Babszi mondta, hogy írjam le ide is, nem hiszem ,hogy érdekel valakit, mert mindig leszúrnak a spórolásért, ezért csak az olvassa akit érdekel és spórolni szeretne:
Mi régebben mindig a benti parkolóban hagytuk a kocsit, amit most felemeltek 95 eurora (1hétre). Ez a kikötő helyi parkolója. Beviszed a kocsit, kijövetkor fizetsz kártyával vagy kp-vel az automatánál. A városban Margherában nem akartuk hagyni a kocsit, mert az számunkra elég messze van, és nem őrzött. A szállodában ugyanúgy fizetni kellett volna, ezért az idén új helyet kerestünk. Én bevitem a családot a hajóhoz, majd vettünk 2 db buszjegyet, és visszajöttem egyedül a híd túloldalára. Ott az első lehetőségnél, ami több helyen is lehet, de a GPS segít, visszafordultam, és mielőtt felmentem volna a hídra előtte nagyon sok magán parkoló van, ami mindegyik zárt éjjel-nappal őrzött, és 4 euró/nap. Utána felszáltam a buszra (a buszon több mint kétszer annyi a buszjegy) és busszal visszamentem a Terminál bejáratáig. Az Agip (most Eni) kútnál leszálltam, és ott a hajó. Egyébként, ha elfelejetetek buszjegyet venni a parkolóőr is árul ugyanannyiért. Visszafelé ugyanez fordítva. 60 euró spórolás!
Ha Velencében kérdezed, nagyon egyszerű, amint átértél a hídon balra van egy benzinkút (Eni, volt Agip) és azzal szemben kell jobbra a hajók felé fordulnod. A Tronchetto feliratot keresd. A körforgalom után egyértelműen meglátjátok, hogy mindenki a kikötőbe megy. Az MSC terminálja balra lesz, de nagyon szépen ki lesz táblázva. Ott kipakoltok, majd leparkojátok az autót, és ott már várnak a hostesek, akik mindenben segítenek. Ha online bechekkoltok, akkor sokkal gyorsabb a beszállás, mert soron kívül intéznek mindent. Mi a teendőd? Nyugodtan várni a beszállást, inni az ingyen üdítőből, van elsétálni sörözni. :) Viccen kívü, mindent elmondanak. A csomagok leadása után kaptok egy-két papírt, kitöltitek(a betegségekről kérdeznek) utána leellenőrzik az iratokat, lefotóznak, eldöntitek, hogy kp. vagy hitelkártya lesz, megkapjátok a fedélzeti kártyákat, és ha nem chekkoltatok online, kaptok egy sorszámot, és amikor azt kiírják, akkor beszálltok. Szemben a costás 2 órás sorbanállós őrjöngéssel.
Mi Korfun autót béreltünk, közvetlenül a kikötőnél, egy nagyon korrekt cégnél, 30 euró volt, sztem ez a legjobb megoldás. Pár óra alatt nagyon sok minden bejártunk a szigeten, a Sissy-kastélyt is és Paleokastritsa-ba is elmentünk (ez utóbbit nem szabad kihagyni, ha Korfun jársz, félelmetesen szép, rá kell áldozni legalább egy órát...)
A férjemmel október 7-én indulunk az MSC Orchestrával első hajóutunkra (LIVORNO - VILLEFRANCHE - VALENCIA - IBIZA - Tunis - CATANIA - NÁPOLY - LIVORNO) Jön még valaki esetleg ezzel a hajóval ugyanebben az időpontban?
