Sziasztok skacok. A gépem egy 1.4-es Lacsi. A gond, "nem megy sokat zabál".....Most 7 ezer km van benne, de túl van egy agymosáson nevezük chip tuningnak. A többi véleménnyel szemben nem vagyok elájulva az eredménytől. Ígaz 4200/min fordulat felet szakít, de lejebb nem igazán alakit nagyot. Most éppen teszteljük a helyes beállítást. A direkt bevált. Gondolkodunk az üzemanyag gyüjtő "elosztó kollektor" nyomás emeléssel. 0,5 bár plusz már kb. elég. Eredmény ? Talán6-7 le+. Majd írok. Egy kicsit drasztikus megoldás,mert megint program modosítás szükséges. Jó tanács: A vég dobot érdemes sportra cserélni, de a katalizátort szerintem nem. A chip-el kapcsolatban megjegyezném sok beállítás létezik, az ideálist nehéz belőni. Probálkozni kell, de ne féljetek tőle. De aki azt írja elsőre frankó hát ????? Csak megbizható helyre vigyétek,és kérjetek min.egy hét próba időt. Az enyém ahogy írtam teszt alatt van. Az első program amit kapott egy másik gépnél bevált, nálam nem: kopogott az előgyujtás miatt. Mert ahány autó, annyi féle. Üdv. Tityesz
Ma elmentem megejteni a második tankolásomat. (Az első rögtön a szalonból oda vezetve volt)
Nem akarom elkiabálni, remélem ez így marad, de rosszabbra számítottam.
Szóval: 51 liter/605 km=8,43
És ebben volt, ahogy a múltkor írtam: mutogatós állóhelyben motorjáratás, kb 1/3-a a megtett km-eknek klímás. Zöme meg városi tingli-tangli, no meg úgy 80 km autópálya 130-140. Összességében kb 2/3 arányban városi használatban.
Mindent összevetve lehetett volna jobb is, ha nem egy új autóról lenne szó és nem próbálgattam, indítgattam, forgolódtam volna vele, hanem a megszokott mindennapi használatban fut. Ki a garázsból, megmosni, menni két kört a városban, mert tiszta rozsda lesz minden féktárcsa, amint vizet kap és nagyon ronda úgy, vissza a garázsba. Ennyit evett a BX-em is..:-))
Amúgy tankolás előtt kezdett el folyamatosan világítani a lámpa, tehát tényleg úgy 8-9 liter maradhatott benne, ami ilyen fogyasztással ha szűken is, de 100 km-re elég.
Mivel az oldal csak statikus, ezért nem tudtok a weben beleszerkeszteni a fórumon kívül. küldjétek el a lacetti@vodafone.hu email címre a képeket, és a lehetö leghamarabb felrakom.
Addig is a http://lacetti.try.hu link alatt érjétek el az oldalt. Ez mindíg az auktális oldalra visz mindenkit. De két hét múlva már az eredeti linken lesz elérhetö majd.
Nagyon pofás az oldal, azonban ha megengedsz egy észrevételt: A "Tesztek" résznél közölt írások biztos hogy szerzői jogvédelem alatt állnak, úgyhogy szerintem ne közöld ott le őket, csak tedd be a linket és ha rákattint a látogató, elolvashatja azt az eredeti helyén. :) Lehet hogy csak én vagyok figyelmetlen, de hogy lehet regeleni? :D Üdv!
Ki kéne találni egy domain nevet: Pl: (www.lacetti.hu), vagy (www.lacettiklub.hu), vagy (www.lacetti-klub.hu), vagy valami, hasonlót. Várom az ötleteket, és a végén együtt döntünk mi legyen a weboldal címünk.
Szia!
Semmi gond, úgyis most jönnek a nyári kikapcs önfeledt pillanatai.
Az M9 hídon van 100-as korlátozás és ezt (is) szokták méregetni!
A direkt vámraktárban, a héten meglesz- ígérik.
