Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2393

Babszi mondta, hogy írjam le ide is, nem hiszem ,hogy érdekel valakit, mert mindig leszúrnak a spórolásért, ezért csak az olvassa akit érdekel és spórolni szeretne:

Mi régebben mindig a benti parkolóban hagytuk a kocsit, amit most felemeltek 95 eurora (1hétre). Ez a kikötő helyi parkolója. Beviszed a kocsit, kijövetkor fizetsz kártyával vagy kp-vel az automatánál. A városban Margherában nem akartuk hagyni a kocsit, mert az számunkra elég messze van, és nem őrzött. A szállodában ugyanúgy fizetni kellett volna, ezért az  idén új helyet kerestünk. Én bevitem a családot a hajóhoz, majd vettünk 2 db buszjegyet, és visszajöttem egyedül a híd túloldalára. Ott az első lehetőségnél, ami több helyen is lehet, de a GPS segít, visszafordultam, és mielőtt felmentem volna a hídra előtte nagyon sok magán parkoló van, ami mindegyik zárt éjjel-nappal őrzött, és 4 euró/nap. Utána felszáltam a buszra (a buszon több mint kétszer annyi a buszjegy) és busszal visszamentem a Terminál bejáratáig. Az Agip (most Eni) kútnál leszálltam, és ott a hajó. Egyébként, ha elfelejetetek buszjegyet venni a parkolóőr is árul ugyanannyiért. Visszafelé ugyanez fordítva. 60 euró spórolás!

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2392

Ha Velencében kérdezed, nagyon egyszerű, amint átértél a hídon balra van egy benzinkút (Eni, volt Agip) és azzal szemben kell jobbra a hajók felé fordulnod. A Tronchetto feliratot keresd. A körforgalom után egyértelműen meglátjátok, hogy mindenki a kikötőbe megy. Az MSC terminálja balra lesz, de nagyon szépen ki lesz táblázva. Ott kipakoltok, majd leparkojátok az autót, és ott már várnak a hostesek, akik mindenben segítenek. Ha online bechekkoltok, akkor sokkal gyorsabb a beszállás, mert soron kívül intéznek mindent. Mi a teendőd? Nyugodtan várni a beszállást, inni az ingyen üdítőből, van elsétálni sörözni. :) Viccen kívü, mindent elmondanak. A csomagok leadása után kaptok egy-két papírt, kitöltitek(a betegségekről kérdeznek) utána leellenőrzik az iratokat, lefotóznak, eldöntitek, hogy kp. vagy hitelkártya lesz, megkapjátok a fedélzeti kártyákat, és ha nem chekkoltatok online, kaptok egy sorszámot, és amikor azt kiírják,  akkor beszálltok. Szemben a costás 2 órás sorbanállós őrjöngéssel.

Előzmény: hajós ancsi (2387)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2391

Teljesen igazad van, egyszerűen leblokkoltam, eszembe sem jutott, pedig Katakolonban mi is ennyiért béreltünk. Köszi Babszi nevében is.

Előzmény: Utas2 (2390)
Utas2 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2390

Mi Korfun autót béreltünk, közvetlenül a kikötőnél, egy nagyon korrekt cégnél, 30 euró volt, sztem ez a legjobb megoldás. Pár óra alatt nagyon sok minden bejártunk a szigeten, a Sissy-kastélyt is és Paleokastritsa-ba is elmentünk (ez utóbbit nem szabad kihagyni, ha Korfun jársz, félelmetesen szép, rá kell áldozni legalább egy órát...) 

Előzmény: Törölt nick (2380)
lakadri Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2389

Sziasztok!

