Lisszabon, január 28., 7.25 A pszichológus
szerint néhányan könnyen kezelik az ilyen szituációkat.
Telmo Batista, a lisszaboni egyetem pszichológus-professzora szerint Fehér Miklós halálának az egyik oka lehet a Benficánál alkalmazott munkamódszer.
- Egy ennyire reflektorfényben lévő csapatnál hihetetlen stressz nehezedik a játékosokra, és ha ennek legyőzéséhez nem kapnak elég segítséget, bármi előfordulhat - mondta a professzor. - A profiknál átélt stressz semmiben nem különbözik a hétköznapi emberek által átélt stressznél, igaz azonban, hogy az ebből eredő reakciók mások lehetnek. Mindenki úgy él meg egy helyzetet, ahogyan az a személyiségéből fakad. Egy ilyen drámát néhányan ösztönösen késleltetni tudnak, mások nem. Miki átigazolási hercehurcája, és az a tény, hogy végre pályára léphetett, a bizonyítása vágy, a gólpassza feletti öröm kiválthatott egy ilyen végzetes stresszhatást.
Real Madrid's Portuguese coach Carlos Queiroz, seen here in 2003, said he was deeply saddened by the death at the weekend during a top-flight match of Benfica's Hungarian star Miklos Feher.
érdekes, mert nekem is eszembe jutott ez
ez a hatásvadász-retus
remélem eddig nem süllyedünk
persze egy dolog jó ebben is: innen csak felfelé vezet az út... :/
a portugálok hozzáállása azért szimpatikus, ert úgy kezelik Mikit, mint EMBER, nem mint hír
talán azért, mert EMBER
A www.peticio.hu oldalon lehet tiltakozni a blikk es a mai nap cimlapja ellen. Mar tobb mint 1500 ember kifejezte nemteszeset es mar 500 tiltakozas sem kell! Tovabba itt lehet kifejezni az igenyt, hogy Miki tiszteletere bucsumeccset rendezzen az MLSZ, vagy hogy iden a valogatott mezen legyen egy jel, ami erre a nagyszeru fiatalemberre emlekeztet.
FEHER MIKI MINDOROKKE!!!
Nem láttam a blikkes fotót, de vasárnap éjszaka egy darabig olyan kép volt az ns online-on, amin az oldalán fekszik Miki nyitott szemmel. A felháborodott beírások után levették még éjjel.
csak azt tudom mondani, hogy terjesszétek ezt a peticio.hu-t, nehogy lelankodjon a dolog, ezt nem lehet büntetlenül megtenni...
Ha más nem, a család mellett kiállni, és ha lehet rábeszélni őket az ügy jogi utra való terelésére, mert azt hiszem, nekik van kompetenciájuk.
Addig is gyüljenek az aláirások! Figyeljétek meg, holnap lesznek Benfica szurkolók Győrben a temetésen. Fejemet teszem rá.
Há ők képesek ezrével az esőben a ravatlhoz menni, és ezer kilómétereket utazni, akkor talán mi is tudunk 2 percet szánni a petició aláirására...
Hajrá!!!
Remélem, senkit nem irritál, még ha nem is passzol minden sora:
Kosztolányi Dezső: Halotti beszéd
Látjátok feleim, egyszerre meghalt
és itt hagyott minket magunkra. Megcsalt.
Ismertük őt. Nem volt nagy és kiváló,
csak szív, a mi szívünkhöz közel álló.
De nincs már.
Akár a föld.
Jaj, összedőlt
a kincstár.
Okuljatok mindannyian e példán.
Ilyen az ember. Egyedüli példány.
Nem élt belőle több és most sem él,
s mint fán se nő egyforma két levél,
a nagy időn se lesz hozzá hasonló.
Nézzétek e főt, ez összeomló,
kedves szemet. Nézzétek, itt e kéz,
mely a kimondhatatlan ködbe vész
kővé meredve,
mint egy ereklye,
s rá ékírással van karcolva ritka,
egyetlen életének ősi titka.
Akárki is volt ő, de fény, de hő volt.
Mindenki tudta és hirdette: ő volt.
Ahogy szerette ezt vagy azt az ételt,
s szólt ajka, melyet mostan lepecsételt
a csönd, s ahogy zengett fülünkbe hangja,
mint vízbe süllyedt templomok harangja
a mélybe' lenn, s ahogy azt mondta nemrég:
"Édes fiacskám, egy kis sajtot ennék",
vagy bort ivott és boldogan meredt a
kezében égő, olcsó cigaretta
füstjére, és futott, telefonált
és szőtte álmát, mint színes fonált:
homlokán feltündökölt a jegy,
hogy milliók közt az egyetlenegy.
Keresheted őt, nem leled, hiába,
se itt, se Fokföldön, se Ázsiába',
a múltba sem és a gazdag jövőben
akárki megszülethet már, csak ő nem.
Többé soha
nem gyúl ki halvány-furcsa mosolya.
Szegény a forgandó, tündér szerencse,
hogy e csodát újólag megteremtse.
Édes barátaim, olyan ez éppen
mint az az ember ottan a mesében.
Az élet egyszer csak őrája gondolt
mi meg mesélni kezdtünk róla: "Hol volt. . . ",
majd rázuhant a mázsás, szörny? mennybolt,
s mi ezt meséljük róla sírva: "Nem volt. . ."
Úgy fekszik ő, ki küzdve tört a jobbra,
mint önmagának dermedt-néma szobra.
Nem kelti föl se könny, se szó, se vegyszer.
Hol volt, hol nem volt a világon egyszer.
Valószínűleg a sok szempontból hasonló történelmi múlt (pompa után sok szenvedés, iszlám elleni harc, Habsburg elnyomás, /katonai/ diktatúra, stb... Sebestyén király pl. még jelentős összegekkel is támogatta a Magyar Királyságot a török elleni harcban, majdnem rá is ment a saját államgazdasága! :) ).
Amúgy ha valakit elkezdett most érdekelni Portugália, annak ajánlom a David Birmingham féle Portugália története című könyvet, én ebből tanultam az egyetemen előző félévben, és ennek köszönhetően kedveltem meg Portugáliát, nagyon jó könyv!
A "durva" szó számomra ezesetben majdnem a megható szó szinonímája ,de a rám kivetett hatása többszöröse a meghatottságnak.Remélem érted amit írni akartam.
Én ugy fogalmaznék hogy nagyon megható volt , ahogy egy MAGYAR embert ápoltak, és vigyáztak rá!! A Portugál emberek szeretete csak úgy sugárzott a tévén keresztül ...
A sajátjukat vesztették el. Mert akit szeretsz, az valamennyire már a sajátod.
Nekem egyébként eddig is a portugálok voltak Európában a kedvenceim (nem mint focicsapat, hanem mint nép). Ráadásul valamiért nagyon bírják a magyarokat (évekkel ezelőtti tapasztalat).
Tegnap Én láttam a műsort de az nb1.hu mára dokumentumfilmet harangozott be. Most megint megnéztem és már kicserélték a hírt múlt időre.
NAgyon durva volt a műsor tegnap este!