Ez a lezli nem is 145-ös hanem angol 147-es! Zoknival a dobrotorján nincs ugyan szélzaj, de eléggé ki is heréli a mélyeket.
Én továbbra is mellőzöm a nótbúk hangkeltést. Millió macera van vele. Főleg ha gyümölcsről van elnevezve. Mire föláll ha föláll. Meg legtöbbször billeg valami építményen. Kilóg a bele ha normális dinamikájú DA konvertert akarunk használni+midi. Meg nagyon kell rá vigyázni, ami egy koncerten gyakran nehezen jön össze.
Ámbár nem szólhatok, a sampleremnél is van bőven drótdzsungel. Ellenben könnyű, olcsó, nem kényes. Ja, dinamikában verhetetlen.
Érdekes egyenletet írtál föl:
Az SK1 úgy szól mint az XB1, de szólnak olyan jól mint a Nordok. Ez azt jelenti hogy SK1=XB1; XB1=C2D ? :-)
Mégvalami, hogy, mit zenéltek, az hogyan jött át nektek?
Jól éreztem magam bizony. :) Kissé keserűen sorsszerű, hogy pont a koncert előtt beszéltünk a notebook alapú zenélés buktatóiról, szerencsére maradtak még megbízható amerikai termékek a színpadon (Moog és Leslie - a lényeg). :) Koncert után váltottam néhány szót Ryo-val, roppant közveten és jó humorú fickó, kedvenc orgonistáinak Jimmy Smith-et és Emersont nevezte meg.
Bár a technika ördöge végig jelen volt a tegnapi Spock's Beard koncerten (A38)... és az egyik szintit végleg ki kellett iktatni... Okumoto mester próbálta menteni a menthetőt...
A 'vasak' jól szóltak... (Nekem az Sk is szuzukisan szól, még mindig ...akárcsak az XB-1-em. De azért már szólnak olyan jól a klónjaik, mint a nord-ok...) És fórumtalálkozó is volt Sycsa Hammond-os kollégával ... ;) Remélem, jól érezted magad... sajnos Ryo-t alaposan összezavarta a lefagyott Apple... nem tudta megmutatni milyen is ő igazán.
Alkalmi vétel: A Nord C1-emet odaadom áron alul, kérésre keménytokkal. Alkuképes vagyok, el kellene adnom, már megvan az utód (stage2 SW73 - tuti cucc). Szuper jó klón, nagyon jól kiszolgált. Kiváló esztétikai állapotban. (302500959)
Bizony, bizony, kiváló koncert volt, ez a röpke ízelítőből is kiderült. No de sebaj, következő alkalommal több fog jutni nekem is, s addigis kárpótol a felvétel, ami remélhetőleg nemsokára megérkezik. :)
Rég volt, rég volt, de érdemes visszaemlékezni ezekre a koncertekre. Ezelőtti szombaton Matyóék triója és a szünetében Vas Bence most triója szólalt föl.
Matyóék zúztak rendesen, Bencééknek meg szép bemutatkozás volt. Orgona-dob-ének, most gitár nélkül. Egy asztal körül egész komoly hammondos szakkör gyűlt össze :-) Sajnálkoztunk hogy aki nem jött el, miről maradt le.
A múlt pénteken meg Magi Krisztiánnal egy swinges, hammondos négyes volt. Szintén megjelent pár Hammond rajongó és tulajdonos.
A műsor vegyesen standard és meghökkentően swingbe átforgatott rock zúzások. Új színfolt, más mint a többi hammondos csapat, pont ezért nagyon is helyük van a palettán! Az orgona Viscount DB5+csöves előfok+Allsound lezli volt.
Holnap este orgonás buli, a kecskeméti zenekarommal játszunk. Nagy szeretettel hívlak Titeket, most először jövünk Budapestre muzsikálni. Így már nem leszünk túl távol, hogy eljöhessetek meghallgatni, kikapcsolódni egy kicsit.
Budapest, Blaha Lujza tér 1. (Corvin áruház III. emelet, Bejárat a Somogyi Béla utca felől, nagy piros ajtó MÜSZI logóval.
Ez a koncert klasszis lett. A felvétel is jól sikerült, tiszta, dinanikus, extra lezlibasszussal. Ha ehhez hozzákeverem a szemből felvettet szinte profi hangzású lesz.
Ez azért lényeges mert ez a koncert nagyságrenddel felülmúlt minden korábbit. Méltó párja az annó legendás előadásoknak. Szerintem.
Egy normális waterfallt azért el tudtam volna bele képzelni, mint ezeket a "génmódosított" billentyűket (á la EXR/BK széria), de mentségére legyen mondva, méretéhez képest legalább jónak mondható a billentésérzet így is.