...vagyis SEHOL nem mondtam azt amit a számba adtál(269).
A két évre visszatekintés egyébként nem nekem kellemetlen...... úgyhogy kacagj csak nyugodtan (bár tudjuk, hogy a villamos alatt fekvő embernek, nem őszinte a mosolya) :)
Csodálattal olvasom szigorúan témábavágó írásaidat. Ezek szerint a nyugdíjemelések kivételesen korrekt végigvitele, a családtámogatási rendszer, az épitési támogatások, stb, stb mind túrót sem érnek, mert Simicska a magyar üzleti élet valóságában tevékenykedett.
35. A Pelikán által számla nélkül vásárolt arany értéke 600.000 Ft-ra emelkedik és kiderül, hogy felesége, Lami Mária cége a (csődbe ment) Realbank könyvvizsgálója volt 1993-1998 között. A bank az ÁPTF nyomására vált csak meg auditorától, amely az adócsalással vádolt uri polgármester adótanácsadója is volt. A felügyelet a Lami által hitelesített 1997-es mérlegét hamisnak találta és az általa megállapított 4,4 Mrd Ft-ból mindössze 2 Mrd volt meg. Könyvvizsgálói jogosultságát felfüggesztették, az eljárás megindult.
A tulajdonosnak, ráadásul társtulajdonosnak mi köze a fedezet igazolásokhoz? Pláne az alapítóknak! Azt az ügyvezetőnek kéne kiállítani. Ja és ez volt az a két öltönyvásárlás, amikor az anyagbeszerző rámásolta a fedezet igazolásra a főnöke aláírását? Felháborító bűntény. Még az MHB sem vetett ügyet rá, mint Szekeres elvtárs nyaralójának százezer forintos kertiszékjeire sem a Postabank. Ezeknél a bűntényeknél csak Tocsik Márta többmilliós telefonszámlája volt felháborítóbb, de azok a hamis igazolások alapján lecsalt adók, közpénzek a SZADESZ és a MASZOP pártkasszáját duzzasztották. Az meg ugye OK?
34. 1999 január: A Centum Kft., amelynek Simlicska társtulajdonosa volt, hamisított fedezetigazolásokkal bonyolított le vásárlásokat 1991 és 1992 folyamán. A Centumot Orbán Viktor és Kövér László alapították, székhelye a Bibó szakkollégium volt. A hamis fedezetigazolásokat az MHB felfedezte, de következmény nélkül hagyták és nem indítottak vizsgálatot. Az ügy banki referense, Tóth Marianna később Simlicska közvetlen munkatársa lett a MAHIR-nál.
33. 1999 januárjában kiderül, hogy Pelikán József akit Simlicska tett meg az adórendőrség élére, maga is vásárolt (200.000 Ft értékben) abból az aranyból, amit csempészáruként kínáltak a rendőrségi székházban.
Vállalva a lehetőségét annak, hogy a topic teljesen használhatatlanná válhat az innen merítő összes történész számára, szerintem ne hagyjuk süllyedni ezt a vicces című topicot:
Magam sem tudom milyen hosszú a lista, hiszen azt még javában írják.
Mindenestre úgy gondolom, nem árt emlékezni (bár ez sokaknak igen kellemetlen, láthatod), mert idő távlatából túl könnyű lenne megdumálni a dolgokat.
Kedves AmBesten, a lelkesedés mellett nem ártana azért a forráskritika sem. Nekem véletlenül meg van az ügy sajtóvisszahangja, és ebből kiderül, hogy Borókai mást is mondott. ami legalább annyira fontos, mint az idézett rész: "Az ÁFPT. nem tudta maradéktalanul érvényre juttatni a kisbekfektetok, kisrészvényesek érdekeit, egyebek között azért, mert nem tett javaslatot a szükséges jogszabálymódosításokra. Hozzátette, hogy ezzel az értékeléssel a pénzügyminiszter mellett az MNB elnöke is egyetértett. Kompromisszumos megoldás született, amivel az ügy lezártnak tekintheto."
