Keresés

Részletes keresés

djuice Creative Commons License 2014.06.20 0 0 1569

Mellesleg ebbe MidiTom tudna építésileg többet mondani ha volna ideje fórumozni mostanság, de van egy elektronikai portál is amin nagy zenész megfejtések olvashatók hazai vonalon. Sajna a címe most nem ugrik be, de fehér háttérrel olyan élénkzöld panelekkel, menükkel van designban felépítve...

djuice Creative Commons License 2014.06.20 0 0 1568

Na várjál, akkor mást mondok! http://bit.do/csabidrum

Bár ő is az említett Casiot írja, de az általad írt "fájntos self-made műszer" azt gondoltam legalább midit tud kifelé. ;)

Előzmény: Deskebá (1566)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.20 0 0 1567
Előzmény: Deskebá (1566)
Deskebá Creative Commons License 2014.06.20 0 0 1566

Helló.

Az EZDRUMMER-2 önálló program nem kell hozzá host. Csupán midin kommunikál mint minden ide tartozó cucc.

De.......

Nekem olyan elektronika kéne valami kit féle amiért még fizetnék is, ami  előállítja a megfelelő hang pl. lábdob, vagy beütőcin és még sorolhatnám midi jelét. Ezt csinálják a mérgesen drága agyak. Csak hát engem nem lehet átbaszni ha nem muszály. Értitek!!!!

Igazából egy olyan ember válszát vártam volna aki épített már ilyet.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.20 0 0 1565
Előzmény: Deskebá (1562)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.20 0 0 1564

szeritnem pont az kell neki, ami az analóg (trigger) jelekből midi-t csinál:

pld. http://www.polynominal.com/site/studio/gear/drum/casio-dz-1/casio-dz-1.html

Előzmény: djuice (1563)
djuice Creative Commons License 2014.06.20 0 0 1563

Midi kimenet van rajta gondolom vagy egy usb?

Kell egy midi interface meg egy host program ami futtatja a drumert.

Előzmény: Deskebá (1562)
Deskebá Creative Commons License 2014.06.19 0 0 1562

Sziasztok.

Tehát amim van.

1, Számítógép,

2, Általam készített dob pad (piezós) remekül működik a gyári agyakkal.

3, VSTI dobprogram EZDRUMMER-2. (nagyon jóóóó)

Kérdésem. Hogyan tudnám gyári-nagyondrága-agy beiktatása nélkül megszólaltatni a VSTI hangszert.

V43-1219 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 1561
Sikerült minden amit szerettem volna.Köszönöm a segítséget!
Előzmény: Törölt nick (1560)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.13 0 0 1560

és sikerül valami?

Előzmény: V43-1219 (1559)
V43-1219 Creative Commons License 2014.06.13 0 0 1559

Köszönöm a segitséget! 

Előzmény: Törölt nick (1558)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.11 0 0 1558

1. összekötsz mindent, bekapcsolod

2. a MIDI-OX-ban az Options/MIDI Devices-ben 

beállítod, ahogy a képen van, az X-station a te MIDI-USB kábeled neve.

Így a PC->Access irányba lesz adatforgalom.

Ki tudod próbálni, ha a zongoraikonra klikkelsz, utána a PC billenytűzet gombjaira megszólal az Access.

(alul világít a KYB felirat)

A patch feltöltéséhez balról a 2. ikonra klikkelsz, ez egyből felhoz egy fájlkijelölő ablakot.

Ott kiválasztasz egy .syx v. .mid kiterjesztésű fájlt, és ha minden jól megy egyből át is tölti a szintire.

Ez után már az új hangszínen szólal meg.

Előzmény: V43-1219 (1557)
V43-1219 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 1557

Sziasztok.

Nem kertelek,baromira nem értek a hangok átvitelére, van egy access virus kb szintetizátorom.Van sound driver-em van usb-midi adapterem,van midi ox progim.Csak az angol nyelvel van bajom még.Valaki letudná irni,hogy tudom a letöltött hangokat áttenni a virus kb-ra.Vagy valami videó-s segitség. A viruson minden bank tele van hangokkal,de szükségem lenne pár darabra a letöltöttek közül.Meg valami (jó) megfelelő zeneszerkesztő program kéne még,mert MUlab-om van de nem sokra megyek vele.Saját dalaimat szeretném szerkeszteni,javitgatni.Sok helyen,fórumon érdeklődtem már ez ügyben kevés sikerrel.