A férjemmel október 7-én indulunk az MSC Orchestrával első hajóutunkra (LIVORNO - VILLEFRANCHE - VALENCIA - IBIZA - Tunis - CATANIA - NÁPOLY - LIVORNO) Jön még valaki esetleg ezzel a hajóval ugyanebben az időpontban?

hajós ancsi Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2388

Az előzőből lemaradt hogy az MSC Armóniával utaznék első alkalommal.

hajós ancsi Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2387

Segítsetek hogy hogyan tudok eljutni autóval Velence kikötőjébe autóval éa mia teendőm a beszállásig. Köszönöm

martifelvidek Creative Commons License 2012.08.13 0 0 2386

Sziasztok 

Megérkeztünk a harmadik hajós utunkról  mivel itt csak zömével Costa és MSC hajókról írnak  most írok az AIDA hajótársaságról

Ami a hajót  illeti  összehasonlítani tudom a tavalyi   MSC Splendidai úttal  meg a Costa Serenával

A különbség  a Serena  nagyon  ---csicsás --- a sok díszítésel  az MSC pedig csillogó villogó a svarovski lépcsőkkel és a többivel meg persze 50 méterrel hosszab és nagyobb is/ persze ezek is gyönyörűek/

Ez a hajó  viszont egyszerű  de nagyon szép és sokkal kisebb mint az előző kettő,  vendég is kevesebb,   a hajó  vendégei 98% a  német  az előző kettőn sokkal kevertebb angol, német, francia,

és főleg olasz  na már most  olyan rend és tisztelett egyik hajón se volt mint most az Aida diván az éttermekben a fedélzeten a bárokban, nincs tolakodás,   kultúráltan étkeznek még a gyerekek is

Az éttermek  itt mind a 4  all inclusivos  /nincs ültetet étterem mindenki akkor eszik amikor akar/ vagyis  reggeli, ebéd, vacsora  időben  mindent lehet inni,  enni,  a borok és az ásványvizek  az asztalon vannak  van  rendes dobozos  almalé, narancslé,

kola, fanta, mirinda,  sör,  ezzel nagyon sokat lehet spórolni mert este  soha nemkellett  rendelni pluszba italt  mert minden van,   az éttermek nyitvatartása is úgy volt megoldva hogy szinte egész nap  tudtál

valahol enni vagy inni,  az ételeket  pedig össze se lehet hasonlítani  az előző kettővel,  itt az ételeken   látszik a német  ízlés  minden volt szinte minden nap,  marha, disznó, csibel hal, rák, kagyló  marhabélszín

kjacsacomb a sok zöldség  nyersen párolva  ahogy csak óhajtotta az ember, a sok tészta, pizza, gyümölcs  minden fajta, sütik, krémek, fagyi   nem is tudom felsorolni annyi minden volt . /volt két a-la-carte étterem persze ott kellett fizeti/

A kabin kb olyan volt mind az előző kettő  ott sok különbség nincs  talán annyi hogy a németek nemigen  pazarolnak, mert a törölközőt nemcserélték  naponta 3-szor  csak egyszer,

A  fedélzeten  az élet  hát szerintem itt is verték a németek az olaszhajót  olyan programok voltak  hogy szinte minden nap  néztünk valamit sok volt a zenés és táncos  műsor  és szerintem ez a fajta műsor jobban

vonza a nézőket mint a sok szövegelés és az akrobatika  ami az előző kettőn volt

Itt volt  Abba show Beatles,  és még sorolhatnám,   van amikor a színházba  és van amikor a fedélzeten volt ahol persze  volt  bár és közben lehetett italt fogysztani, itt a színház se volt olyan parádés

mint az előző kettőn  itt is 3 szinten volt  de nyitott  és aki arra ment mindent látott és sok bár volt minden szinten a színházba.

Kirándulások   mi csak 3 kirándulást  fizettünk be .

Mi  Cipruson, Krétán  és Marmarisba is  olyanra fizettem be ahol  elvittek egy 5 csillagos szállodába  ahol lehetett strandolni és benne volt az étkezés és az italok  vagyis sokat strandoltunk mivel retentő  hőség volt minden hol.

Izraelbe  kifogtunk egy olyan taxist  akinek az édesanyja magyar  és az édesapja pedig lengyel  csak az volt a gond  hogy se magyarul se lengyelül nemtudott maradt  az angol és a kéz, de a nap végén  100% osan

Megvoltunk elégedve  mert kezdtük Haifán, utána elvitt Akkoba,  majd Názáretbe,  és végül  a Golán tengerhez és a Jordán folyóhoz, ital vett nekünk  szendvicset is akart   de azt már nemkértünk, minden hová jött

velünk és magyarázott, szinte idegenvezető is volt nagyon jól sikerült a nap  ami 200 Euroba került  szerintem nem drága mert az Aida  ezt három felé vette.

