OII winter bejáratása (közel 3000 km) Erdélyben megtörtént, 1.6 MPI motorral egy tank mindig 800 km-nél többre volt elég. Jó volt nézni. Tempomatot átvétel előtt beszereltettem, hosszú úton szerintem kevesebbet fogyaszt így, mint a jobb lábam vezérlésével.
Ami a kocsiból hiányzik, és jó lenne, a fej felett középen lévő szemüvegtartó (sikerült véletlenül összetörni egy szemüveget :) ), hátsó ajtókba is hangszórók (gyerekek nem hallották megfelelően a műsort, ha pedig igen, akkor nekünk már túl hangos volt), illetve a hátsó ablakemelők, főleg mióta alkalmazom a távirányítós ablakok le-fel mozgatását.
A fenti kérdésekben ha valakinek van tapasztalata, szívesen veszem.
Azert gondolom hogy a gyari olajszuro jo minoseg.... Rajta van hogy 30.000km, amiket meg most lehet kapni 1500-2300 Ft ert nem biztos hogy annyira jo lenne, talan nem is 30.000km -es long life. Ha valaki jaratos a temaban homalyositson fel legyen szives, koszonom elore is.
Bocsi, de szerintem másról beszélünk. Az enyémben a léptetőmotor a két foncsor között van, nem ott, ahol a hagyományos lámpáé. Eddig aki látta, mind azt mondta, ezt soha nem szedem ki. Esetleg, ha ki tudnám venni a fényszóró "üveget". A motor csavarjai is előlről vannak becsavarva.
Magyar rendszámú puffos RS-ből lett kivéve ...Hogy miért ilyen volt benne, nem tudom.....Belül a lencse mögött van egy kis lemez, amit ha elfordítok vízszintes lesz a vetítési képe. Szerintetek ez normális?? Hallottam olyat, hogy a xenonnak ilyen a fénye.
Az utólagos tempomatom (OII) motorindítás után 5-10 perccel egyszerűen kikapcsol és nem működik tovább, menet közben elveszi a gázt, illetve ha nem aktív, nem lehet bekapcsolni. Mi lehet?
A Renault-knal van egy pont ilyen tipushiba.
Ott az okozza a gondot, hogy a kuplungpedal rugoja egy picit el tud gyengulni, es nem huzza vissza a pedalt tökig. Ekkor a pedalkapcsolo ugy dont, hogy eppen kuplungolsz, erre a vezerlo kikapcsolja a tempomatot, mintha tenyleg kuplungolnal vagy fekeznel.
Ott a teszt ugy nez ki, hogy labfejjel be kell nyulni a pedal ala, es elvegezve a rugo munkajat, utkozesig kiemelni. Ha erre megjavul, akkor megvan a hiba. Fransziaeknal egy ilyen rugo 6-8 ezer forint, szerelesi koltseg nincs, mert kb fel perc.
Sziasztok, tapasztalt már valaki ilyet? Az utólagos tempomatom (OII) motorindítás után 5-10 perccel egyszerűen kikapcsol és nem működik tovább, menet közben elveszi a gázt, illetve ha nem aktív, nem lehet bekapcsolni. Mi lehet?
1. Ha olyan autót veszek amiben nincs gyári Jumbo box-os könyöklő, utólag nagy munka illetve drága lenne-e beleeszkábálni? (nem kell hűthetőnek lenni)
2. Ha olyan autót veszek aminek a csomagterében (kombi) benne az a dupla fenekű tároló, azt ki tudom-e szedni és normál padlózatot belerakni? Nekem ugyanis nem tetszik és csomó helyet elvesz a magasságából. Esetleg vki nem akarna cserélni ilyet?
Sajnos rájöttem, hogy más a "képe" de azt még megoldom. Az oúti foncsor mellett nyúltál be?? Hú, a kipuffogón keresztül egyszerűbb lenne. A kábelezés nem gond. Sok sikert a babaszobához, és a tulajdonosához!!
Azért kérdeztem a cikkszámot, mert gondoltam hogy 1Z2-es lesz. Sajnos a fényszóró jobb kormányos autóból való. Ami a balos közlekedéshez van gyártva. Hiába állitanál akkor is a bal oldali nagyon felfele szórna, és zavarná a szembejövőket, a jobbos meg vizszintesen. Nem vettem ki én sem a belét, csak a motort. két csavar tartja, majd a motor mozgató szárának a végén van egy gömb, amit ki kell akasztani a foncsorból, és mehet bele a másik, de annak a csavarok helyeit ki kell fúrni, mert nem ugyan oda esik. Ja és a kábelköteget is át kell benne variálni. Sajnos nem igen van időm. Elég tökölős munka, meg baba szobát kell csinálnom. Most ez a legfontosabb. :-)
A balos össze van törve, de a motorja jó. A jobb oldalit elrakom tartalékba. 1 napig ültem felette, de nem jöttem rá, hogy lehet a xenon belét kiszedni. Igen, a cikkszáma 1Z2 941 016 B. Csináltál már ilyet?? Nem ajánlanád fel esetleg, hogy az enyémet is ?????
Mi a szándékod a halogén fényszóróiddal? Abból át lehet szerelni a motorokat és már működik is. Tudom, nem egyforma a két motor, de már többet is megoldottam így, és azóta is működnek. Azért lenne egy kérdésem. Mi a cikkszáma a fényszóróknak? Egy matricára van ráírva és úgy kezdődik hogy 1Z....
Nem. Az "izzó" doboza alá szorítottam be az alátétet. Nemtom lehet-e a régi motor-t beleapplikálni, KOBE nekem azt mondta hiú ábránd... Elvagyok, sajnos mosóm nincs.
Köszi!! Azon kívűl, hogy kiszedtem az "izzót", nem jutottam előbbre. Te jobban szétszedted? Hallottam olyat, hogy belerakta valaki a régi motort, de abszolút nem tudom elképzelni, hogy kéne jobban szétszedni.
Nem lesz kompatibilis sajnos az állítás :( Nekem a bal oldalit nem lehetett normálisan beállítani, felhordott. Szétszedtem a foncsorig és egy bakelit alátéttel "állítottam" be a magasságot. Most nagyjából jó, legalábbis sokkal jobb mint egyes szembejövő utólagos szettek :)
De megéri, ha tudsz rá szánni mert ég és föld, bármilyen "megalight" megoldást überel :)