Megérkeztünk a harmadik hajós utunkról mivel itt csak zömével Costa és MSC hajókról írnak most írok az AIDA hajótársaságról
Ami a hajót illeti összehasonlítani tudom a tavalyi MSC Splendidai úttal meg a Costa Serenával
A különbség a Serena nagyon ---csicsás --- a sok díszítésel az MSC pedig csillogó villogó a svarovski lépcsőkkel és a többivel meg persze 50 méterrel hosszab és nagyobb is/ persze ezek is gyönyörűek/
Ez a hajó viszont egyszerű de nagyon szép és sokkal kisebb mint az előző kettő, vendég is kevesebb, a hajó vendégei 98% a német az előző kettőn sokkal kevertebb angol, német, francia,
és főleg olasz na már most olyan rend és tisztelett egyik hajón se volt mint most az Aida diván az éttermekben a fedélzeten a bárokban, nincs tolakodás, kultúráltan étkeznek még a gyerekek is
Az éttermek itt mind a 4 all inclusivos /nincs ültetet étterem mindenki akkor eszik amikor akar/ vagyis reggeli, ebéd, vacsora időben mindent lehet inni, enni, a borok és az ásványvizek az asztalon vannak van rendes dobozos almalé, narancslé,
kola, fanta, mirinda, sör, ezzel nagyon sokat lehet spórolni mert este soha nemkellett rendelni pluszba italt mert minden van, az éttermek nyitvatartása is úgy volt megoldva hogy szinte egész nap tudtál
valahol enni vagy inni, az ételeket pedig össze se lehet hasonlítani az előző kettővel, itt az ételeken látszik a német ízlés minden volt szinte minden nap, marha, disznó, csibel hal, rák, kagyló marhabélszín
kjacsacomb a sok zöldség nyersen párolva ahogy csak óhajtotta az ember, a sok tészta, pizza, gyümölcs minden fajta, sütik, krémek, fagyi nem is tudom felsorolni annyi minden volt . /volt két a-la-carte étterem persze ott kellett fizeti/
A kabin kb olyan volt mind az előző kettő ott sok különbség nincs talán annyi hogy a németek nemigen pazarolnak, mert a törölközőt nemcserélték naponta 3-szor csak egyszer,
A fedélzeten az élet hát szerintem itt is verték a németek az olaszhajót olyan programok voltak hogy szinte minden nap néztünk valamit sok volt a zenés és táncos műsor és szerintem ez a fajta műsor jobban
vonza a nézőket mint a sok szövegelés és az akrobatika ami az előző kettőn volt
Itt volt Abba show Beatles, és még sorolhatnám, van amikor a színházba és van amikor a fedélzeten volt ahol persze volt bár és közben lehetett italt fogysztani, itt a színház se volt olyan parádés
mint az előző kettőn itt is 3 szinten volt de nyitott és aki arra ment mindent látott és sok bár volt minden szinten a színházba.
Kirándulások mi csak 3 kirándulást fizettünk be .
Mi Cipruson, Krétán és Marmarisba is olyanra fizettem be ahol elvittek egy 5 csillagos szállodába ahol lehetett strandolni és benne volt az étkezés és az italok vagyis sokat strandoltunk mivel retentő hőség volt minden hol.
Izraelbe kifogtunk egy olyan taxist akinek az édesanyja magyar és az édesapja pedig lengyel csak az volt a gond hogy se magyarul se lengyelül nemtudott maradt az angol és a kéz, de a nap végén 100% osan
Megvoltunk elégedve mert kezdtük Haifán, utána elvitt Akkoba, majd Názáretbe, és végül a Golán tengerhez és a Jordán folyóhoz, ital vett nekünk szendvicset is akart de azt már nemkértünk, minden hová jött
velünk és magyarázott, szinte idegenvezető is volt nagyon jól sikerült a nap ami 200 Euroba került szerintem nem drága mert az Aida ezt három felé vette.
Hát a legnagyobb csalódás Egyiptom volt ott kirándulni megint nem akartam az Aidával mert, mind 6 óra buszozás és max 2-3 óra amit ott vagy szóval ez a fajta kirándulások nem jönnek be na már most úgy voltam hogy ott is fogunk egy taxist és megnézzük a Szuezi csatornát ugyanis ott kötöttünk ki, hát leszálltunk a hajóról és fogadott benünket a bűz és a szemét a férjemnek több se kellett mindjárt vissza akart fordulni de rá beszéltem hogy legalább a tengerpartig mennyünk el hát kár volt ez a város /Port Said/ egy nagyon koszos és bűz mindenhol a tengerpart is teli szeméttel igaz senki nem fürdött ami nem is csodálkozom így visszamentünk
a hajóra és inkább ott fürödtünk
Szóval egy nagyon jól sikerült kirándulás volt és mindenkinek csak ajánlani tudom az Aida társaságot igaz nem egy csili villi mega hajó de talán azért is volt minden klasz
Szerintem mindenki szívesen venné, azt hiszem mi nem vagyunk egy kóstolgatós topic.:) Csak ne azt írd, hogy 2 ezer koronáért mentünk el ide és oda taxival.
Tegnap érkeztem meg életem első hajóútjáról. A Costával utaztam a norvég fjordokhoz. Érdekelne valakit egy élménybeszámoló? A fórumon keresgéltem még az út előtt, hogy írt-e valaki a fjordokról, de nem találtam semmit. Szóval, jól jönne valakinek az infó róluk vagy legtöbben inkább délre utaznak? A Costáról is szívesen írok. Féltem, hogy milyen lesz, hiszen annyi rosszat olvasni erről a hajótársaságról (pl. itt is), viszont én szinte csak pozitívan tudok róluk nyilatkozni.
