Keresés

Részletes keresés

obsitos3 Creative Commons License 2018.03.03 0 0 73720

Sziasztok,új vagyok ezen a fórumon,segítségre volna szükségem,hátha otthon van valaki ebben a témában.Ajándékba kaptam egy

PIDION BIP 5000 típusú pda-t,melynek a manualjában az szerepel,hogy van benne integrált GPS,A-GPS és D-GPS támogatással.Egyrészt nem értem,mi ez a támogatás,másrészt a GPS-t egyáltalán nem találom,nem tudom indítani.Ha valaki találkozott már ezzel a készülékkel,segíthetne egy kicsit.Köszönöm:obsitos

Fradista Utazó Creative Commons License 2018.02.22 0 0 73719

Nyilván.

De a Sygic elérhető a Google Playből, és az App Store-ból is, egy ilyen alkalmazásnál ez nem lehet hivatkozási alap, gond nélkül futnia kell minden eszközön. Pláne hihetetlen, hogy az iPaddel legyen baj, hiszen az Apple-nek alig van párféle eszköze. 

Előzmény: juhlacii (73717)
Joe0417 Creative Commons License 2018.02.22 0 0 73718

Igen, nem ugyanaz, de az lényegtelen. Amikor telepítette, az iPad-hez igazította rendesen a felbontást. Minden rendesen működik, mindent lehet látni, egészen addig, amíg elindítom magára a címre navigálást, és ott a hátralévő dolgokat mutató információs sáv csak félig látszik. Ha megszakítom a navigálást, vagy kitörlöm az útvonalat, megint mindent rendesen lehet látni, nem lóg ki semmi. Ja, és régebben volt már rajta Sygic, akkor rendesen ment.

Előzmény: juhlacii (73717)
juhlacii Creative Commons License 2018.02.22 0 0 73717

csak tipp, de szerintem akkor nem ugyanaz a két képernyőnek a felbontása

Előzmény: Joe0417 (73716)
Joe0417 Creative Commons License 2018.02.22 0 0 73716

Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy van egy iPad-em, meg egy Sony Xperia telefonom. Mindkettőre feltelepítettem a Sygic gps-t, de az iPad-en a kijelzés nem működik rendesen (az alsó információs sor: hány km, perc, stb van hátra, csak félig látszik, a képernyőről "lelóg"). Van valakinek tippje, miért lehet ez? Előre is köszi a válaszokat.

TamiBT Creative Commons License 2018.02.19 0 0 73715

;( ;(

Előzmény: Csigabiga 1 (73709)
Schaf Creative Commons License 2018.02.19 0 0 73714

Részvétem...  :(((

Hasznos szakmai tagja volt a csapatnak...  :(

Saughassy Creative Commons License 2018.02.19 0 0 73713

Sajnalom. :( Reszvetem a csaladjanak.

Egér Fogó Creative Commons License 2018.02.19 0 0 73712

Nyugodj békében, Gyuri.

scarabaeus Creative Commons License 2018.02.19 0 0 73711

Nyugodjon békében.

a_motor Creative Commons License 2018.02.19 0 0 73710

Nyugodj békében Gyuri...

Csigabiga 1 Creative Commons License 2018.02.19 0 0 73709

Üdv Emberek!

Szomorú hírt kaptam:
Vgyuri1946 fórumtársunkat december végén elgázolta egy autó. Azóta kórházban volt és a hétvégén elhunyt.
Nyugodjék békében!

Schaf Creative Commons License 2018.02.14 0 0 73708

No ha mindezzel tisztában vagy akkor tudhatod, hogy az általad említett kritériumoknak megfelelő eszköz nincs.

Olyan van, amelyik egyiket/másikat teljesíti, de az összeset...  Főként, hogy az általad vázolt eset elég speciális, és nincs értelme eszközt gyártani erre...  :)

tehát vagy szerződsz egy szolgáltatóval, vagy megelégszel 3 óra üzemidővel, vagy horror áron veszel eszközt...  választhatsz.

