Keresés

Részletes keresés

vba Creative Commons License 2016.05.14 0 0 2983

casta diva - sopron

 

a koncepció nagyon jó, a megvalósítás még nincs ott a szeren (kb 1 hónapja nyitottak), de egy próbát mindenképp megér

 

számomra ez az első étterem magyarországon, ahol chinottót is lehet rendelni

barrix Creative Commons License 2016.04.18 0 0 2982

Igen, de általában túl édes szerintem mindenhol. Ez nem. Pont jó volt.

Előzmény: nagypapi51 (2981)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.04.17 0 0 2981

Miért kéne a vadas marhát agyoncukrozni?

A mártásba egy pici karamelizált cukor, amit citromlével tompítunk.

Sem édes, sem savanya.

(sztem)

Előzmény: barrix (2980)
barrix Creative Commons License 2016.04.17 0 0 2980

Fertődön a kastéllyal szembeni étteremben fantasztikus vadas marha, ami nem volt agyoncukrozva, ma hús omlós, a zsemlegombóc puha. Az egész étel tökéletes.

Amerigo61 Creative Commons License 2016.04.06 0 0 2979

Járt valaki az érdi "Arany Főnix Grill és Wok" étteremben? Tapasztalatok? 

Korábban itt egy kínai étterem működött, Aranyfolyó néven, az első időkben még rendben volt, de utána folyamatosan romlott a színvonal. Gondolom, a vendégsereg is elmaradt, így bezártak. Helyette nyílt a fenti műintézmény, nézegettem az étlapot, hát elég nagy katyvasz (kínai, thai kaja, emellett szusi, ebédmenü, all you can eat ... Kedvező árak, de szinte soha nem látok ott parkoló autót, úgy tűnik, nem sokan látogatják ... 

zdobo Creative Commons License 2016.04.04 0 0 2978

Katlan Tóni – Veresegyháza

A vendéglő egy régi, kétszintes, de felújított épületben található.

A belső barátságos, a személyzet profi.

Az ételek:

Húsleves szabógallérral: két nagy, sonkával és hússal töltött tésztabatyura öntik rá a kristálytiszt, szűrt marha levest. Közepesnek nevezném, az ebéd leggyengébb eleme.

Kalapos suhajda: tejszínes húsleves, benne krumplis tésztába göngyölt kapros húsgombóc. Bimm-bamm-bumm!! Az első néhány kanál szétrobban a szájban! Nem rajongok a kaporért, de ezt a levest minden héten kirendelném.

Bárány kolbászkák: az elkészítésük tökéletes volt-a kolbászkák kívül ropogósak, belül szaftosak, rózsaszínűek. A fogás gyenge pontja a köretnek adott, kemencében sült krumpli volt és a külön edényképen kihozott mustár is lehetett volna különlegesebb ízesítésű.

Házi derelye snidlinges túróval. Hihetetlenül zamatos fogás. Végre a szósz mennyisége követte a tészta mennyiségét, így az utolsó falathoz is jutott belőle.

Az adagok nem nagyok, egy leves és egy főétel elég volt, de fél óra múlva már bántam, hogy nem kértem desszertet.

Két leves + két főétel + egy ásványvíz + egy házi limonádé borravaló nélkül 7800Ft volt.

Összességében nagyon elégedettek voltunk, biztosan visszamegyünk még néhányszor, pláne így, hogy havonta frissítik az étlapjukat.

forcello Creative Commons License 2016.04.02 0 0 2977

Katlan Tóniban két éve voltunk párszor, teljesen rendben volt.

Előzmény: zdobo (2975)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.04.02 0 0 2976

A Solier elég réginek számít már, itt is írtunk róla, főleg az 'újragondolt' gödöllői töltött csirke kapcsán. Érdemes betérni.

 

Előzmény: zdobo (2975)
zdobo Creative Commons License 2016.04.01 0 0 2975

Katlan Tóni - Veresegyház.

Solier - Gödöllő

 

valakinek tapasztalata ezekről?

Amerigo61 Creative Commons License 2016.03.31 0 0 2974

Nem tudom, hogy honnan szerzik be a halat, a pisztrángot feltehetően a Szalajka, vagy a Garadna völgyből. 

 

(Mellesleg a Szalajka-völgyben sikerült életem legrosszabb pisztrángját kifogni: a völgy bejáratánál lévő egyik büfében jártam pórul; teljesen száraz, nyamvadt, ízetlen valamit kaptam, mirelitből gyártott sült krumplival körítve. Ráadásul sót a sokadik kérésre sem hoztak ki, bár az sem segített volna sokat a helyzeten. Pfff ...)

