Érdekes, hogy nekem nem nagyon jött be a Scitec-es Trans-X, pedig sokan vannak jó véleménnyel róla. Ugyanakkor több más Scitec-es termékkel nagyon meg vagyok elégedve.
azert mondtam, az AM-t, mert annak viszonlag a legjobb ara van.
De a kiegeszitokre is igaz az ami edzestervre: Ha vmi nem mukodik akkor valtani kell. A valtozatossag nagyon fontos.
Értem, világos. Mégis azt mondom hogy az olcsó ismeretlen vackok nem az hogy nem érnek semmit, de ki tudja? talán még ártanak is.
Amúgy én most kezdtem el ismét kondizni, a teljes nyár átlustulás után. Miután kezdtem hasonló jeleket találni köztem, és zsíros kollégám között, kénytelen voltam megemberelni magam:-)
"ha hetfon mellezek, akkor szerdan mar ujra teljes erovel birom pumpalni a mellet :-) "
És ennek van értelme, hogy minden másnap ugyanazt csinálod?
Én szedtem valami ismeretlen magyar eredetű citrom ízesítésű kreatint. Na az kurvára nem ért semmit. Azaz rohadtul szédültem tőle, meg fájt a fejem is... Ki is hajítottam. Szóval inkább márkás legyen az a "bármilyen".
Azelőtt Scitechet küldtem, az elég sokat ért. Kb 4-5 kilót mentem fel egy kura alatt.
Na szóval... milyen kretint vegyen az embör? Haveromnak én nem tudok tippet adni, mivel nem vagyok benne jártas: MLO, Scitec, Bio-tech? Milyen szempontok vizsgálandók?
Köszi! Sajnos fejetlenül kezdtem neki nyár elején, meg is fizettem a tanulópénzt rendesen. Szerencsére az első lépésben kitűzött célomat így is sikerült elérnem, innentől már tényleg nem kerget a tatár. :)
A szalagjaiddal lehetett gond, csinálj kis súllyal sok szériát, míg megerősödnek, utána jöhet a tömegnövelő tréning.
Én pár havi pauza után ma megyek le mozogni.
Kiváncsi vagyok az eredményre.
Igen tudom ki az, es mivel en mas sporttal egyutt kezdtem el a kondit, egyertelmu volt, es nagyon odafigyeltem a nyujtasra, foleg labra a foci miatt. De ugyanugy mellre, es bicepszre, vmint hatra is rendesen nyujtok.
Van egy jó nagy állat, egy szőke, felnyírt fejű gyerek, amerikai, állítólag nagyon menő. Egyik lapban olvastam az interjúját. Ő azt mondja, hogy mindig nagyon rendesen bemelegít gyakorlatok előtt, nagyon sokat nyújt utána, rendesen ellazítja magát előtte és utána. És ebben van a fájdalom, sérülés elkerülésének nyitja.
Vettem egy könyvet a minap. Anita Bean (angol testépítő csaj) írta, Erősítő edzés a címe. Az volt benne szimpatikus, hogy bár nem egy Biblia vastagságú könyv, de sok, célzott okosság van benne, ami nekem tök új és hozzám közel álló volt. Állítólag tévhit, hogy az erősítő edzéstől (értsd: átlagos kondizástól, nem erőemeléstől) az izom lemerevedik. Eleinte én is azt hittem, kötöttebb leszek. És nem. Mondjuk, én szeretek nyújtani, szoktam is, de a nagyobb izomtömeg nem jelent feltétlenül nagyobb kötöttséget. Egy kicsit meg is könnyebbültem:-)
a csuklo, meg sajnos 1 ilyen sz@r dolog, en is addig fogom nyuzni, amig nem fogok tudni egy kanalat sem felemelni, de remelem odaig nem jutok el. ha megis akkor vmit valtoztani fogok.
hat az etkezesem nekem sem tokeletes, de legalabb torekszem ra. Ez is er vmit. Na persze nem ugy hogy most ezt vagy azt nem ehetek, mert eszek annyit amennyi belem fer. hanem az elosztasra, illetve arra hogy igyekszem minnel tobb feherjefus etelt enni. Aztan ezek mellett johet minden ami belem fer. Persze ha mar nagyon profi lennek akkor valtoztatnom kell ezen a minden ami belem fer dolgon, de egyelore felesleges.
Ez a megfelelő étkezés számomra betarthatatlan.
Eszek mindent, amit találok a hűtőben.
Nem egyszer próbáltam már rendszert vinni bele, sohasem sikerült túl sokáig tartania.
Viszont, hogy valami pozitív dolgot is mondjak, nem fáj a csuklóm:-)
Nekem pont az étkezéssel van problémám sajna. Próbálok megfelelően étkezni, de az életvitelem nagyban nehezíti a megfelelő táplálkozást. Pedig nagyon sokat dob az egészen, tudom.
