Fertődön a kastéllyal szembeni étteremben fantasztikus vadas marha, ami nem volt agyoncukrozva, ma hús omlós, a zsemlegombóc puha. Az egész étel tökéletes.
Járt valaki az érdi "Arany Főnix Grill és Wok" étteremben? Tapasztalatok?
Korábban itt egy kínai étterem működött, Aranyfolyó néven, az első időkben még rendben volt, de utána folyamatosan romlott a színvonal. Gondolom, a vendégsereg is elmaradt, így bezártak. Helyette nyílt a fenti műintézmény, nézegettem az étlapot, hát elég nagy katyvasz (kínai, thai kaja, emellett szusi, ebédmenü, all you can eat ... Kedvező árak, de szinte soha nem látok ott parkoló autót, úgy tűnik, nem sokan látogatják ...
A vendéglő egy régi, kétszintes, de felújított épületben található.
A belső barátságos, a személyzet profi.
Az ételek:
Húsleves szabógallérral: két nagy, sonkával és hússal töltött tésztabatyura öntik rá a kristálytiszt, szűrt marha levest. Közepesnek nevezném, az ebéd leggyengébb eleme.
Kalapos suhajda: tejszínes húsleves, benne krumplis tésztába göngyölt kapros húsgombóc. Bimm-bamm-bumm!! Az első néhány kanál szétrobban a szájban! Nem rajongok a kaporért, de ezt a levest minden héten kirendelném.
Bárány kolbászkák: az elkészítésük tökéletes volt-a kolbászkák kívül ropogósak, belül szaftosak, rózsaszínűek. A fogás gyenge pontja a köretnek adott, kemencében sült krumpli volt és a külön edényképen kihozott mustár is lehetett volna különlegesebb ízesítésű.
Házi derelye snidlinges túróval. Hihetetlenül zamatos fogás. Végre a szósz mennyisége követte a tészta mennyiségét, így az utolsó falathoz is jutott belőle.
Az adagok nem nagyok, egy leves és egy főétel elég volt, de fél óra múlva már bántam, hogy nem kértem desszertet.
Két leves + két főétel + egy ásványvíz + egy házi limonádé borravaló nélkül 7800Ft volt.
Összességében nagyon elégedettek voltunk, biztosan visszamegyünk még néhányszor, pláne így, hogy havonta frissítik az étlapjukat.
Nem tudom, hogy honnan szerzik be a halat, a pisztrángot feltehetően a Szalajka, vagy a Garadna völgyből.
(Mellesleg a Szalajka-völgyben sikerült életem legrosszabb pisztrángját kifogni: a völgy bejáratánál lévő egyik büfében jártam pórul; teljesen száraz, nyamvadt, ízetlen valamit kaptam, mirelitből gyártott sült krumplival körítve. Ráadásul sót a sokadik kérésre sem hoztak ki, bár az sem segített volna sokat a helyzeten. Pfff ...)
koszi szepen a beszamolot. mi az osszel voltunk ketszer is a tiszacsegeiben. ott a pincer elmondasa szerint mar nem tiszai halak kerulnek az asztalra. igy a korabbi olajos es fustolt harcsat sem hoztam mar haza, ahogyan kajanak sem azt ettem. de akkor mit lehet enni? birka kormany.
Kis Anna Halászkert, Miskolc-Tapolca. Régóta a törzshelyünk, és most sem csalódtunk benne. A harcsa halászlé finom, kissé pikáns, de nem csípős, az alaplé sűrűsége valahol a bajai és a szegedi között van. A bográcsos kiszerelés "hátránya", hogy nagy adag, több, mint 2 tányérnyi, és a harcsa mennyisége is ennek megfelelő. Erős zöldpaprika és fűszerpaprika mellékelve azoknak, akik a csípősebbet szeretik. Friss fehér kenyeret adtak hozzá, gondolom, helyben készíthették (húsvét szombatján és vasárnap voltunk ott) .A harcsa szeletek Jean Bart módra az egyik kedvencem, annak ellenére, hogy itt másként készítik, mint ahogyan korábbról ismerem, de nagyon bejött. Tyúkhúsleves csészében : korrekt. Juhtúrós sztrapacska, szintén hibátlan.
A csapat többi tagja is maradéktalanul elégedett volt (nem emlékszem pontosan, hogy mit ettek, mert nagyobb társasággal voltunk). Az ételek mennyisége egy átlagos felnőtt étvágyának megfelelő, senki sem maradt éhes, de nem is ettük magunkat degeszre. A felszolgálás kifogástalan, udvarias, nem tolakodó, a pincér a háttérben maradt, de mindig elérhető volt, amikor kellett.
A honlapjuk nem igazán aktuális, az árak az itt megadottnál valamivel magasabbak:
www.kisanna.hu
Ami meglepett, hogy alig félházzal mentek, holott Miskolc-Tapolca tele volt vendéggel ... vagy nem ismerik a helyet, vagy az árak magasabbak, mint másutt - nem tudom az okát.
Gödöllő, Sziget étterem: Retró étterem a régi 3-as mellett, kockás abrosz, kopottas bútorok, kedves, régi vágású pincérek.
A húslevesük és a csülkös-pacaljuk is példaértékű.
Hollókő: a Világörökségi részen található első vendéglő: hangulatos belső tér, kedvetlen személyzet. Babgulyás gyenge, sztrapacska közepes. Budapesti árak.
Galyatető, Grand Hotel: Tíz éve volt felújítva a hely, lassan ráférne a ráncfelvarrás. Profi személyzet. A reggelijük tényleg 4 csillagos, három tojásétel, jó minőségű virsli, debreceni, bundáskenyér és tejbegríz! Ezen felül persze sajt+felvágott. salátabár szegényes. A vacsoramenü gyenge: öt húsétel, öt köret, főzelék, semmi meglepő/kiugró, vendéglátós középszer.
Galyatető, Turista centrum: most újíthatták fel, nagyon jól néz ki, persze egy turista házhoz képest. A pincérnők viszont...három rendelés felvétele 27 perc. Cserébe itt ettem az elmúlt öt év legjobb sztrapacskáját kis hazánkban.
Mondtam a fizetőpincérnek, hogy ilyen rósejbnit 50 évvel ezelőtt ettem ugyanitt, csak akkor napi 7.60 volt a napi kaja, és akkor is ritkán fordult elő....