Ui.: Esetleg talán olvastad anno az égipóráz cikkemet, amiben megemlítettem miért nem rentábilis ez a magyar viszonyok között. (Értsd 12e Ft/ kütyü/év neked sok másnak meg röhejes)

Előzmény: Centi the real (73706)
Doky586 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 73707

Én is úgy tudom van ilyen eszköz, legálisan használják a büntetésvégrehajtásban háziőrizeteseknél. Rázárható az áldozat bokájára levehetetlenül. Kérdezz utána valamelyik börtönigazgatónál..   :DD

Filmekben is szokott ilyenek szerepelni, néha nyakra zárható, riasztó v robbantó funkcióval egybeépítve. Gondolom ez esetedben is fontos hogy ha nem akarod hogy elveszítsék ezeket. :))

Előzmény: Centi the real (73706)
Centi the real Creative Commons License 2018.02.14 0 0 73706

Nagyon nem úgy látod a helyzetet, ahogy van. (de nagyon ügyes vagy hogy állítólag látod a gondolataimat)

• Kifejezetten számlaképes eszközvásárás érdekel, cégként venném. (ergo a magyar piac érdekel, bár van EU adószám is)
  • nem szolgáltatást keresek, hanem eszközt, amihez szolgáltatást is adnak, vagy ingyenes felületen az eszköz vásárlással is jogot kapok a felület használatához - tehát az eszköz árába van beépítve a felület használatának díja
  • nem érdekel a havidíjas szolgáltatás, mert kb 4 hónapon keresztül minden második hétvégén használom;  ez a legjobb esetben is összesen 7-9 hétvége; kb 18 nap. Ezért nem fizetnék 365 napos díjat, de szerintem Te sem.
  • Nálam is működik a Google, akár milyen hihetetlen, és az általad említett trackereket már réges rég megtaláltam. (több éve) Mindketten tudjuk, hogy azok nem jók nekem.
  • alapvetően tapasztalt kollégák véleményét kértem, akik már használnak/használtak ilyet.
  • Pont az általad írt problémára keresek infókat, hogy ne empirikus úton kelljen tapasztalatokat gyűjtenem. 
  • tisztában vagyok a GDPR jogharmonizációval
  • Meglehetősen tisztában vagyok a GPS (Glonass, Beidou, Galileo) rendszerek működésével, és a mögöttük álló technológiai lánccal.

Erre a fórumra is több mint 20 évvel ezelőtt regisztráltam, amikor még nem is Indexnek hívták  (iNteRNeTTo)  , nem mai motoros vagyok sem a fórumban, sem az IT-ban, sem a GPS-ek világában.

Nem kioktatásért jöttem, hanem tanácsért.

A szolgáltatást Te is használod nap mint nap, a licencdíjat kifizetted a telefonod árába építve..  (Google maps )  Ilyesmit keresek, csak nem kell 8 magos 4 gigás, full HD-s kütyü hozzá, mert tök felesleges.

Nem ingyen akarom használni, hanem egyszeri beruházással, ritkán.

Peace:

Cm

Előzmény: Schaf (73705)
Schaf Creative Commons License 2018.02.14 0 0 73705

Értem.. tehát ha leírjuk neked, hogy hiába veszed meg a kütyüt ahhoz még ennyi eszközt kezelő felület nem lesz, akkor az nem világos és javasoljunk megoldást...

A következőképpen látom...
0 Ft befizetéssel (na jó filléres hardverrel) akarsz olyan szolgáltatást ami alapból nem olcsó (és eleve az igényeidnek megfelelő célhardver kellene hozzá), de mindazt tudnia kell amit te szeretnél... Gondolom az plusz pont számodra, ha okosba, meg ÁFA nélkül is lehet..

Magyarország én így szeretlek... :D

Egyébként némi keresgéléssel már 4-6 USD körül találsz olyan cuccot, ami kvázi egy SIM kártyával képes lesz a pozicióját elküldeni adatkapcsolaton...  --->  "Mini GPS Tracking With Bluetooth Auto Car Pets Kids Motorcycle Tracker Device With Online Tracking System Anti-lost Tracker New"

A probléma az, hogy ez se userbiztos nem lesz, se az üzemidejét tekintve hosszú életű (azokkal a paraméterekkel amit te akarsz)...    A személyiségi jogi részéről ne is beszéljünk a dolognak, mivel májustól egy ilyenért több millió forintra is megvághatnak még akkor is, ha elviekben az ügyfeled aláírta hogy tud róla (mivel a beszerzett GPS adatok kezelésének is változik a módja)...

Szóval el kell keserítselek, de nem véletlenül kerül annyiba, amennyibe egy ilyen szogáltatás-.. te csak a hardvert meg az adatkapcsolatot látod, de a háttérben millió egyéb szar van aminek meg kell feleljen a rendszer...  MERT TÖRVÉNY.

Előzmény: Centi the real (73704)
Centi the real Creative Commons License 2018.02.12 0 0 73704

Nem puszira.

A technológia adott a megjelenítés is (pl. greenalp),  a jeladót keresem...   (miért baj az, hogy nem a 0-ról építek egy megoldást, és nem milliókat tolok be egy tavasztól őszig jó időben megtartott hétvégi programba, ami sosem fogja kitermelni magát?) 

