Keresés

Részletes keresés

szasze Creative Commons License 2000.10.12 0 0 272
"A két évre visszatekintés egyébként nem nekem kellemetlen......"

Mondtam én valaha ilyet ?
Mikor, hol ?

És ha nem neked, tudsz valakit, akinek igen, arra célzol ?

Kinek ?

.

Előzmény: prenotalis (271)
prenotalis Creative Commons License 2000.10.12 0 0 271
...vagyis SEHOL nem mondtam azt amit a számba adtál(269).

A két évre visszatekintés egyébként nem nekem kellemetlen...... úgyhogy kacagj csak nyugodtan (bár tudjuk, hogy a villamos alatt fekvő embernek, nem őszinte a mosolya) :)

Előzmény: szasze (270)
szasze Creative Commons License 2000.10.12 0 0 270
Bocs, feltételeztem, hogy megemlitetted volna, ha úgy gondoltad volna, hogy fontos...

Én egyébként csak megmutattam, hogy mennyire nevetséges a felhozatalod, és csak ezen kacagok.

.

Bocs, ha kellemetlen.

.

Előzmény: prenotalis (269)
prenotalis Creative Commons License 2000.10.12 0 0 269
Mondtam én azt, hogy túrót sem érnek ?
Hol mondtam és mikor mondtam ?

Én csak ontopic alapon ideírom ebbe a vicces című témába, mi az ami nekem tetszik ebben a kormányban ?
Ez baj vagy csak nagyon zavar ?!

Előzmény: szasze (268)
szasze Creative Commons License 2000.10.12 0 0 268
Csodálattal olvasom szigorúan témábavágó írásaidat. Ezek szerint a nyugdíjemelések kivételesen korrekt végigvitele, a családtámogatási rendszer, az épitési támogatások, stb, stb mind túrót sem érnek, mert Simicska a magyar üzleti élet valóságában tevékenykedett.

Jajj, de egyszerü lélek vagy te !

Adózom a lényeglátó képességednek !

.

Előzmény: prenotalis (267)
prenotalis Creative Commons License 2000.10.12 0 0 267
Akkor most meg mégsem lefizethető ?
És nincs tele bolsikkal ?
A Tocsik ügy meg nem "lerágott csont" ?
csak a Kaya Ibrahim ?
Hogy is van ez speaker ?

Hogy Te milyen egyszerű lélek vagy !

Előzmény: speaker (266)
speaker Creative Commons License 2000.10.11 0 0 266
Mese. A Pelikánt a múlt héten mentette fel a független magyar bíróság.
Előzmény: prenotalis (265)
prenotalis Creative Commons License 2000.10.11 0 0 265
35. A Pelikán által számla nélkül vásárolt arany értéke 600.000 Ft-ra emelkedik és kiderül, hogy felesége, Lami Mária cége a (csődbe ment) Realbank könyvvizsgálója volt 1993-1998 között. A bank az ÁPTF nyomására vált csak meg auditorától, amely az adócsalással vádolt uri polgármester adótanácsadója is volt. A felügyelet a Lami által hitelesített 1997-es mérlegét hamisnak találta és az általa megállapított 4,4 Mrd Ft-ból mindössze 2 Mrd volt meg. Könyvvizsgálói jogosultságát felfüggesztették, az eljárás megindult.
Előzmény: prenotalis (263)
speaker Creative Commons License 2000.10.11 0 0 264
A tulajdonosnak, ráadásul társtulajdonosnak mi köze a fedezet igazolásokhoz? Pláne az alapítóknak! Azt az ügyvezetőnek kéne kiállítani. Ja és ez volt az a két öltönyvásárlás, amikor az anyagbeszerző rámásolta a fedezet igazolásra a főnöke aláírását? Felháborító bűntény. Még az MHB sem vetett ügyet rá, mint Szekeres elvtárs nyaralójának százezer forintos kertiszékjeire sem a Postabank. Ezeknél a bűntényeknél csak Tocsik Márta többmilliós telefonszámlája volt felháborítóbb, de azok a hamis igazolások alapján lecsalt adók, közpénzek a SZADESZ és a MASZOP pártkasszáját duzzasztották. Az meg ugye OK?
Előzmény: prenotalis (263)
prenotalis Creative Commons License 2000.10.11 0 0 263
34. 1999 január: A Centum Kft., amelynek Simlicska társtulajdonosa volt, hamisított fedezetigazolásokkal bonyolított le vásárlásokat 1991 és 1992 folyamán. A Centumot Orbán Viktor és Kövér László alapították, székhelye a Bibó szakkollégium volt. A hamis fedezetigazolásokat az MHB felfedezte, de következmény nélkül hagyták és nem indítottak vizsgálatot. Az ügy banki referense, Tóth Marianna később Simlicska közvetlen munkatársa lett a MAHIR-nál.
Előzmény: prenotalis (259)
szasze Creative Commons License 2000.10.09 0 0 262

...ha lenne mit.