Az otthoni gépem "tápos", majd cserélek.
Üdv
A naplózást megette a fene..:-( Naná, hogy nem akar összejönni!
Elsőre az asszony kiruccanása borította, most meg állandóan hajtani kell.. Nem lesz így mérhető normális adat a tuningos fogyasztásról.
Ma reggel is késésben rohanunk a távolsági buszhoz, persze oktató autó, piros lámpa, stb... Szegény verdát eddig kiméltem, most meg csőstől (cső nélkül) kap. Mire beértem olyan szaga volt a motorház felöl, hogy már majdnem felnyitottam...
Meséltem az asszonynak, hogy a direktet kiraktad a kocsiból.
Teljesen elképedt. Azt kérdezte, hogy úgye pótolni fogod?
Kimentem megrángatni....járó motornál semmit sem hallani, síri csendben a garázsban van némi halk ...nem is annyira koppanás, hanem olyan tompa mocorgás, de ennyi. Asszem addig nem foglalkozom vele, amíg nem lesz pár ezer km az autóban, vagy menet közben is lehet hallani.
A klímával kapcsolatban...ezért külön nem megyek szervízbe, majd elkezdek készíteni egy listát és amikor 2500-nál viszek egy kanna olajat soronkívüli első cserére, a listán szereplőket is megnézetem. Amúgy ha tűzi a nap a szélvédőt és arra van állítva a klíma, elkezd 4-5 helyen alul párásodni az üveg.
A klímás dologra nem tudok mit mondani, nem igen szoktam nézegetni a szervízkönyvet. Én egyszerűen jeleztem, hogy kajli a klíma, azt mondták jó, megmérik, ha nem "saját hibás" a dolog, akkor természetesen gariban orvosolják. Így is volt.
A kopogást illetően, hát, nem kimondottan hangos, inkább csendes ( de nem full csendes azért ) környezetben lehet jól hallani. Javaslom, hogy rángasd meg a kormányt, ma kiderült, hogy álló motornál hangosabban koppan, tehát álló motornál rángasd meg, ide - oda keményen, fontos, hogy hirtelen történjenek az irányváltások, így ki tudod szűrni, hogy van - e valami gáz. Elvileg csendesnek kell lennie ilyenkor is, de kopognia meg főleg nem szabad. Igazából olyan a jelenség, mint amikor egy kormány gömbfej már nagyon kész van, és kopog. De itt nem ez a helyzet, hanem a fogaslécnél van valami. Tényleg, ez akkor most szöget is ütött a fejembe. Ha álló motornál nem szűnik meg, sőt erőteljesebb a jelenség, akkor mi franc köze van hozzá egy nagyobb nyomást produkáló szervócsőnek ? Leginkább semmi, holnap fel is hívom a szervízes cimbit, hogy mi lenne, ha nem baszkolódnánk itt cső rendeléssel, hanem kormánymű cs. oszt' jó van. Bár, mondogatta, hogy a körlevél, meg ezt akkor most végig kell játszani, mármint ezt a "csőcserélős hátha jó lesz és így kevesebb a költség a garit viselőnek" játékot. Holnap mindenesetre felhívom, aztán meglátjuk.
Valahogy olyasmi a mérete annak a csőnek, nem mértem le.
Jobban átgondolva a dolgot, egy dolgon átsiklottam, tévedtem, neked van igazad: mégpedig azt néztem el, hogy ha kivesszük az egész csövet, akkor a kimeneti nyílás nem csak akkorával nő, amekkora a bemeneti és kimeneti különbsége, hanem még a cső anyagának vastagságával is. Így valóban nem csupán azzal a szemmértékkel mért -átmérőben durván- egy centivel lesz nagyobb, hanem ahogy te is mérted, kb 15 mm-rel. Ezek így már meggyőzőbb adatok, jobban tetszik! Ha még azt is meg lehetne oldani, hogy a szűrő közepéről szívja ilyan keresztmetszettel talán holnap megint leszedném a fedelet....:-) Mondjuk...mi lenne, ha a meglévő 10 mm-es lyukak mellé a fedéltető irányában fúrnék még két-három lyukat úgy, hogy a bemeneti keresztmetszetek összege hasonló legyen a kimeneti nyílás (igaz nem 60, de mondjuk 55 mm-rével? Mégsem közvetlen a nyaknál szedné a szűrőtől a levegőt, hanem a nagyját a cső végén, a mellékest meg a szűrőház teteje felől. Bár...na mindegy...ez meg már csak szőrözés. Teljesen nem vetem el a gondolatot, hátha valami eszembe jut!
