Mellesleg ebbe MidiTom tudna építésileg többet mondani ha volna ideje fórumozni mostanság, de van egy elektronikai portál is amin nagy zenész megfejtések olvashatók hazai vonalon. Sajna a címe most nem ugrik be, de fehér háttérrel olyan élénkzöld panelekkel, menükkel van designban felépítve...
Az EZDRUMMER-2 önálló program nem kell hozzá host. Csupán midin kommunikál mint minden ide tartozó cucc.
De.......
Nekem olyan elektronika kéne valami kit féle amiért még fizetnék is, ami előállítja a megfelelő hang pl. lábdob, vagy beütőcin és még sorolhatnám midi jelét. Ezt csinálják a mérgesen drága agyak. Csak hát engem nem lehet átbaszni ha nem muszály. Értitek!!!!
Igazából egy olyan ember válszát vártam volna aki épített már ilyet.
Nem kertelek,baromira nem értek a hangok átvitelére, van egy access virus kb szintetizátorom.Van sound driver-em van usb-midi adapterem,van midi ox progim.Csak az angol nyelvel van bajom még.Valaki letudná irni,hogy tudom a letöltött hangokat áttenni a virus kb-ra.Vagy valami videó-s segitség. A viruson minden bank tele van hangokkal,de szükségem lenne pár darabra a letöltöttek közül.Meg valami (jó) megfelelő zeneszerkesztő program kéne még,mert MUlab-om van de nem sokra megyek vele.Saját dalaimat szeretném szerkeszteni,javitgatni.Sok helyen,fórumon érdeklődtem már ez ügyben kevés sikerrel.
Tényleg nem akarok tovább offolni, de az OO olyan tetű lassan indul, ellenben fél gigát felrak a gépre hogy már ezért sem akarok új programot feltenni. Valahogy megoldom majd az eddigi ötletek alapján vagy valami adatbázis függvénnyel, csak azt hittem ez a téma a hangszínrendezések terén másnál is előjött már és van rá progi, de tényleg nem akarok itt office tanfolyamot nyitni.
Köszi az ötletet, de mi az a kimutatás és hogy csinálod?
Persze excelben is megvannak a cuccok, majd szétvágom a sorszámok mentén.
Gyakorlatilag amiatt kell, hogy redukáljam a mentéseimet, ne legyen meg 676-szor ugyanaz több fájlban is. Régi problémám ez a hangszínmanageléssel és egy terv van vele, hogy majd phytonban kreáljunk egy sysex útján működő managelő progit, ami likvidálja a duplikátumokat és esetleg egybe mergel több bankot a felszabaduló helyek szintjén, persze inteligensen... :)
A végkifejlet pedig hogy különböző típusú hangszerek hangjait egymásra klónozzuk a hasonlóság elvén. Értsd: pl egy Korg Triton Programot átültetni Kromeba stb. Nem könnyű téma, de meglátjuk mire jutunk. :)
Mi a cél? Hogy kiderüljön, mi-hol-hányszor van meg? Mert attól még nem lesz jobb semmi, hogy tudod hogy a "CrystalAthm" 4 példányban is meg van. Ráadásul lehet, hogy csak a nevük egyező, de teljesen más hangok.
De ha ez a cél, szerintem legegyszerűbb Excel-be betölteni, pld. három oszlopba: bank-név; sorszám; patch-név formában egymás után a fájlokat
Aztán ha mind megvan, jöhet egy rendezés a patch-név oszlopra, és akkor látod egymás alatt az ismétlődőket.
De még jobb egy kimutatást kreálni a patch-név oszlopra, és egyből mutatja a mi-hányszort.
(Feltételezem, hogy a sorszám nincs a patch-névben. Ha igen, előtte ki kell szűrni pld. keresés-csere számok a semmire módon, az egész gyors)
Volna egy speciális kérdésem. Vannak hangszínbank listázásaim txt-ben és ki kiéne szűrni belőlük az egyezőket, de úgy is hogy pl egyik hangszín egyszer a 28-as, a másikban meg 34-es sorszámon szerepel de azonos néven, tehát ua a kettő. Tudom vannak text comparerek, de azok sorról sorra mennek 2 fájlnál, itt meg inkább valami adatbázisszerű keresés vagy mi kéne. Tudtok erre valami okos progit?
Tizennégy éve jelent meg könyvünk a házi stúdiókról. Most leporoltuk, aktualizáltuk, és teljes egészében közzétesszük. Az 1992-es év első hónapjaiban jártunk. Az egyetemről éppen csak kiszabadultam, munkahelyet viszont nem kerestem, mert pár barátommal akkor már évek óta[...] Bővebben!Tovább »
Esetben két dologról van szó: kell a YAMAHA USB-MIDI driver, hogy a Windows alatt mint MIDI eszköz használható legyen az E403 (küldjön, és fogadjon adatokat).
Ezt a MIDI-OX prgogrammal tudod ellenőrizni.
A másik a YAMAHA MIDI feltöltő szoftvere, amit akkor érdemes próbálni, ha az első rész már működik.
Valóban feltelepitettem amiket irtál de szerintem több mindent kell ismerni mint amit én tudok. Amint irtam én nem vagyok zenész csak szeretném tudni miket lehet meg oldani. ( Én rádió amatőr ként ismerem a technikát. )Ha a környékemen lennél szivesen oda viszem .vagy el hoználak és terméshetesen vissza is, csak valaki csinálja meg.A zenész kenyere nincs veszélyben senkinek miattam.