Hát a legnagyobb csalódás Egyiptom volt  ott kirándulni megint nem akartam  az Aidával mert,  mind 6 óra buszozás és max 2-3 óra amit ott vagy szóval  ez a fajta kirándulások nem jönnek be na már most úgy voltam hogy ott is fogunk egy  taxist és megnézzük a Szuezi csatornát ugyanis ott kötöttünk ki, hát leszálltunk a hajóról  és fogadott benünket a bűz és a szemét  a férjemnek több se kellett mindjárt vissza akart fordulni de rá beszéltem hogy legalább a tengerpartig mennyünk el  hát kár volt  ez a város /Port Said/  egy nagyon koszos és bűz mindenhol  a tengerpart is teli szeméttel igaz senki nem fürdött ami nem is csodálkozom így visszamentünk

a hajóra  és inkább ott  fürödtünk

Szóval  egy nagyon jól  sikerült kirándulás volt  és mindenkinek csak ajánlani tudom az Aida  társaságot  igaz nem egy  csili villi mega hajó  de talán azért is volt minden klasz

doki0614 Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2385

Írtam e-mailt, remélem hogy jó helyre küldtem, ha nem kaptad meg, szólj és megoldjuk valahogy. 

Előzmény: placika01 (2382)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2384

Szerintem mindenki szívesen venné, azt hiszem mi nem vagyunk egy kóstolgatós topic.:)  Csak ne azt írd, hogy 2 ezer koronáért mentünk el ide és oda taxival.

Előzmény: sea-monkey (2383)
sea-monkey Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2383

Sziasztok!

Tegnap érkeztem meg életem első hajóútjáról. A Costával utaztam a norvég fjordokhoz. Érdekelne valakit egy élménybeszámoló? A fórumon keresgéltem még az út előtt, hogy írt-e valaki a fjordokról, de nem találtam semmit. Szóval, jól jönne valakinek az infó róluk vagy legtöbben inkább délre utaznak? A Costáról is szívesen írok. Féltem, hogy milyen lesz, hiszen annyi rosszat olvasni erről a hajótársaságról (pl. itt is), viszont én szinte csak pozitívan tudok róluk nyilatkozni. 

Szóval, ha valakit érdekelnének a fjordok/Koppenhága vagy a Costa, az szóljon és már írok is! :) 

placika01 Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2382

Felvehetnénk egymással mailen a kapcsolatot. Engedélyezem itt az adatlapon, hogy lássad a másodlagos email címem. Írj oda pára sort.

Mi két Lánnyal megyünk az egyik 8 éves a másik 12 éves lesz. Nálatok hány éves a Gyerek? 

Előzmény: doki0614 (2378)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2381

Thira látképe a felvonótól

.