Előzmény: homerx (2973)
homerx Creative Commons License 2016.03.31 0 0 2973

koszi szepen a beszamolot. mi az osszel voltunk ketszer is a tiszacsegeiben. ott a pincer elmondasa szerint mar nem tiszai halak kerulnek az asztalra. igy a korabbi olajos es fustolt harcsat sem hoztam mar haza, ahogyan kajanak sem azt ettem. de akkor mit lehet enni? birka kormany.

Előzmény: Amerigo61 (2972)
Amerigo61 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 2972

Kis Anna Halászkert, Miskolc-Tapolca. Régóta a törzshelyünk, és most sem csalódtunk benne. A harcsa halászlé finom, kissé pikáns, de nem csípős, az alaplé sűrűsége valahol a bajai és a szegedi között van. A bográcsos kiszerelés "hátránya", hogy nagy adag, több, mint 2 tányérnyi, és a harcsa mennyisége is ennek megfelelő. Erős zöldpaprika és fűszerpaprika mellékelve azoknak, akik a csípősebbet szeretik.  Friss fehér kenyeret adtak hozzá, gondolom, helyben készíthették (húsvét szombatján és vasárnap voltunk ott) .A harcsa szeletek Jean Bart módra az egyik kedvencem, annak ellenére, hogy itt másként készítik, mint ahogyan korábbról ismerem, de nagyon bejött. Tyúkhúsleves csészében : korrekt. Juhtúrós sztrapacska, szintén hibátlan. 

A csapat többi tagja is maradéktalanul elégedett volt (nem emlékszem pontosan, hogy mit ettek, mert nagyobb társasággal voltunk). Az ételek mennyisége egy átlagos felnőtt étvágyának megfelelő, senki sem maradt éhes, de nem is ettük magunkat degeszre. A felszolgálás kifogástalan, udvarias, nem tolakodó, a pincér a háttérben maradt, de mindig elérhető volt, amikor kellett.

 

A honlapjuk nem igazán aktuális, az árak az itt megadottnál valamivel magasabbak:

 

www.kisanna.hu

 

Ami meglepett, hogy alig félházzal mentek, holott Miskolc-Tapolca tele volt vendéggel ... vagy nem ismerik a helyet, vagy az árak magasabbak, mint másutt - nem tudom az okát.

 

Summa summarum, tesztelésre javasolt :-)

zdobo Creative Commons License 2016.03.23 0 0 2971

Gödöllő, Sziget étterem: Retró étterem a régi 3-as mellett, kockás abrosz, kopottas bútorok, kedves, régi vágású pincérek.

A húslevesük és a csülkös-pacaljuk is példaértékű.

 

Hollókő: a Világörökségi részen található első vendéglő: hangulatos belső tér, kedvetlen személyzet. Babgulyás gyenge, sztrapacska közepes. Budapesti árak.

 

Galyatető, Grand Hotel: Tíz éve volt felújítva a hely, lassan ráférne a ráncfelvarrás. Profi személyzet. A reggelijük tényleg 4 csillagos, három tojásétel, jó minőségű virsli, debreceni, bundáskenyér és tejbegríz! Ezen felül persze sajt+felvágott. salátabár szegényes. A vacsoramenü gyenge: öt húsétel, öt köret, főzelék, semmi meglepő/kiugró, vendéglátós középszer.

 

Galyatető, Turista centrum: most újíthatták fel, nagyon jól néz ki, persze egy turista házhoz képest. A pincérnők viszont...három rendelés felvétele 27 perc. Cserébe itt ettem az elmúlt öt év legjobb sztrapacskáját kis hazánkban.

Pandus Creative Commons License 2016.03.06 0 0 2970

http://www.dolcsevita.hu/cikkek.php?id=1571

Országszerte:

 

 

Almalomb étterem (Hosszúhetény) Bistorant (Szeged)

Bori Mami Bistro (Gyöngyös)

Budai Gesztenyés étterem (Budakeszi) Dráva Hotel étterem (Harkány)

DRÓT  Bisztró  (Miskolc) Erhardt étterem (Sopron) Fenyves étterem (Debrecen) Historante étterem (Veszprém) IKON étterem (Debrecen) Jankovich Kúria (Rácalmás) Jókai Bisztró (Pécs)

Karolina Fűszerkertje (Tihany) Kavics Grill étterem (Velence) Kistücsök étterem (Balatonszemes) Malom étterem (Miskolc)

 

Mangó étterem (Balatonlelle) Poirot Belga Pub (Érd)  Rozmaring Vendéglő (Noszvaj) Sárga Borház étterem (Tokaj) Solier Café (Gödöllő) Sopronbánfalvi Kolostor (Sopron)

Spaletta Étterem és Sörház (Kecskemét) Szél Fiai Fogadó (Nyúl)

Tenkes Csárda (Csarnóta) Terazza Bistro Bar (Sümeg) Tóvendéglő (Szombathely) Végállomás Bistorant (Miskolc)

Villa Pelikán étterem (Szombathely) zip’s brewhouse (Miskolc)

Zsolnay étterem (Pécs)

 

nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2969

A 'Hová Pesten'-ben már elsütöttem, de itt is helye van:

Mitől jó egy étterem?

