Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
Magadról beszéltél, és az egész hsz-edből az jött le, aki nem ért tudományos szinten a futballhoz, az ne alkosson véleményt. Te ebben a kocsmában a futballt tudományos alapon közelíted meg, minden véleményre ténybeli alátámasztás vársz, ellentétben sokunkkal, akik szubjektíven beszélünk, benyomásainkat adjuk ki magunkból.
Beton szokása szerint folyamatosan felkérdezi, provokálja a kocsmát, mint nagy elődje CSÉPÉ, célszerszámuk Berecz, legfontosabb célpontjuk pedig te vagy, aki állandóan ugrik is erre. Pedig Berecznek nincs szüksége az állandó védelemre, neked meg az állandó küzdelemre.
Ráadásul az egész provokáció egy nevetséges ellentmondás kupac, mert
- ha az a probléma, hogy nem játszik, akkor szerinte is lendítene a csapaton, de akkor miért akarja elsőnek kirúgni,
- ha elsőnek akarja kirúgni, akkor miért probléma, ha nem játszik, hiszen semmit nem erősítene, sőt talán tovább gyengítené a csapatot.
- ha a fizetése a probléma, akkor hiába tagadja, az irigység vezérli
- ha ellenszenv a probléma, akkor ő is azon kisstílű politikusok egyike, akiknek egójuk előrébb való, mint az általuk képviselt közösség érdeke.
Szóval nem kell ide statisztika, videóelemzés, meg minden más: nem kell felülni a hergelésnek.
Sőt be kell ismernem ma már visszasirom azt az időt, amikor ő volt a tulaj!
Rajtam kívül ha visszaolvasol már 2 szurkoló írta le, hogy Berecz nem úgy teljesít ahogy idejövetelekor várták tőle. Sőt olvastam olyat is. Ahol egy mások szurkoló leirja a mérkőzések 1/3-an sérülés miatt nem játszik.
Valami mellett elmentél! Én magamról beszéltem:)))
Bátran kijelentem, h nemhogy a tudományos topik ajtaját nem merném kinyitni, de kopogni sem lenne bátorságom. Le is írtam, láttad mennyit értenék az idézett mondatból. (az atomok szaladnak...)
;)
A 15 millától indultunk, azt ne felejtsd!
Berecz egy szürke pont. Egy alkalmazott az NBII egyik - 13. helyén álló - csapatának. Akinek megmondják mit csináljon, merre fusson, meddig fusson, mikor lőjjön, hányra jöjjön, mikor menjen haza...
Nem lehet az a véleményformáló hibázik, aki többet gondol(t) róla?
A szurkolás szubjektív, a futball nem;) Ellenben szórakozás, de van akinek a fizika is az.
A megúszásról.
Én lehetek és legyek is roppant naív. Elhiszem, h sérült. Nehéz lenne sztem egy szimulálást hónapokig végig vinni. Mikor ott van Lejkó doki, aki megvizsgálja, neki is Berecz mellé kell állnia. Falaznia kell!
Úgy, h NM a munkadója a dokinak is! (részmunkaidős, de csak kap érte zsozsót) De a munkáltatója is elküldheti olyan klinikára, ahol nem Berecz mondja meg mi a baja, és ki vizsgáltatja.
Tehát tud ez nagyon sok összetevős lenni, én nem hiszem, h ennyi embert le lehet..., akarom mondani befolyásolni lehet.
Így általánosságban a Berecz és más hasonló játékosokról. A sport az a terület, ahol a múltból nem lehet megélni. (Kivéve az olimpia járadékot)
Hány nagy játékos veszett idő előtt, vagy később a feledés homályába?
Külföldi profi klubboknál nem dédelgetnek senkit hónapokon éveket át. Nem azt mondom, hogy aj a jó megoldás, de az sem, hogy két éven keresztül pátyolgassanak valakit.
Ha pedig már teljesen egészséges (Vida Máté) akkor kapjon lehetőséget, vagy keressenek jobb megoldást.