Szóval, ha valakit érdekelnének a fjordok/Koppenhága vagy a Costa, az szóljon és már írok is! :)
Sorban: Thirában is van egy-két két-tetős ház, de a falu a végül is inkább a hegytetón van, nem látod át. Azon kívül inkább üzletekkel van tele, míg Oia végi a hegyoldalra van építve, és nagyon szépen belátható, nagyon sok a kék-tetős ház, és inkább skanzen jellegű, zehát, nem üzletekkel van tele. De ne ijedj meg, 10 km a másik falu, és lélegzetelállító szerpentinen mennek a buszok, talán 2 euróért. És sűrűn járnak, 15 percenként. A kastélyhoz Korfun csak kiréndulással vagy taxival tudsz elmenni, mert messze van. Más közlekedési módot nem találtunk, de az óváros az erőddel nekünk untig elég volt, és nagyon szép. Anconán mi a leghosszabb utat választottuk, az sincs 2 óránál, és kb. 6-7 kilóméternél több. Nagyon kényelmes 2 órás séta, és fantasztikusan hangulatos. Argostoliban a barlang tavas barlang, ha jól emlékszem, nagyon szép, mert mindenki áradozik róla, de nekünk kicsit drága lett volna 2 felnőtt gyerekkel. Azt hiszem 45 perc taxival, és olcsóbb, mint a kirándulás. A hajón ingyenes a jakuzzi, nem úgy, mint a Musicán volt, de kevés van, ezért fél óránként kiszállítanak. Direkt egy ember ott áll, és ha sokan várakoznak, megkérnek, hogy most már add át a helyed, de szerintem az átlag ember van olyan kultúrált, hogy érzi ezt. A műsor a szokásos színvonalas Msc-s, és szerintünk nagyon gyerekbarát hajó, pedig nincs annyi helység, mint a többi hajón. Erről jut eszembe, a Favolosán egy esti műsort nem tudtam végigülni, mert annyira unalmas volt, viszont a pincérek minden este szuper műsort adtak, mint pl férfi hastánc előadást. :)
Bármi kérdésed van jelezd.
A másik témához: Genovában az időjárástól is függ a kikötés helye. Rossz időben, nagy esőben a másik kikötőben köt ki a hajó a fényképtől balra, és a kikötő alatti fedett parkolóban kell leadni, és felvenni a kocsit.
Itt kiveszed a csomagokat, és az autót elviszik (elismervény ellenében) a parkolóba, azzal már nem kell törődnöd. Érkezéskor ugyanígy megkapod, odahozzák a kocsit hajóhoz. Persze ha saját magad keresel parkolóházat a városban, akkor valahogy a kikötőbe kell jutnod a bőröndökkel, de akkor is erre a helyre kell menned.
Mi is 2012.08.25-ei indulással Genovából megyünk az MSC Splendida hajóval. Nincs valakinek térképe, hogy a parkolóházból hogyan lehet eljutni a kikötőbe, és azon belül a hajóhoz?
Köszi a gyors választ!!Szantoriniben azért a szamarat kipróbálnám.Márcsak a gyerekek miatt is!!!Ja,igen!A két kicsivel megyünk.Sajnos most a nagy nem tud jönni,mert 2 nap alatt nem találtunk neki utastársakat akikhez be lehetett volna írni papíron.Tudod a kabinok csakmax. 4 személyre foglalhatók.Úgy szoktuk,hogy valakihez beírjuk aztán persze velünk alszik.
Szantorínire visszatérve.Akkor ott ahol megáll a hajó nem is lehet látni kék tetős házakat??Át kell menni abba a másik fauba???
Korfun én a Sisy kastélyra lennék kíváncsi...Arról nem tudsz valamit???
Anconán mégis milyen látnivalók vannak??Melyik utat válasszuk??
Athénban-jól emlékszel-tényleg voltunk már.
Argostoli:A barlangban milyen látnivaló van??Érdemes elmenni??Kb.hány km a hajótól???A gyerekeket szerintem a teknősök érdekelnék a legjobban..
A hajóról!!:a belső jakkuzik fizetősek ugye??Itt nincs ugye elhúzható tetejű fürdési lehetőség???
Jól láttam ??Van mászófal a hajón??