 

tutuuka Creative Commons License 2016.01.14 0 0 2968

Meg a kassza is csapágyas, de most a tutira hajtás volt.

Jövő hónapban megpróbálom, de nagy balhé lesz ( a Totya is megmondta), ha nem tetszik...:}}

Előzmény: tutuuka (2967)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.14 0 0 2967

Nem.

 

Biztosra akartam menni, egy héten két maflás nem kell...:}}

 

Majd legközelebb-talán.

Előzmény: nagypapi51 (2966)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.14 0 0 2966

Rib eye-t nem kóstoltad még a 67-ben?

Előzmény: tutuuka (2965)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.14 0 0 2965

Ráadásul mintha a neten 3300 lenne írva ( most el kell mennem, nézegesse, aki akarja.)

Mindenesetre a hétfői kalandnál olcsóbb, és annyival jobb volt, hogy nem fér föl egy zongorára...:}}

De kb. igazad van a növekménnyel...

Előzmény: nagypapi51 (2964)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.14 0 0 2964

A denevér megárthat, csak módjával. :)

Szimplán gondolkozva évente egy százassal ment fel a ára (2013-ban 3100.- volt)

Előzmény: tutuuka (2963)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.14 0 0 2963

Nu, ebéd a 67-ben, fledermaus.

 

Kérem, negyedízben is hibátlan volt, 3400-ért betegre ettem magamat....

 

Egyedül a zavaró tényező, hogy az a nyizgerice polgármester valami bandával odakeveredett, de erről se a kaja, se a cég nem tehetett...:}}}

tutuuka Creative Commons License 2016.01.12 0 0 2962

Ugyan... Régóta készültem, mivel ettem már ( más égisz alatt) jókat ott, reméltem, jó lesz.

Dehát ha ilyesmiket cselekednek, ők is hamar becsukhatják a boltot...

A 67-ben 3 alkalommal voltam ( jó nagy időközökben), a rántott hús jobb volt, mint az eisenstadti snitzelhausban, pedig az is hibátlan...:}}}

 

A héten megyek megint, ellenőrzésképpen....:}}}}

Előzmény: negyesi_pal (2961)
negyesi_pal Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2961

Hát, sajnálom. De delikvensek számára a 67-es az ami tutibiztos

Előzmény: tutuuka (2960)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2960

Hátulról kezdtem.

A "friss saláta " fedőnevű holmira kérdeztem, ugyanis nekem a nyers uborkahéj sajna gondot okoz.

Hámozott uborkából uborkasaláta, sav. uborka, ecetes, kovászos minden mennyiségben, de nyers zöld : halál.

Már zaklattam belgyógyászt, gasztroenterológust meg a ménkűse tudja kiket: széttárt kezek.

 

Nade, hogy a pincellér nem tudja , mi van a "friss saláta" álnév alatt?

 

Javára írom, hogy végül nem hozott.

Előzmény: tutuuka (2959)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2959

Nem adom fel, inkább a 67-be hurcolom a delikvenst.

 

Előzmény: nagypapi51 (2957)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2958

Mondtam a fizetőpincérnek, hogy ilyen rósejbnit 50 évvel ezelőtt ettem ugyanitt, csak akkor napi 7.60 volt a napi kaja, és akkor is ritkán fordult elő....

Előzmény: nagypapi51 (2957)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2957

Azért ne add fel!

A honlapjukon örömmel nyugtázzák a G&M egy sapkáját, és hogy

 

"megfogadjuk, hogy innen csak felfelé vezet az út!"

 

(azt azért magyarázza meg vki, hogy egy nyűves tepsis krumpli köreten mi kerül 790 Ft-ba?)

 

Előzmény: tutuuka (2956)
tutuuka Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2956

Nem elegáns, de szorgosan köpködtem a mócsingokat...

 

Még jó, hogy teszteltem, ha odaviszek valakit...:{{

Előzmény: nagypapi51 (2955)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2955

Sztem zsírszalag lehet a szélén, de a mócsing nem tartozéka a rostélyosnak.

Előzmény: tutuuka (2951)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.01.11 0 0 2954

Így mulat egy Beates magyar úr... :))) - vagy inkább :(((

 

Előzmény: tutuuka (2951)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!