Tény, hogy Berecz eddig minden szezon 1/3-át "rehabilitácíóva"l töltötte. Játszhat közben akár, hogyan, az kevés.
Nem értem a "vonalzódat"! Melyik azaz érték, ami már elfogadható? Ebben az esetben ha írnál neveket - akik jobbak voltak nála mondjuk az összel - az én agyamba és világosság szökkene.
Erre az eligazol, nem igazolra csak annyit, h pl. én rohadt mód nem örültem volna neki, ha Gala anno eligazol. (most nem a kirúgására gondolok és ment a lilákhoz)
Persze belül boldog lettem volna, mert szerettem annyira Petit. Az ő boldogságából önző mód én is kaptam/vettem/kértem volna! ...és biztos, h nagy érdeklődéssel követtem volna a pályafutását egy Feyenordban vagy egy Bruges-ben.
Csakhogy egyszer kapott egy kérdést, h ezzel a tehetséggel miért nem vitte "magasabbra", kb. ezt válaszolta: mert senki nem követelte meg (szakma!), h több kell. Én meg boldogan becsuktam a Sport Pluszt, h éjjjjen Peti marad.
Na Bereczre is pont így gondolok.
ui.
Ne állj neki összehasonlítani a két játékos, mert annak semmi köze a mondandómhoz!
Ezt most nagyon túltoltad. Érettségi óta nem kellett fizikával, mint tudománnyal foglalkoznom, de hobby szinten elolvastam több tucat könyvet, a negyedik-ötödik után már pontosan megértettem volna, miről szól Krausz munkássága. Ezért egy tudományos fórumban bátran hozzá mernék szólni, és oda kell is annyi alapismeret, hogy ne válj nevetségessé. De! A futball szórakozás, a szurkolók megitélése szubjektív, és ezt az egész világ elfogadja. És ugyanilyen a mozi, színház, vagy az étkezés is. Hogy pont téged idézzünk: nem kell ahhoz mesterszakácsnak lenni, hogy megállapítsd, hogy egy étel rossz. (Lehet, hogy csak neked, másnak ízlik)
Beton véleménye rosszindulaton alapul, ezzel egyetértek, de azt is el kell ismerni, hogy Berecz jelenlegi vasasos korszaka messze nem hozza azt, amire ideérkezésekor mi szurkolók vágytunk, ezért nem lehet csodálkozni, hogy egyre többen azt érzik, hogy ez egyre inkább kezd megúszóssá átalakulni. Ennek alátámasztásához nem kell videókat mellékelni, szituációkat felidézni. Ez a szurkolás. Szubjektív, annak is kell lennie, mert ha nem, elveszik az egész lényege: a szórakozás.
Tudod mi neked a nagy bajod? Mindenkinél okosabbnak tartod magad. Semmi baj. Tedd! A kocsmába írók meg eldöntik így van e. Nem tudom mi abban a sértegetés ha leirom a tényeket? Hogy eltelt a szezon 1/3-da és még nem játszott....stb.
Vagy mi ebben az irigykedés? Mondtam már nincs miért, nincs kire! De ha már annyira istenited, mond már meg nekem mit mutatott eddig? A nagy semmit. Eligazolt tőlünk a Vidibe. Fényesre ülte a fenekét a kispadon. Majd eligazolt Kövesdre. Ott sem tűnt ki. Bár ott játszott. Majd visszatért hozzánk. Amióta itt van, sem mutatott kimagasló teljesítményt. Ja.. abban igen, hogy gyakran volt sérült... Bár arról nem tehet!
Még itthon sem játszott komolyabb csapatban. Nem hívtak külföldre. Meg az ottani másod osztályba sem. A válogatottba sem tartottak rá igényt.
Akkor mond már meg miért olyan nagy játékos mint amilyennek te tartod?
Te nem véleményt mondasz, hanem sértegetsz, irigykedsz, alázol, beleszállsz... Szájzárat kaptál. (a koponya alatt!) Ha véleményt mondanál, mert vitába keveredtél, azt egy kérdésre megtudnád támogatni tényekkel?