Vagyis a kormány elismerte, hogy Tarafás Horn nyomása alatt cselekedett. Az ügy egyik igen csiklandós részlete volt, hogy itt bukott ki a VIP-lista ügy, csak még nem tudtuk, hogy arról van szó. A legszebb az volt, hogy a Népszabadság szellőztette meg, hogy tarafás mit kapott a Postabanktól (amit ugyebár ellenörzött), és a későbbi listát lehozó újság, a Világgazdaság feddte meg, hogy a Népszabadság nem veszi fegyelembe a banktitkot...
egyébként nem vitatva az egyes tételek létét, prenotális sorozata oly annyira hemzseg a (szándékos?) hibáktól, hogy teljesen használhatalan például egy történész számára. Nem fektettem eddig energiát javítgatására, mert teljesen komolytalan, de meglepett, hogy Te is beugrassz neki.
Meggyónom néktek az én legnagyobb bánatomat. De tényleg.
Szóval, szerintem Orbánéknak '90-ben kellett volna hatalomra kerülni. Akkoriban, amit most csinálnak, tutti nyerő lett volna. Én abban bíztam, hogy ez akkor bekövetkezik. Sajna, az MDF a "Tavaszi nagytakarítás"-sal elvitte a népet. Nagyon sokan emiatt a szlogen miatt szavaztak rájuk. Baromi nagyot hazudtak!
Orbánék sajna késtek 10 évet! Nagyon nagy kár!
31. Néhány hetes huzavona után Tarafás hajlandó távozni azzal a feltétellel ha a Kormány nyilvánosan elismeri, hogy korábbi állításaival ellentétben, a Felügyelet nem vétkes a neki felrótt pénzpiaci csődök miatt.
30. Tarafás eltávolításához nem lesz meg a szükséges MNB hozzájárulás, így a kormány az ÁPTF megszüntetését látja szükségesnek és hatáskörét a PM rendelkezésének körébe vonná.
29. Néhány héttel később kiderül, hogy Tarafás eltávolításához nem lesz meg a szükséges MNB hozzájárulás, így a kormány az ÁPTF megszüntetését látja szükségesnek és hatáskörét a PM rendelkezésének körébe vonná.
szeintem nem lehetünk nagyon optimisták ezekkel a szoclib győlöletvezérekkel kapcsolatban.
Arról van szó, hogy ha egyszer úgy érzik, hogy nagyon elvetették a sujkot, és a tömegek már nem tudják követni őket, akkor -- részben féltve az üzletet, vagyis a példányszám megtartásáért, részben pedig taktikai okból -- visszavesznek egy kicsit, hogy a lemaradókat felszedjék. Nem azért tehát, mert bármire is ráébredtek volna -- tudják azt ők már a kezdetektől, hogy mire megy ki a játék. Hanem azért, hogy hitelesek maradhassanak a félaggyal élő tömegek számára...
Szóval szerintem ez csak egy kis szünet, amit majd újabb támadás követ. Igaz, hogy ha Orbánék nem hibáznak nagyokat, akkor ez a szünet akár évekig is tarthat. Aztán még az is lehet, hogy ez alatt az idő alatt ezt szokják meg (a nézők és olvasók), és így ez lesz a "normális", és akkor már abból lesz nehéz elmozdulni újra...
Én simán bejutottam, nem kell jozzá semmmi extra jogosítvány. Való igaz a Te verziód közelebb állt az igazsághoz. Elég ha ezt itt kijelentem, vagy akarod ezt beleírjam a mea klumpába ?
:)
Én is olvastam ezt a Néphazudságban. Tényleg teli van hazugsággal, ferdítéssel.
Nekem különösen az szúrt szemet, hogy evidenciaként kezel már jól bejáratott hazugságokat, mint az antidemokratikus intézkedések, konszenzus felrugása, a MIÉPPEL való együttműködés készsége, stb.