.

Előzmény: Törölt nick (260)
Youwine Creative Commons License 2000.09.28 0 0 261
Kedves naiv!

Nem olvastam végig a topikot, elnézést, ha már megválaszoltad :45 óta hány kormány tevékenységét élted végig?

Előzmény: naiv (-)
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.28 0 0 260
Imho Simicska ügyeiben például nem annyira a történészeknek, hanem sokkal inkább a rendőrségnek kellene már kutatnia... :-)
Előzmény: prenotalis (258)
prenotalis Creative Commons License 2000.09.28 0 0 259
33. 1999 januárjában kiderül, hogy Pelikán József akit Simlicska tett meg az adórendőrség élére, maga is vásárolt (200.000 Ft értékben) abból az aranyból, amit csempészáruként kínáltak a rendőrségi székházban.
prenotalis Creative Commons License 2000.09.28 0 0 258
Vállalva a lehetőségét annak, hogy a topic teljesen használhatatlanná válhat az innen merítő összes történész számára, szerintem ne hagyjuk süllyedni ezt a vicces című topicot:

Előzmény: prenotalis (254)
prenotalis Creative Commons License 2000.09.28 0 0 257
Magam sem tudom milyen hosszú a lista, hiszen azt még javában írják.
Mindenestre úgy gondolom, nem árt emlékezni (bár ez sokaknak igen kellemetlen, láthatod), mert idő távlatából túl könnyű lenne megdumálni a dolgokat.
Előzmény: AmBesten (255)
rezső Creative Commons License 2000.09.28 0 0 256
Kedves AmBesten, a lelkesedés mellett nem ártana azért a forráskritika sem. Nekem véletlenül meg van az ügy sajtóvisszahangja, és ebből kiderül, hogy Borókai mást is mondott. ami legalább annyira fontos, mint az idézett rész: "Az ÁFPT. nem tudta maradéktalanul érvényre juttatni a kisbekfektetok, kisrészvényesek érdekeit, egyebek között azért, mert nem tett javaslatot a szükséges jogszabálymódosításokra. Hozzátette, hogy ezzel az értékeléssel a pénzügyminiszter mellett az MNB elnöke is egyetértett. Kompromisszumos megoldás született, amivel az ügy lezártnak tekintheto."

Vagyis a kormány elismerte, hogy Tarafás Horn nyomása alatt cselekedett. Az ügy egyik igen csiklandós részlete volt, hogy itt bukott ki a VIP-lista ügy, csak még nem tudtuk, hogy arról van szó. A legszebb az volt, hogy a Népszabadság szellőztette meg, hogy tarafás mit kapott a Postabanktól (amit ugyebár ellenörzött), és a későbbi listát lehozó újság, a Világgazdaság feddte meg, hogy a Népszabadság nem veszi fegyelembe a banktitkot...

egyébként nem vitatva az egyes tételek létét, prenotális sorozata oly annyira hemzseg a (szándékos?) hibáktól, hogy teljesen használhatalan például egy történész számára. Nem fektettem eddig energiát javítgatására, mert teljesen komolytalan, de meglepett, hogy Te is beugrassz neki.