Milyenek az esti revűműsorok???Jó a csapat??Gyerekeknek játszótér a fedélzeten??(bár tudom ez már téged nem érint)
Szia Babszi, már hiányoltalak. J Persze voltunk már az Armóniával, ezen az útvonalon is. Szerintünk ez az egyik legszebb útvonal. Gyerekekkel mentek? A hajó kicsit kisebb, mint amelyikkel legutóbb voltatok, és idősebb is, de emiatt gyorsabb mindenhol a kiszállás.
Ancona nagyon turistabarát város. A kikötőben kaptok tréképet, amelyiken több útvonal van feltüntetve, különböző színekkel. Választhattok, melyiket szeretnétek végigjárni, mit szeretnétek megnézni. A városban végig jelezve vannak az útvonalak. Nem szabad befizetni kirándulásra.
Szantorini nagyon szép, de nem tud kikötni a hajó. Görög kishajókkal visznek ki a partra. Onnan felvonóval érdemes felmenni Thirába a városba. (Lehet menni lovakkal is, de az állatkínzás.) Persze Szantorini Oia-ról híres, ami a szomszéd falu. Oda érdemes átmenni helyi busszal, ami nem drága, és nincs messze. A városban van a végállomása, és onnan indulnak, de ha nem ott, hanem a főúton szállnátok fel rá, arra vigyázni kell, hogy az első ajtót nem nyitják ki, és ha nem sietsz a hátsóhoz, otthagynak. (Ha menet közbeni állomáson szálltok fel, akkor előtte végig tudtok sétálni Thirán.) Korfun kb. – perc a belváros, menet közben van egy jó supermarket. Térképet kérjetek a kikötőben, és akkor látjátok, hogy egy félsziget féle hely a kikötő, és átvágva éritek el a Belvárost, majd azon túl az erődöt. Most a strandolásról nem írok, mert nem hiszem, hogy októberben még fogtok, de ha igen, az erőd után kb. 150 méterre találtok.
Athént szerintem ismeritek. Voltatok nem? Ha mégsem a kikötő bejáratáig ingyenes busz van, ha messzebb áll meg, mert ez változó. Ott vagy vesztek egy buszjegyet, vagy elsétáltok a metróig, ami talán 3 buszmegálló, vagy 18 perc. Ott érdemes venni napi bérletet, ami legutóbb 4 euró volt, és azzal el kell menni az Akropoliszig. Miután megnéztétek ajánlom még a Lykavattos hegyet, ami Athén legnagyobb hegye, sikló megy fel, a tetején egy templom, és csodálatos a kilátás. Gyalog is fel lehet menni.
Argostoliban már megépítették a kikötőt, és a belvárosban köt ki a hajó. Ott vagy beéritek a várossal és a világon talán egyedülálló óriás teknősökkel, vagy elmentek a barlangokhoz taxival, vagy kirándulással. Másképp nincs idő!
Kotor is fantasztikus. Az öböl végében az óváros bejáratánál áll meg a hajó. (tovább sétálva a part mentén felfelé, a kanyarban kb. 800 méterre van egy nagy supermarket megint.) Az óváros bejáratánál adnak térképet, Az óvároson végigsétálva érdemes a hegyre fel kirándulni, mert nagyon szép a kilátás az erődből, ami kb. 45 perces sétaút felfelé. Vizet vigyetek, mert fárasztó, és az élelmes helybéliek jó pénzért adnak! A hajó mellet egy nagyon szép kis strand van.
Ha bármi kérdésed van írj, illetve ha megnézed a hozzászólásaim az adatlapomon akkor részletesebben is megtalálsz mindent.
Remélem nem baj,hogy itt írok,de lenne feléd egy csomó kérdésem ami szerintem másnak is hasznos lehet.
Elöször is a fórumot folyamatosan olvasom(.Csak mint tudod telefonról utálok írni.)Így olvastam a costás utazásotok minden "élményét" is...Látod mégis csak a Divinával kellett volna mennetek..
Most egyébként az őrült 48 órában nagyon jó ajánlat volt rá.
Na,akkor témánál is vagyunk!Az őrült 48 óra keretében befizettünk az MSC Armoniára ,okt.12.-ei indulással.Jön még esetleg erre az útra valaki??
Cruzos!!!Mit tudsz erről a hajóról??Utaztatok már rajta???
És persze az útvonal:Velence-Ancona-Szantorini-Korfu-Phireusz-Kotor(montenegró)-Argostoli-Velence
A sorrend most néztem meg nem teljesen ugyanez,de a lényegen nem változtat.
Szóval,ha nem túl nagy kérés részletesen(tudod ahogy szoktad)..írj már minden helyről valamit légyszi!!!Előre is köszi!!!