Köszönöm a segitséget előre is.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.09 0 0 1556
Előzmény: De.Marco (1555)
De.Marco Creative Commons License 2014.06.09 0 0 1555

Tényleg nem akarok tovább offolni, de az OO olyan tetű lassan indul, ellenben fél gigát felrak a gépre hogy már ezért sem akarok új programot feltenni. Valahogy megoldom majd az eddigi ötletek alapján vagy valami adatbázis függvénnyel, csak azt hittem ez a téma a hangszínrendezések terén másnál is előjött már és van rá progi, de tényleg nem akarok itt office tanfolyamot nyitni.

Köszönöm a segítséget Kolléga!

Előzmény: Törölt nick (1554)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.09 0 0 1554

openoffice-ban, libreoffice-ban, biztos hogy van:

https://help.libreoffice.org/Calc/Creating_Pivot_Tables/hu

http://openoffice.blogs.com/openoffice/2006/11/data_pilots_in_.html

azok is ingyenesek. Pivot néven nézted?

Előzmény: De.Marco (1553)
De.Marco Creative Commons License 2014.06.09 0 0 1553

Sajna nem lehet javítani... http://www.freeoffice.com/

De.Marco Creative Commons License 2014.06.09 0 0 1552

Vagy inkább így file://localhost/C:/Program%20Files/SoftMaker%20FreeOffice/html/index.htm

Csak ide ez már off lesz sajna, de azért köszönöm az útbaigazítást!

De.Marco Creative Commons License 2014.06.09 0 0 1551

Az a sajnos hogy nekem ez van a gépen és abban meg ilyen függvény nincs. :(

Előzmény: Törölt nick (1547)
V43-1219 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1550

Köszönöm a választ.

Előzmény: Törölt nick (1549)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1549

a Virushoz biztos van patch editor program, de ha MIDI-ben (sysex-ben) vannak a patch-ek, akkor pld. MIDI-OX-al rá lehet küldeni a fájlokat:

Sending loaded data back to the synth workstation: http://www.pcmech.com/article/retro-friday-using-midi-ox-for-sysex-dumps/

(azt nem tudom hogy küldés előtt a Virus oldalon kell-e valamit állítani)

Előzmény: V43-1219 (1548)
V43-1219 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1548

Sziasztok.

A kérdésem a következő lenne:van egy virus kb szintim,töltöttem le hangokat hozzá a laptopomra.Midi szekvenciának nevezi a gép.

Van midi-usb adapterem ami működik is rendesen.Össze is kötöttem a vasat a laptoppal de nem tudtam rátölteni a hangokat.

Kell valami program esetleg még? Sajnos a szintetizátort kéz alól vettem,se papirok,semmi leirásat.

Hogyan tudnám azt a rengeteg letöltött hangot rátölteni a virusra?

Köszönöm előre a válaszokat.

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 1547

beszúrás/kimutatás (új munkalapra)

pld. csinálj egy oszlopba adatokat, pár ismétlődéssel: Patchnevek: aaa,aaa,bbb,bbb,aaa,ccc,ddd,eee,fff ... stb

(aztán jelöld ki az egészet)  majd beszúrás/kimutatás (új munkalapra)

a kimutatás mezőlistán húzd az oszlopnevet (Patchnevek:) mind a sorcímkék (= csoportosítási szempont), mind az értékek (=mit számoljon) területhez

így pld. megkapod az egyes Patchnevek gyakoriságát.

(az eredmény mintha írnál egy egyszerű lekérdezést adatbázisból)

Előzmény: De.Marco (1546)
De.Marco Creative Commons License 2014.06.05 0 0 1546

Köszi az ötletet, de mi az a kimutatás és hogy csinálod?

Persze excelben is megvannak a cuccok, majd szétvágom a sorszámok mentén.