Hogy itt és itt hibázott, ilyen és olyan ára volt a hibának, ki volt bizonyíthatóan (és miben) jobb nála stb. Az blöff, lufi, h egész tavasszal szar volt vagy keveset mutatott.
Ki szerint?
Aki saját bevallása szerint témaidegen?
Arra kényszeríted a vitapartnered, h kezdje el elemezni a tavaszi meccseket, különösen Berecz játékát. Te azt nem akarod, nem tudod megérteni és megfizetni. Ingyen meg...
Aztán, h ki és mit lát vagy nem lát...
Ha én beülök Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus előadására, úgy érzem majdnem mindegy, h az elsősorban mindent látva és hallva tenném, vagy bekötött szemmel és füllel a teremvégében ülném végig az előadást.
Mert kb. mindkét esetben azonosan - témaidegenként - hagynám el az előadást. Ha én ezek után venném a bátorságot és a fizikával kapcsolatban véleményt formálnék akár a gugli segítségével, még akkor is kiröhögtetném magam, ha így kezdeném a gondolatom:
...Krausz Ferencnek és kutatócsoportjának először sikerült kísérletileg demonstrálni egy femtoszekundumnál rövidebb időtartalmú fényimpulzust, és ezekkel az attoszekundumos fényimpulzusokkal valós időben érzékelhetővé tenni az elektronok atomok közötti mozgását...
Persze ettől még vélemény lenne az enyém is, és szabad is! Viszont ha indokolnom kellene valszeg úgy kezdeném, h amikor 8 éve nyáron Krausz nem ment be a munkahelyére, és akkor kezébe vette a Népsportot, ebben a pillanatban az elektronok neki mentek az atomoknak, h eldöntsék a Ferenc csal vagy beteg. A femtoszekundumnál rövidebb időtartam alatt lebokszolták, h a Ferenc ma eszik, pihen és 8 év múlva jogtalanul kap Nobel-díjat.
Nem akarok vitatkozni veled. Hisz már többször leirtam. Te jobban értesz a focihoz. Neked ez a véleményed róla. Nekem más. De már elment a szezon 1/3 része, és oké sérült. Így nem tud játszani. Már hetek óta olvassuk folyik a rehabilitációja. Tudom sérülés után az is kell.
Aztan ha visszatér majd azt fogod mondani újra fel kell építeni magát. Időt kell adni hogy formába lendüljön. Így lassan elmegy a szezon 2/3-d része.
De tudod mit mondok. Ha majd játszik értékeljük itt a teljesítményét. Ha te nem. Én minden mérkőzés után fogom.
A kocsma azért van, hogy infót cseréljünk, értékeljük, és a gondolatainkat megússzák kulturált formában.
A sport (a foci) nem szívcsücsök kérdése. Tények vannak. Viszont a tényeket csak azok látják, akik nem a szívcsücsökről közelítik meg. A Vasas szeretet is csak akkor van meg, ha ezeket a szimpi nem szimpi kérdéseket el tudod engedni.
Arra sem emlékszem, h ki tette szóvá Berecz tavalyi teljesítményét - negatív értelemben - rajtad kívül. Talán Klári, de ő "néha" bohóckodik. Csépé volt még Beró fan, úgy tudom nincs itt.
A sérülés 2024-ben meg nem olyan, h mint 30 éve, h fáj és akkor nem játszom. Az orvostudomány ennél jóval többet tud. Sztem sértő a feltételezésed is.
Nem tudom, nem hallok, nem is érdekel, pont úgy nem ahogy az se, h a balszellő kivel hál. Balszellőként mérem.
De vannak kivételek!
Egy (30 vagy 40-es) Pameláért meg nem színészi teljesítménye miatt rajongtam:))))))
Hát mert csak egy állomás voltunk nekik, ráadásul az rémlik, h nem szépen váltunk el. Kabátnál valami szarrágóságra emlékszem részünkről. Nem csodálkozom.