Van egy süllyesztett tartály, ami 70 hl-es. Ez esővizet is gyűjt+ feltölti egy kút. Ebből megy az öntözés. A víz 3.5 méter oszlop. Ezt a membrános szivattyút nyáron használjuk. Nagy melegben a
légkonit táplálja. Ez 12 C° fokos víz. A hőcserélőkön az a mennyiség kell, amit az a kis szivattyú tud.
Szeretném lecserélni egy olyan teljesítményű centrifugális szivattyúra. Kb 7-8 métert tudjon emelni
és 230 V-ról üzemeljen. Ne legyen nagy mennyiség a szállítás, mert nem szeretném, ha nyomás alá tenné a rendszert. Kb. ennyi lenne.
A membránost szeretném lecserélni. Kb. akkora teljesítmény kellene (és ez fontos, hogy ne szállítson többet) mint az a kis Tescos pumpa. Ez egy földbe süllyesztett tartályban van, de olyan rezgése van, amit a szomszéd nem tud "elviselni" a pincében.
Én csak akkor veszem ki a szivattyút a kútból, ha elromlik. Télen is megjáratom néha, és kész. Pl. fóliasátorba viszek pár kanna vizet. Szerintem felesleges kivenni, ha néha meg tudod járatni.
Nekem ásott kútban van egy kis membrános búvár. Én kiszoktam húzni a vízből, mert volt rá példa hogy tavasszal a feltörő víz úgy belepte homokkal hogy alig bírtam kihúzni belőle. téged ez a veszély nem fenyeget.
Új kerttulajként kérdés merült fel bennem. A téli időszakban fel kell szedni a kútból a csőszivattyút a fúrt kútból? Ugye lent (14 m) fagyásról nem beszélhetünk, de eddig kétféle tanácsot olvastam. Egyik, hogy húzzam fel, a másik nyilván az, hogy ne.
Szia! Nem gányolás, gyári. A gyári leírásban van kép róla. De ne kérdezd hogy akkor miért nem olvastam el a gyári leírást. :-) Azért,mert nincs meg, a képet a netről halásztam. :-)
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni. A képen egy régebbi Honda fűkasza van. A bejelölt alkatrész mi célt szolgál? Vslaszokat előre is köszönöm!
Szia! Tipikus, hogy megkopott a hidro-hajtása. Az olajváltás egy sűrűbb olajra nem igazán megoldás. Sajnos a felújítása drága, de nem biztosan hosszú életű. Amikor melegszik az olaj hígul és elszökik a hidraulikus dugattyúk mellett. Én a mechanikus váltót tartom hosszú életűnek. Ha van lehetőséged cseréld át atrra.
Nézd meg a nívót töltsd fel olajjal. Lassan húzva az inditózsinórt nézd meg átfotdul e a dugattyú de kiszedheted a gyertyát is és erőteljes rántás után látod jön e ki trutyi a henherből.
Köszi, azért kérdeztem, mert olyat is olvastam, hogy szét kell szerelni a gépet és kitisztítani, mert olyan helyre is kerulhetett olaj, ahova nem lenne szabad.
Kb 1 éves gépről van szó, jó lenne, ha nem ezzel a malőrrel végezném ki a motort.
Visszatöltöd a hiányzó olajat,és kész.Lassan forgasd át a motort,hogy nem került-e a hengerbe olaj.Lehet hogy eleinte erősen füstölni fog néhány percig.
Van egy Black and Decker GK 30-as elektromos láncfűrészem amiben kikoptak acsapágyak és ledarálta a "bakelitkereket".
Ha valakinek kell odaadom alkatrésznek, ingyen elvihető. Hátha valakinek éppen a burkolat, vagy a motor, vagy a fém fogaskerekek, kapcsoló...stb. hiányzik.