Én is bőven szeretnék még tenni a bicepszre, de egy időben már annyira elviselhetetlen volt a fájdalom a teljes bal alkaromban, hogy vissza kellett vennem a súlyból, egyszerűen nem volt más választásom. A bal kezemmel már egy kilincset sem tudtam lenyomni, komolyan akadályozott a vezetésben... Szerencsére mára ez teljesen elmúlt, és ahogy már írtam is, pont most akarok emelni a súlyon a bicepsznél és a tricepsznél. Csak nem akarok úgy járni, mint nyáron, ezért a lehető legkörültekintőbben változtatok csak a súlyokon. Szerencsére más gyakorlatoknál nincs problémám, rendszeresen tudom növelni a megmozgatott tömegeket. Egyedül a bal könyökömet érzem kicsit a mellről nyomásnál, de ez nem vészes szerencsére. Némi fájdalom elkerülhetetlen, úgy gondolom.
en nekem meg 1 terembeli tarsam tobb mint 30 eve gyur, es sajna neki is elo-elo jonnek csuklo/alkar fajdalmak.
Viszont en azert nem akarom csokkenteni a sulyt, mert meg szeretnek boven pakolni a bicepszre. :-)
Egyebkent az a haveroms sem szurta, magat, egszeru napoval kezdett, viszont a koksz mellett o nagyon odafigyelt az etrendjere, es most pl. mar semmilyen kokszot nem szed, viszont grammra pontosan betartja es kiszamolja az etrendjet, szal ez is nagyon sokat szamit.
Én biztosan nem követem a haverod példáját. :)
Nem is szeretnék akkora darab lenni, meg van is rossz példa előttem. Egy ismerősöm erőemelő volt, és szúrta magát egy időben. Az a durva az egészben, hogy csak pár éve ismerem, így ezt csak utólag tudtam meg. A srác persze most sem néz ki rosszul, látszik, hogy gyúrt régen, de láttam róla korábbi fotókat, és az akkori állapotához képest totál össze van szakadva! Nagyon durva látni a difit az akkori és a mostani önmaga között.
Úgy látom, hogy a csuklójával szinte mindenki megszívta valamilyen szinten. Nekem szerencsére teljesen elmúlt a fájdalom az alkaromból, viszont egy csomó még most is van a bal karomban. Nem tudom, hogy ilyen esetben érdemes-e hosszabb időt kihagyni, nekem a majd' egy hónapos kihagyás után ismét elkezdett fájni a csuklóm, pedig szinte minden létező krémet, kenőcsöt, egyéb vacakot kipróbáltam. Végül csökkentettem a súlyt a bicepsznél (a Scott-pados gyakorlatot hanyagolom azóta) és a tricepsz kétkezes hátraengedés gyakorlatnál, és ha nem is azonnal, de szépen fokozatosan elmúlt a fájdalom. Lassan viszont emelnem kellene mindkét gyakorlatnál a súlyon, kicsit félve várom, hogyan reagál majd a csuklóm erre. Amúgy én fáslizom a sérülésem óta mindkét csuklómat.
En viszont eleg hamar ossze szoktam esni miutan abbahagyom az edzest. Tehat most hajtom addig amig megy, aztan remelem beleerosodik, ha nem, akor meg kenyszerpiheno lesz.
a kokszos reszre meg en pl. tuti nem szurnam magam, de ellenben vannak lightos dolgok, bogyok, azokat nem kizart. Es ezek nem olyanok, hogy -10 evet levagnak az eletedbol.
Mirrmurr-al egyetértek, a fáslit, csuklószorítót felejtsd el! Ha fáj a csuklód, nagy valószínűséggel túlterhelted. Hosszútávon az egyedüli helyes megoldás, ha a fájdalom (akut gyulladás!) megszűnéséig pihenteted a csuklód, azaz pl. kihagyod a bicepszezést. Persze lehet más megoldást is találni (gyógyszerezés), de az hosszú távon nem igazán kifizetődő.
"OK, azert az szvsz mindenki elott vilagos, aki csak 1 kicsit is belekostolt, hogy egy bizonyos szint utan, mar csak azokkal a bizonyos dolgokkal lehet tovabblepni. En addig a szintig nem tervezem, utana viszont nem kizart."
Remélem addigra leszel annyira tapasztalt (idős), hogy rájössz, semmit nem nyersz kokszolással. Egyébként koksz nélkül is lehet edzeni, bármilyen magas szinten! A titka, hogy reális célokat kell kitűzni.
A csuklófásli és a -szorító a legnagyobb marhaság, ezt nyugodtan ki lehet jelenteni. Az ízületek, inak hozzászoknak, és az életben soha nem fognak megerősödni, sőt. Eleinte az egyenes rúddal én sem tudtam bicepszezni, de aztán óvatosan, inkább nevetséges súlyokkal, de szépen, türelmesen megerősítettem az ízületeket is. Mostmár minden rendben. A fáslis dolgot a háziorvosunk mondta, azóta többen is megerősítették. Volt korábban egy gyönyörű, szabályos bokaficamom (foci, aszfaltpálya), és mindenféle fásli nélkül, két masszázzsal és óvatos terheléssel teljesen rendbejött.
Hacsak nem versenysportot űzöl, ahol nincsen idő regenerálódni, akkor légy türelemmel, meghozza gyümölcsét.
OK, azert az szvsz mindenki elott vilagos, aki csak 1 kicsit is belekostolt, hogy egy bizonyos szint utan, mar csak azokkal a bizonyos dolgokkal lehet tovabblepni. En addig a szintig nem tervezem, utana viszont nem kizart.