Gyakorlatilag amiatt kell, hogy redukáljam a mentéseimet, ne legyen meg 676-szor ugyanaz több fájlban is. Régi problémám ez a hangszínmanageléssel és egy terv van vele, hogy majd phytonban kreáljunk egy sysex útján működő managelő progit, ami likvidálja a duplikátumokat és esetleg egybe mergel több bankot a felszabaduló helyek szintjén, persze inteligensen... :)

A végkifejlet pedig hogy különböző típusú hangszerek hangjait egymásra klónozzuk a hasonlóság elvén. Értsd: pl egy Korg Triton Programot átültetni Kromeba stb. Nem könnyű téma, de meglátjuk mire jutunk. :)

Előzmény: Törölt nick (1545)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.05 0 0 1545

Szia!

Mi a cél? Hogy kiderüljön, mi-hol-hányszor van meg? Mert attól még nem lesz jobb semmi, hogy tudod hogy a "CrystalAthm" 4 példányban is meg van. Ráadásul lehet, hogy csak a nevük egyező, de teljesen más hangok.

De ha ez a cél, szerintem legegyszerűbb Excel-be betölteni, pld. három oszlopba: bank-név; sorszám; patch-név formában egymás után a fájlokat

Aztán ha mind megvan, jöhet egy rendezés a patch-név oszlopra, és akkor látod egymás alatt az ismétlődőket.

De még jobb egy kimutatást kreálni a patch-név oszlopra, és egyből  mutatja a mi-hányszort.

(Feltételezem, hogy a sorszám nincs a patch-névben. Ha igen, előtte ki kell szűrni pld. keresés-csere számok a semmire módon, az egész gyors)

Előzmény: De.Marco (1544)
De.Marco Creative Commons License 2014.06.05 0 0 1544

Hi!

Volna egy speciális kérdésem. Vannak hangszínbank listázásaim txt-ben és ki kiéne szűrni belőlük az egyezőket, de úgy is hogy pl egyik hangszín egyszer a 28-as, a másikban meg 34-es sorszámon szerepel de azonos néven, tehát ua a kettő. Tudom vannak text comparerek, de azok sorról sorra mennek 2 fájlnál, itt meg inkább valami adatbázisszerű keresés vagy mi kéne. Tudtok erre valami okos progit?

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2014.05.29 0 0 1543

ok, ha van konkrét kérdés, akkor ne habozzon

Előzmény: ankol (1542)
ankol Creative Commons License 2014.05.29 0 0 1542

Köszönöm az infókat, megpróbálom.

Tisztelettel: Borsos Albert

Előzmény: Törölt nick (1541)
Törölt nick Creative Commons License 2014.05.25 0 0 1541

üdv. én biztos nem fogom, de itt vannak infok a midiről, hogy mi is ez:

Sík - Gerényi: MIDI (Alapozás és protokoll)

Tizennégy éve jelent meg könyvünk a házi stúdiókról. Most leporoltuk, aktualizáltuk, és teljes egészében közzétesszük. Az 1992-es év első hónapjaiban jártunk. Az egyetemről éppen csak kiszabadultam, munkahelyet viszont nem kerestem, mert pár barátommal akkor már évek óta[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

http://radicspeter.hu/vsti/midi.html

Esetben két dologról van szó: kell a YAMAHA USB-MIDI driver, hogy a Windows alatt mint MIDI eszköz használható legyen az E403 (küldjön, és fogadjon adatokat).

Ezt a MIDI-OX prgogrammal tudod ellenőrizni. 

A másik a YAMAHA MIDI feltöltő szoftvere, amit akkor érdemes próbálni, ha az első rész már működik.

Előzmény: ankol (1540)
ankol Creative Commons License 2014.05.25 0 0 1540

Üdv!

Valóban feltelepitettem amiket irtál de szerintem  több mindent kell ismerni mint amit én tudok. Amint irtam én nem vagyok zenész csak szeretném tudni miket lehet meg oldani. ( Én rádió amatőr ként ismerem a technikát. )Ha a környékemen lennél szivesen  oda viszem .vagy el hoználak és terméshetesen vissza is, csak valaki csinálja meg.A zenész kenyere nincs veszélyben senkinek miattam.

Tisztelettel: Borsos Albert      (nyugd.rádió amatőr)

Előzmény: Törölt nick (1539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!