Lovagolás Thirára

Felvonó

Oia

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2380

Sorban: Thirában is van egy-két két-tetős ház, de a falu a végül is inkább a hegytetón van, nem látod át. Azon kívül inkább üzletekkel van tele, míg Oia végi a hegyoldalra van építve, és nagyon szépen belátható, nagyon sok a kék-tetős ház, és inkább skanzen jellegű, zehát, nem üzletekkel van tele. De ne ijedj meg, 10 km a másik falu, és lélegzetelállító szerpentinen mennek a buszok, talán 2 euróért. És sűrűn járnak, 15 percenként. A kastélyhoz  Korfun csak kiréndulással vagy taxival tudsz elmenni, mert messze van. Más közlekedési módot nem találtunk, de az óváros az erőddel nekünk untig elég volt, és nagyon szép. Anconán mi a leghosszabb utat választottuk, az sincs 2 óránál, és kb. 6-7 kilóméternél több. Nagyon kényelmes 2 órás séta, és fantasztikusan hangulatos. Argostoliban a barlang tavas barlang, ha jól emlékszem, nagyon szép, mert mindenki áradozik róla, de nekünk kicsit drága lett volna 2 felnőtt gyerekkel. Azt hiszem 45 perc taxival, és olcsóbb, mint a kirándulás. A hajón ingyenes a jakuzzi, nem úgy, mint a Musicán volt, de kevés van, ezért fél óránként kiszállítanak. Direkt egy ember ott áll, és ha sokan várakoznak, megkérnek, hogy most már add át a helyed, de szerintem az átlag ember van olyan kultúrált, hogy érzi ezt. A műsor a szokásos színvonalas Msc-s, és szerintünk nagyon gyerekbarát hajó, pedig nincs annyi helység, mint a többi hajón. Erről jut eszembe, a Favolosán egy esti műsort nem tudtam végigülni, mert annyira unalmas volt, viszont a pincérek minden este szuper műsort adtak, mint pl férfi hastánc előadást. :)

Bármi kérdésed van jelezd.

A másik témához: Genovában az időjárástól is függ a kikötés helye. Rossz időben, nagy esőben a másik kikötőben köt ki a hajó a fényképtől balra, és a kikötő alatti fedett parkolóban kell leadni, és felvenni a kocsit.

Előzmény: Babszi75 (2372)
doki0614 Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2379

Köszönöm a segítségét mindenkinek! :) 

Előzmény: Arentiro (2377)
doki0614 Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2378

Mivel mi is 1 nagyobb gyerekkel megyünk, ezért mi is 24-én reggel indulunk, szintén Budapestről, de mi Padova-ban szállunk meg, ebben a hotelban: http://www.booking.com/hotel/it/galileo-padova.en.html 

Előzmény: placika01 (2375)
Arentiro Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2377

Hacsak az elmúlt hetekben arrébb nem költöztek, az az MSC kikötője Genovában amit belinkeltem, mi legalábbis onnan indultunk a Splendidával.

Itt egy kép a google streetview-ből a kérdéses területről:

Előzmény: placika01 (2376)
placika01 Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2376

Szerintem egy kikötővel odébb áll.

Ez a fotó most készült erről a honlapról:

http://www.seascanner.com/schiffsposition.php?schiff=Splendida

Itt lehet látni a hajó útvonalát és a pillanatnyi helyzetét, sőt a két web kamerát is a hajóról!

Előzmény: Arentiro (2374)
placika01 Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2375

Szia!

Nem még nem voltunk mi se ilyen hajó úton. 2 nagyobb gyerekkel megyünk ezért már 24.-én elindulunk reggel Budapestről és Piacenza-zába szállunk meg egy éjszakát. Ebbe a hotelbe foglaltunk:  http://www.booking.com/hotel/it/stadio.html?aid=336317&label=postbooking_confemail

25.-én kb 11-12 körül érünk a hajóállomásra.

Ismerősünk tavaly volt ezen az úton így elég sok mindent elmeséltek mire számítsunk. Itt a fórumon is vannak nagyon jó összeszedet leírások.

pl: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118435366&t=9098875

Ti mikor indultok? Honnan?

Előzmény: doki0614 (2373)
Arentiro Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2374

Ha a hajó által szervezett parkolást veszed igénybe, akkor ide kell
érkezned autóval (remélem nem szúrom el a linket):
http://maps.google.com/maps?saddr=44.41285,8.914992&hl=hu&ll=44.41284,8.915462&spn=0.001025,0.002411&sll=44.412817,8.915027&sspn=0.001025,0.002411&t=h&mra=mift&mrsp=0&sz=19&z=19

Itt kiveszed a csomagokat, és az autót elviszik (elismervény ellenében)
a parkolóba, azzal már nem kell törődnöd. Érkezéskor ugyanígy
megkapod, odahozzák a kocsit hajóhoz.
Persze ha saját magad keresel parkolóházat a városban, akkor valahogy a kikötőbe
kell jutnod a bőröndökkel, de akkor is erre a helyre kell menned.