"......de azokat (nem véletlenül) általában egy fiók/egy eszköz konstrukcióban tudod használni..."        a greenalp  pont ilyen, több eszközt látok egyszerre (ingyenesen 5,  gombokért a többi)

Nagyjából egy kutyakereső cucc kéne, de sajnos több kutyám van, és egyszerre szoktak elkóborolni...(5-6 csoport)

Előzmény: Schaf (73699)
Centi the real Creative Commons License 2018.02.12 0 0 73703

Félreértettél...

Pont az a lényeg - ahogy írtam - , hogy adatforgalomra (korlátlan) vannak SIM kártyáink vicces havidíjért...  tehát az info eljuttatása adott.

Gyakorlati tapasztalatot szeretnék kérni, hogy lehetőleg a NE a vásárlás után derüljön ki az, hogy számunkra nem megfelelő.  

Mindenképp célhardvert keresek, mert mint ahogy írtam, a mobilos alkalmazásokat szétkapcsolgatják az userek.  

Ezt használtuk a greenalp.com-on ami jó is lenne de a mobilappott rendre szétkonfigolták az userek.  (és baromira merítette a készüléket)

Egy fekete doboz kell.  :-))

Cm

Előzmény: Schaf (73698)
Doky586 Creative Commons License 2018.02.12 0 0 73702

A buszvezető mottója: Aki jön aki nem megyek... és fizetni előre kell. :D

Előzmény: Doky586 (73701)
Doky586 Creative Commons License 2018.02.12 0 0 73701

Mindenkinek adsz egy papír várostérképet bekarikázva a találkozási pont és melléírva az időpont. Felhívod mindenki figyelmét hogy a jelzett időpont után 10 percel már ne is keressék a buszt mert az már elment, a lemaradók az egy hét múlva érkező következő buszjáratra felszállhatnak..  :))

Előzmény: Centi the real (73697)
Schaf Creative Commons License 2018.02.12 0 0 73700
Előzmény: jgkfgkf (73692)
Schaf Creative Commons License 2018.02.12 0 0 73699

Plusz azt gondolod, hogy valaki majd puszira fejleszt neked egy olyan felületet, ahol a te igényeidnek megfelelően "online" látod/koordinálhatod a loggereket?  Persze.. vannak kínai kütyük, amiket hozzákapcsolhatsz egy fiókhoz, de azokat (nem véletlenül) általában egy fiók/egy eszköz konstrukcióban tudod használni.

Előzmény: Schaf (73698)
Schaf Creative Commons License 2018.02.12 0 0 73698

Igazából nem értem mit szeretnél.. illetve értem, csak azt nem, hogy miért gondolod, hogy a célhardvernél bármi olcsóbb lesz?

A probléma eleve azzal van, hogy loggert kaphatsz potom pénzért,azonban a logger adatait valahogy el kel juttasd magadhoz. Tehát hiába rögzít az eszköz, ha az információ nem jut el hozzád...  Ezt mégis hogy szeretnéd megtenni mobil kommunikáció nélkül? A nyomkövető eszközök nérleti díja általában tartalmazza a mobil kommunikáció díját is. Nem véletlenül van így kitalálva a konstrukció...  Ha te beballagsz és veszel egy SIM kártyát bármelyik mobilszolgáltatónál, annak is lesz költsége, plusz havi előfizetés díja (feltöltőkártyásnál pedig általában nem adnak sok adatkapcsolatot alapból). Ráadásul ugye ha EU-n kivülre mész akkor ismét bukott a mutatvány, hiszen az adatkapcsolathoz ilyenkor újabb súlyos forintokat számolhatsz kapcsolatonként.

Ha veszel loggert X forintért, majd egyenként veszel hozzá SIM kártyát is, hosszú távon nem hiszem, hogy olcsóbb lehet a dolog, kivéve ha évi 2-4 alkalomnál többet nem használod.

Előzmény: Centi the real (73693)
Centi the real Creative Commons License 2018.02.11 0 0 73697

Szia, 

Egy busznyi túrista  (48 fő) több kisebb csoportban indulnak el a városban  (6-10 fő/csoport)   - tehát csoportonként elég egy jeladó  + a busznak is egy

Nem járműkövetés a cél, hanem az, - miután busszal nem akárhol tudsz parkolni - a csoportok helyzete, és a busz koordinálása.  A Buszvezetővel akár telefonon is tudok beszélni, de a külföldi túristát hiába kérdezem, ha eltévedt, hogy hol a francba van.....

