Nem tudom elképzelni, hogy "Szoknya" barátunk aki amugy szereti az állatokat és elméleti síkon is igen tájékozott puskát ragadjon.
Lelkem rajta: lehet hogy "bájosan" naiv vagyok. Ez van.
Előzmény: ZsuR (4132)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4142

Én kötekszem? Hát, lehet, hogy a barom hasonlatok kissé felszítják a kedélyemet. A házimacskát ne hasonlítsuk már a vadon élő madarakhoz szerintem. Hasonlítsuk talán a kalitkában tartott papagájhoz, kanárihoz inkább, esetleg a tyúkokhoz, elvégre háziállat, vagy mi. Vagy akkor már az oroszlánhoz, azzal legalább rokonok. Ehh.

De ha elmagyarázod, hogy mi köze a szomszédban fészkelő és hozzád átrepülő rigónak (ami nyilván nem a szomszéd tulajdona, és nem is ő vette rá a nála való fészkelésre) a macskádhoz, ami a TE tulajdonod, tehát TE felelsz érte, szívesen veszem.

Nem rég írtam, hogy valószínűleg megpróbálnék macskabiztos kerítést alkotni, vagy macskariasztóval benttartani a jószágokat (nem tudom, ez lehetséges-e valahogy). Vagy ha nagyon nem megy, akkor ajándékoznék a berzenkedő szomszéd(ok)nak egy macskariasztót (ez eddig mintha egy macskásban sem merült volna fel... elnézést, ha nem voltam elég figyelmes.) Aztán ha ez sem elég, akkor ne legyen macska, vagy bent legyen a házban (amire én nem vagyok hajlandó, tehát marad a nincs macska megoldás.) Nagy a valószínűsége, hogy megfelelő körülmények (kellően nagy kert, rendes szomszédok) hiányában nekem nem lesz macskám.

Hazai viszonyok között mondjuk szerintem a macskariasztó lehet a legjobb (mármint a kinttartásra, annak aki nem akar macskát a kertjében), mert hát nem csak a szomszédnak lehet macskája, hanem messzebbről is jöhetnek, meg kóbor állatok is vannak.

Előzmény: Opamacska (4138)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4141
Tudod?: Nem tudom elképzelni, hogy "Szoknya" barátunk aki szereti az állatokat, és elméleti síkon igen tájékozott is puskát ragadjon!
Lelkem rajta---lehet hogy "bájosan" naiv vagyok.
Előzmény: ZsuR (4132)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4140
A görcsölést az okozza, hogy sokak hozzáállása igy hangzik: oldja meg a macskatartó, hogy ne jöjjön át a macska, vagy szerezzen be hetente újat.
A spéci magyar hozzáállás: oldja meg más, miért pont én.
Némelyeknek fárasztó ám felemelni a slagot, a puska sokkal könnyebb!
Előzmény: Deep Down (4126)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4139
Mindkettő beválik. Kivéve, ha speciális buvármacskák laknak felétek ; )
A slag annyival jobb, hogy az öntöző hatókörét ki tudja kerülni, a célzott vizsugár viszont váratlan és biztos talál.
Előzmény: Deep Down (4120)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4138
A baj az hogy kötekszel, szítod az amúgy is meglévő "tüzet". Maradj nyugodtan, csak ne uszíts! Mellesleg ha megtaláltad a módját a macskák kertben tartásának: örömmel fogadom a módszert!
Előzmény: Deep Down (4115)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4136
Én naponta látom mind a 13 terápiás célu macskámat. Itt fekszenek (kedvük szerint) a teraszon a fűben a fotelban stb.! Olyan még nem volt hogy napokig nem láttam valamelyiket! Pedig kutyát is tartok terápia kiegészitő célzattal ; )!
Házőrzőnek nem nevezhetem, mert macska nagyságú tacsi keverék + nagyobb részt a lakásban van : ) Mellesleg nem terápiás célzattal vannak ha emlékszel, hanem a kóbor állomány csökkentése céljából! Befogadott, azóta ivartalanitott macskák!
Előzmény: Törölt nick (4096)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4135
Te, ne haragudj, de én nem értem! Akinek madara van, az bizony kalitkában tartja! Különben elrepül...
Előzmény: Opamacska (4134)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4134
Nos ezzel a hozzászólásoddal nem tudok egyetérteni! Ez van. Nagyjából olyan, mintha én azt írnám (mint pl te szomszédod): Én imádom a macskákat, de utálom a madarakat. Ezért ha tőled átrepül egy madárka azt lelövöm. Ha ez nem tetszik: oldd meg hogy ne repüljön át, vagy hetente legyen új madarad. Gondolom ez a hozzáállás a madármentéssel nem egyeztethető össze. És idézve valakit innen: miért jobb a madár mint a macska (vagy bármi más)? Remélem érted, és nem félreérted!
Előzmény: Törölt nick (4078)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4133
Szerintem azért nem hiszel ezekben, mert úgy gondolod a macska egy buta állat.
A macska okos és jól tanitható, csak makacs és öntörvényű, ezért nem mindig hajlandó a tanultakat alkalmazni. (mint az autós, aki tudja hogy lakott területen 50, mégis 70-nel megy mert neki úgy jó) Azt viszont piszkosul megjegyzik, mi a rossz nekik!
Nem kell 24 órás őrszolgálat. Ha kinn vagy tartsd kezed ügyében a slagot, és locsold meg az arra grasszáló ciccet. Ezt 2-3X megteszed: rájön hogy nem véletlen volt, és el fog kerülni. Ha nagy a kert lehet hogy átjár rajta még, de olyan távoli ponton osonva, hogy nem fogod látni. Amiről meg nem tudsz az nem fáj (kicsit sarkitva) : )
Ha nem hiszed-járj utána, próbáld ki. Ez bizonyithatja pl. jóindulatodat is ; )
Már persze ha úgy gondolod hogy ez fontos.....
Előzmény: Törölt nick (4073)
ZsuR Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4132
Felreertettel - tetszik a gondolkodasod, masoknak is ajanlom. . .ha tennek nem lenne szkseg erre a topikra.