Előzmény: doki0614 (2373)
doki0614 Creative Commons License 2012.08.12 0 0 2373

Sziasztok!

Mi is 2012.08.25-ei indulással Genovából megyünk az MSC Splendida hajóval. Nincs valakinek térképe, hogy a parkolóházból hogyan lehet eljutni a kikötőbe, és azon belül a hajóhoz? 

Ha ti már voltatok, milyen élményeitek vannak? 

köszi.

Előzmény: placika01 (2365)
Babszi75 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 2372

Szia!!!

Köszi a gyors választ!!Szantoriniben azért a szamarat kipróbálnám.Márcsak a gyerekek miatt is!!!Ja,igen!A két kicsivel megyünk.Sajnos most a nagy nem tud jönni,mert 2 nap alatt nem találtunk neki utastársakat akikhez be lehetett volna írni papíron.Tudod a kabinok csakmax. 4 személyre foglalhatók.Úgy szoktuk,hogy valakihez beírjuk aztán persze velünk alszik.

Szantorínire visszatérve.Akkor ott ahol megáll a hajó nem is lehet látni kék tetős házakat??Át kell menni abba a másik fauba???

Korfun én a Sisy kastélyra lennék kíváncsi...Arról nem tudsz valamit???

Anconán mégis milyen látnivalók vannak??Melyik utat válasszuk??

Athénban-jól emlékszel-tényleg voltunk már.

Argostoli:A barlangban milyen látnivaló van??Érdemes elmenni??Kb.hány km a hajótól???A gyerekeket szerintem a teknősök érdekelnék a legjobban..

A hajóról!!:a belső jakkuzik fizetősek ugye??Itt nincs ugye elhúzható tetejű fürdési lehetőség???

Jól láttam ??Van mászófal a hajón??

Milyenek az esti revűműsorok???Jó a csapat??Gyerekeknek játszótér a fedélzeten??(bár tudom ez már téged nem érint)

Elóre is köszi!!

Előzmény: Törölt nick (2369)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.11 0 0 2371

1730, 1852 hsz-ek!

Előzmény: Babszi75 (2367)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.11 0 0 2370

Korfun 15-20 perc a belváros, ezt nem írta az előbb.

Előzmény: Törölt nick (2369)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.11 0 0 2369

Szia Babszi, már hiányoltalak. J Persze voltunk már az Armóniával, ezen az útvonalon is. Szerintünk ez az egyik legszebb útvonal. Gyerekekkel mentek?  A hajó kicsit kisebb, mint amelyikkel legutóbb voltatok, és idősebb is, de emiatt gyorsabb mindenhol a kiszállás.

Ancona nagyon turistabarát város. A kikötőben kaptok tréképet, amelyiken több útvonal van feltüntetve, különböző színekkel. Választhattok, melyiket szeretnétek végigjárni, mit szeretnétek megnézni. A városban végig jelezve vannak az útvonalak. Nem szabad befizetni kirándulásra.

Szantorini nagyon szép, de nem tud kikötni a hajó. Görög kishajókkal visznek ki a partra. Onnan felvonóval érdemes felmenni Thirába a városba. (Lehet menni lovakkal is, de az állatkínzás.) Persze Szantorini Oia-ról híres, ami a szomszéd falu. Oda érdemes átmenni helyi busszal, ami nem drága, és nincs messze. A városban van a végállomása, és onnan indulnak, de ha nem ott, hanem a főúton szállnátok fel rá, arra vigyázni kell, hogy az első ajtót nem nyitják ki, és ha nem sietsz a hátsóhoz, otthagynak. (Ha menet közbeni állomáson szálltok fel, akkor előtte végig tudtok sétálni Thirán.) Korfun kb. – perc a belváros, menet közben van egy jó supermarket. Térképet kérjetek a kikötőben, és akkor látjátok, hogy egy félsziget féle hely a kikötő, és átvágva éritek el a Belvárost, majd azon túl az erődöt. Most a strandolásról nem írok, mert nem hiszem, hogy októberben még fogtok, de ha igen, az erőd után kb. 150 méterre találtok.