Komolyra fordítva a szót, szeretnék ötleteket, tanácsokat, szakirodalmat, mert nem vagyok újságíró, de még a lcsihoz se tudok hozzászólni, mert még nincs meg, e-hét péntekre ígérte a szalon, hogy meglesz. Kérek mindenkit, hogy együtt szerkesszük az oldalt. Várok minden véleményt, írást, képeket a asus@vodafone.hu email címre.
Hali!
Alakul szépen az oldal... :))
A tesztek /hirek, majdan a szerzett és közölt anyagok, stb/ forrását szvsz meg kellene jelölni >> plágium esete foroghat fenn...
Bocs,de csak nem hagyott nyugodni a szűkítő mérete - MY-05 X4MS55C típusban:
bemenő (belső) d=44,1 mm területe:15,28cm2
kimenő (külső) d=60,5 mm területe:28,75cm2
2 db környílás a paláston d=10,0 mm területe: 1,57cm2
keresztmetszet növekedés aránya= (28,75-1,57)/15,28=1,779 azaz +77,9%
csak egy a baj, hogy a papírszűrő előtt a szívolodal változatlan marad, így csak könnyít az eredő szívási ellenálláson!
Ha esetleg más méretű a szűkítőd (hossz=134mm) várjuk az adatokat!
Nem tudod véletlenül, hogy a klíma felülvizsgálata is előírt szervír-tevékenység? Nyahh..megpróbálom magyarul... Szóval: Ha bemegyek majd az első (soron kívüli) olajcserére, vagy legkésőbb a 15000-re, akkor kérhetem a gáz mérését és azt garanciában fel is töltik, ha kevés? Egyáltalán ezt kérni kell, vagy benne van a szervízkönyvben, hogy ellenőrizni kell? (Ne kelljen már kimenni a garázsig a szervízkönyvért ebben a hőségben!):-)) Amúgy bármelyik chevi-kereskedés tudja ezt mérni? A kormánykopogás nekem csak akkor hallható, ha nem jár a motor, csend van a garázsban és finoman picit mozgatom jobbra-ballra a kormányt. Neked mennyire volt hangos?
Zámornak gratula, hamarosan regelek én is, de előbb itt regélek egy sort a mai szervízzel kapcsolatban.
Gyenge klíma megoldva, 640 gramm gáz helyett 540 volt benne, kivákuumolták, gáz vissza csurig, klíma patent, olyan, amilyennek lennie kell.
Igenám, de mondom, ha már szervízben vagyok, és van némi csókom, megnézetem így kutyafuttában azt a bizonyos kopogást, amit a kormány erősebb mozgatásakor hallani. A szervízes srác szerint semmilyen hangnak nem kéne lennie, megrángatja a kormányt, fejcsóválás, majd emelő. Kormánymű probléma okozza a kopogást, amivel kapcsolatban már egy körlevél is keletkezett GM berkekben. Szóval, van egy cső a szervórendszerben, ami miatt nagyobb a hidraulika nyomása a kormányműben a kelletténél, és először ezt a csövet cserélik ki egy megfelelőre, majd ha még mindíg kopog a cuccos, akkor kormányműcsere. Na vazze', oda a büszkeségem, hogy hibátlan a verda. :( Tehát most várom az időponto a csőcserére.
Viszont hideg az már van az autóban, ha akarom ! :)))