En is abban remenykedem, hogy amit itt latunk az egy elegge extrem peldaja az emberek viselkedesenek, es valojaban nem ez a helyzet. . .hiszek az emberben :)).

Voltak es lesznek szomszed vitak - hol a macska miatt, hol az orgona arnyeka miatt. . .de nem mindenki viszi puska csoig a megoldast. . .

Nem vagyok hive az egyenlosdinek - mindenki egy minta alapjan elje az eletet - de alapokban meg kellene tudni egyezni: tisztelet a masik irant, es akkro kevesebb lenne a gond.

Hja. . .ha az ilyen konnyu lenne.

Orlok, hogy irtal a topikba, koszonom!
Előzmény: Opamacska (4131)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4131
Nem tudom mennyi az iQ-m, de nem egészen értelek. Most "kötekszel" velem, vagy úgy gondolod az akövetendő ahogy én élek? Tényleg nem értem bocs.
Vegyük a jobbik esetet: a környezetemben mindenki hasonlóan él. Mindamellet mindenki a saját elveit követi...azokat pedig csak hosszas "aknamunkával" (vagy ugysem) lehet megváltoztatni. A többség szerintem fele annyira sem elvakult, mint ahogy itt kiéleződik. Legalábbis a hírekben ritkán hallani, hogy X.Y. miközben macskára vadászott véletlen lelőtte szomszédját. Vagy nem vadásznak, vagy nagyon jól céloznak ; )! A többség szerintem tenne, de vagy nem tudja mit kéne, vagy lusta. Én még mindig optimistán nézem a dolgokat, bízom az emberekben. Különben nem lennék itt ; ).
Bár időnként elkeserít némely dolog....bocs ez megint nem ide tartozik!
Előzmény: ZsuR (4067)
Opamacska Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4130
A róka kiirtására még nem történt kísérlet! A távoltartással próbálkozunk ; ) !
Nem tartom magam bölcsnek---csak próbálok élni és élni hagyni-az ésszerűség határain belül. Márha ésszerű a 12-13 macska tartása (többen megkérdőjelezték).
Viszont időnként az enyémek is csavarognak- nem tudok ellene tenni. Ők is átmásznak a kerítésen.....Szerencsére nem bántja őket senki. Ahogy én se bántom a szomszéd tyúkját ha esetleg átrepül. Bár ha róka koma igy folytatja nem marad ami átrepüljön.
Ezért nem értem azokat, akik a macsok távoltartására a puskát látják egyedüli megoldásnak. Pedig a slagot tényleg hamar megtanulják. Persze tudom kényelmetlen + miért pont én stb....Azért mert hazavárják esetleg azt is, bár csak egy macska.
Előzmény: atomgond (4059)
Deep Down Creative Commons License 2008.05.06 0 0 4129

Jól van na, ott a pont. :D

Szóval este locsolás - vizes a fű - macska nem jön.

Előzmény: Dogfüggő (4128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!