Athént szerintem ismeritek. Voltatok nem? Ha mégsem a kikötő bejáratáig ingyenes busz van, ha messzebb áll meg, mert ez változó. Ott vagy vesztek egy buszjegyet, vagy elsétáltok a metróig, ami talán 3 buszmegálló, vagy 18 perc. Ott érdemes venni napi bérletet, ami legutóbb 4 euró volt, és azzal el kell menni az Akropoliszig. Miután megnéztétek ajánlom még a Lykavattos hegyet, ami Athén legnagyobb hegye, sikló megy fel, a tetején egy templom, és csodálatos a kilátás.  Gyalog is fel lehet menni.

Argostoliban már megépítették a kikötőt, és a belvárosban köt ki a hajó. Ott vagy beéritek a várossal és a világon talán egyedülálló óriás teknősökkel, vagy elmentek a barlangokhoz taxival, vagy kirándulással. Másképp nincs idő!

Kotor is fantasztikus. Az öböl végében az óváros bejáratánál áll meg a hajó.  (tovább sétálva a part mentén felfelé, a kanyarban kb. 800 méterre van egy nagy supermarket megint.) Az óváros bejáratánál adnak térképet, Az óvároson végigsétálva érdemes a hegyre fel kirándulni, mert nagyon szép a kilátás az erődből, ami kb. 45 perces sétaút felfelé. Vizet vigyetek, mert fárasztó, és az élelmes helybéliek jó pénzért adnak! A hajó mellet egy nagyon szép kis strand van.

Ha bármi kérdésed van írj, illetve ha megnézed a hozzászólásaim az adatlapomon akkor részletesebben is megtalálsz mindent.

Előzmény: Babszi75 (2367)
Babszi75 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 2368

Szia!!

Mi is erre a hajóra megyünk és ugyanerre az útvonalra.Mi október 12.én indulunk.És ti???

Előzmény: TeKrys31 (2232)
Babszi75 Creative Commons License 2012.08.11 0 0 2367

Szia cruzos!!

Remélem nem baj,hogy itt írok,de lenne feléd egy csomó kérdésem ami szerintem másnak is hasznos lehet.

Elöször is a fórumot folyamatosan olvasom(.Csak mint tudod telefonról utálok írni.)Így olvastam a costás utazásotok minden "élményét" is...Látod mégis csak a Divinával kellett volna mennetek..

Most egyébként az őrült 48 órában nagyon jó ajánlat volt rá.

Na,akkor témánál is vagyunk!Az őrült 48 óra keretében befizettünk az MSC Armoniára ,okt.12.-ei indulással.Jön még esetleg erre az útra valaki??

Cruzos!!!Mit tudsz erről a hajóról??Utaztatok már rajta???

És persze az útvonal:Velence-Ancona-Szantorini-Korfu-Phireusz-Kotor(montenegró)-Argostoli-Velence

A sorrend most néztem meg nem teljesen ugyanez,de a lényegen nem változtat.

Szóval,ha nem túl nagy kérés részletesen(tudod ahogy szoktad)..írj már minden helyről valamit légyszi!!!Előre is köszi!!!

Persze bárkitől bármit szívesen elfogadok!!!Üdv

Index-Neti Creative Commons License 2012.08.11 0 0 2366

placika01, publikus az e-mail címem, kérlek írjál rám (én nem tudok neked e-mailt küldeni)

köszi

Előzmény: placika01 (2365)
placika01 Creative Commons License 2012.08.10 0 0 2365
Szép estét!
Mi aug.25.-én Genova-i indulással a Splendida hajoval megyünk egy hétre. Jön valaki arra az útra?
Ebetke02 Creative Commons License 2012.08.10 0 0 2364

Egy másik lehetőség a Genovába jutáshoz !

Wizzair Milanoba 10.000 Ft/fő/ut csomaggal,elsőbbségi beszállással

onnan az MSC transfer buszával 30/Euro/fő/ut 

Nekünk ez bevált,kényelmes,gyors,és szerintem elfogadhato áru ! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!