Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Az a választásra vonatkozik, ilyen arányban csak parlamenti képviselői arányban szokás elmenni.
Előválasztás még sose volt az országban, úgyhogy nem lehet megbecsülni, hogy milyen arányban fognak elmenni, de nincs is jelentősége, mert az ELŐválasztás csak a későbbi képviselőjelölt kiválasztását jelenti, semmi mást.
Ha az elő valóban választás lenne, még be is dőlnek. Így viszont, hogy még az indulók listája is füstös partirodak elvtelen alkujaban dől el, engedd meg, méretes kamunak tartom az "elvi" álláspontodat.
A 444 foglalkozik ezzel, és igen, van értelme, mert az előválasztási jelöltek között is van különbség, arra hívják fel a figyelmet, hogy bár több jelölt van, a Fidesszel szembenálló későbbi ellenzéki jelölt esetében azt kell választani - pártoktól is függetlenül -, aki képes a Fideszt legyőzni.
Én nem vagyok otthon ezekben a megyékben, úgyhogy fogalmam sincs, melyikük az, de aki ott lakik, az nyilván tudja.
Mindannak, amit írsz, nincs jelentősége az ELŐválasztás szempontjából. Offolsz. Állandóan. Felesleges itt kibickedned, ha nem tudsz hozzászólni ahhoz, hogy melyik jelölt az erősebb a választókerületben. Ugyanis erről szól a történet. Annak van nagyobb esélye majd a Fidesszel szemben.
A 444-es listát írom be ide, ahogy ezt már anno jeleztem is. Ők pedig ezt is figyelembe veszik.
A Fidesz esetleges legyőzésének ott van jelentősége az ELŐválasztás szempontjából - és csak abból , hiszen ez a topik az ELŐválasztásról szól, már megint összekevered a dolgokat -, hogy az erősebbik jelöltet kell választani, mert annak van nagyobb esélye.
Most is le kell tagadni hogy Fidesz szavazó vagy, különben kicsinálnak a munkahelyeden a komcsi főnökeid. Igy csak szép csondben huzzuk 4 évente, a komcsik meg kamilláznak és nem értik.
Ezek olyanok, hogy megvalasztuk utan két évvel az emberek 90%-a letagadja hogy rájuk szavazott. Mint 2008-ban már nem találtál olyan embert aki bevallotta ,hogy Ferire szavazott volna
Azt már szinte nem is érdemes megemlíteni, hogy az előválasztási nyertesek mellett tavasszal nemcsak a Fidesz-KDNP, hanem még a Kutyapárt és a MiHazánk jelöltjei is elindulnak (előbbi ellenzéki, utóbbi nem az, a Fideszt támogatja és az is őket).
Sőt, lehetséges, hogy olyanok, akik nem kapták meg az ellenzéki pártok valamelyikétől a befogadó nyilatkozatot, szintén elindulnak függetlenként.
De ez itt nem a választásról, hanem az ellenzéki ELŐválasztásról szóló topik.
Aki tehát a Fideszt támogatja, az csak outsiderként van itt, mivel a Fidesz nem vesz részt az ellenzéki ELŐválasztásban.
A "zemberek" nem olvassák ezt a fórumot. Itt egy kicsike közösség van, ahol amúgy felülreprezentáltak vagytok ti, fideszesek, ellentétben a való világgal (ott teljesen másképp van).
Tehát itt senki nem befolyásol senkit, mint ahogy ti sem tudtok másokat befolyásolni, ti továbbra is a saját buborékotokban éltek, az alternatív valóságotokban.
Szerintem mindenütt eldöntötték már az emberek, hogy kire fognak szavazni, ez itt előválasztás, amin csak ellenzéki jelöltek indulnak, úgyhogy ha lehet, ehhez szólj hozzá, a jelöltekhez.
Hogy tavasszal mi lesz a végső választáson, az egy későbbi, jelenleg nem igazán aktuális kérdés. Persze, ti folyamatosan erről írtok, bár csak egymást győzköditek vele, senki mást nem.
Így van. Sok itt a kibic, aki úgysem szavazna az előválasztáson, hanem majd a Fidesz jelöltjét támogatnák, nem is igazán értem, mit keresnek itt, hacsak azt nem, hogy nagy hülyeségeket írnak be ide.
Nem áll szándékomban. De nem ez a kérdés. Hanem hogy a balliberális kigyobuvoloknek meddig hisznek az emberek. Ha gondolnak az eloeletukre, bajban vagytok.