Lisszabonban a 2-es terminálra érkeztek (oda parkol a gép), majd buszokkal átvisznek benneteket az 1-es terminálra. A csomagfelvétele után a kijárattól jobbra lesz a metró. Lementek a mozgólépcsőn és majd ott lesznek az jegyváltó automaták és egy jegypénztár. Hazafelé menetkor az 1-es terminálnál várakozó T2 shuttle buszra felszálltok, ami ingyenesen átvisz mindenkit a 2-es terminálra.
A magasságok nem annyira vészesek Lisszabonban, de a napijeggyel ügyesen ki lehet "játszani" a kellemetlen kaptatókat. Például ezért vannak a liftek és siklók is. Mi még a várba feljutáshoz is két helyen lifteztünk, hogy könnyedén leküzdjük magasságokat.
Itt látható két, telefonnal készült videóm a siklókról:
Én úgy tudom, az érkezési oldalon nincs metró, át kell menni a másik terminálra, s csak a metró állomáson van automata. Azért majd még vki megerősit az automatával kapcs.-ban, mert ebben nem vagyok biztos.
Köszi szépen! A reptéri bolt nem hiszem, hogy összejön, mert a szállásunkról jön értünk a transzfer, de ha általánosságban nyitva vannak a kisboltok akkor az Estrella bazilika környékén biztos találunk.
A via viagem kártyát és a napijegyet szeretném még a reptéren megvenni, ahhoz le kell mennünk a metrohoz vagy van az érkezési oldalon valahol jegypénztár?
Reptérről úgyis az állomás felőli oldalra estek be, ott nyitva van a közért és szemben egy kisebb közért is. Mini marketes varázslatba szinte minden sarkon bele lehet futni, este 10-11ig nyitva vannak, friss bagett, alapvető élelmiszerek, sör, bor, egész jó instant leves simán beszerezhető kb. bárhol.
Ami közértet láttunk, ott inkább az éttermi rész zárt előbb, vagy vége felé kifogyott és akcióztak. Szokott lenni kifőzdés-szerű kimérés, vagy csak pld. mindenféle saláták, húsok, grillcsirkék és szedd ki magadnak opciók, pénztár után megmikrózod, első padon leülve megeszed.
Mi már csak kettőt alszunk! :) Tudja-e valaki meddig vannak nyitva az élelmiszerboltok? Arra gondoltam, hogy ha nem késik a gép, este megpróbálunk még bevásárolni. Találtam a közelben egy mercadot ami elvileg 11.-ig nyitva van, de attól tartok csak az éttermi része. Esetleg valaki járt itt?
Nem a környék miatt, hanem a szállodához itt van a legközelebb a metró, jó az ár/érték aránya, jó véleményeket olvastam róla. Pátria hotel a mienk. Reptérről, reptérre 1 szerű az út. Mi leginkább tömeg közlekedni fogunk, metro,busz,villamos. Kevés gyaloglást tervezek az achilles ín gyulladás miatt.
Többször néztem én is másik szállást, de ettől jobbat nem találtam,persze ami árban is megfelel.
Én még hezitálok, hogy legyen nagyon belváros...drágább és kevésbé komfortos, vagy esetleg kicsit távolabbi (de metró közeli) cserébe nagyobb-komfortosabb, ár érték arányban jobb...
Jól értelmezem, hogy a via v. kártyára, ha mondjuk az érkezés napján csak egy db. - egy útra szóló jegyet töltök, akkor ,ha mondjuk másnap napi jegyet szeretnék vásárolni, akkor egy új kártya kell hozzá, mert egy kártyára csak egyféle - típusú "opciót" lehet tölteni?
Lehet figyelmetlenül olvasok....de olyan opció nincs, mint pl. Londonban, hogy töltök a kártyára egy bizonyos összeget és ha elfogy újra töltöm?
Sintrába és Cabo roca-ba ha megyünk, akkor újabb kártya kell, amire a vonatjegyet tölthetem?
Én is megvettem, sok hely nem volt már, úgyhogy csak a felső szektorba sikerült. Akkor még az is lehet hogy találkozunk! :) Ti meddig maradtok? Mi sajnos hétfőn már jövünk is haza.