Előzmény: AmBesten (255)
AmBesten Creative Commons License 2000.09.27 0 0 255
Kedves Prenotalis,
Hány pontos a listád? Áruld már el!!!! Legalább hozzávetőlegesen naaaa...
A nő kíváncsi. :-))))
Előzmény: prenotalis (254)
prenotalis Creative Commons License 2000.09.27 0 0 254
32. Másnap a Kormányszóvivő kijelenti, hogy Tarafásékat nem terheli semmilyen felelősség - Tarafás pedig közös megegyezéssel távozik posztjáról.
Előzmény: prenotalis (250)
cséndzs Creative Commons License 2000.09.26 0 0 253
Meggyónom néktek az én legnagyobb bánatomat. De tényleg.
Szóval, szerintem Orbánéknak '90-ben kellett volna hatalomra kerülni. Akkoriban, amit most csinálnak, tutti nyerő lett volna. Én abban bíztam, hogy ez akkor bekövetkezik. Sajna, az MDF a "Tavaszi nagytakarítás"-sal elvitte a népet. Nagyon sokan emiatt a szlogen miatt szavaztak rájuk. Baromi nagyot hazudtak!
Orbánék sajna késtek 10 évet! Nagyon nagy kár!

szasze Creative Commons License 2000.09.26 0 0 252

Megint eltaláltad szarva közt a tőgyét, Pupica !

.

Előzmény: PuPu (251)
PuPu Creative Commons License 2000.09.23 0 0 251
Tipikusan jobboldali mentalitás: értekezzünk a tömegek fél agyáról.
Vicces. Nektek ez a fél agy is dőzsölés lenne az állapototokhoz képest...
:O)))
Előzmény: szasze (246)
prenotalis Creative Commons License 2000.09.23 0 0 250
31. Néhány hetes huzavona után Tarafás hajlandó távozni azzal a feltétellel ha a Kormány nyilvánosan elismeri, hogy korábbi állításaival ellentétben, a Felügyelet nem vétkes a neki felrótt pénzpiaci csődök miatt.
Előzmény: prenotalis (249)
prenotalis Creative Commons License 2000.09.23 0 0 249
30. Tarafás eltávolításához nem lesz meg a szükséges MNB hozzájárulás, így a kormány az ÁPTF megszüntetését látja szükségesnek és hatáskörét a PM rendelkezésének körébe vonná.
Előzmény: prenotalis (247)
szasze Creative Commons License 2000.09.22 0 0 248

Helyes.

.

Előzmény: prenotalis (247)
prenotalis Creative Commons License 2000.09.13 0 0 247

29. Néhány héttel később kiderül, hogy Tarafás eltávolításához nem lesz meg a szükséges MNB hozzájárulás, így a kormány az ÁPTF megszüntetését látja szükségesnek és hatáskörét a PM rendelkezésének körébe vonná.
Előzmény: prenotalis (236)
szasze Creative Commons License 2000.09.13 0 0 246

szeintem nem lehetünk nagyon optimisták ezekkel a szoclib győlöletvezérekkel kapcsolatban.

Arról van szó, hogy ha egyszer úgy érzik, hogy nagyon elvetették a sujkot, és a tömegek már nem tudják követni őket, akkor -- részben féltve az üzletet, vagyis a példányszám megtartásáért, részben pedig taktikai okból -- visszavesznek egy kicsit, hogy a lemaradókat felszedjék. Nem azért tehát, mert bármire is ráébredtek volna -- tudják azt ők már a kezdetektől, hogy mire megy ki a játék. Hanem azért, hogy hitelesek maradhassanak a félaggyal élő tömegek számára...

Szóval szerintem ez csak egy kis szünet, amit majd újabb támadás követ. Igaz, hogy ha Orbánék nem hibáznak nagyokat, akkor ez a szünet akár évekig is tarthat. Aztán még az is lehet, hogy ez alatt az idő alatt ezt szokják meg (a nézők és olvasók), és így ez lesz a "normális", és akkor már abból lesz nehéz elmozdulni újra...

.

prenotalis Creative Commons License 2000.09.13 0 0 245
Ne csodálkozz rajta !
Már eleve ezért indult !
Előzmény: alfalfa58 (240)
prenotalis Creative Commons License 2000.09.13 0 0 244
Én simán bejutottam, nem kell jozzá semmmi extra jogosítvány. Való igaz a Te verziód közelebb állt az igazsághoz. Elég ha ezt itt kijelentem, vagy akarod ezt beleírjam a mea klumpába ?
:)
Előzmény: csoma (238)
szasze Creative Commons License 2000.09.13 0 0 243

Én is olvastam ezt a Néphazudságban. Tényleg teli van hazugsággal, ferdítéssel.

Nekem különösen az szúrt szemet, hogy evidenciaként kezel már jól bejáratott hazugságokat, mint az antidemokratikus intézkedések, konszenzus felrugása, a MIÉPPEL való együttműködés készsége, stb.

.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!