A buszok nem mindig azonosak, béreljük,   így nem fixen  beszerelt 12v-os (24v-os) rendszer kell...

Cm

Előzmény: pavarotti (73694)
Centi the real Creative Commons License 2018.02.11 0 0 73696

Loggerek vannak tucatjával, de nekem néhány dolog fontos:  

GYakori -percenkénti  helyzetjelentés   (Vagy realtime)

folyamatos jelentés - nem csak lekérdezéskor válaszoljon

egy weboldalon, /tableten alkalmazásban egyszerre lássam az összes jeladót.

Köszi:

Cm

Előzmény: Jahno (73695)
Jahno Creative Commons License 2018.02.11 0 0 73695

Mindjárt meglesem, ismerősök a kutyákra vettek mindenféle nyakörves izéket, kici, occó, teljesen jó, ezer+1 olyan logger van a piacon, amit online is követsz.

pavarotti Creative Commons License 2018.02.11 0 0 73694

Nem vagyok járatos a témában, de azért egy-két pontosító kérdés:

- csak buszok (járműkövetés), vagy buszok és gyalogos csoportok követése a cél?

- a csoportok egységesnek tekinthetők (5-6 csoportot írsz), vagy a csoport minden tagja feltételezésünk szerint külön is mozoghat (és követendő)?

Centi the real Creative Commons License 2018.02.11 0 0 73693

Sziasztok, 

Olyan flottafelügyeletet - csoportfelügyeletet (turista csoport nyomkövetése) keresek ( havi 1-2 napi használatra - tehát a havidíjas klasszikus cuccok drágák), ahol olcsó eszközzel, ami lehetőleg nem mobiltelefon, mert azt az ügyfél azonnal elkezdi buzerálni- egy webes, vagy mobilalkalmazásban látom a csoportok mozgását.

Feltételek:

• 5-6 óra folyamatos üzem
  • gyakori jeladás (kb percenként, vagy real-time)
  • felhasználó által nem elállítható
  • könnyű, (max. egy kisebb mobiltelefon méretű, és súlyú)
  • Nincsenek csatlakoztatott perifériák (antenna, akku, stb)
  • Nem akadály az adatforgalom (2G, 3G, 4G) Sim kártyáink vannak
  • Ha lehet jelezze a legutóbbi bejelentkezés idejét, és pontosságát. (tracking nem kell)
  • Lehetőség szerint nem csak GPS, hanem A-gps, Glonass, Beidou, Galileo rendszereket is ismerje  (legalább Sirf4, minél érzékenyebb)
  • Webes felületen (tablet) egyszerre lássuk az 5-6 csoport mozgását.
  • Egy "okosóra" méret lenne a legjobb, de az valószínüleg akku szempontjából kevés lenne

Alapvetően az eltévedt csoportok felderítése, illetve a saját túrista buszunk  mozgásának követése a cél.  Nincs semmilyen titkos megfigyelés, vagy illegál dolog.

Eddig amit használtunk, illetve gondolkozunk :  Greenalp.com,  (sajnos ez csak mobilalkalmazással működik jeladó oldalon)  illetve  https://webshop.trackimo.hu/,  (ez havi 1-2 alkalmo használata mellett drága)

Minden ötletet szivesen látok! 

Köszi Cm

jgkfgkf Creative Commons License 2018.02.10 -1 0 73692

Hali.

Kérdezném, hogy jelenleg EOV koordinátákat leolvasni mi a legolcsóbb és legigénytelenebb készülék (nem tudok vigyázni rá, sáros, poros, ütött, kopott, karcos lesz) vagy hogy szokták ezt mostanában csinálni? Eddig egy valahol talált ezeréves kütyüt használtam, de bemondta az unalmast.

Nem igazán értek az egész témához, nekem csak a koordináták kellettek. Most googléba beírva szavakat hirtelen 2-3 eszközt dob, de nagyon sokallom az árukat, illetve a beírt kifejezések igazából más témába visznek.

Köszi. 

TamiBT Creative Commons License 2018.02.10 0 0 73691

- azert azt hozzateszem, hogy en tengeren hasznaltam, vevoje nagyon ottvan, erzekeny, stabil, gyorsan fog poziciot, tette a dolgat, ami siralmas, az az uzemido, eszi az akkukat/elemeket, meg kikapcsolt kijelzo mellett is, egy komoly tura alatt es kozepes napi hasznalatban nem birt ki egy szett elem sem 1 napot, ez nagyon gaz!

Előzmény: TamiBT (73689)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!