Szuper lett a felirtat! Ha befejezted a 2. évadot is. Gpndolkoztál már a Hi-de-hi fordításán? (James, Stokesd, és 12 trees abban is szerepel igaz fiatalabban.)
Késő... nem bírtam tovább, és megnéztem angol felirattal. De csak az első 9 részt :)
Közben persze már olyan szempontból is figyeltem a feliratot, hogy hogyan lehet majd lefordítani. Nem irigyellek, kb. részenként van egy-egy olyan poén, ami az angol nyelv játékosságán alapul, nem lesz könnyű dolgod... Kezdve mindjárt ott, hogy (khm.) bullocks! :)
Ez becsapós, szentül meg voltam győződve, hogy ismerős a karakter (pedig egyszerűen utánanézhettem volna én is, kiderült, sehonnan nem ismerem - de nagyon jó :-)
Letölteni már nem emlékszem honnan sikerült, de beírva a címet, és hogy download, egy rapidshare-s lehetőséget találtam - na, most meg is néztem, működik (azaz időközben nem törölték).
Végignéztem a Beeching első évadát. Nem akarok a sorozatról beszélni, mert biztos van, aki még nem nézte meg, de akinek a Mylord tetszett, annak ez is tetszeni fog.
Kedves Zaba! Köszönöm a fordításokat, nagyon jók, érhető és élvezhető végig a sztori, további kitartást kívánok a második évadhoz is!
A köszönés az olyan vékony dolog, de nem sok más eszköze van az embernek...
Én tökéletesen elégedett vagyok a feliratokkal, és tényleg feldobja a napjaimat, hogy a Hatley-i állomáson újra láthatom a régi kedvenceket. Nagyon sokat számít, hogy értem is, miről beszélnek.
És csak a KÖSZÖNÖM marad viszonzásképp (de az nagyon! :-)
Én sem emlékszem ilyenre sem a szinkronizáltban, sem az angolban (lady Mabel nem issza meg senki italát!! :-)
Viszont sajnáltam, hogy eredetiben nincs meg a jelenet, amikor a "hátsó fertály" megtekintésekor elmondja Meldrum, hogy neki is volt egy teddy macija, ami Mr. Teddy teddyje lett. És a "fúr-farag a fiúgyerek". Pedig kíváncsi lettem volna rá, hogy hangzik ez angolul.
Lehet, hogy én tévedtem, mert arra emlékeztem, hogy a "Gyerünk a bálba!" c. epizódban van az, hogy Mabel megissza Ivy piáját, mint ahogy a Beeching "Kimaradás" című részében Vera Ethelét, de újranéztem és ilyen nincs, legalábbis a hivatalos DVD-n. Lehet, hogy másütt van?